Problem je vrlo jednostavan, ali ne znam mu naći rješenje.
Dakle, zanima me kako se računalom bežično spojiti na Internet koristeći Iskonovu TRIO.CARNet uslugu. Da to ide, znam iz vlastitoga iskustva jer sa starim računalom nisam imao problema, a sad imam.
Distribucije od interesa su Ubuntu i Mandriva (posebno potonja).
Linux (pod tim mislim na bilo koju isprobanu distribuciju) normalno prepoznaje sav hardver. Spojim li se žicom na ruter, pokrenem li naredbu sudo pppoeconf (odnosno pppoe-setup u Mandrivi), upišem li potrebne podatke, nakon toga sve normalno radi. Doduše, u Mandrivi je potrebno da utrnem vezu eth0 i ostavim samo ppp0. Pokušam li bilo što na način da u to uključim bežičnu mrežu (wlan0 veza), ništa naprosto ne radi. Štoviše, sve izgleda podešeno kako treba, čak dobijem i obavijest o uspostavljenoj vezi, ali stvar jednostavno ne radi. Tim je stvar nevjerojatnija što je stvar radila na starom računalu (koristio sam Mandrivu) i to na jedan suludi način da sam u pppoe-setupu podesio spajanje preko eth0 (dakle žične veze).
Eto, s obzirom da nemam drugih ideja, to molim onoga tko točno zna što treba učiniti da mi napiše sve detaljno korak po korak (po sistemu izaberi ovu opciju, stisni onu tipku, napiši ovu naredbu...).
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.