Prije jedno 5-6 stranica teme smo puno pisali o repeateru bas za moj slucaj. (Pra)Stari ruter je jos veci shit, a Siemenx SX763 kako se vec zove bi trebali vratit T-Comu, iako ekipa jos uvijek nije dosla po njega (proslo mj. dana).
Stvar je da je sestrina soba dosta daleko od rutera sa debelim zidovima izmedju pa koji got uzeli mislim da bi bilo problema, stoga taj powerline adapter vidim kao najbolje rjesenje. U njenoj i mojoj sobi su izvuceni ethernet kablovi, treba ih skrimpat i produljit za sto mi fali zadnji dio opreme, ona kutijca, ethernet extender za 10kn koji mi se nikak neda kupit. Kada to i rjesim, opet ce bit problem Wifi-a za mobitel i eventualno laptop, ako misli gledat npr. serije na krevetu, a ne na stolu. Njoj je pun k vec Iskona, nemre gledat youtube bez da joj steka, puca signal itd., ja se tu malo zauzimam jer znam da rjesenje nemre bit skupo, samo treba imat volje. 400-500kn je jeftino naspram ustede od 2400kn kojih bi otislo T-Comu da smo produljili s njima ugovor. Uostalom kad je full signal na laptopu, brzine su bolje sa Iskonom. Naravno, cim jeftinije, a efikasno rjesenje je bolje.
Bas zato sto je izvucen ethernet kabel u njenoj sobi, a potreban je bolji Wifi me dosta zanima kako radi Powerline, treba li se u njega zabit ethernet kabel da bi bolje funkcionirao ili on direktno iz strujnog kruga nekak salje signale od rutera, sta vec i po kojem to onda principu, tj. je li ga bolje stavit u krajnju tocku ili na pola puta.