Ljudi, imam pitanje vezano uz problem sa Bnetom. Prije mjesec dana sam postao njihov korisnik 3D paketa. U zadnjih 2 tjedna mi stalno puca net. Prvi puta kad sam to prijavio došao je tehničar i rekao da na razdjelniku nije bio dobro napravljen konektor i da sam imao šumove zbog toga i da je gubio kontakt kad ga se pomaknulo. Čovjek je to promijenio, testirao i rekao da više nema šumova. Spojio modem vido da radi i otišao. Oko 21h opet isti problemi. Prvo se net uspori i onda izgubi vezu sa netom. Vidi se i na modemu da ponovo spaja. I tako po nekoliko puta. Da li puca preko dana ne znam jer radim. Nakon što pukne par puta, prestane pucati veza, ali jako varira brzina. Između 2.2Mb/s pa sve do 400kb/s. Neki dan mi se modem resetirao stalno u krug. Spoji se pa pukne i tako dok ga nisam ugasio. Pustio neko vrijeme i ponovo upalio. Tada se spojio i taj dan više nije pucala veza niti je varirala brzina. Drugi dan isti problemi pa eto sve do danas. Spojio sam se na router i imam u njemu poruke kad je pucala veza: Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un... , Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received, No Ranging Response received - T3 time-out.
A snaga signala mi je između -3.8 - 4.1dBmV. Trebao bi mi doći tehničar sutra-prekosutra pa me zanima da li mu išta od ovih podataka može značiti. A i meni jer sam više lud. Baš zbog takvih pucanja neta sam otišao sa T-coma i sad opet kifla.
Hvala svima na utrošenom vremenu i trudu oko objašnjenja.
Bnet - iskustva općenito ?
- poruka: 4.148
- |
- čitano: 1.758.822
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prijatelju kod mene je isti slučaj. veze oni nemaju. a kad zoven redovito ih pitan -mogu li van ja doć do servera i popravit svoj internet? :( :@
U početku meni puknula veza, došao tehničar i to sredio i sada 2 tjedna sve ok radi... ne znam, možda ovisi i tko dođe, samo ih zovite i maltretirajte da vam ispune ono što plaćate...
Nego, meni danas došao račun za 10. mjesec... na ugovoru fino piše: Prelaskom sa 1D TV paketa na 3D paket korisnik prvih 6 mjeseci od aktivacije usluge plaća cijenu 1D TV paketa...
I danas došao račun, uredno fino puna cijena za pola mjeseca kaj se oni šale ili koji im je? Jel to idu onom taktikom da pokušavaju pa što bude.... nisam se tome nadao, ali neće oni tako lako sa mnom
Ja također imam sve riječi hvale na račun Bnet-a. Nikad nisam zvao SZK, nikad problema. Da kucnem od drvo
Tako sam i ja bio zadovoljan godinu dana, a onda je krenulo...
Je li itko drugi ima problem s latencijom u igrama navečer? BF3 je neigriv nakon 18h, latencija naglo skače svaki sekund. Čuo sam da i drugi Splićani imaju poteškoća.
Ista situacija i kod mene. Osijek
Ista situacija i kod mene. Osijek
Ova situacija bi bila puno lakša kad bi Bnet dao službeni odgovor da su svjesni problema i da ga pokušavaju riješiti.
Je li itko drugi ima problem s latencijom u igrama navečer? BF3 je neigriv nakon 18h, latencija naglo skače svaki sekund. Čuo sam da i drugi Splićani imaju poteškoća.
Isto, samo sam ja iz Zg. Zadnjih par tjedana je kolko tolko ok, ali generalno gledano ne možeš biti siguran kakva će ti veza biti.
Kod mene su problemi počeli u 6. mjesecu:
Meni su počeli u 2. mjesecu.
Bilo je zivkanja i prijetnji, pa bi bilo par tjedana koliko toliko bolje, pa onda opet katastrofa.
U subotu sam imao upload 0.2! 0 prokletih 2!
Poludio sam i zvao službu, rekli su mi da nazovem u nedjelju ujutro, nazvao ujutro i prvi put da mi lik nije kenjao sa virusima na kompu.
Rekao da će sve živo provjeriti pa će mi javiti danas tokom dana.
Ako se sada nešto ne riješi snimke brzine neta idu prije svega HAKOM-u, pa na sve portale, forume, novinske agencije i tv kuće, pa neka ljudi vide kako točno izgleda njihov "super brzi" internet.
EDIT: Eto, trebalo je samo 9 mjeseci i puno prijetnji, sutra dolaze srediti vezu.
Eto, napokon su poslali nekog sposobnog tehničara.
Frajer došao, nešto prtljao, zvao centralu, oni prtljali i što god da su napravili net je sada kao zmaj.
B.netovci i svi na ovaj ili onaj način zainteresirani za B.net, nedavno sam proučavao njihove ponude i zaključio da su sasvim korektne cijene, ali u cijene ne ulazi naknada za router koja paket poskupljuje za cca 30 i nešto kuna.
Što mislite o tome?
Eto, napokon su poslali nekog sposobnog tehničara.
Frajer došao, nešto prtljao, zvao centralu, oni prtljali i što god da su napravili net je sada kao zmaj.
Vash,
Traži da ti umanje račune za narednih x mjeseci za X posto budući da si, kao što kažeš, 9 mjeseci imao problem u korištenju njihovih usluga.
Ja sam isto imao velikih problema. prvi mjesec je sve radilo OK, a onda 3 mjeseca koma.
Veza na net je pucala non stop, telefon je malo radio malo nije, brzina je bila ispod 50%.
Zvao ih 100 puta, pisao mailove, žalio se, objašnjavao svaki put sve kao neki papagaj, gubio zivce, čupao si kosu, prijetio Hakomom, portalima...
Prvo su krivili moj komp, pa mrežnu, pa router, pa windowse, pa firewall, pa antivirus, pa stanje u državi, pa loše instalacije, pa probleme u infrastrukturi...
Da bi konačno ustanovili da je problem bio u nekom čvorištu na Črnomercu. Nakon toga sve OK.
U glavnom, nakon što su problemi bili otklonjeni, ja sam se žalio i tražio smanjenje računa.
Dobio sam oprost 50% računa za onoliko dugo koliko su trajali problemi.
Izgubljeni živci nemaju cijene, no barem nešto :)
Pozdrav
Da li još netko ima problema ovih dana sa b.netovom vezom na net u kasnim večernjim satima?
U zadnjih 3-4 dana konstantno mi puca veza. Do sada nije bilo nikakvih problema. Komp javi da nema veze na net, pa onda malo ima, pa malo nema. Jučer npr. je štekalo od 22h - 02h. Probao sam sa resetiranjem rutera, ali ništa pametno se nije dogodilo. Veza bi proradila na par minuta i opet gecrk.
Tek se stabiliziralo poslije 02h ujutro.
Jer, ako je ovo epidemija da krenem vrištit na njih.
Osim možda ako mi je router počeo crkavati (mada ne vidim razloga samo je 2g star), da li netko ima ideju kako to provjeriti?
Ovisi koji ruter imaš, meni su jednom rekli da kao ovaj standardni punjač zna počet zezat i ne daje dovoljno struje, pa su mi dali neki zamjenski jači.
Nadaj se da je bilo one night deal, jer inače se pripremi na živciranje.
to je inace standardna boljka kod B-net . Ako se spoje više clienta na wlan dolazi do pucanja mreže.
Ljudi pogledajte kakva je zaštita WEP ili WPA , preporučljiva je WPA-WPA2 i onda ste sigurni da se neki uljez ne spaja.
Krenuo sam s T-comom (više nikad), pa Iskon, pa Amis (DEFINITIVNO NAJBOLA USLUGA IKAD, >20Mbita DL, >1,5Mbita UL, 2god. ugovor od čega ČITAVA prva godina 50% cijene, 3u1 usluga, prošireni TV paket i prosječna cijena (u 2 godine ukupno) nešto preko 200kn mjesečno!!!)
Ostao bi na Amisu ali zbog selidbe na novu lokaciju u gradu više mi nije dostupan.
Evo nakon 3 mjeseca probnog B.net 3D paketa mogu zaključiti slijedeće:
Jako dobra reklama, relativno do jako loša izvedba.
Očajno izvedena instalacija, nije me bilo kod kuće i bijeli kabel je proveden kroz stan ko da ide preko livade.
TV:
Odmah u startu ogroman minus: Digitalna TV, a STB im nema HDMI izlaz !??! samo analogni SCART iz 80ih prošlog stoljeća. Kažu STB sa HDMI izlazom daju samo onima koji uzmu neki HD paket, sramota.
Dosta problema u početku (trzanje TV slike, pogotovo ), tri dolaska tehničara u nekoliko tjedana i napokon nakon instalacije dodatnog razdjeljnika signala/šuma proradilo kako treba.
Slika je generalno dobra osim kod low budget kanala (ali to je problem low budget TV-a generalno kod svih davatelja).
E sad, STB ima cinch audio izlaze koje sam spojio na liniju. Međutim zvuk na tom izlazu nije sinkroniziran sa zvukom (isto analognim pa ne znam zašto) koji preko SCART-a stiže do TV-a, možda je do TV obrade signala preko SCART-a ali dosad nisam imao takva iskustva - opet ne mogu shvatiti zašto na STB-u nemaju HDMI izlaz - a B.net je dio "Superbrands" marki, aha da, s tehnologijom iz super 80ih.
I još jedna iritirajuća činjenica koja je vjerojatno posljedica analognog dotoka TV signala do TV-a - ZUJANJE. Upravljanje glasnoćom zvuka preko STB-a je beskorisno jer stišavanjem se pojačava zujanje, pa jačinu preko STB-a moram držati na maksimum, a pri tihim scenama i sl. zujanje svejedno probija. Dakle za mijenjanje kanala STB daljinski, a za pojačavanje i stišavanje TV daljinski jer drugačije jednostavno nije podnošljivo, a i ovako je iritirajuće. Srećom još od Iskona mi ostao motorolin programibilni daljinac koji je sad katica za sve.
Internet i WiFi:
Nad njihovim routerom nemam nikakvu kontrolu niti mogućnost podešavanja pristupa - OK za bakice ali meni ne odgovara. Najam routera naplaćuju posebno van promotivne i bilo koje druge cijene (kod AMIS-a toga nema, nema skrivenih troškova).
WiFi radi isključivo u G standardu, ko je još čuo za N jelda? Kako mi je sve spojeno preko Wirelessa prva stvar koju ću sad po isteku promo razdoblja napraviti je otkazati njihov "najam WiFi routera" i uzeti žičani za koji nema najma (ili je kunu/dvije ne znam sad) i na njega spojiti svoju opremu (300kn čitav kit za 300MBs WiFi, a njihov out of date router je >400kn jednokratno).
U 90% slučajeva nemam prigovora ni na način na koji ovo sve skupa radi, (sa 1, 2 ili čak tri uređaja istovremeno spojena) ali kad počne štekat onda šteka do boli.
Na brzinu veze nemam prigovora, mada je to sad za trajanja promotivnog paketa, ali ako bude i obećanih 12Mbita prihvatljivo je, UL bi volio da je nešto veći.
U odnosu na neprežaljeni Amis:
Skuplja usluga sa manje mogućnosti. Najam routera - teška glupost i harač, dobro da ne iznajmljuju i STB, njegov daljinski i 6 metara kabela od ulaza u stan. Znam da najam modema ima većina davatelja usluga - većina ali ne SVI, a B.net je kao "Superbrands"
Super 3D digitalna TV - a TV na kraju spajaš preko SCART-a uz zujanje... mislim stvarno.
Ovo trenutno ne pišem spojen na bnet jer se njihov router odbija spojiti i moram čekati tehničara do SUTRA. Inače predstavljam tvrtku koja se internetom kao djelatnošću bavi, a sad nemam ni telefonsku liniju ispravnu. Hrkljuš.
Ipak kako osim Tcoma i Iskona (preskupe usluge i brzine za penziće) nemam previše alternativa (VIP drži Bnet, ali nisu mi htjeli ponudit uslugu preko firme - zbog TV-a jer u firmi ne smiješ imat TV valjda...), prisiljen sam ostati pri Bnetu uz nadu da će se s godinama koje dolaze neke stvari u njihovom pristupu promijeniti (da barem dobijem pravi digitalni STB...), a znamo što za nadu kažu...
Pozdravljam
Ja sam uvijek u stanu u Splitu imao kabelsku TV od B-neta,a i prošlih operatera kako su se već svi zvali,jer je to bila i još uvijek je najbolja opcija za imati više TV-a u stanu.
Međutim,prokleo sam dan kad sam odustao od Metronetovog interneta i telefona koji me spašavao 4 godine, nakon bjekstva od T-coma i astronomskih računa.
Uzeo sam Bnetov 3D paket,računajući na jedan račun,sličnu cijenu kompletnih računa,napredak,ali taj njihov superbrzi internet je lošiji od Metronetovog 4puta sporijeg,a telefon je krađa u odnosu na Metronet gdje nije bilo uspostave poziva i flat je bio pravi flat,i naravno bez naplate modema.
13 mjeseci sam na Bnetovom 3d paketu,ugovor mi je 18 mjeseci,ali u ovoj vukojebini i selendri od Splita se ne možeš ničemu nadati ničemu do 2020.godine.,najmanje.
ja sam na 12mbita i flatu.. nakon 20 dana veza 3 mbita? zovem njih kaj se desilo .. prekoracio sam 320gb prometa i ubili mi vezu.. na 3 mbita sto reci koju poruku posrati??
Koju posluku porati?
Blago se takvima...ne nerviraju se ti zbog Bneta,T coma,benzina,Vlade,poreza....
Šteta što 90% ljudi nije takvo kao taj s posluku-porati.Bilo bi nam ljepše.
Evo da i ja malo podjeli iz Rijeke sa istim problemom,
prije par mjeseci pocela veza pucat, zvao B-Net sutradan su dosli sredili
sve proradilo opet do prije par dana. E sada mi vise ne pokazuje na routeru da gubi vezu
odnosno na routeru sve lampice stoje upaljne i blinkaju kak spada ali zato na net svako malo ne mogu
win mi pokazuje da je ostao bez veze, probo sam sa mob i laptopom da nije kucni ali svuda ista prica.
Zvao ih i rekli problem na zgradi dolaze sutra. A ja mislio da sam sa t-scumom imo problema...
jel zna netko dobar kabelski modem/ruter za preporučiti?
Otkazao bi ovu lihvarsku rentu šta mi naplaćuju za postojeći i nabavio neki u vlastitom aranžmanu.
Inače, kontaktirao sam b.net za svoj gornji problem, jer se ponavlja sad već tri dana za redom. Još čekam odgovor.
Veza sa netom mi se navečer gubi svakih pol sata-sat. Ping ne prolazi do rutera. Event log na ruteru ne kaže ništa, kad poslije idem gledati.
Mada.. čudno mi što se dešava samo navečer i u otprilike isto vrijeme.
Sigurno ne bi trebalo biti do promjene vanjske adrese, jer točno piše kad bi trebala nastupiti promjena.
EDIT: Dobio odgovor od SZK: Nadograđivali su modeme u to vrijeme. Vidjet ću da li će se stvar nastaviti sad preko vikenda.

plaćaš dok si njihov pretplatnik, tako stoji u njihovom ugovoru. Malo jadno ako se mene pita. Alternativa je da se router kupi jednokratno. Mada neznam kakva je situacija ako želiš "otkupiti" preostalu vrijednost routera. Trebalo bi pitati.
Oprema je uvijek njihova i ne možeš je otkupiti.
Osnovnu verziju modema prestaješ plaćati nakon 3 godine korištenja usluge.
ja se mislim da otkazem televiziju osnovni paket jel je zbilja jedno veliko smece od programa.. sramota.. i ostavim samo internet..
plaćaš dok si njihov pretplatnik, tako stoji u njihovom ugovoru. Malo jadno ako se mene pita. Alternativa je da se router kupi jednokratno. Mada neznam kakva je situacija ako želiš "otkupiti" preostalu vrijednost routera. Trebalo bi pitati.
Oprema je uvijek njihova i ne možeš je otkupiti.
Osnovnu verziju modema prestaješ plaćati nakon 3 godine korištenja usluge.
dakle iz ovoga se da zaključiti da ja kao ovca plaćam njima 3 godine i necu dobit nista na kraju, wlan router kojeg sam 5 puta otplatio dosad?
mučka...
U ugovoru stoji da ti placas najam modema, ne modem, ako se odlucis jednokratno platit, jednokratno platis najam..
Uredjaji su uvijek u njihovom vlasnistvu, uostalom, nigdje dalje nebi mogao koristiti te uredjaje, jer su jedini kabelski distributer u hrvatskoj..nemas kome prodati, niti koristit za ista drugo..