Kakvo je trenutno stanje oko Iskona? Mislim kad mi u 2. mj istekne ugovor priječi s T-coma.
Ako ima netko iz okolice Varaždina, neka obavezno komentira. Ja sam trenutno sam u bijeloj zoni.
Kakvo je trenutno stanje oko Iskona? Mislim kad mi u 2. mj istekne ugovor priječi s T-coma.
Ako ima netko iz okolice Varaždina, neka obavezno komentira. Ja sam trenutno sam u bijeloj zoni.
pripremi zivce ako mislis prelazit na iskon ja sam isto bijela zona ali navodno su napravili upgrade centrale( samobor) i sad sam zatrazil 20 mbs brzinu cekam vec od 25.9 kazu da ce bit gotovo do 1.11 inace nemam primjedbe neke povoljniji puno od t coma
Varaždin, pokraj Turista. Narančasta zona. Savršeno radi.
Jel ko ima informacija u vezi ovoga :
http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/kvar-centrali/4818250.aspx
Never mind...
Da ne otvaram posebnu temu pitao bih ovdje, ima li netko iskustva sa ZTE ZXV10 H201L ruterom na Iskonu ? Zanima me najviše online igranje i otvaranje portova, ima li problema ili se može najnormalnije to otvoriti ? Hvala.
Ja sam u narančastoj zoni, sad će godina dana kako sam u Iskonu i nemam nikakvih primjedbi..
Uzeo sam samo internet brzine 10 mbps, nikad nije veza pucala i slično..
Router ima wireless i mogučnost spajanja do 4 računala, mjesečno plaćam 160kn.
@sibica:
Bome zanimljivo složeno, atenuacija preko 20db a ukljucen 17a profil, margina 5.8 i 7.1. Ili si dosta udaljen, imas losu paricu, ili je netko krivo to poklikal. Ne puca ti veza s 5.8 marginom?
@qwxy
30 paket bi moral ići ko od šale ako nemaš katastrofa paricu. Naravno, pricam o vdslu. Vise od 10 na adslu nedaju :)
a kako to provjerim kakve kvalitete mi je parica
a kako to provjerim kakve kvalitete mi je parica
To najbolje tehnicar vidi dok dodje s opremom mjeriti, ili mozda i SZK prek telefona dok mjeri brzinu. Saznaj na koju si centralu spojen, pa izracunaj ulicama (ne zrakom) koliko si metara udaljen od nje. Prema ovome sa slike bi reko da si cca 800m kablom od centrale ako je parica tip top. Ako je stvarno 800m ili manje, mozes razmisljati i o 50 paketu, ali vidjet ces dok te prebace na vdsl. Atenuacija ce se ipak promjeniti na vise. Ali i dalje tvrdim da ispod 30 nece biti.
Meni su digli upload s 1 na 2 spustanjem margine na 6.x. Ti kako si vec ispod 6, nema vise mjesta za mrdanje. Ako ce ti veza biti stabilna, sjeti i suti :D Drzim fige da je ovih 5.8 najnize i da nece padati. Ima raznih prica, ali u pravilu ispod 6db margine se ocekuju prekidi, dok se neki hvale sa stabilnim vezama i s 5db. Tak da kazem ako radi, ne cackaj mecku i uzivaj u 20/2.5 :) Ili si predaleko ili je koma kablovinje do tebe, tak da ovo je vrh kaj ti mogu dati.
PS Profil su sami promjenili (8b u 17a) il si ih moro molit na koljenima??
ovako stoje stvari,
to je zapravo selo od centrale sam više od 1km(cca 1300m) , ali između nje i mene nema ni jedne kuće, samo cesta, trenutno sam na iskonu adsl 10 down i 0.5 up.
kako su sad imali nedavno objavu da je u cijeloj hr bjela zona pokrivena vdslom, išao sam aktivirat to i štoviše po njihovim provjerama dostupnosti po broju telefona i preko forme moj.iskon je moguć vdsl do 30, ALI nakon aktivacije s moje strane preko interneta dan poslije zovu me da se dogovorimo i sve ok kao tri tjedna da promjene ruter, bla bla bla sad če računi biti toliko i toliko, bla bla bla, usmeni ugovor sklopljen...
17 dana poslije zovu da ne može da mi je maksimalno moguće 12 down i 0.6 up, i onda sam popi*zdio, tražim raskid ugovora jer nisu u mogućnosti isporučiti ono što je ugovoreno - usmeni ugovor je važeći kao pismeni, ugovor sklopljen na daljinu ima rok od 14 dana da se raskine bez ikakvih razloga. oni nisu napravili ništa u tom roku te su pred zakonom krivi za neispunjavanje svojih ugovornih obveza, u slučaju da su oni zagubili snimku razgovora sa službom za korisnike šaljem im ja svoju snimku jer eto igrom slučaja snimam sve tel. razgovore, radi posla.
dva dana poslije zovu i ispričavaju se i bla bla bla, i sad smo trenutno na tome da će mi staviti 20 down i 5 up ali da oni ne garantiraju ispravan rad veze.
sad ih opet čekam, da slože to i da vidimo šta će bit.
Bome zanimljivo složeno, atenuacija preko 20db a ukljucen 17a profil, margina 5.8 i 7.1. Ili si dosta udaljen, imas losu paricu, ili je netko krivo to poklikal. Ne puca ti veza s 5.8 marginom?
Ono je vdsl atenuacija, pitanje je koja je bila na adslu. Margina se gleda po downstreamu, upstream se po njemu ravna, tako da je margina 7.1 u ovom slucaju, sto nije ni nisto toliko. Neces ti imat pucanja linka radi upstream margine. Iako on za 17a nema bas neki maximum tako, da da, cudno malo da su ga smjestili na taj profil. Valjda radi povecanog uploada.
sad ih opet čekam, da slože to i da vidimo šta će bit.
Tebi po statistici iz routera moze puno vise od 20/5. Ocito je tu neka greska bila da oni ili nisu imali vdsl karticu, ili nije bilo slobodnih mjesta ili nesto slicno, jer ti po parametrima veze mozes bez ikakvih problema 20/5 furat (mozes i vise ali eto kad su rekli da su to ukljucili, to mozes 100%), tako da ovo "ne garantiraju ispravan rad veze" nema veze s vezom i nemoze bit razlog nespajanja.
Tebi po statistici iz routera moze puno vise od 20/5. Ocito je tu neka greska bila da oni ili nisu imali vdsl karticu, ili nije bilo slobodnih mjesta ili nesto slicno, jer ti po parametrima veze mozes bez ikakvih problema 20/5 furat (mozes i vise ali eto kad su rekli da su to ukljucili, to mozes 100%), tako da ovo "ne garantiraju ispravan rad veze" nema veze s vezom i nemoze bit razlog nespajanja.
I onda je dosao svizac i zamotao cokoladu jel....
Teoretski na 1300m ajde ti napisi koliki upload moze povuci ?
Da je sam, nove zice i nema spojeva do centrale od njega teoretski moze povuc za upload ......... ?
Sto se tice downloada na 1300m moze ocekivati sinhronizaciju routera izmedju 25.000 Mbps do 27.000 Mbps. Realno na speedtestu od 24.00-26.00Mbps.
Ako nema lazljivo smece od rutera koje krivo mjeri atenuaciju, ide 30. Meni bilo 12/15db ATT na adsl, losa parica i ruter na 17/30 ATT na vdsl tvrdi da je max 29/2.2. Tak da ako fakat ima 11.5 ne vidim problema s 30. Vec na 12-15/25 AT na vdslu radi 30/5 ko od sale...
Osobno imam jako loše iskustvo s iskonom. Kada sam uveo internet radilo je sve ok. Mjesec dana poslje sam uveo TV i od tada počinje havarija. Dođe petak večer prestane raditi internet i TV. Pali gasi ništa, zovi službu za korisnike, opet pali gasi sve, još on napravi nešto s routerom i proradi. Sutra opet ista priča i tako svaki petak do nedelje.
Kako sam tražio isključenje iskona odjednom je postala dostupna brzina od 30Mb koju sam htio pa jel to želim + popust od 10%.
Uveo bnet, vratio opremu i platio iskonu 300kn penala (bio sam iznenađed da je tako malo), nakon sedam mjeseci prvi put kvar. Prestala raditi digitalna televizija a internet i analogna bila ok. Dečko sutradan došao, zamjenio reciver i dobio sam još mjesec dana HBO-a.
15. sam potpisao ugovor za Iskon, prelazim za Hrvatskog telekoma kod njih, danas sam dobio opremu za tv i internet (router). I stvarno sam iznenađen brzinom dostave. Kad se sjetim ono kada sam naručio samo internet kod HT i čekao sam 45 dana za router..
Čak sam kao novi korisnik dobio Iskonove papuče i kokice hahahahah, ništa vrijedno ali ipak mi je drago, nasmijali su me hahaha.
Uglavnom, što se tiče brzine dostave sam prezadovoljan, eh sad slijedi internet i tv i telefon da se isproba, kada prespoje krajem mjeseca.
:)
Da je sam, nove zice i nema spojeva do centrale od njega teoretski moze povuc za upload ......... ?
Sto se tice downloada na 1300m moze ocekivati sinhronizaciju routera izmedju 25.000 Mbps do 27.000 Mbps. Realno na speedtestu od 24.00-26.00Mbps.
Moj svizac je mozda zamotao cokoladu, al tvoj bi tebi neke naocale trebao donijet. Sad odi natrag i pogledaj mu atenuaciju pa mi reci kako na 1300 metara ima 11.5 atenuaciju. Onda svrati do mene pa cemo skupa pojest ovu cokoladu sto mi je svizac smotao.
meni još nisu dostavili vdsl ruter, 9 dana čamim čekajući, pa sam ih zvao. Kažu još 5 dana...
ti si jos dobar ja cekam router isto vjerovao ili ne cak 28 dana neznam zas im tak dugo treba !!
Makar neznam hoće li ponuda za besplatni TV vrijediti u2. mj. kad mi istekne ugovor sa HT-om, ali zanima me dali je moguće spajanje TV-a bežično. TV mi je u skroz drugoj sobi od routhera. Ili ima koja opcija da se može gledati na PC-u?
Moj svizac je mozda zamotao cokoladu, al tvoj bi tebi neke naocale trebao donijet. Sad odi natrag i pogledaj mu atenuaciju pa mi reci kako na 1300 metara ima 11.5 atenuaciju. Onda svrati do mene pa cemo skupa pojest ovu cokoladu sto mi je svizac smotao.
Ajde donekle se slazemo bar... problem su njegovi podatci, na 1300m ne moze imati attenuation 11.5dB.
Sa 11.5dB attenuation moze ostvariti jednu brzinu.
Na 1300m moze ostvariti drugu brzinu.
Jedno s drugim ne ide, u tome je problem.
Nije to niti moj niti tvoj problem nego teoretski problem popusnosti vdsl2 tehnologije na 1300m, pogotovo u uploadu.
Ne govorim o bondingu linija i vectroringu nego onak seljacki receno cisti spoj na annexu b od centrale do njega....
Ovo su bili moji podaci na VDSL-u - udaljenost oko 1200 m uz solidnu paricu.
Imas neki relavantni podatak da je u pitanju "oko 1200m" jer tih "oko" nije malo ako je u pitanju +-100m.
Prema ss-u tvoja parica je na udaljenosti cca 1000-1100m max i to je ono sto se moze zasigurno tvrditi prema ocitanju iz routera ili onoga sto on tu prikazuje.
Nakon 1100m brzina uploada rapidno ostrije pada svakim metrom udaljenosti naspram downloada.
4268 feet iliti 1300m. Povuci sjeciste u paintu recimo i ljepo se vidi otprilike teoretska mogucnost.
bez svađe molim,
dobio poruku da mi ruter dolazi 26.10. pa ćemo vidit brzinu,
a što se tiče moje udaljenosti od centrale to je upitno jer cestom ima 1300m ali sad je pitanje dali ide pod cestom ili preko stupova, ako je preko stupova onda je kraće jer od centrale do mene onda ima kojih 800-900m(google earth - ravnalo pa otprilike) zračne linije.
što se tiče trenutnog rutera on je eltek a1521-i.
edit:
u privitku screenshot tih gluposti sa rutera od podstanara koji je na t-comu, znači ista udaljenost od centrale do kuće.