ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 930.361
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ADSL u BiH

Zna li neko kako srediti router što se dobije preko HT MOSTAR da bi bio spojiv na privatnim trackerima (THR i slično)?

Dok mi nisu promijenili router bilo sve ok , kasnije nema šanse...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 17:59 (kemal_r).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: ADSL u BiH
kemal_r kaže...

Zna li neko kako srediti router što se dobije preko HT MOSTAR da bi bio spojiv na privatnim trackerima (THR i slično)?

Dok mi nisu promijenili router bilo sve ok , kasnije nema šanse...

Koji je router, onaj stojeći, crni Zyxel ili neki drugi?

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
14 godina
ADSL u BiH
i kod mene ista stvar nema sto nisam pokusavao u pitanju je ZyXEL P-660HN-T1A ruter..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jeti kaže...
i kod mene ista stvar nema sto nisam pokusavao u pitanju je ZyXEL P-660HN-T1A ruter..

Isti je i kod mene... ali bio je i prije. donijeli mi drugi (kad je grmillo spržilo stari) i kad su stavili i otišli vidim da je firmware drugi i nema šanse da mogu biti spojiv. Ulazili su mi neki preko teamviewer ali nema šanse...

Sad kontam, ako ima neko da je ''spojiv'' da pošalje one postavke što se mogu spasiti...

14 godina
ADSL u BiH
Ma nema sta nisam pokusavao brdo tutorijala, uputa prosao, ljudi preko teamviewera nisu uspjeli i dalje stoji ne spojiv tako da sam stvarno ostao bez ideja..
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

ne možeš se spojit na thr?

Zovi ih i traži drugi rutor

0 0 hvala 0
14 godina
ADSL u BiH
tako je ne mogu se nikako spojit na thr!!

Sto da im objasnim, bilo sto da reknem oni ce me blijedo gledat i reci ce nemamo zamjene.. pretpostavljam scenariji takav
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

mozda da im kažeš da ti je slab signal i da ne možeš u drugoj sobi se spojit.

Ja sam tako dobio drugi rutor bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Ako neko skonta šta treba uraditi da bi bili spojivi neka ovdje postavi.

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

jeste probali flashati standardni firmware? ovaj što sada isporučuju na uređajima je podešen za korištenje IPtv usluge pa ima ograničene mogućnosti podešavanja. Znam da su neki što ih znam to napravili ali ne koriste IPtv uslugu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crni83 kaže...

jeste probali flashati standardni firmware? ovaj što sada isporučuju na uređajima je podešen za korištenje IPtv usluge pa ima ograničene mogućnosti podešavanja. Znam da su neki što ih znam to napravili ali ne koriste IPtv uslugu

Ako to uradim , gubim TV program? znači moram ih opet zvati da dodju i čekati ih 3-4 dana...

16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ukoliko imate HTov Zyxel ruter, onda se logirajte s ovom šifrom:

su145ht0303che14

I imati ćete sve opcije za podešavanje.

I koje hvala nije na odmet. :)

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

5 0 hvala 3
17 godina
da, gubiš pristup IPTV usluzi. Radije probaj ovo iznad što je SMooth Operator napisao
14 godina
ADSL u BiH

probao sam sa tim dodatnim postavkama.. iskljucio firewall i jos probao neke stvari ali nece da propusti port i nece jbga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Smooth mi je davno dao tu sifru ali ne moze.

Je li vam ovakav status kad se tek uloguje? ovaj firmware?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 18:23 (kemal_r).
14 godina
ADSL u BiH

isto sve kao i u tebe kemal

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

evo čisto da vidite gdje smo!

Mi iz bih smo čak i na balkanu uspjeli biti zadnji:

U bih se surfa najsporije

1 0 hvala 0
13 godina
ADSL u BiH

Suti , dobro je pa ikako imamo {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

takođe BHtelecom.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je onaj paket od 20 KM?

Evo mog: http://www.speedtest.net/my-result/2924414477 

dzix
16 godina
mmmnnn kaže...

evo čisto da vidite gdje smo!

Mi iz bih smo čak i na balkanu uspjeli biti zadnji:

U bih se surfa najsporije

Ovo jednostavno nije tačno i svako ko ima i gram mozga navode iz članka može provjeriti i osporiti. Niti imamo najsporiji Internet na Balkanu, niti je to slučaj za čitavu Evropu.

16 godina
ADSL u BiH

misle na prosječnu brzinu.

Većina ljudi uzima najjeftinije pakete.

0 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

NetIndex mi je relevantniji izvor podataka koji se tiču Internet pristupnih brzina nego neki Mashable portal. A prema NetIndexu BIH ima višu prosječnu brzinu od Hrvatske, Crne Gore i, čini mi se, Albanije.

1 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

jel ti mozda radis za eronet ili bhtel {#}

Nema šanse da je tako, pogledaj malo po internetu sta nude druge zemlje u okruženju.

1 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

Pogledaj ti. Uporedi uslugu BIHnet-a (ISP BH Telekoma) i T-Com-a. :)

1 0 hvala 0
13 godina
escobar_ kaže...

Pogledaj ti. Uporedi uslugu BIHnet-a (ISP BH Telekoma) i T-Com-a. :)

+1

Slazem se, Net index je relevantniji (temelji se na milionima uzetih testova sa speedtest.net). HT Eronet nije nimalo konkurentan i ponuda i cijene su im za k..c ,ali BH Telecom ima sasvim ok ponudu ( ako uzmemo u obzir drzavne operatere ). Bio sam nedavno kod rodice u Splitu MaxTV osn. paket ,telefon i 4Mbita net 305 kn ( 80 KM) . Po meni skupo  i neisplativo skroz. I tamo imaju kablovski operateri , optika isl. sa super uslugama i prihvatljivim cijenama  , ali   pokrivaju samo velike centre. A ljudi iz manjih sredina su osudjeni na lihvarski T-Com isl., dok kod nas u BiH je recimo Telemach dostupan  u jednoj Novoj Biloj,  Brezi,Kresevu ili Fojnici (nemam namjeru da vrijedjam nikoga, uzeo sam za primjer). Poenta je da su ljudima u vecem dijelu Federacije dostupnije vece brzine neta (10 Mbit +) nego tamo, i to u konacnici dize prosjecnu brzinu odredjene drzave.

Evo nas gdje smo prvi susjedi i mi..Od Ex-YU najbolje kotira Slovenija 13.71 Mbita , pa Makedonija 9.78 Mbita,Srbija 6.91, BiH 6.22 pa HR 5.82 i zadnja CG sa prosjecna 4.81 Mbita. Koga zanima vise evo link .

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 4:42 (error_666).
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Operater Global internet u Vitezu paket 18 KM sa pdv-om 10Mbps/1Mbps . optika

http://www.speedtest.net/my-result/2927371309

od sljedeceg mjeseca ide tv+internet oko 130 kanala i net 20Mbps/1Mbps za 34 KM sa pdv-om

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 17:33 (rapid).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ADSL u BiH

Koliko stoji trio paket home.tv sa pdv,isplati li se ti uzeti ili je bolje da uzmem samo home tv sa dodatnim kanalima?

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
rapid kaže...

Operater Global internet u Vitezu paket 18 KM sa pdv-om 10Mbps/1Mbps . optika

http://www.speedtest.net/my-result/2927371309

od sljedeceg mjeseca ide tv+internet oko 130 kanala i net 20Mbps/1Mbps za 34 KM sa pdv-om

Nije mi jasno odakle optika uopce u ponudi ? Da li su je oni provlacili ili su iznajmili vodove od drzavnih operatera ?

Upsut, stigla evo i jesen a Eronet ne nudi nista novo. Mislim da je ovo najdulje razdoblje a da nisu takli cijene i podigli brzine interneta. Uzas...

sig
16 godina
ADSL u BiH

ja neki dan bio kod njih i pitam hoće li biti akcija, i kažu mi: Pa u nas su i sad akcije. I sad kao imaju akciju.

Ja pitam koju, a žena mi kaže pa na 2 godine 19 km 1024/128 i nabroja mi one iste pakete kao i prije godine dana.

svasta

ja ne vidim ovdje nekih novih akcija:

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/internet/adsl-internet/cjenik/

zamislite najam modema naplaćuju 9 km, ako nemaš potpisan ugovor na 2 godine!!!!

Pa ima li to igdje na svijetu?

Bože podari nam konkurenciju!

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 19:23 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice