Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.259
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav ljudovi! Situacija je sljedeća, djevojka i ja smo podstanari i preselili smo se u drugi stan, internet priključak još nismo odjavili niti prebacili na novu adresu (planiramo to sutra napraviti). A vidim da u ovom stanu već imaju priključci za internet i tv(pretpostavljam od prethodnih stanara) i ja spojio svoj modem i naravno internet radi. Sad me zanima jel uopće potrebno ići tamo podnositi zahtjev pa čekati 2 tjedna da oni dođu, jel možemo imati problema s obzirom da je priključak na drugoj adresi? Mi ćemo naravno nastaviti plaćati svoj internet kao i do sada.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 13:40 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo da se javim, preko WIFI Analyzer aplikacije sam pregledao sve dostupne mreže u susjedstvu i sve su bile postavljene na 2.4 GHz, a s obzirom da postojeći Technicolorov router to podržava, prebacio sam svoju mrežu na 5 GHz i problem nije otklonjen. Primijetio sam da se nakon isključivanja i uključivanja wireless antene na laptopu problem odmah riješi pa se opet nakon određenog vremena ponovi kao da je na routeru postavljen neki "rok trajanja" kvalitetnog signala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!
Trenutno sam na H1 i nisam zadovoljan. Plaćam 250 kuna, imam 20 Mbit download, izvrstan ruter i pucanje slike na TV-u čim malo opteretim vezu.

Prebaciti se MORAM, pitanje je kome.

U zgradi sam i lani je Bnet proveo nekakve žice kroz stubište(mislim da je optika) - jel postoji način da saznam propusnost?

Vidim na njihovim stranicama da nude 30 Mbit download, TV i to za 240 kuna. Jeftinije, brže i nadam se, bolje.

Ono što me zaista zanima je sljedeće - kakav ruter dobijem? Navikao sam na blagodati i kvalitetu Fritza, pa se bojim nekog kineza koji možebitno ima slabe antene, malo opcija, loš UI(Fritzov je fantastičan).

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jedini H1 nudi Fr itza, ostali su svi na kinezima sa zatvorenim firmawerima.

Mislim da sa brzinom B-neta nećeš falit, pitanje ce ti biti konacna cijena.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?

A vidim na Bnetovoj stranici da ne podržavaju druge rutere.

A to mi se uopće ne sviđa, ne želim neko smeće od rutera.

Zašto misliš da je konačna cijena upitna?

10 godina
chutac kaže...
jel postoji način da saznam propusnost?

Propusnost je 100% dovoljna. Ono sto te zanima na bnetu je peak propusnost, a to neces nigdje saznat jer ovisi koliko ljudi u tvojoj zgradi, i oko tebe se spaja na isto cvoriste. Ako ih je malo, bit ce sve 5 s brzinom, ako ih je puno, u peak satima ocekuj padove brzine na maxpropusnost/broj_korisnika_u_to_doba.

bonzai kaže...

Jedini H1 nudi Fr itza, ostali su svi na kinezima sa zatvorenim firmawerima.

I u h1 je firmware zakljucan :)

15 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Propusnost je 100% dovoljna. Ono sto te zanima na bnetu je peak propusnost, a to neces nigdje saznat jer ovisi koliko ljudi u tvojoj zgradi, i oko tebe se spaja na isto cvoriste. Ako ih je malo, bit ce sve 5 s brzinom, ako ih je puno, u peak satima ocekuj padove brzine na maxpropusnost/broj_korisnika_u_to_doba.

To je tako kod svakoga, zar ne?

I zašto je bonzai rekao da bi krajnja cijena mogla biti upitna?

10 godina
neaktivan

Ovisi sto misliš pod svakim. Korisnikom B.neta, da. Kod operatera, ne. Kabelski internet koji imaju B.net i Vipnet u nekim dijelovima temelji se na kabelskoj tehnologiji, antenski kabel, koji dijele svi korisnici koji su na njega spojeni. Međutim imam nekoliko frendova u gusto naseljenim područjima i nikad nisu imali nekih problema s brzinom. Ako padne 10% puno sam rekao. A H1 i ovi koji rade preko telefonskih parica imaju žicu do svakog korisnika posebno, sto je, gledajući u globalu, losije jer ta jedna parica ne moze imati tako veliku propusnost tako daleko kao sto ima kabel.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
15 godina
neaktivan

Kod mene u zgradi je samo jedan stan na Bnetu, a ne znam za ostatak kvarta. Makar je to kvart pun starijih ljudi, pa ne bi trebalo ni biti nekog opterećenja.

Koji ruter se dobije i kako ste zadovoljni hardverom za TV?

10 godina
chutac kaže...

To je tako kod svakoga, zar ne?

Ne. "kabelska" tehnologija => dijelis jednu pipu s svim oko tebe do istog cvora. Ta pipa ima odredjenu propusnost koja se dijeli medju vama. Parica/xdsl -> od tebe do centrale je "pipa" samo tvoja i imas ono sto mozes imat po stanju te parice. Kabel bi bio oke, ali se kod njega dogadja isto kao i kod hostinga. Brzine se oversellaju. Znaci ako je propusnost kabela 100mbita (puno su vece al mi se ne da pisat velike brojke), oni ce prodat 10 paketa po 50 mbita recimo. Da bi svi mogli odjednom furat 50 mbita trebao bi im kabel od 50*10, al oni se nadaju da nece svi odjednom vuci 50mbita te da ce 100 bit dovoljno za normalan rad. Zato se ona testiranja itd obavljaju u "peak satima" kad se pretpostavlja da svi koriste internet jer vecina operatera ti moze isporucit punu brzinu u 4 sata u noci.

15 godina
neaktivan

Aha kužim, hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

chutac Tek poslije nekoliko mjeseci ćeš zaista znati koliki će t biti trošak. Obrati pozornost na mala slova i sve će biti ok :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 13:17 (bonzai).
14 godina

Nedavno uzo u ADM-u D-Link DAP1320 wifi extender znači najjeftiniji kaje bio u dućanu, kaže prodavač, ma to ne valja ništa, nećeš dobit signal daleko,ja kažem a treba mi u krugu 10m, on kaže ma ne znam nemogu ti ništa reć, al ja to nebi uzo. Ja reko dobro dajte mi uzet ću. Kad ono danas idem testirat po vani okolo, ide signal u svim smjerovima 50m daleko free surfanje ko mini hotspot, za 159kn se nemrem žalit.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

50 m? Tesko...

14 godina

Ne moraš vjerovat, ni ja nisam dok nisam probao. Naravno da nije full brzina neg je 5-15 puta manji download, upload je u blizini isti ko na žici 10Mbps, a dalje se drastično smanji isto ko download. Bio je otvoren prozor, a odma u sobi je zid metar i pol od prozora i uštekan wifi extender koji očito najviše zrači u tom smjeru prema van. Dok sa Technicolorom nisam mogao dobit signal na više od 7 metara, a sa extenderom šalje taj signal svugdje, što je i bit svega.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo ne znam dal netko zna nesto o tome, ali ne skodi pitati.

Po kvartu se zadnjih par dana vrte Tesla Ericsson kombiji i ulaze u sve šahtove sa telefonskim linijama po ulicama i nešto rade. Nadam se da to znači da provlače infrastrukturu od Bneta, pošto mi na stranici pise vec vise od pola godine da je "uskoro dostupan i kod Vas", i glavni Bnetov ormaric mi je 100m od kuce. 

Ima netko pojma za koga oni i sto rade? Thx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok. Gledam malo ponudu Bneta, pa me zanimaju cijene - nisu mi jasne. Dakle, ono što postoji na njihovom službenom cjeniku je (zanima me samo net, bez telefona, TV-a i sl.):

Paket: Super+ internet

Brzina (Mbit/s): od 14/2,50 do 20/5,00 Mbit/s

Mjesečna naknada: 149,00 kn

Dalje nude nekakve opcije, Turbobrzi 30, 30 itd.

Što to točno znači? Ako bih uzeo net preko njih, plaćao bih onih 150kn svakako + dodatno za opciju koju želim (turbobrzi 60)? Ili? Nisam nikada uzimao ništa preko Bneta pa mi je zbunjujuća ponuda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 21:36 (paradajz).

0 0 hvala 0
14 godina

Da, standardna cijena te brzine, plus ako oćeš veću onda se plaća ovisno koliko više uzmeš. Po meni se isplati čak 2D paket zbog u startu veće brzine. To je sasvim dovoljno, iako je 3D dobar izbor, jedino mi smeta taj njihov TV s tim programima bez proširenog paketa koji je opet doplata i nije niš bolji. Po meni za 3D paket treba bit prošireni i HD programi uključeni u cijenu. Onda bi bili savršeni. Ovak nije. Te naravno da imaju više nogometnih programa ko ostali, da se može sve pogledat. Al eto nedaju svi sve.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Uključili su mi Bnet i trebao bih imati brzine 50/10, ali kada pustim speedtest, download mi skoči na 50 i onda padne na 15, a upload ne ide preko 1.

Da ih zovem ili da podesim nešto u routeru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@chutac

Ne znam za podešavanje rutera, al' slobodno nazovi B.net i pitaj što je sa brzinom? Ako treba neka izađe njihov tehničar na teren, tebe to ionako ništa ne košta,.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
17 godina
PzKpfw kaže...
Ako treba neka izađe njihov tehničar na teren, tebe to ionako ništa ne košta,.

Pročitaj cjenik - možda i košta.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
11 godina

@Elles D.

Ma nije frende, ako kvar nije do tebe. Možda je nekaj sa njihovom mrežom bed, pa to pada na njihov trošak.

Al' neka samo pita u njihovom help desku.

15 godina
neaktivan

Budem danas nazvao pa javim ovdje.

Da, sada mi skida Hitmana na Steamu brzinom od 1.5 MB/s, što je pre pre malo 

15 godina
neaktivan

Riješeno, problem je bio u Killer NIC softveru..

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
U zadnje vrijeme imam problema s Bnetovim internetom, prekida povremeno, čini mi se sporiji...

Netko u centru Zgb sa sličnom situacijom možda? Čudno baš...
MM
12 godina
Astrates kaže...
U zadnje vrijeme imam problema s Bnetovim internetom, prekida povremeno, čini mi se sporiji...

Netko u centru Zgb sa sličnom situacijom možda? Čudno baš...

u Velikoj Gorici sam, pokraj Zg-a, inace moji imaju problem na laptopu, nekad sporo ucitava stranice, a sad ima kao problem da se nece spojit na wifi, pa oce, pa opet nece i tak.. neznam  koji je problem.

Battleog - 191silvinjo
11 godina

@Astrates

Nisam u centru ZGB, al sam malo južnije(Savica), te je prije nekog vremena, ne znam sada prije koji mjesec, znao net kod B.neta, nestati nekoliko puta dnevno, na par minuta.

Ne znam jel' to ima veze s tim kaj su mi dva računala na ruteru(+kabelska(2 telke), + telefon, te imam još dva), al nekako da mi se problem manifestira kad su dva računala aktivna.

Il' to ima pak veze sa time, kaj jedan moj ukućan zna ponekad puno skidati sa neta različite sadržaje.

15 godina
neaktivan

Kako vi pratite promet?
Meni na mojBnet piše da sam potrošio 60 mb u zadnja 4 dana, a skinuo sam par igara na steamu i potrošio minimum 100 GB..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PzKpfw kaže...

@Astrates

Nisam u centru ZGB, al sam malo južnije(Savica), te je prije nekog vremena, ne znam sada prije koji mjesec, znao net kod B.neta, nestati nekoliko puta dnevno, na par minuta.

Ne znam jel' to ima veze s tim kaj su mi dva računala na ruteru(+kabelska(2 telke), + telefon, te imam još dva), al nekako da mi se problem manifestira kad su dva računala aktivna.

Il' to ima pak veze sa time, kaj jedan moj ukućan zna ponekad puno skidati sa neta različite sadržaje.

Potvrdjujem ,isto tako je i kod mene bilo...

Faith is a belief based on absence of data, allowed to the weak by the powerful.
14 godina
neaktivan

Ne pratim ga.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice