Pa to oni tebe zafrakju postenski druze. Ti placas posebno, a zapravo ti je to jedno, isto kao da ti je Internet u skolu Moje TV
ADSL u BiH
- poruka: 2.541
- |
- čitano: 930.204
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedan problem
Ovako:
Korisnik sam bh telecom-ova interneta i moje tv.Posebno plaćam internet(netflat4 tj. sadasnji netflat10),a posebno moja tv phone.
Kada mjerim brzinu na speedtestu,ono mi pokazuje download - 4 mbps i upload 0.3 mbps,a kada iskljucim resiver od moje tv brzina skoči na download - 9 mbps i upload 0.5 mbps.
Dok je moja tv ukljucena i dok skidam neki torrent ili bilo sta drugo,na tv mi se slika ledi.
Da li slučajno neko zna kako rjesiti ovaj problem?
Kad god nazovem bht oni mi kazu da je to normalno i da će se brzina uskoro povećat i bla,bla,bla.
Kad bi samo telemach dosao u Gornji Vakuf odma bi sa njima potpiso ugovor.
Promijenjen paket na radiusu, nije promijenjen profil na DSLAM portu. Zbog toga imaš taj problem jer kad isključiš STB sav bandwidth namijenjen televiziji preostaje Internetu, i tada dobijaš veću brzinu. Ti problem definitivno ne možeš riješiti, ne preostaje ti ništa drugo nego kontaktirat Službu za korisnike (moja preporuka ti je da im pošalješ uljudan e-mail na support (at) bih.net.ba ili im se obratiš na Facebook profil).
@dzelo: Nije isto. Postoji paket Moja TV Full u sklopu kojeg ulaze Internet, telefon i televizija, sve se plaća na jednom računu. S druge strane, BIHnet korisnici mogu uzeti i paket Moja TV Phone (telefon i televizija) + dodatno neki od xDSL paketa u ponudi, pa u tom slučaju korisnik dobija dva posebna računa - jedan za IPTV, drugi za xDSL.
Imali još iko problema s HT Mostar? U zadnje vrijeme, ima dvije nedjelje, linija mi puca učestalo pogotovu navečer između 19-22h... baš kad mi treba.
Imali još iko problema s HT Mostar? U zadnje vrijeme, ima dvije nedjelje, linija mi puca učestalo pogotovu navečer između 19-22h... baš kad mi treba.
U mene je BIHnet i puca mi u tom razdoblju evo bas prije par minuta mi je pukla.
Kod mene je bilo isto zadnji mjesec ali u zadnje vrijeme se popravilo.
Kod mene isti slučaj,između 20-22h,a zimi između 16-18h... i tako mi je već 3 god.
Izgleda da svi imaju problema s vezom... nema mi druge nego ih zvat, i ako sumnjam da će mi išta moć pomoć.
Izgleda da svi imaju problema s vezom... nema mi druge nego ih zvat, i ako sumnjam da će mi išta moć pomoć.
Imam i ja probleme sa vezom, odnosno uopće nemam veze jer sam isključio net nakon 5 godina.
Preći ću na wireless operatera pa ću viditi kako će to fercerati.
Kakav je ovaj Flat-Extra od Eroneta,mislim ga uzeti, je li valja išta.
Evo danas poboljsanje konekcije...za manje para pun k... bolje.Danas ukljucio trio paket 15/1.2 net,digitalna i telefon sve za 50 km(25km iduca tri mjeseca)
Lijepo, još kad bi bilo tog ovdje u Grudama... :(
Jedini izbor ovdje nam je HT... Pincom ne treba ni spominjat jer je katastrofa.
Evo danas poboljsanje konekcije...za manje para pun k... bolje.Danas ukljucio trio paket 15/1.2 net,digitalna i telefon sve za 50 km(25km iduca tri mjeseca)
U Kiseljaku postao dostupan Telemach, prebacujem se odmah sa BHTelecoma. BHTelecom brzina 5/0.2, a Telemach 15/1.2 :)
Lijepo, još kad bi bilo tog ovdje u Grudama... :(
Jedini izbor ovdje nam je HT... Pincom ne treba ni spominjat jer je katastrofa.
U Grudama je prije bila glavna centrala ht, ja sam mislio da vi imate najbolje brzine.
U Grudama je prije bila glavna centrala ht, ja sam mislio da vi imate najbolje brzine.
Nije problem brzina pa ni cijena, i ako bi moglo malo niže, nego zadnje 3 nedjelje non stop linija zeza.
Zna me po 5-10 puta otkačit s linije, jednostavno se linija desinhronizira.
Ako će mi se to događat onda mi nikakve prednosti od njih, mogu slobodno od nekog drugog providera uzet net.
Nije problem brzina pa ni cijena, i ako bi moglo malo niže, nego zadnje 3 nedjelje non stop linija zeza.
Ako će mi se to događat onda mi nikakve prednosti od njih, mogu slobodno od nekog drugog providera uzet net.
Kod mene ista stvar opet, svaki dan konekcija puca sat-dva svakih par sekundi....
Znači svima isto, evo meni sada 20 min.nije radila konekcija.
I to znači nema veze koji je paket, a ja već uzeo dodatni i opet će mi znači pucati.
Ne mogu da vjerujem da je tako losa ponuda u HTEronetu.Ja futavaca majko mila..Mogu kako hoce,ali ne i dokle hoce.Evo vidim na svom info kanalu je Telemach najavio da ce uskoro ponuditi svoje usluge i na podrucju Citluka,Medjugorja i Capljine.HT ce izgubiti vjerovatno par stotina korisnika,pa im mozda dodje iz gu..ce u glavu,kao i onoj bagri u Sarajevu.Neki dan odjavljivao fiksni telefon u BH Telecomu,iza mene red 15 ljudi odjavljuju net i telefon ..a gospodja na salteru se pita kao sta je ovo ovih dana.Taj scenario ceka i HT u bliskoj buducnosti.
Ne mogu da vjerujem da je tako losa ponuda u HTEronetu.Ja futavaca majko mila..Mogu kako hoce,ali ne i dokle hoce.Evo vidim na svom info kanalu je Telemach najavio da ce uskoro ponuditi svoje usluge i na podrucju Citluka,Medjugorja i Capljine.HT ce izgubiti vjerovatno par stotina korisnika,pa im mozda dodje iz gu..ce u glavu,kao i onoj bagri u Sarajevu.Neki dan odjavljivao fiksni telefon u BH Telecomu,iza mene red 15 ljudi odjavljuju net i telefon ..a gospodja na salteru se pita kao sta je ovo ovih dana.Taj scenario ceka i HT u bliskoj buducnosti.
Je li bogati ovo istina,a potpisao sa gamadima na 2 god. Par stotina, pa izgubit će sve.
Uspio sam naci istu vijest kao i na info kanalu,a evo i link .Nije mi ih nimalo zao,koliko su kesa namlatili svih ovih godina sa onim kokuznim sporim paketima i jedni i drugi i treci...Tako da uskoro mozete ocekivati poboljsanja, jer poceti ce masovna odjavljivanja i morati ce pokusati zadrzati korisnike,a to je samo moguce obaranjem cijena i poboljsanem usluge.Poklopice jos i taj dio Federacije,u planu imaju i Tuzlu,i to je pocetak kraja ovih razbojnika.Dolaze bolja vremena i za vas,bilo je i vrijeme
ista stvar je i sa mobilmom telefonojom.
Mnogi korisnici napuštaju eronet i prelaze u mtel.
Puno su jeftiniji, pogotovo mobiteli koji znaju biti i po nekoliko stotina maraka jeftiniji u istim paketima (npr tarife 25, 50 ili 60).
Čovjek jednostavno ne može vjerovati da toga nisu svjesni.
Svjesni su,ali guraju ovako dok god moze,da namaknu sto je vise para moguce.A kad se pojavi konkurencija,koju HT nema u dobrom dijelu teritorije koju pokriva(ili je nevrijedna spomena) doci ce do poboljsanja usluge.Tako je bilo i u slucaju BH Telecoma.Nedavno povecanje brzina, i spustanje cijena nije bilo sto ih je pogodio grom dobrote,vec sto su im paketi naspram konkurencije smijesni i po cijeni i po brzinama.Jos uvijek ih spasavaju prigradska naselja i sela gdje ljudi nemaju izbora osim njih,pa se mogu bahatiti.Sto je najzalosnije taj isti BH Telecom,ima infrastrukturu i uslove da ponudi usluge da bukvalno pokopa i Telemach i Logosoft i sve ostale...sta bi,ne treba ljudima para
Ev,vidim od 20.05. usluge Telemach-a i u Capljini....Nije im dugo trebalo od najave do realizacije.
Široki i dalje ostaje na ušljivom ht-u...
Ev,vidim od 20.05. usluge Telemach-a i u Capljini....Nije im dugo trebalo od najave do realizacije.
HT ce u manjim mjestima kao Siroki, Posusje... dobiti konkurenciju kad BiH udje u EU, dakle nikad.
Banda lopovska
HT ce u manjim mjestima kao Siroki, Posusje... dobiti konkurenciju kad BiH udje u EU, dakle nikad.
Banda lopovska
Pa,zar nisu najavili Telemach u Čitluku i Međugorju... http://www.telemach.ba/Obavijesti/1747/NOVI+KORISNICKI+CENTAR+U+SRCU+MOSTARA.shtml
Može li netko iskopati mapu BiH na kojoj je prikazana dostupnost usluga Telemacha, ne mogu je naći.
Konkretno me zanima da li je njihova usluga dostupna na području Bosanske Posavine.
Može li netko iskopati mapu BiH na kojoj je prikazana dostupnost usluga Telemacha, ne mogu je naći.
Konkretno me zanima da li je njihova usluga dostupna na području Bosanske Posavine.
Mislim da nije ali svakako informaciju potraži tako što ćeš kontaktirati Telemach direktno, na njihovom Web sajtu imaš kontakt informacije.
Koliko znam, nije dostupan u Posavini.. Telemach je dostupan na podrucju zapadnog dijela Mostara,Capljine,Zenice,Visokog,Kiseljaka,Busovace,Viteza,Travnika i Sarajeva..nezzz za gradove u okolini Sarajeva Breza,Ilijas,Kresevo,Fojnica vjerovatno jeste..ugl. ovi gradovi sto sam naveo...kakvo je stanje gore kod vas,jel ima kakvih kablovskih operatera ili je samo HT?
Koliko znam, nije dostupan u Posavini.. Telemach je dostupan na podrucju zapadnog dijela Mostara,Capljine,Zenice,Visokog,Kiseljaka,Busovace,Viteza,Travnika i Sarajeva..nezzz za gradove u okolini Sarajeva Breza,Ilijas,Kresevo,Fojnica vjerovatno jeste..ugl. ovi gradovi sto sam naveo...kakvo je stanje gore kod vas,jel ima kakvih kablovskih operatera ili je samo HT?
HT Mostar i dva wireless operatera.
evo cura mi živi pokraj Tomislavgrada, odmah uz Buško jezero, i oni su na HT Mostaru, kratka priča internet je grozota, imaju po ugovoru 4Mbita DL ali zbog toga sta nema nigdi u blizini stanice rijetko uhvate brzinu do 1 Mbita, pa evo da vas pitam jel zna jel postoji koji bolji provider interneta na tom području?