Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.758.991
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Bnet - iskustva općenito ?
MasinGeri kaže...

Dali je spliter par f-konektora i koaksialni kabel sve sto mi treba za spajanje drugog tv-a?

Da, ali imaš samo analogne programe u tom slučaju. Ako imaš i net onda spliter ide iza splitera za net.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Trebao bi biti dobar. I kako kaze kolega, samo analogne programe ces imati, no ako ti nije problem to, samo naprijed.

[Protocol4] NOVA ENCODE GRUPA NA ANIME SCENI http://protocol4.animehr.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

SVI programi se i dalje emitiraju analogno i to je obaveza i HTV a i RTL a i NOVE prema kabelskim operaterima i neće prestat još dugo dugo. Ako niste znali , Jadranka je prisilno natjerala HR da prijeđe na digitaliju makar je to u EU predviđeno do 31.12.2012. a i kao što možete vidjeti pojedini programi se emitiraju na jednoj rezoluciji i omjeru ekrana a drugi po drugoj. Velika večina televizora koji su prodavani neposredno prije nasilne digitalizacije su škartovi i po više od 5 godina stari sa svih dijelova europe. Bio sam par puta prisutan kada su se prodavali TV i na kojima je to već bila 5-6-7-8 snižena cijena sa recimo 25 k kuna do 3 k kuna za neku plazmu rezolucije 1024x bez Mpeg dekodera i još su ljudima i uz to uvalili i dodatni reciever sa kuponom makar Tv je imao u sebi DVB-T a Bnet je tek možda 10-15 dana prije isteka roka za prijenos na DVB-T počeo spam sa reklamama da uz Bnet nije potreban reciver, i znam hrpe ljudi koji su uzeli i po 2 recivera kod njih za digitalni signal a imaju 55cm CRT televizore ala Pevec od 500 kuna koji jednostavno nemaju nikakve koristi od njih , osim "proširenog" paketa koji je proširen neznam sa čime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kakva obveza? Što je vlada zakonski stavila kabelske operatere u povlašteni položaj? Znaš onu staru, ili link ili pričaš gluposti :)

Nemaju oni obvezu prema kabelskim operaterima, nego kabelci dobijaju digitalni signal, kao i OiV, i onda to konvertiraju u analogni i proslijeđuju dalje - jer mogu tako više para kupiti.

Mene jedino zanima zašto kabelski ne poštuju regionalne programe, kao OiV, nego svi gledaju Zagrebačku panoramu? Što ih tu vlada ne stisne za nešto?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam za druge, ali ja vidim sve regionalne programe, ili barem vecinu. Pitaj boga koliko tih regionalnih ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda negdje pise, ali ja nisam naisao na to.

Koji wireless router B.net trenutno dijeli ili bolje receno koje dijele za 3D uslugu ili 2D, svjedno?

0 0 hvala 0
16 godina

Sva sreća što brojim zadnje dane na B-netovoj muci.

J****i ih Olić, Modrić i Srna zajedno u njihov super brzi internet

Superbrzi internet Superbrzi internet
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 20:23 (Dlaka).

2 0 hvala 0
16 godina
Dlaka kaže...

Sva sreća što brojim zadnje dane na B-netovoj muci.

J****i ih Olić, Modrić i Srna zajedno u njihov super brzi internet

tvoja lokacija?

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
16 godina

Zagreb, Dugave

17 godina
neaktivan

LOL

Ja sam skoro pa kvart do i nikakvih problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zna li netko koji wlan router trenutno dijele u bnet?

Naime, uzeo sam bnet i zanima me koji cu router dobiti...

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zna li netko planira li bnet povecat upload u skoroj buducnosti? Ovo trenutacno nije niti minimum za posten video streaming.
In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan
Fantasticus kaže...

Zna li netko koji wlan router trenutno dijele u bnet?

Naime, uzeo sam bnet i zanima me koji cu router dobiti...

Hvala

Najvjerojatnije neki Thomsonov kabelski model. Ne bih tocno znao jer imam samo modem, a router sam svoj kupio. Linksys WRT54GL ako nekoga zanima.

EDIT: Najvjerojatnije neki od ovih modela.

http://www.technicolor.com/en/hi/home-networking/cable-products/cable-modems-gateways/emea/tcw710

http://www.technicolor.com/en/hi/home-networking/cable-products/cable-modems-gateways/emea/twg850-4

http://www.technicolor.com/en/hi/home-networking/cable-products/cable-modems-gateways/emea/tcw750-4

Lista svih kablskih modema od Thomsona http://www.technicolor.com/en/hi/home-networking/cable-products/cable-modems-gateways

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 17:56 (GW freak).
15 godina
neaktivan
Dlaka kaže...

Zagreb, Dugave

Ja sam u Dugavama preko puta Super K..., i plačao sam skoro 2 godine 20 mbps a imao max 11.

14 godina

Evo i mojih iskustava:

Bio sam Iskonov korisnik, usluga je bila OK ali sam ipak odlučio prijeći na B.Net. Prijelaz je trebao biti 14.04. Međutim naš vrli T-Com se malo požurio i odspojio me jučer bez da je obavijestio bilo koga (mene, Iskon ili B.Net). Iskon je odigrao izuzetno fer i obaavio sva mjerenja i detektirao gdje je problem (kod centrale). Navečer sam doznao što se desilo od Iskona. Nazvao sam SZK B.Neta i objasnio situaciju, oni nisu dobili nikakvu innfo da me je T-Com prebacio njima. Obećali su mi da će požuriti nalog ali da ništa nemogu obećati. Danas mi je došao tehničar i vrlo brzo i profesionalno sve pospajao. Sve je proradilo izprve. Nikakvih problema za sada nemam.

Znam da to ne znači ništa što se tiče daljnjeg korištenja ali za mene je početak međusobnog odnosa fantastičan. B.Net {#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Drago mi je kada to cujem.

Meni je danas dosao Bnetov operater(??) ili kako se vec zove i sluzbeno sam potpisao ugovor. Sada samo cekam kada ce mi dati opremu svu. Rekao je unutar 2 tjedna da ce sve doc, a rekao je mozda vec u ponedjeljak.

Naime uzeo sam 3 mjeseca za 1kn no vec smo potpisali ugovor na 24 mjeseca i ako bude sve korektno uzimam dalje. No jedno me zanima, ova 3 mjeseca imam samo 50 minuta besplatno razgovora (uzeo sam 3D) i kad to promotivno razdoblje istekne dali ja onda imam telefon flat (neograniceno). To mi je malo zbunjujuce.

I jos nesto, uzeo sam onaj xVision HD i imam tv koji podrzava Full HD, hocu li dobiti posebni prijemnik za tv ili cu direktno u tv ukopcati kabl iz zida?

I jos nesto, kakav telefon-uređaj treba za bnet. Mogu li koristit onaj obicni koji sam i na t-comu i gdje se on ustekava....

Moze li netko malo detaljno objasniti te uređaje za 3D uslugu koji su i kako se spajaju i gdje.... Hvala..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bnet ti daje svoj "digitalni prijamnik", a za internet svoj router cije iznajmljivanje placas dodatno 14 il 30kn.
To je otprilike sve sto trebas znat, ostalo ce ti oni najbolje reci prilikom installacije. Flat znaci neogranicen internet promet, tako da pitanje bas i nema smisla. U svakom slucaju flat je tj. promet je neogranicen
In the end there will be only ( c )haoss ...
14 godina
Fantasticus kaže...

Drago mi je kada to cujem.

Meni je danas dosao Bnetov operater(??) ili kako se vec zove i sluzbeno sam potpisao ugovor. Sada samo cekam kada ce mi dati opremu svu. Rekao je unutar 2 tjedna da ce sve doc, a rekao je mozda vec u ponedjeljak.

Naime uzeo sam 3 mjeseca za 1kn no vec smo potpisali ugovor na 24 mjeseca i ako bude sve korektno uzimam dalje. No jedno me zanima, ova 3 mjeseca imam samo 50 minuta besplatno razgovora (uzeo sam 3D) i kad to promotivno razdoblje istekne dali ja onda imam telefon flat (neograniceno). To mi je malo zbunjujuce.

I jos nesto, uzeo sam onaj xVision HD i imam tv koji podrzava Full HD, hocu li dobiti posebni prijemnik za tv ili cu direktno u tv ukopcati kabl iz zida?

I jos nesto, kakav telefon-uređaj treba za bnet. Mogu li koristit onaj obicni koji sam i na t-comu i gdje se on ustekava....

Moze li netko malo detaljno objasniti te uređaje za 3D uslugu koji su i kako se spajaju i gdje.... Hvala..

Ja sam uzeo digitalni prijemnik i prošireni paket. Mislim da ćeš dobiti STB koji može reproducirati HD sadržaj, nism potpuno upućen u tmatiku ali mislim da je rezolucija 720p. Ako sam napisao glupost već će me netko ispraviti. Bez obzira kakv prijemnik imao izgleda da je ovaj STB neophodan. Serviser mi je danas rekao da moram nabaviti modul (cca 500 kn) u koji ću utaknuti karticu.

Telefon koji koristiš je klasični telefon vulgaris.č

Dobit ćeš dva kabelska modema (jedan za telefon i internet i drugi za interaktivnost TV usluge) i STB za TV. Ako nema bušenja sve je gotovo za manje od 1 sat.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Bnet ti daje svoj "digitalni prijamnik", a za internet svoj router cije iznajmljivanje placas dodatno 14 il 30kn.
To je otprilike sve sto trebas znat, ostalo ce ti oni najbolje reci prilikom installacije. Flat znaci neogranicen internet promet, tako da pitanje bas i nema smisla. U svakom slucaju flat je tj. promet je neogranicen

Mozda nisi skuzio pitanje.

Na 3D usluzi pise da imaju xTel FLAT, a na stranici od te promotivne ponude pise da za tu 1kn ukljuceno samo 50 minuta razgovora. I sad mene zanima ova 3 mjeseca cu imati 50 minuta free, a poslije hocu li imati neograniceno tj xTel FLAT (1000minuta, ja mislim). 

Hvala svima na odgovorima...:)

15 godina
neaktivan

Bnet ov flat NIJE VIŠE flat rate!!! Da ste imalo pročitali zadnjih nekoliko stranica vidjeli biste da je Bnet uveo nekakav kodeks ponašanja na internetu gdje nakon određenog paketa prometa ti se brzina interneta ograničava u tekućem mjesecu.

Ne neće ti baš previše znati objasniti serviser što trebaš znati, oni su fakat u gužvi i ima točno određeno vrijeme koliko može biti kod tebe. Posluži se internetom njihovom stranicom i malo pogledaj što ti treba. Makar znaju u ugovoru napisati jedno a na web u drugo , sami sebe pobijati.

Inače je pravilo da te nesmiju iskopčati sa interneta i televizije prije nego su spremni odmah te prebaciti na drugoga operatera, tako da bi ti prazni hod inače trebao biti samo dok oni nazovu , u ovome slučaju Iskon , i odjave paricu .

Besplatan ti je 3D paket, osnovan. Znači ako budeš pričao više nego je u gratis paketu , platiti češ. HD paket, najam recivera i prošireni paket platiti češ. Za najam modema u ovome trial periodu nisam siguran ali nakon toga i to platiti češ.

Baš me zanima sada kada prikopčaju xyz broj novih korisnika i uvedu videoteku na razini države kakva če im internet stabilnost biti ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Crotiger kaže...

Bnet ov flat NIJE VIŠE flat rate!!! Da ste imalo pročitali zadnjih nekoliko stranica vidjeli biste da je Bnet uveo nekakav kodeks ponašanja na internetu gdje nakon određenog paketa prometa ti se brzina interneta ograničava u tekućem mjesecu.

Zapravo ti svi operateri imaju stavku fair usage samo što je kod B.net-a službeno specificirana, s definiranim limitima i sankcijama. Međutim, čak i ako dođeš do tog limita (koji nije tako mali, T-com šalje upozorenja puno ranije), brzina ti je limitirana od 18-24 sata, a izvan tog intervala imaš punu brzinu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan

Imam bnet 3d paket , sve je super osim interneta,veza im uopće nije stabilna,inače igram call of duty 2 na hrvatskom serveru mi je ping 60 a na .de 80 i više.Stvarno su katastrofa ali neznam do čega mi može biti,nedavno mi je zamijenjen novi TOMSONOV router i opet mi lagga abnormalno teleportiram se po serverima. Jeli itko imao slični problem i jeli ga popravio?Primjetio sam u jutarnjim satima ping mi je stabilan i u kasnim satima(od 23h) a tijekom dana je stvarno neigrivo.Neznam što da napravim da im možda mail pošaljem ili nešto,i još je ovo najsmješnije prijatelj mi isto ima bnet i ima ping 36 50 na .de .... Kratko i jasno moje ocjena za bnet je ovakva

TV 3/5

TELEFON 4/5

INTERNET 2/5

http://www.speedtest.net/result/1246079817.png

Yea right! {#}

15 godina
neaktivan

Imam B-net več par godina, još su bili DCM i oni su prvi uveli kablovsku u našu zgradu, pa su išli po stanovima i pitali tko želi uzet kablovsku. Moj stari odmah uzeo jer je bilo oko 80 kn za 32 programa, a imali smo sam HRT 1 i 2, RTL i novu. Sad imam 3D paket i prošireni TV paket. Internet je stvarno odličan, koliku brzinu plačam, tolku brzinu mi isporučuju, upload im je odličan, veza stabilna. Telefon je stvarno jeftin, jedino su pozivi prema mobilnim mrežama skupi. Kvaliteta telefonske veze super. Televizija je isto tako odlična, slika preko scarta na 82 cm LCD-u izgleda famozno, a svi znamo da se na LCD-u stvarno sve vidi što se tiče kvalitete slike, doslovno dodem ispred telke na jedno 10 cm i nema kockica kao što je to slučaj na MAXTV. I sad su još videoteku dodali koja stvarno ima odličan izbor filmova :D Uskoro mi istječe ugovor i opet ču ga produžiti. Bnet možda ne djeli hardove, al sam zato dosta uštedio, a usluga im je kvalitetna.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Eto stigao i meni B.net 2D paket (internet/TV) na 3 mjeseca za 1kn (+ dodatne usluge), pa cemo vidjeti kako ce biti...

Odlična stvar je što sam dobio Cisco WLAN router (to definitivno nisam očekivao), a loša stvar je što je dekoder za digitalni prošireni TV paket prdnu nakon 2 min rada pa sad moram čekati da uorka da ga dođu zamijeniti (al nema veze, bitno je da net radi, a i ovako imam osnovni TV paket).

Doboro je i što je probni rok do 31.07., kad sam uzimao Vip Homebox+ probni rok je bio samo 15 dana, naravno problemi su počeli nakon što je probni rok prošao, ali ne odmah i vjerovatno ne više nego kao kod drugih operatera, ali u zadnje vrijeme veza stalno puca (Vipnet), pa se prebacuje na EDGE, zato sam i uzeo B.net prije isteka ugovora s Vipnet-om.

EDIT: http://www.speedtest.net/result/1265403897.png 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:36 (Eyekool).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo da i ja napišem svoje prve dojmove vezano za Bnet, možda nekome bude od koristi :)

Potpisali smo ugovor na besplatna 3 mjeseca za 1kn, ako se ne odjavi prije isteka ta tri mjeseca automatski na snagu stupa ugovor na 24 mjeseca.

Na spajanje (tj. prijenos sa t-coma) smo čekali oko 14 dana, s tim da su nazvali 3-4 dana prije i najavili dolazak. Dan prije nas je nazvao tehničar kako bi se dogovorili kad nam je najzgodnije da dođu montirati opremu. Kako smo se dogovorili tako je i bilo, pojavili su se točno u minutu. Prvi dojam je jako dobar.

Tehničari su jako ljubazni, čak su napravili sve kabele koji nam trebaju za povezati više računala i čekali da testiramo vezu sa svakog računala da budemo sigurni da je sve ok. Za razliku od npr. Optime gdje nam je došao klinac sa laptopom, spojio se direktno na priključak, rekao sve je ok i doviđenja. Naravno od tada ih moramo zvati svaka 2 mjeseca jer je internet veza jako loša.

Znači sad smo na Bnetu nekih 5-6 dana, testirao sam vezu svaki dan, 3 puta dnevno, ujutro, popodne i navečer. Uglavnom rezultati su uvijek gotovo identični, nadam se da će tako i ostati. Testirao sam i preko vikenda kad je opterečenje veće i brzina je stabilna i ista kao kad je manje opterečenje.

Novi izvještaj napišem nakon 2 mjeseca korištenja :)

Za sada sam presretan što sam se riješio t-coma, koji je iskreno do prije 3-4 mjeseca (pad brzine, prekidi...) radio punih 10 godina bez problema, ali sada za duplo veću brzinu plaćam više nego duplo manje.

http://www.speedtest.net http://www.speedtest.net
http://www.pingtest.net http://www.pingtest.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 9:05 (mzopg).

1 0 hvala 0
16 godina

Vidit čemo vaše utiske kad potpišete ugovor na dulje nakon isteka ta probna tri mjeseca.Ne zaboravite se javit ovde. Navedite svoju lokaciju kad javljate utiske ubuduće.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 18:28 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ja sam svoj utisak vec dao, sve za 5, vec 4 godine internet koristim, kabelsku duze...
Utrina btw
16 godina
neaktivan

Zna itko jel moguće da mi skinu firewall sa accounta? Nenormalno laggam u apsolutno svim online igrama (BFBC2, TF2, pa čak i Guild Wars), iako je ping skoro pa savršen (30-70ms), dakle pretpostavljam da se radi o packet lossu (iako i pingtest daje savršene rezultate) uzrokovanom prolaskom paketa kroz njihov firewall? Na kompu nemam apsolutno nikakav firewall, a disableao sam ga i na routeru (Cisco). Ideje, prijedlozi, savjeti...? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kakva je pokrivenost?

Zvao sam prije 2 godine mislim, i onda je bilo moguće tek u nekoliko većih gradova.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice