Pokušavam namjestiti iza modema/rutera od h1 (ZXV10 H201L) još jedan ruter (d-link dir 655). Kad priključim H1 stb na dlinka nemam sliku odnosno stb kaže nema kanala ili nešto slično. Zanima me da li je moguće podesiti dlinka da pusti iptv i kako??
H1 telekom
- poruka: 1.508
- |
- čitano: 482.375
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako si ti to tocno prikljucio i zasto? Mislim koja je svrha dlinka?
Jer ili si nastimao da ti dlink odradjuje iptv, ili zte. Onaj koji ti to odradjuje na njega se spaja stb. Ako ti dlink odradjuje, onda moras propustit kroz zte ove postavke, a bilo je govora da je, barem na fritzu, h1 iskljucio passthrough. Neznam dal je to slucaj i s zte-om, ali svejedno ce ti trebat admin od zte-a.
Jednostavnije bi ti mozda bilo da ih samo nazoves i da ti oni to postimaju, barem su tako na fritzu bili napravili.
Pokušavam ovo napraviti
---ZTE -----Dlink ----------STB
----------Smart TV
Kad spojim dlink dobijem internet bez problema ali nema IPTV.
Objašnjeno 10ak puta - IPTV iza switcha neće raditi zbog VLAN tagova.
Tražim po forumu ali nikako nabasati na prave stvari. Teško je naći kad ne znaš što i gdje tražiti.
Možeš li me uputiti gdje piše o tim tagovima.
Ima li šanse da to radio sa powerlineom??
Googlan VLAN tag i subnet.
Što se tiče powerlinea, možda. Oba moraju biti na istoj fazi (brojilu)!!
Ista faza je mozda.
Hvala.
D-link dir 655 ne podržava Vlan.
A može li se u rješavanju ovog problema upotrijebiti ijedan ruter/modem koji su davali naši cijenjeni ISP-ovci?
Barem samo kao ruter.
Koji uređaji se dobiju za triio paket. Ima li netko u novom zg? koje brzine obara?
Uz vdsl ide fritz.
Pogledaj statse adsla da procjenis sta ces imat na vdslu. Ako nemas linije, vidi u nekog prijatelja tu oko tebe. "novi zagreb" je jako sirok pojam :) treba ti netko u tvojoj zgradi ili slicno.
ja cu uzet vdsl 50/15 sa tv jel ima tko kako ste zadovljni
jeli opcija TIMESHIFT na tv-u u toj cijeni ili se dodatno platja
Ja sam bio na H1 prije nego sam prominio adresu, imao sam VDSL20 Trio i bio sam zadovoljan. Sa televizijom nisam imao nikakvih problema (zamrzavanje, pikseliziranje skile i sl.), internet je uvik bio 20/2 i PING je bio odličan. A mislim da nisam imao TIMESHIFT i da se on dodatno plaća. H1 ima najbolje i najbrže sučelje za IPTV u HR, a mogu slobodno reć da im je i oprema odlična, posebno fritz (on je ZMAJ među ruterima).
OFFTOPIC:
Nakon promjene adrese nisu mi mogli dati VDSL, pa sam nažalost morao raskinuti ugovor. Odabrao sam Optimu radi izbora programa i slobodno mogu reći da sam pojeo jedno "VELOKO G...O", net mi je OK (10mbps) ... ali TV je katastrofa od prvog dana (raspadanje slike, zamrzavanje, zvuk ide a slika stoji i sl.). U misec dana pisa sam 6 prigovora, minjali im ruter (prvi put su poslali tehničara bez rutera da mi zamini ruter) i stb. Onda zovu iz SZK i kažu kako mi moraju smanjit brzinu da bi TV radio ili da raskinem ugovor. Nakon 10-15 dana od aktivacije nude mi raskid, što sam i odabrao ... dobijem papir za raskid, ali im i penale moram platit!
Ja sam osobno super zadovoljan. Bude problema tu i tamo, ali, evo u 2 godine skoro koristenja, mislim da sam korisnicku zvao 10ak puta, uvijek se brzo jave, i sve se brzo popravilo. Evo sad mi brzo istice ugovor pa sam odlucio popravit i stvar s tvom (nekad se zna pixelizirat slika, rijetko, ali zna) ili ako vrsno opteretim vezu. Nije mi se s tim dalo zezat jer je to svim isp-ovima spansko selo dok dodjes do nekog tko ce otic u centralu i popravit stvar, tako da dosad nisam ni prijavljivao. Sad cemo vidjet kad ce ovo rijesit :) A i bilo me strah da mi jednostavno ne pocnu rusit brzinu, a ne bi smjeli jer sam valjda 300m od centrale.
Sto se tice timeshifta, nisam tocno siguran jesam li to koristio, mislim da bi moglo bit ukljuceno, znam da je meni ukljuceno puno tih stvari koje nisam ni trazio, a 50/15 je najjaci paket sta imaju, pa obicno ubace te stvari unutra. Ali, ono sto sam ja probao (snimanje tv programa, pauziranje serija pa gledanje itd) radi samo s odredjenim programima, te vecinom ne radi s onim sto ja zelim, tako da sam potpuno zanemario ovu uslugu. Ima tamo na njihovim stranicama koja usluga radi s cim pa pogledaj da se ne bi "razocarao". Isto tako, za ove neke stvari treba hdd bit prikljucen, a kad je meni prikljucen na STB pocne se zvuk kvarit na tv-u (pricaju ljudi kao da su opsjednuti). Pretpostavljam da im ocito fali struje za hdd. Kad se odspoji hdd se ne dogadja.
Tako da, to su prednosti i mane sto sam ja do sad vidio. Svejedno sam jedno 1000 puta zadovoljniji tu nego na tcomu.
Uz vdsl ide fritz.
Pogledaj statse adsla da procjenis sta ces imat na vdslu. Ako nemas linije, vidi u nekog prijatelja tu oko tebe. "novi zagreb" je jako sirok pojam :) treba ti netko u tvojoj zgradi ili slicno.
ma zvao sam, provjerili su susjedovu liniju do 14 mbita. To nije za onaj paket turbo 20 pa ništa od toga ...
Da kažem svoje iskustvo...
Htio sam duže vrijeme uzet H1 telekom ali su mi nudili 10 Mbps, što sam imao i kod Iskona.Htio sam H1 Vdsl uslugu. Baš u tom trenutku vidim da će iskon povečavat brzinu u mom kvartu (Zagreb-Dubrava) s 10Mbps na 20Mbps i onda sam odustao od H1., dok ne povečaju brzinu. Pošto sam dugogodišnji korisnik ne trebam potpisivat ugovor, nego samo uzimam promjenu paketa. Uzmem ja taj paket ali izgubim neke programe (što mi je bezveze), i izgubim 5 frends brojeva. Dobijem loše programe i 1 frends broj.
I sad kad su mi to sve uključili zovem H1 i kažem da od iskona imam VDSL uslugu i da li bi mogao dobit njihovu VDSL uslugu. Ona provjeri u sustav i kaže da ne.,da mogu samo 10Mbps.Kažem joj da se očito njihov informativni sustav nije "osvježio" i da na svojoj parici trenutno imam brzinu od 23Mbps. One se konzultirala s ovim svojima i kaže da će mi poslat ugovor na kučnu adresu i da to sve poptišem "i ako prođe prođe"(u centrali), ako ne da ću i dalje ostat na Iskonu.
Sad čekam papire da potpišem i molim Boga da se spoje na tu iskonovu paricu koja ima takve brzine...
Zašto H1 telekom : Najviše radi IP TV koji je po meni odličan.,i imaju odlične programe. Telefon ne koristim toliko pa mi to nije bitno, a brzina od 20Mbps mi je čisto dovoljna. Vidjet čemo ako to sve uspije.,kako če funkcionirat 2 godine.,ako neču biti zadovoljan lagano se vratim na Iskon.
Također H1 sam zvao više puta (več sam i sebi i njima bio dosadan) i kad sam imao brzinu parice do 14Mbps (10Mbps uključeno), ali kaže mi tehnička služba (kad su me napokon spojili s njima jer nisu znali odgovor na moje pitanje) da min brzina na parici mora biti 16Mbps da bio imao H1Vdsl.
Neće ti to tako ić... Fućkaš paricu ako H1 nema centralu i miniDSLAMove za VDSL.
Doduše, ja sam načuo da je u planu VDSL preko bitstreama a kako će to raditi i gdje će biti dostupno, nemam pojma (niti kad će bit dostupno). Pretpostavljam preko T-coma. I btw, nije Iskonova parica, Iskonova je centrala eventualno, parice su uvijek t-comove.
Čak mislim da su to počeli testirati jer su odjednom počeli nuditi VDSL u Sisku,2 kvarta u Zagrebu i Vinkovcima.
Vrlo lako je moguće da tako testiraju bitsream VDSL
Neće ti to tako ić... Fućkaš paricu ako H1 nema centralu i miniDSLAMove za VDSL.
Doduše, ja sam načuo da je u planu VDSL preko bitstreama a kako će to raditi i gdje će biti dostupno, nemam pojma (niti kad će bit dostupno). Pretpostavljam preko T-coma. I btw, nije Iskonova parica, Iskonova je centrala eventualno, parice su uvijek t-comove.
Sad čija je parica i centrala sa sigurnošču ne znam.,ali mislim da je centrala T-com, a parica Iskon., pogotovo u Dubravi koja ima jednu centralu. A vidjet ću...u svakom slučaju znam da sam barem pokušao...
Htio sam duže vrijeme uzet H1 telekom ali su mi nudili 10 Mbps, što sam imao i kod Iskona.Htio sam H1 Vdsl uslugu. Baš u tom trenutku vidim da će iskon povečavat brzinu u mom kvartu (Zagreb-Dubrava) s 10Mbps na 20Mbps i onda sam odustao od H1., dok ne povečaju brzinu. Pošto sam dugogodišnji korisnik ne trebam potpisivat ugovor, nego samo uzimam promjenu paketa. Uzmem ja taj paket ali izgubim neke programe (što mi je bezveze), i izgubim 5 frends brojeva. Dobijem loše programe i 1 frends broj.
I sad kad su mi to sve uključili zovem H1 i kažem da od iskona imam VDSL uslugu i da li bi mogao dobit njihovu VDSL uslugu. Ona provjeri u sustav i kaže da ne.,da mogu samo 10Mbps.Kažem joj da se očito njihov informativni sustav nije "osvježio" i da na svojoj parici trenutno imam brzinu od 23Mbps. One se konzultirala s ovim svojima i kaže da će mi poslat ugovor na kučnu adresu i da to sve poptišem "i ako prođe prođe"(u centrali), ako ne da ću i dalje ostat na Iskonu.
Sad čekam papire da potpišem i molim Boga da se spoje na tu iskonovu paricu koja ima takve brzine...
Zašto H1 telekom : Najviše radi IP TV koji je po meni odličan.,i imaju odlične programe. Telefon ne koristim toliko pa mi to nije bitno, a brzina od 20Mbps mi je čisto dovoljna. Vidjet čemo ako to sve uspije.,kako če funkcionirat 2 godine.,ako neču biti zadovoljan lagano se vratim na Iskon.
Također H1 sam zvao više puta (več sam i sebi i njima bio dosadan) i kad sam imao brzinu parice do 14Mbps (10Mbps uključeno), ali kaže mi tehnička služba (kad su me napokon spojili s njima jer nisu znali odgovor na moje pitanje) da min brzina na parici mora biti 16Mbps da bio imao H1Vdsl.
Ja sam ih zvao danas. Mene isto interesira taj njihov IPTV. I danas mi je tip reko da mogu imat VDSL, 20 mbita. Dvoumim se između Iskona i H1. Iskon je u svemu povoljniji i ima probni rok ali sam skeptičan prema njihovom IPTVu. Kod H1 mi se ne sviđa što moram platiti 99 kn uključenje i cijeli paket je skuplji 20 kn. I uspostava skuplja nekih 8 lipa. Al zato H1 ima u paketu TV to GO (iako ne znam koliko programa tu ima). Ne znam jel H1 bolji toliko koliko je skuplji od Iskona.
Ja sam ih zvao danas. Mene isto interesira taj njihov IPTV. I danas mi je tip reko da mogu imat VDSL, 20 mbita. Dvoumim se između Iskona i H1. Iskon je u svemu povoljniji i ima probni rok ali sam skeptičan prema njihovom IPTVu. Kod H1 mi se ne sviđa što moram platiti 99 kn uključenje i cijeli paket je skuplji 20 kn. I uspostava skuplja nekih 8 lipa. Al zato H1 ima u paketu TV to GO (iako ne znam koliko programa tu ima). Ne znam jel H1 bolji toliko koliko je skuplji od Iskona.
Nikad nisam imao problema s iskonom, korisnička podrška je ok...Kvaliteta slike je odlična ali brzina samog IPTV sustava je loša. Ja sad plačam 299kn iskon, a H1 me košta 269kn., s tim da kod H1 ima 2 frend broja a kod iskona 1 frends broj. Uspostava je skuplja ali nije nešto previše. Na 100 poziva je kod iskona uspostava 20kn a kod H1 28kn.
Koliko vidim ovaj Fritz ruter je napredniji od svih rutera na tržištu., ima neke dodatne funkcije (objašnjavala mi je gospodična)., a vidim da ga i tu ljudi hvale.
Meni je najbitniji TV tako da je to jedan od razloga zašto idem na H1. Brzina interneta kod H1 će mi biti kao i kod Iskon tako da tu nema promjene...Telefon ne koristim. Također H1TV GO je u toj cijeni a kod Iskona se dodatno plača.
Nadam se da će mi taj H1 upalit.,osim ako parica neće zajebavat...
Frend si planira uzet H1 ili Amis pa ga zanima što je bolje. Problem je da se nedavno doselio u HR i ne zna hrvatski jezik pa mu je teško vidjet što valja, a što ne. Najbitniji od svega mu je net pa nakon toga tv. Što je bolje od ovog dvoje? Da li ima nekih problema, navlakuša ili nećeg sličnog?
A iptv ko iptv. Mislim da se to inace ne razlikuje bitno od providera do providera, iako kako ljudi pricaju, najbolji je na digitalnom bnet signalu. Ja sto sam osobno vidio je DVB-T daleko bolji od ijednog iptv-a. Ne gledam previse tv, al dosta se i sami programi razlikuju po kvaliteti. Na jednom drugom forumu je netko imao znatnih problema s amisovim iptvom i stvarno one slike sta je stavio su bile grozne. Ali opet puno drugih ljudi se ne buni. A i bilo je nekih slika koje su bile uredne isto s amisa, tako da neznam. Iskon tv nisam vidio, al pretpostavljam da je to isti stream kao i s maxtva. Ja imam h1, susjed maxtv, iste su nam slike, ovo sto ja "laicki" mogu primjetit. Prednost maxtva (neznam dal iskon ima) u odnosu na mene je sto ima lokalne programe (neznam dal je ovo h1 uveo jer sam jos na starom paketu).
Prednosti h1 naspram iskona? Fritz prvenstveno, daleko najbolji "out of the box" router sta ga nude ispovi jer mozes dosta dodatnih stvair namjestat bez da moras mijenjat firmware i slicne stvari. Imam trio, ali neznam imam li taj tv2go, jer ga nisam nikad ni koristio jer me ne zanima. Korisnicka sluzba je brza i usluzna. Rjesavanje kvarova, ako su jednostavniji, brzo (promjena routera/stb-a, kvar telefona itd), ako je komplicirano (treba mijenjat stvari po centrali), isto kao i svugdje drugdje, sporo :P
Frend si planira uzet H1 ili Amis pa ga zanima što je bolje. Problem je da se nedavno doselio u HR i ne zna hrvatski jezik pa mu je teško vidjet što valja, a što ne. Najbitniji od svega mu je net pa nakon toga tv. Što je bolje od ovog dvoje? Da li ima nekih problema, navlakuša ili nećeg sličnog?
Cuo sam samo dobre stvari oko amisa, i iako nikad nisam bio kod njih cini mi se da su nr1 u HR. Takodjer mi se i cine najstrucniji oko namjestanja linija (najstrucniji = najvise se oko toga potrude). Eto samo jedna opaska za iptv koju sam gore napomenuo.
IPTV i DVB-T ne možeš uspoređivat to su 2 različita svijeta
A iptv ko iptv. Mislim da se to inace ne razlikuje bitno od providera do providera, iako kako ljudi pricaju, najbolji je na digitalnom bnet signalu. Ja sto sam osobno vidio je DVB-T daleko bolji od ijednog iptv-a. Ne gledam previse tv, al dosta se i sami programi razlikuju po kvaliteti. Na jednom drugom forumu je netko imao znatnih problema s amisovim iptvom i stvarno one slike sta je stavio su bile grozne. Ali opet puno drugih ljudi se ne buni. A i bilo je nekih slika koje su bile uredne isto s amisa, tako da neznam. Iskon tv nisam vidio, al pretpostavljam da je to isti stream kao i s maxtva. Ja imam h1, susjed maxtv, iste su nam slike, ovo sto ja "laicki" mogu primjetit. Prednost maxtva (neznam dal iskon ima) u odnosu na mene je sto ima lokalne programe (neznam dal je ovo h1 uveo jer sam jos na starom paketu).
Prednosti h1 naspram iskona? Fritz prvenstveno, daleko najbolji "out of the box" router sta ga nude ispovi jer mozes dosta dodatnih stvair namjestat bez da moras mijenjat firmware i slicne stvari. Imam trio, ali neznam imam li taj tv2go, jer ga nisam nikad ni koristio jer me ne zanima. Korisnicka sluzba je brza i usluzna. Rjesavanje kvarova, ako su jednostavniji, brzo (promjena routera/stb-a, kvar telefona itd), ako je komplicirano (treba mijenjat stvari po centrali), isto kao i svugdje drugdje, sporo :P
Cuo sam samo dobre stvari oko amisa, i iako nikad nisam bio kod njih cini mi se da su nr1 u HR. Takodjer mi se i cine najstrucniji oko namjestanja linija (najstrucniji = najvise se oko toga potrude). Eto samo jedna opaska za iptv koju sam gore napomenuo.
Imam mi šogor Amis i mogu reći da je slika katastrofa. Na HRT1 normalna slika, na RTL-u slika kao na tabletu (neka sitna mala)., a sve to na TV od 107cm. Na Amisu ni jedan program nije iste veličine tj slika. Na nekima je slika mala, na nekima velika, a na nekima kako bit trebala biti. Jedina prednost kod Amisa naspram konkurencija je da ima pun k... programa.
Internet kao i svagdje drugdje normalno radit.,s tim je zadovoljan.
Nisam primjetio neku razliku u slici između IPTV-a i DVB-T-a...sve je to tu negdje.
Nisam primjetio neku razliku u slici između IPTV-a i DVB-T-a...sve je to tu negdje.
IPTV je kao platforma svjetlosnim godinama ispred DVB-Ta, pogotovo zbog interakcije (bolji EPG, timeshift, dodatni sadržaji)... Za sliku ni ne može bit drugačije - ionako u 99% slučajeva isti izvorni stream ide na DVB i na IPTV (osim HDa, kojeg bi imali i na DVBu da majstori u OiV nisu u*ebali stvar ili tko je već bio nadležan za ideju sa MPEG2).
Ne usporedjujem tehnologije nego sliku. Trenutno stanje je takvo da je na dvb-T najbolja slika. Barem po mome oku
IPTV je kao platforma svjetlosnim godinama ispred DVB-Ta, pogotovo zbog interakcije (bolji EPG, timeshift, dodatni sadržaji)... Za sliku ni ne može bit drugačije - ionako u 99% slučajeva isti izvorni stream ide na DVB i na IPTV (osim HDa, kojeg bi imali i na DVBu da majstori u OiV nisu u*ebali stvar ili tko je već bio nadležan za ideju sa MPEG2).
Neznam koliko isti izvorni stream ide. Posto imam antenu doma, razlika je jako lagano uocljiva na 4 osnovna programa (hrt1-2-nova-rtl) dvb-t vs iptv. Dal moze bolje na iptv? Pa normalno da moze. A zasto nije, to je vec nesto drugo. Mislim da je netko i mjerio negdje, i veci bitrate ide na dvb-t.
Pozdrav,
presao sam na H1 i uzeo trio, jel imao od vas itko problem sa wifi mrezom, inace mi brzina treba bit 10mbit/s, a kad se malo udaljim od modema padne mi na 0,5mbit/s.
Dobio sam fritz za modem, a koristim hp 840 g1. Ne znam u cemu bi mogao bit problem,jer kad sam na iskonu bio do nedavno sve je normalno radilo.
Pozdrav,
presao sam na H1 i uzeo trio, jel imao od vas itko problem sa wifi mrezom, inace mi brzina treba bit 10mbit/s, a kad se malo udaljim od modema padne mi na 0,5mbit/s.
Dobio sam fritz za modem, a koristim hp 840 g1. Ne znam u cemu bi mogao bit problem,jer kad sam na iskonu bio do nedavno sve je normalno radilo.
Ja imam H1 internet,meni je sve ok.Cak i na terasi kad se udaljim po par metara mi je dobar signal.Spajam se preko mobitela i nikad sto se toga tice nisam imao problema.
kada sam kod modema normalno ide, ali cim se maknem padne. A i ovo mi je cudno malo kada se spojim na modem throughput mi je premalan..