Pozdrav,
narucio sam Bnet internet u stan i sad imam neka pitanja i nedoumice kako to sve spojiti. Tehnicar sutra dolazi pa zelim biti spreman.
Prva stvar koja me zanima je dali Bnet ima opticki kabel ili obicni mrezni kabel? Znaci dali do mog stana dolazi optika ili obicni kabal?
Druga stvar je, zelim svoj PC spojiti kablom ravno na router i tako koristiti internet. Ne zelim se spajati preko wireless-a.
Koji kabal mi treba za spojiti se sa rutera na PC? Obicni mrezni kabal? Ako Bnet ima optiku, hocu li imati gubitke u brzini ako ne koristim opticki kabel za spoj od routera do PC-a?
Znaci zanima me koji tocno kabal moram kupiti sutra da spojim PC sa routerom. I ima li veze ako imam optiku a za spajanje na PC koristim obicni kabal?
Zelim ono maksimalno iskoristiti brzinu interneta, jeli moguce da se dobije gubitak brzine izborom krivog kabla?
Hvala!
Bnet - iskustva općenito ?
- poruka: 4.148
- |
- čitano: 1.758.941
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
narucio sam Bnet internet u stan i sad imam neka pitanja i nedoumice kako to sve spojiti. Tehnicar sutra dolazi pa zelim biti spreman.
Prva stvar koja me zanima je dali Bnet ima opticki kabel ili obicni mrezni kabel? Znaci dali do mog stana dolazi optika ili obicni kabal?
Druga stvar je, zelim svoj PC spojiti kablom ravno na router i tako koristiti internet. Ne zelim se spajati preko wireless-a.
Koji kabal mi treba za spojiti se sa rutera na PC? Obicni mrezni kabal? Ako Bnet ima optiku, hocu li imati gubitke u brzini ako ne koristim opticki kabel za spoj od routera do PC-a?
Znaci zanima me koji tocno kabal moram kupiti sutra da spojim PC sa routerom. I ima li veze ako imam optiku a za spajanje na PC koristim obicni kabal?
Zelim ono maksimalno iskoristiti brzinu interneta, jeli moguce da se dobije gubitak brzine izborom krivog kabla?
Hvala!
1. Koaksijalni kabel od televizije. Bnet nema optiku.
2. Kabel iz kutije od rutera ces koristit.
Pa to majstore.... :)
Cekaj, cekaj... ovo je koaksijalni kabel od televijize: http://pcpractic.rs/data/products/5/hama_antenski_konektor_zenski_-_ugaoni_90_stepeni_hama_42848.jpg
Kako cu to spojiti na PC? Ili taj kabel ide u router, a mrezni kabel rutera do PC-a?
Ili ima neki adapter ili sto?
Ispricavam se na naivnim pitanjima, ovo mi je sve novo...
Koaksiajala u ruter mrezni u pc.
Sve ce ti oni rijesit, ne zamaraj se bez razloga.
Odlicno, a reci mi molim te, postoje li razlicite kvalitete mreznih kabela?
Igram jako puno CS GO, i bitno mi je da imam sto bolji net / ping. Idem sad na Global Elite ako igras CS GO :)
Znaci kad dodem u ducan traziti mrezni kabel, ima li vise tipova, standarda... ono jel imaju bolji i losiji kablovi i jel se moze osjetiti sporiji internet u slucaju da imam slabiji kabel?
Hvala!
Nema, i da ima neces osjetit razliku.
http://www.howtogeek.com/70494/what-kind-of-ethernet-cat-5e6a-cable-should-i-use/
Pokusavam napravit p2p, ali problem je staticna adresa. Kad sve unesem izgubim konekciju, dns server not responding.. savjet?
sorry ako je vec bilo..
Znači našao sam Bnetov Super+ Internet za manje novaca od Iskonovog paketa, ali je sporiji od 14/2,50 do 20/5,00 Mbit/s, šta mislim da će bit dosta sporije. Molim Vas za vaša mišljenja.
Na čemu si sada, kakvu brzinu imaš ?
Na čemu si sada, kakvu brzinu imaš ?
Nemam ništa, samo mi treba net paket.
Kod Iskona imaš 30/5 za 169,99 kn/mj. Pod uvjetom da si oko 1 km od centrale i da je na centrali potrebna VDSL oprema. To možeš provjeriti putem provjere na stranici...
Računaj na to da B-net ima kodeks ponašanja. Osim toga kod Iskona imaš daleko bolju tehničku podršku tako da računaj i na to kao neki plus.
B-net i VIPnet su mutne vode...
Kod Iskona imaš 30/5 za 169,99 kn/mj. Pod uvjetom da si oko 1 km od centrale i da je na centrali potrebna VDSL oprema. To možeš provjeriti putem provjere na stranici...
Računaj na to da B-net ima kodeks ponašanja. Osim toga kod Iskona imaš daleko bolju tehničku podršku tako da računaj i na to kao neki plus.
B-net i VIPnet su mutne vode...
Ma znam kakva je bnetova podrška-loša, nikad s njima na zelenu granu, a kad dođu, onda bar srede sve više manje.
Iskon je za 20kn više je bolji, ali kod bneta je prvih 6 mjeseci 0kn, a poslije 150 valjda... a zgrada ima provučeno bnet, a prijašnji stanar je imao iskon neki paket. Meni treba samo net, bez TV/telefona. Postoji u kući telefonska utičnica, al nadam se da ne treba imat telefon za imat internet, jer sam od nekih ljudi čuo drugačije...
Je li itko povecavao brzinu s 10 na 20 otkad je dosao ovaj novi paket za 150 kuna? Potpisujes li opet novi ugovor na 24 mjeseca?
Ljudi, ovo je moja situacija. Student sam u zagrebu i dosad sam uvijek bio u domu na savi. No kako se dom obnavlja, sad sam u stanu, ali stan nema interneta. Prošli cimer mi je preporučio da uzmem paket u Bnet-a gdje se priključujem preko carneta. Meni ne treba tv niti ikakve druge opcije, samo internet, naravno, neograničeni. Zanima me jel mi pametno uzet taj paket? Ima li možda nekih drugih opcija? I pošto sam student zadnje godine, ne treba mi na 24 mjeseca, nego najviše 12. Samo je problem što u cjeniku bnet-a postoji naknada od 1000kn ako uzimam ugovor na 12 mjeseci, što je stvano bacanje novaca u vjetar. Pomažite :)
Ljudi, ovo je moja situacija. Student sam u zagrebu i dosad sam uvijek bio u domu na savi. No kako se dom obnavlja, sad sam u stanu, ali stan nema interneta. Prošli cimer mi je preporučio da uzmem paket u Bnet-a gdje se priključujem preko carneta. Meni ne treba tv niti ikakve druge opcije, samo internet, naravno, neograničeni. Zanima me jel mi pametno uzet taj paket? Ima li možda nekih drugih opcija? I pošto sam student zadnje godine, ne treba mi na 24 mjeseca, nego najviše 12. Samo je problem što u cjeniku bnet-a postoji naknada od 1000kn ako uzimam ugovor na 12 mjeseci, što je stvano bacanje novaca u vjetar. Pomažite :)
Ja si gledam isto to, samo kod mene može i na 24 miseca :)
Uzmeš na 24 mjeseca, dobit ces 6mj free, drugih 6 platis po 150kn svaki mjesec. A, onih zadnjih 12 mjeseca pokusas nekome dati, vidio sam da ljudi to rade na njuskalu (ukucaj bnet na njuskalo), a taj netko bi uzeo tvoj ugovor ako zeli samo godinu dana, a ne zeli platiti 1000kn prikljucak.
Pozdrav,
imam par pitanja bolje upućenima u vezi Bnet interneta / televizije.
U stanu (Osijek) imam provedenu bnet instalaciju - nova zgrada, bnet operater za zgradu. Trenutno ne plaćam ništa za televiziju, a imam kabelsku televiziju (koaksijalnim kabelom iz zida u tv).
Uzeo sam si Super+ Internet na ugovor na 12mjeseci (Svemoguća misija 2 - pogodnost priključak i instalacija 99kn umjesto 1015kn).
U zidu imam utičnicu koja ima izlaze TV, SAT i R. Televizor mi je naravno spojen koaksijalnim u priključak ''TV''. Kad mi tehničar donese modem, hoće li ga spojiti u utičnicu ''R'', tako da mi sa dva koaksijalna kabela budu spojeni televozor i modem ili će mi samo tv iskopčati i ukopčati u modem? U drugom slučaju pušim TV.
Nije meni problem ni uzeti 2D tv + internet, ali nema pogodnosti na 12 mjeseci ugovor, a ne želim ni 24 (podstanar), a ni plaćati 1015kn priključak i aktivaciju.
Ukratko, htio bih spojiti priključak Tv na Televizor a R na modem. Tehnički moguće ili ne? Ako je, kad on ode ja ću sam prespojiti :D
Hvala unaprijed
Novi paket 2D (tv+net) i nova brzina.
Novi Zagreb/Travno.
da, a mi sa starim paketom vec godinama na 12Mbit
lijepo od njih...
lijepo od njih...
Pa i ja sam bio na starom paketu i maknuo sam kobru s novčanika i mjesećno nadodao 39 kn za ovaj novi paket s time što mi je prvih 6 mjeseci cijena paketa 89kn.
Novi paket 2D (tv+net) i nova brzina.
Novi Zagreb/Travno.
lijepo od njih...
Pa svake 2 godine tj. svakih 18 mjeseci možeš obnoviti Ugovor na 2 godine i dobiješ još dodatno neku promociju
(povećanje brzine/smanjenje pretplate na nekoliko mjeseci ili slično).

imam 2D paket 21 -30Mbps od prije par dana i preko wirelessa mi download speed bude 3.5Mbps a kad se spojim preko Broadbanda onda je 25Mbps.
je li to normalno ?
imam 2D paket 21 -30Mbps od prije par dana i preko wirelessa mi download speed bude 3.5Mbps a kad se spojim preko Broadbanda onda je 25Mbps.
je li to normalno ?
Kad se spojis preko broadbanda? Ako si mislio kabel, onda je problem jer ti ili wireless kartica ne podrzava vece brzine wirelessa (n), ili ti uopce wireless nije namjesten na n protokol. Ulogiraj se u router i provjeri sto ti pise pored wirelessa (b/g/n/ac) recimo su nesto sto ces mozda vidjet.
piše 802.11 n-mode i postavljeno je na AUTO.
Onda bi trebao imat vise. Valjda ti uredjaj ne koristi n onda. Probaj neki drugi. Uvijek moras mjerit na istom serveru. Vidi da je signal na 100%.
upravo sam uradio restart routera i onda mi je preko wirelessa 28Mbps nekih 5 min. nakon toga opet padne na 3.5.
upravo sam uradio restart routera i onda mi je preko wirelessa 28Mbps nekih 5 min. nakon toga opet padne na 3.5.
Testiraj ovako prvo da vidis da nesto ne stima, ako nevalja onda zovi njih i reci da imas problem.
Znaci
Isti server zicno i bezicno. Prvo zagreb, onda recimo frankfurt.
Bezicno probaj
2-3 razlicita uredjaja, vecina novijih mobitela podrzava N.
Stavi uredjaje blizu routera da imas 100% signal
Probaj promjenit kanal na kojem je wireless (iako ovo ne bi smjelo stvarat toliko problema).
Ako nevalja, zovi njihovu podrsku.
Zovi njih jer ti oni mogu napravit sve što je potrebno u routeru. Meni je pucala veza na WiFi kroz 2-3 minute i zvao sam ih dvaput i drugi put je reko frajer da
je sad postavio kak treba i da ne bi smjelo pucat. I ne puca. Samo zovi
Zna netko jel imaju možda kakve pogodnosti za postojeće korisnike koji bi produljili ugovor? Uskoro mi ističe ugovor pa me zanima. Za nove vidim da imaju hrpu toga.