ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.665
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: ADSL u BiH
Jeti kaže...

Danas mi je lik iz ht-a javio da su podigli brzinu home-tv-a od 4mb/s na 8mb/s.. Meni se brzina nije promjenila na sto je odgovorio da se zalim na kvar!

Ovo dobivaju svi korisnici home TV-a na 4mb/s? SUper ako je istina. Kod mene jos nista, morat cu ih zvat :)

12 godina
neaktivan

ja sam iz bihaca

i koristim bh telecom internet i nje los samo sto im je upload spor a on mi bas treba :D

koristim paket NetFalt 10 brzine 10Mbps/512kbps neogranicen mijesecno 30KM ili 120 kuna

17 godina
Ramo kaže...

Ovo dobivaju svi korisnici home TV-a na 4mb/s? SUper ako je istina. Kod mene jos nista, morat cu ih zvat :)

Ovo mi je trenutna brzina, upload izgleda ostao isti ali hajd i ovo je dobro.

Karma is a funny thing.
17 godina
ADSL u BiH

Kod mene jos uvijek cca. 3.5 mb/s. Zovem ih ujutro.

0 0 hvala 0
17 godina
Jesi li zvao? Sta su rekli? I u mene je stara brzina, oko 3.5
14 godina
kemal_r kaže...

U mene je 5 mbit sa upaljenim home tv. kad ga ugasim dobijem 8 mbit

Who bolan cares
17 godina
dejan1471 kaže...
kemal_r kaže...

Zar je moguće da mu toliko treba?

14 godina
kemal_r kaže...
dejan1471 kaže...
kemal_r kaže...

Zar je moguće da mu toliko treba?

Evo ne znam, provjerio sam ne jednom nego tri puta

Who bolan cares
17 godina

Zvao sam, ali nisam direktno pitao za povecanje vec sam se zalio da mi je spor net, pa sam dobio odgovor de ce mi dignuti brzinu, da se strpim.

14 godina
ADSL u BiH

EVO

Who bolan cares
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 11:51 (dejan1471).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene je isto i sa upaljenim HOMETV i ugašenim - 4,57/0,32; ping 45ms

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 12:21 (kemal_r).
14 godina
ADSL u BiH

Meni je sad pao na 2 mbit lol

Who bolan cares
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dejan1471 kaže...

Meni je sad pao na 2 mbit lol

Moraju jednom uzet da bi drugom digli {#}

Em nesposobni, em lopovi

14 godina
ADSL u BiH

Poslao sam im mail(ht-mostar) uz obrazlozenje da su jedni dobili brzi net koji su na hometv paketu od 4mb/s tj povecanje na 8mb/s.. Molio sam pojasnjenje a dobio ovo
"Postovani vi ste korisnik TRIO paketa s ADSL pristupom internet brzine do 4096/320kbit/s"
nas voljeni HT srce im saljem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Malo sam gledao teme na forumu a ova mi je nekako najbliza mom problemu mada cu mozda ovo sad sto pisem kopirati i na jos neku temu u nadi da cu dobiti odgovor.

Ovako, do prije dva mjeseca sam imao 5 Mb/s dl brzinu. Inace korisnik sam usluge Moja TV BH telecoma. U medjuvremenu je telecom ponudio nove pakete a ja sam odabrao speed+ paket tj paket s 40 Mb/s dl. E sad, dosli su tehnicari i postavili novi VDSL modem innbox v-50 (koga zanima moze pogledati sve o ovom modemu na google-u) koji je inace odlican i high-end modem za VDSL. Njihova mjerenja su pokazala 41-42 MB/s (ja sam u to vrijeme bio na poslu) Kad sam dosao kuci i sam sam testirao brzinu i mjerenja su vise puta pokazivala u prosjeku 41,5 Mb/s. Medjutim, od tada na ovamo imam nevjerovatne oscilacije i dropove u brzini da bi primjetio da je uzrok tome (bar u vecini slucajeva) upload. Naime, dok nema nikakvog uploada, a to ostvarujem seedanjem torrenata, download je 40, a oscilacije u brzinu su, ovisno koliki je upload, tj npr ako koristim maksimalnu brzinu uploada, download je ici otprilike 15-tak (mada ovdje nema pravila, moze biti bilo kakva brzina ali cinjenica je da s vecim stepenom iskoristenosti ul se vise smanjuje dl) Ovo mi je sad opsesija postala da mjerim brzinu, tako da sam u nekoliko navrata mjerio ogroman ping, najvise 900 (mada je u vecini slucajeva ping dobar od 16 - 23) Ja sam se malo raspisao a sve u nadi da cu problem bolje pribliziti. Inace telecom sam  zvao vise puta, jednom su dosli za ova dva mjeseca, opet mjerili i navodno kod mene na uticnici u stanu dolazi brzina kako treba, a kao negdje od uticnice do mog kompa se gubi?! Skontaju strucnjaci da je do kabla i rasture mi sve, tj skinu postojeci i stave neki malo deblji cetvorozilni kabal (nakon ovoga morao sam mjenjati RJ konektore jer su najblaze receno to nestrucno stavili, zice se vide itd) Nakon ovog opet izmjere i kao opet brzina kako treba (ja sam na poslu bio tako da ih nisam ni ovaj put uspio uhvatiti) Uglavnom , od tada na ovamo, a proslo je mjesec dana, niko nece da dodje iz telecoma, zvali jesu nekoliko puta ali tehnicara nema. Mislim da se boje i doci jer ocito da pojma nemaju sta je problem. Ja licno sumnjam na modem obzirom da na njemu ima dugme za fizicko gasenje wirelessa koje kad pritisnem, wi-fi i dalje ostaje ukljucen. U postavke rutera ne mogu uci jer telecom to ne dozvoljava. Njihovi tehnicari jedino mogu pristupiti mom ruteru. Da li ista ja mogu napraviti dok ove idiote cekam, sta bi uopce mogao biti problem?? Jer ovo sto sad imam nije jefitino i ako necu imati garantovanu brzinu onda bi odjavio ovo i presao kod drugog operatera. U prilogu cu vam ostaviti jos dvije slke, modema i brzine koju sam prvi put mjerio.

Hvala unaprijed svima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

"Blagdani za pamćenje" u Eronetu {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Kako citam komentare vidim da su ovi mali lokalni isp-ovi najpovoljniji. Ja sam u Vitezu i  kod lokalnog isp-a za 34 km sa pdv-om dobijam digitalnu tv sa 130 kanala i internet 20Megabita download i 1 megabit upload. torenti pice oko 2 megabajta. Optika je u pitanju. tv nema nikakvog uticaja na brzinu neta. 20 megabita zakucano uvijek. Ali djaba i to ovdje ima dosta ljudi koji placaju skupi ht iako imaju mogucnost dosta povoljnijeg i brzeg isp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 13:48 (rapid).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

I ja imam Home TV i vise mi ne radi nego sto radi. Onaj Zyxel reciver je uzasno spor 3 sekunde mu treba da reagira kad pritisnes tipku na daljinskom. Katastrofa živa!!! Također na onaj router/modem isto zyxel lutrija je se spojiti bežično preko mobitela. Npr u uredu imamo HT i zyxel i uvijek problemi sa spajanjem odnosno pise da sam spojen ali nema interneta isto kao i kuće i ne događa se samo meni već svima. Kafić ispod ureda ima tplinkov neki router i spajam se bez problema. samo da u siroki dođe neko kao telemach i prelazim odmah

vlastoručni potpis

0 0 hvala 0
14 godina
karaandrijan kaže...

I ja imam Home TV i vise mi ne radi nego sto radi. Onaj Zyxel reciver je uzasno spor 3 sekunde mu treba da reagira kad pritisnes tipku na daljinskom. Katastrofa živa!!! Također na onaj router/modem isto zyxel lutrija je se spojiti bežično preko mobitela. Npr u uredu imamo HT i zyxel i uvijek problemi sa spajanjem odnosno pise da sam spojen ali nema interneta isto kao i kuće i ne događa se samo meni već svima. Kafić ispod ureda ima tplinkov neki router i spajam se bez problema. samo da u siroki dođe neko kao telemach i prelazim odmah

Zna se i emni desiti da je mobitel spojen a nema interneta, tada samo isključim pa uključim net na mobitelu i radi bez problema

Who bolan cares
13 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...
karaandrijan kaže...

Zna se i emni desiti da je mobitel spojen a nema interneta, tada samo isključim pa uključim net na mobitelu i radi bez problema

Probao sam to i neće, i nije mi jasno sto se problem samo javlja na zyxel modelima routera

vlastoručni potpis
17 godina
karaandrijan kaže...

na onaj router/modem isto zyxel lutrija je se spojiti bežično preko mobitela. Npr u uredu imamo HT i zyxel i uvijek problemi sa spajanjem odnosno pise da sam spojen ali nema interneta isto kao i kuće i ne događa se samo meni već svima. Kafić ispod ureda ima tplinkov neki router i spajam se bez problema. samo da u siroki dođe neko kao telemach i prelazim odmah

Imam identične probleme kao i ti.. svugdje je sve ok samo sa ovim routerom nije.... piše da sam spojen a nema interneta

17 godina
ADSL u BiH

problem je sto mislim da u Siroki, i opcenito manja mjesta kabelski operateri nece nikad doci. Neisplativo im je ulaziti u mala mjesta gdje su jos uglavnom obiteljske kuce, sa malo stambenih zgrada. Preskupa infrastuktura.

Ali mene zanima kakva je situacija s prelaskom na drugog operatera, recimo da ja hocu prenijet svoj fiksni broj na bht, jel to moguce ako netko zna?

Nisu ni oni bajni, ali u odnosu na HT su super.

p.s. Ova oprema koju dijele u Ht-u je tragicna. Prije Home tv-a sam koristio svoj linksys router, i obicni zicni 1-portni ht-ov modem (bridge mod), i nikad problema. A s ovim zyxel sranjima stalno nesto. Svako malo skace ping, izgubi vezu... I pomaze jedino 30 sec gasenje.

Tragicno.

p.p.s. Prije 3 dana bura skrsi telefonski stub (Š. Brijeg), kvar naravno nije saniran, sad ide vikend, ne radi se, normalno, znaci preko tjedan dana cu biti bez neta i tv-a, a racun ce svejedno doci 55 KM. Banda lopovska.

1 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

Nama u manjim mjestima hercegovine je jedina nada da će doći neki operater koji će nuditi usluge bezičnog interneta, tipa Global interneta

Do tada smo osuđeni na monopolistički ht eronet

0 0 hvala 0
16 godina
Ramo kaže...

problem je sto mislim da u Siroki, i opcenito manja mjesta kabelski operateri nece nikad doci. Neisplativo im je ulaziti u mala mjesta gdje su jos uglavnom obiteljske kuce, sa malo stambenih zgrada. Preskupa infrastuktura.

Ali mene zanima kakva je situacija s prelaskom na drugog operatera, recimo da ja hocu prenijet svoj fiksni broj na bht, jel to moguce ako netko zna?

Nisu ni oni bajni, ali u odnosu na HT su super.

p.s. Ova oprema koju dijele u Ht-u je tragicna. Prije Home tv-a sam koristio svoj linksys router, i obicni zicni 1-portni ht-ov modem (bridge mod), i nikad problema. A s ovim zyxel sranjima stalno nesto. Svako malo skace ping, izgubi vezu... I pomaze jedino 30 sec gasenje.

Tragicno.

p.p.s. Prije 3 dana bura skrsi telefonski stub (Š. Brijeg), kvar naravno nije saniran, sad ide vikend, ne radi se, normalno, znaci preko tjedan dana cu biti bez neta i tv-a, a racun ce svejedno doci 55 KM. Banda lopovska.

Nemaš ni onu opciju kao što je imaju korisnici BIHnet-a (BH Telekom), žalba nakon koje dođe umanjen račun za to vrijeme koliko usluga nije radila?

16 godina
ADSL u BiH
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 0:50 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
15 godina

Znam ja, od jutros. {#}

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/internet/paketi-adsl-telefon/cjenik/

8 megabita plus fiksni telefon za 39KM plus PDV, sto je odlicno (gledajuci na trenutne pakete). Sada je 4 megabita 35KM plus PDV tako da se svima koji imaju taj paket (a imaju fiksni telefon) isplati prijeci na novi duo paket.

Ne kuzim kako su povecali brzine u duo paketima a sami internet paketi i cijene ostale iste. To su valjda marketing lumeni u HT-u. {#}

sig
17 godina
ADSL u BiH

Znaci svi postojeci korisnici opet figa? Ja koji placam net i tv skoro 60 km sam zapeo na 4, koja u biti nikad i nisu 4mb/s a novi ce dobiti 8 za ovu cijenu?

Je..m im ma.ku bezobraznu. Koja je to logika, to nema nigdje. Evo vam sve, samo potpisite 2 godine a onda tko vas jebe... Stoka. Ja mislim da ne postoji nitko slican na svijetu po "brizi" za svoje korisnike. Samo je bitno sakupiti sto vise ljudi,zavezati ih 2 godine i ciao. Svaki put sa ovim akcijama naguze postojeće korisnike da je to nevjerovatno. Jebes ovakvo stanje bez konkurencije, monopol kojeg nitko ne nadzire, nikog ne zanima... 

2 0 hvala 1
16 godina
ADSL u BiH

razumjem te potpuno.

Upravo iz toga ja nisam potpisivao ugovor a istekao mi je prije više od pola godine. Sad ću potpisat na godinu dana i to ovaj duo paket od 29 km.

Mislim da će mi to biti dovoljna brzina, a ako ne onda cu prijeći na 39 +pdv.

Na 2 godine ni u ludilu sa njima. 

Starim korisnicima odavno poručuju: Ko vas hjebe, potpisali ste i sad plaćajte

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

He He He HT Mostar i dalje ne mijenja svoju "politiku" prema korisnicima. {#}

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Ne ide mi u glavu takav bezobrazluk prema korisnicima. A narod je frustriran jer nema alternativu. Bar vecina, osim sretnika u vecim gradovima. I ne, meni nije alternativa neki wireless isp,jer sam ih promijenio sve, i to je jos gore, gotovo svakodnevni problemi, prekidi veze, brzina pada, ping ide u nebo... Tako da sam osudjen na ove lopine, ocito do daljnjeg. Stoka bezobrazna

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice