Pregledao sam većinu postova koje sam našao u vezi MaxTV-a i brzina ADSLa ali ovakvu stvar nisam našao - ispričavam se ako postoji a ja sam previdio...
Dakle - imam flat ADSL sa minimalnom dostupnom brzinom i prije 3 mjeseca sam uveo i MaxTV.
Nakon toga sam primjetio da je download povećan (to je bilo očekivano; ako je MaxTV isključen onda zaista leti) ali isto tako i totalnu ludnicu oko uploada!
Što se događa (nije bitno da li je MaxTV uključen ili ne) - bilo što da pokušam uploadati (FTP, torrent, attachment u mailu) brzina slanja krene od čekivanih 25KB/s ali onda ubrzo (par sekundi) padne na 1-2KB/s(!) i tako ostaje dok ne dovršim upload (ili dok ne pukne!). Ako nakon toga odmah pokušam obaviti idući upload, brzina je ista - mizerna, ali zanimljivo je što nakon nekog duljeg razmaka, brzina opet počne normalno i nakon par sekundi opet pada do dna.
Vezano na tu lošu brzinu - FTP upload često puca, GMail se zblesira pa moram pokušavati uploadati attachmente po par puta dok ne prođe (a nije baš veselo pokušavati attachati i 1MB datoteku na ovoj brzini - pogotovo ne par puta).
Također, kad radim upload, onda se download brzina strmoglavi i vuče se ko krepana mačka.
Zvao sam help-desk i, oni po običaju, nemaju blage veze. Postao sam malo glasan nakon recimo 10-og poziva :) pa je dolazio i tehničar - vidio je na svoje oči kako se ponaša (na svom notebooku), i nakon par blagotelećih pogleda zaključio da je to normalno, spakirao se i otišao! Pokušao me uvjeriti da je to zbog WiFi veze ali je ignorirao činjenicu da sam i prije imao WiFi pa je radilo OK, a i imam jedan komp na Ethernet kabel - i isto se ponaša.
Što bih eventualno mogao napraviti da mi to konačno srede jer mi je upload isto bitan pošto zbog posla često šaljem veće datoteke i ovo je postalo totalno frustrirajuće.
Inače - imam onaj bijelo-sivi Tomson ruter (ili kako se već zove) - uglavnom po mom iskustvu lošiji od SE555 koji sam imao prije - možda je bitno za ovaj problem.
Da li je moguće da T-Com u biti poveća brzinu kad aktiviraju MaxTV a onda mi umjetno smanjuju upload?
Nisam ekspert za ADSL pa možda nešto ne shvaćam ali samo hoću da radi kako spada odnosno da ono što (preskupo) plaćam dobijem i isporučeno!