Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.347.908
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ljudi radi li vam prikaz broja pozivatenja na telefonu, ruter Zyxel VMG5313-B30B firmware:V5.11(ABCJ.3)C0

Radio je kod mene od prelaska na iskon i sada odjedanput ne radi, zvao SZK i lik tvrdi da taj ruter ima softversku grešku i da su poslali upit proizvođaču za "riješenje problema"

Probao restartati, proradio jedanput prikaz, također isto i sa tvorničkim...s time da sam sada dobio da gori i lampica phone2 zajedno sa phone1.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!
Na tom ruteru ti ne radi prikaz odavno. Prijavljeno je, ali još nema odgovora od proizvođača.
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Koliko vec to traje, nude li neki zamjenski ruter...

Full mi je cudno sto je radilo skoro 5 dana, a sada samo nakon restarta i to samo jedanput.

Nigdje nisam naletio na forumu da se pise o tom problemu...ili ljudi jednostavno vise ne koriste toliko telefone...

0 0 hvala 0
10 godina
audiofonik kaže...

41Mbs je max kaj se da izvuč iz postojećeg stanja?

Tako nekako. S tim da je pitanje kako bi ti radilo s nizom marginom (odnosno targetom koji je postavljen za tu maksimalu).

15 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo, nakon ubijanja na 1700m od centrale, prebacili me na FTTC na 330m od moje kuće. Ali vidi vraga, postavke profila su žali Bože! Trellis coding zagašen... Nije mi jasno. Može li netko odkomentirat ovaj jad koji je pušten pored ovih parametra veze?Da li bi bilo bolje tražiti da mi daju profil 8b? Ili samo da upale trellis coding na downloadu? Nisam dovoljno pametan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 21:58 (Leryan).

0 0 hvala 0
11 godina

evo za usporedbu a otprilike ista udaljenost od centrale:

============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 12a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 5 days: 11 hours: 17 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 5.119 Mbps 20.860 Mbps
Actual Net Data Rate: 5.120 Mbps 20.861 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 7.1 dB 6.3 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.6 dBm 14.5 dBm
Receive Power: -21.8 dBm 1.1 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 25.0 symbols
Total Attenuation: 29.3 dB 13.6 dB
Attainable Net Data Rate: 6.167 Mbps 20.930 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 21.7 31.4 47.1 N/A 19.8 40.6 N/A
Signal Attenuation(dB): 21.7 30.4 47.2 N/A 19.0 40.2 N/A
SNR Margin(dB): 7.1 7.1 6.9 N/A 6.3 6.3 N/A
Transmit Power(dBm):- 3.3 5.7 1.6 N/A 13.6 7.5 N/A

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 17 min 19 sec
FEC: 1337 794
CRC: 0 0
ES: 0 0

Bilo je i bolje stanje od ovih 19/4.9  dok mi nisu ht monteri ukrali paricu kojom sam imao 29/5 ( ugovor je 30/5).

sada mjereno : http://www.speedtest.net/my-result/6468930632

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 22:30 (AF139).
15 godina
Iskon "iskustvo"!

I dalje mi nije jasna attunacija... Gledam i ostale i dalje mi nema nikakve veze sa mojim setupom! Pa zaboga, skoro mi je sinkrono moguće pustiti!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ovo kod vas dečki nešto ne štima, posebno ako su tako male udaljenosti.

Evo statsi za paricu duljine nešto kraće od 1km:

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 23:04 (ivan.busic).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nemaš zasad nikakav zamjenski. B30A verzije više skoro uopće nema jer je bila jedna ili dvije serije samo. Sad je isključivo B30B dostupan za VDSL, ali u bliskoj budućnosti će vjerojatno biti nekih novih rutera.
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Baš gledam rutere koje dijele/su dijelili https://www.iskon.hr/Pomoc-i-podrska/Internet/Routeri-modemi

Ta B30A serija nema problema sa Caller ID-om?

0 0 hvala 0
10 godina
Leryan kaže...

Evo, nakon ubijanja na 1700m od centrale, prebacili me na FTTC na 330m od moje kuće. Ali vidi vraga, postavke profila su žali Bože! Trellis coding zagašen... Nije mi jasno. Može li netko odkomentirat ovaj jad koji je pušten pored ovih parametra veze?Da li bi bilo bolje tražiti da mi daju profil 8b? Ili samo da upale trellis coding na downloadu? Nisam dovoljno pametan...

Netko te prevario da te prebacilo na fttc od 330m, ili ako su te prebacili, onda su nesto dobro sje*ali. Upload upucuje da si blize od 1700m, ali nikako 330m, odnosno, upucuje da tu ima puno vise kabela od 330m. Posto su postavili 17a, vjerojatno je da su te spojili negdje blize, mozda je i to taj izvod od 330m udaljenosti, ali ipak tu ima vise kabela, barem duplo. Svejedno, brojka za download ne stima koliko god kabela bilo u odnosu na brojku za upload i prijavi kvar da to netko pogleda. Trellis je zastita po liniji i nece utjecat na to na taj nacin.

Ako imas dodatni telefonski kabel od uticnice do routera, pokusaj to sam promjenit pa vidi da nije mozda do tog kabela, ili ako imas rj11 uticnicu unutar rj45 utora na routeru da to ne radi probleme, i to zna ne sjest kako spada nekad pa uzrokuje probleme (iako rj11 ulazi u rj45), pa je bolje da u rj45 ide rj45. Vjerojatno nije do ovog, al dok ti dodje tehnicar to mozes sam provjerit jer nije neka investicija (15-20kn).

AF139 kaže...

Ti sigurno nisi na fttc-u tako blizu, dok on vjerojatno je negdje blize spojen, samo je malo udaljeniji od 330 koliko misli da je. Ti si dobrih 1+km od centrale i parametri su ti vise manje ok.

15 godina
sandokan111 kaže...
Leryan kaže...

Netko te prevario da te prebacilo na fttc od 330m, ili ako su te prebacili, onda su nesto dobro sje*ali. Upload upucuje da si blize od 1700m, ali nikako 330m, odnosno, upucuje da tu ima puno vise kabela od 330m. Posto su postavili 17a, vjerojatno je da su te spojili negdje blize, mozda je i to taj izvod od 330m udaljenosti, ali ipak tu ima vise kabela, barem duplo. Svejedno, brojka za download ne stima koliko god kabela bilo u odnosu na brojku za upload i prijavi kvar da to netko pogleda. Trellis je zastita po liniji i nece utjecat na to na taj nacin.

Ako imas dodatni telefonski kabel od uticnice do routera, pokusaj to sam promjenit pa vidi da nije mozda do tog kabela, ili ako imas rj11 uticnicu unutar rj45 utora na routeru da to ne radi probleme, i to zna ne sjest kako spada nekad pa uzrokuje probleme (iako rj11 ulazi u rj45), pa je bolje da u rj45 ide rj45. Vjerojatno nije do ovog, al dok ti dodje tehnicar to mozes sam provjerit jer nije neka investicija (15-20kn).

Nije do utičnice jer imam na tavanu drito spojenu paricu na izvod pa sam i sa njom testirao i ista stvar! Uostalom, onda bih imao problema sa sa attainable upload-om. Ovo mi nema smisla. Njihov razlog je: "Veza je nestabilbna u downloadu preko 20mb pa smo Vam ju ograničili (javio im tako HT)." Naravno da su zatvorili ticket odmah. Po zagašenom trellisu se vidi da je prčkano jer to nije ugašeno ni na jednom standarnom profilu!

14 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav svima.

planiram preseliti na novu adresu u Zg i nakon provjere dostupnosti, vidim da mi je dostupna Optika 80/40.
Ima li ovdje korisnika te usluge?

Planiram uzeti isključivo internet za prvu ruku pa me zanima koliko ste zadovoljni?
Koji se modem dobije? Jel veza stabilna? Kolike su minimalne brzine?

Ako bih uzeo tu opciju na 2 godine bi me izašlo 190 kn/mj što nije uopće strašno s obzitom koliko kod kuće plaćam T-Scum.

Jel to onda fiksna cijena ili tu oni nakarikaju još koješta?

Hvala unaprijed.

Batllelog: sudy_freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
audiofonik kaže...

41Mbs je max kaj se da izvuč iz postojećeg stanja?

Tako nekako. S tim da je pitanje kako bi ti radilo s nizom marginom (odnosno targetom koji je postavljen za tu maksimalu).

Hvala

11 godina
sandokan111 kaže...
AF139 kaže...

Ti sigurno nisi na fttc-u tako blizu, dok on vjerojatno je negdje blize spojen, samo je malo udaljeniji od 330 koliko misli da je. Ti si dobrih 1+km od centrale i parametri su ti vise manje ok.

Nisam na fttc već žica do gradske tel. centrale. Imao sam na prvoj parici margine preko 10 dB up. i preko 9dB download.

10 godina
Leryan kaže...

Nije do utičnice jer imam na tavanu drito spojenu paricu na izvod pa sam i sa njom testirao i ista stvar! Uostalom, onda bih imao problema sa sa attainable upload-om. Ovo mi nema smisla. Njihov razlog je: "Veza je nestabilbna u downloadu preko 20mb pa smo Vam ju ograničili (javio im tako HT)." Naravno da su zatvorili ticket odmah. Po zagašenom trellisu se vidi da je prčkano jer to nije ugašeno ni na jednom standarnom profilu!

Nisam skuzio sto ti znaci "drito spojenu paricu na izvod pa sam i s njom testirao". Parica je uvijek drito spojena na izvod. Tvoja parica ide od izvoda do tvoje kuce. Mislis router si na tavanu drito spojio na paricu? Uglavnom, ako si router spojio gore na tavanu direktno i imas iste parametre (mozda da ih postavis) onda da, nije do tog kabela.

Iskon te po odgovoru odjebao jer to sto su napisali nema nikakve logike niti znaci ista. Veza nemoze bit nestabilna u downloadu jer to ne znaci nista. Veza moze imat smetnje na odredjenim frekvencijskim poljima, al tesko da ce uzrokovat ovakvo stanje kako je tebi. Zovi ponovo i gnjavi dok to netko pogleda jer nije normalno. Stvar je da si na iskonu a iskon to sve mora prenosit HT-u i tu naravno uvijek nastaju problemi.

AF139 kaže...

Nisam na fttc već žica do gradske tel. centrale. Imao sam na prvoj parici margine preko 10 dB up. i preko 9dB download.

Margine su trenutno nebitne.

To sto si nacrtao ne znaci da tim putem ide zica. Kao sto rekoh, tvoja zica ima preko 1km.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 12:37 (sandokan111).
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Nznm ni ja koliko sam udaljen od nove centrale, ali situacija je puno bolja od prijasnjih 13/1 ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

...znam vrlo dobro kuda prolazi moj kabal (znam i šahte) ...badava ti slika kad neznaš da sve, voda struja, tel. idu od centrale prema gradu koji je sjeverno baš oko moje L zgrade, neide oko brda koje je desno niti morem koje je livo. Odstupanje od ucrtanog je max 20m livo/desno što u konačnici ne mjenja dužinu moje linije ni za 50m što nemože biti 1 km , već kao što sam ja naveo oko 400m od reglete u centrali do moje utičnice sa ruterom.

Nadam se da će biti na kraju godine dovoljno ovih što će preći na vip-optiku pa ću imati više žičnih parica za izmjenu sa manje smetnji (radi margine)... :D

10 godina
AF139 kaže...

...znam vrlo dobro kuda prolazi moj kabal (znam i šahte) ...badava ti slika kad neznaš da sve, voda struja, tel. idu od centrale prema gradu koji je sjeverno baš oko moje L zgrade, neide oko brda koje je desno niti morem koje je livo. Odstupanje od ucrtanog je max 20m livo/desno što u konačnici ne mjenja dužinu moje linije ni za 50m što nemože biti 1 km , već kao što sam ja naveo oko 400m od reglete u centrali do moje utičnice sa ruterom.

Nadam se da će biti na kraju godine dovoljno ovih što će preći na vip-optiku pa ću imati više žičnih parica za izmjenu sa manje smetnji (radi margine)... :D

Naj su mi drazi tehnicari kao ti koji znaju stanje bolje nego tehnika. Jest, ti prakticki u centrali zivis, ali su ti parametri takvi da imas 1+km kabela. Jest, u pravu si :)

Ajd sad neko tehnicko objasnjenje kako imas takve parametre ako imas 400m ili volis gatat iz kave? Naravno da nemas.

Imas itekako 1+km zice od sebe do centrale, htio ne htio sebi priznat.

10 godina
Da li se netko od ekipe prebacivao s Duo hit usluge na onu duo uslugu sa brzinom od 20-50?Ako da,kakva su vam iskustva,tj.da li vam je brzina ostala ista ili je pala.Sada imqm brzinu od 20,a uglavnom dobivam 18-19.Max mi moze linija povuci oko 23.Dakle,znacajnije povecanje necu sigurno dobiti,ali mi nude popust u webshopu od 500 kn koji bi mi super dosao jer planiram uzeti mob.Placao bi gotovo isto kao i sada.

0 0 hvala 0
13 godina
sibica kaže...
Da li se netko od ekipe prebacivao s Duo hit usluge na onu duo uslugu sa brzinom od 20-50?Ako da,kakva su vam iskustva,tj.da li vam je brzina ostala ista ili je pala.Sada imqm brzinu od 20,a uglavnom dobivam 18-19.Max mi moze linija povuci oko 23.Dakle,znacajnije povecanje necu sigurno dobiti,ali mi nude popust u webshopu od 500 kn koji bi mi super dosao jer planiram uzeti mob.Placao bi gotovo isto kao i sada.

Ako si trenutno na ADSL-u s takvom brzinom, moja pretpostavka je da bi osjetio neki pomak na VDSL-u. Bez nekih parametara linije se ovak ne može procijeniti, ali ako si sad na ADSL-u spojen na 19Mbps, onda bi s VDSL-om trebao vidjeti barem nekih 30-ak. Neka me isprave pametniji :)

9 godina
neaktivan
Sa tom brzinom sigurno nije na ADSL-u. Paket od 20M je VDSL.
10 godina
neaktivan

Evo nedavno sam se prebacio sa DUO Top (internet+telefon) usluge na 20-50 brzine. Potrebna je zamjena ADSL-a. Novi VDSL ti pošalju Overseasom, i kad ti ADSL prestane raditi samo prilkučiš novi. U slučaju da i novi ima poteškoća, prijavi kvar i za 1-2 dana bude gotovo.

Brzine su mi sad 38-10, ali kako sam uzeo popust na mjesečnu ratu, ispada da plaćam jednako a imam 4x brži internet. Ja sam zadovoljan, budem pratio još brzine tokom godine, možda se što promijeni na bolje ali ako ostane i ovakvo stanje mi je super.

SSD koliko si mi života uštedio...
10 godina
Jel to imamo pravo na besplatno povecanje brzine sa 20mbit/s do 50mbit/s

0 0 hvala 0
10 godina

Izgleda i mene prije sat vremena spojili na FTTC. Jos mi cudno sto ne mogu na internet xD.

Ugl. nisu me spojili na ovaj do moje zgrade koji bi trebao biti udaljen za cca 200m parice nego su me izgleda spojili na onaj u susjednom kvartu do kojeg po parametrima ima negdje oko cca 800m...

Kasnije zalijepim parametre stare i nove.

EDIT:

Stari parametri...

VDSL Profile: Profile 8b
Link Uptime: 0 day: 17 hours: 22 minutes
Line Rate: 2.232 Mbps 26.088 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.233 Mbps 26.089 Mbps
SNR Margin: 6.3 dB 6.8 dB
Transmit Power: 12.7 dBm 18.5 dBm
Receive Power: 1.2 dBm 0.4 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 28.0 symbols
Total Attenuation: 11.6 dB 18.1 dB
Attainable Net Data Rate: 2.290 Mbps 27.334 Mbps
Line Attenuation(dB): 17.3 N/A N/A N/A 30.4 85.2 N/A
Signal Attenuation(dB): 17.3 N/A N/A N/A 27.9 N/A N/A
SNR Margin(dB): 6.3 N/A N/A N/A 6.8 N/A N/A

Novi parametri...

VDSL Profile: Profile 17a
Link Uptime: 0 day: 1 hour: 19 minutes
Line Rate: 2.799 Mbps 23.998 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.800 Mbps 23.999 Mbps
SNR Margin: 24.7 dB 15.6 dB
Transmit Power: 9.2 dBm 8.4 dBm
Receive Power: -13.2 dBm -8.4 dBm
Actual INP: 54.0 symbols 51.0 symbols
Total Attenuation: 22.4 dB 16.9 dB
Attainable Net Data Rate: 28.195 Mbps 44.802 Mbps
Line Attenuation(dB): 10.3 30.9 45.6 N/A 15.7 35.7 54.4
Signal Attenuation(dB): 10.3 30.4 45.1 N/A 11.1 37.4 54.4
SNR Margin(dB): 25.0 24.4 24.8 N/A 15.6 15.4 15.7
Transmit Power(dBm):- 3.3 6.3 5.7 N/A 2.6 6.0 0.7

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 13:09 (froxie24).

1 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Danas naletjeh...

Dana 2. kolovoza 2017. godine u periodu od 01:00 do 05:00h, vršiti će se nadogradnja software-a na pristupnim uređajima modela VMG5313-B30B. 

0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Ja sam pauzirao internet na 6 mjeseci i kad je istekla pauza od tad ne radi, a odma sam i javio njihovoj podrški da ne radi.

Imam ja pravo na umanjenje računa, jer tko zna kad će oni to popravit. Pisalo da se čeka 2 dana, a ja već ćekam 9 dana da to srede XD

Imam možda kakvo pravo da raskinem prijevremeno ugovor zbog toga?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 15:38 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
froxie24 kaže...
definho kaže...

I frajer je lijepo mene nazvao. :D 

i blago tebi nazvao te

da mene nazove koja frajerica-djwvojka !!!!

hihihihi sala mala

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Stigla mi je napokon FTTH iskon optika, speedtest u prilogu. Paket je 80/40, a ja imam nešto čudno, naopačke . Čuo sam da su neki na ovom paketu dobijali 90/90, nije da to tražim, ali mi nije jasno zašto je ovako čudno. Ima netko slična iskustva?

1 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam li pravo na obeštećenje jer nisam mogao koristiti usluge zbog kvara, a kojeg sam prijavio?

Operator je dužan ponuditi umanjenje naknade ili obeštećenje računa ako zbog tehničke smetnje i/ili smanjenja kakvoće usluge za koje je odgovoran te ih nije otklonio u roku od 24 sata od prijave, u pravilu, razmjerno broju dana nemogućnosti korištenja usluge. Također, ako je kvar bio na opremi koja je u najmu korisnika, a operator isti nije otklonio u roku od 5 dana od prijave kvara (osim ako za prekoračenje roka nije odgovoran korisnik), korisnik može raskinuti ugovor bez plaćanja penala.
Jučer sam poslao zahtjev za raskid pošto je već 10 dana prošlo od prijave kvara, nadam se da će mi raskinut bez penala :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 15:32 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice