- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Riknula buranija! OPET!
Sta reci, svakih mjesec dana jednom nas divni provider jede govna, pocelo je danas oko 12:00 evo jos uvjek kao da koristim 56 K modem (mada je i gore)
Riknula buranija! OPET!
HT mostar najgori u bosni.. u mene zadnja 2mj. stalno adsl puca i spor je.
Da obradujem korisnike bihnetovog ADSL-a, od 1.6. nam navodno dižu limit:
1 GB - 2 GB
5 GB - 8 GB
15 GB - 20 GB
Cijene ostaju iste, dakle SVEMIRSKE.
ja koristim mtelov adsl flat bez ograničenja je download veza puca redovno,max speed na torrentu je 100kbps hmmm nisam zadovoljan
ja koristim mtelov adsl flat bez ograničenja je download veza puca redovno,max speed na torrentu je 100kbps hmmm nisam zadovoljan
Ja koristim bihnetov adsl, ovaj paket sa 15gb limita, 4096/384kbps, stabilni jesu do jaja, ali i skupi. I naravno da nisam zadovoljan.
Evo čudim se onom ht mostaru,kada gledam koliko sam potrošio prometa prošli mjesec zbunjuje me to što mi ne pokazuje nikakvo povećanje prometa nakon 30(ili 29)npr. do 30 ožujka sam porošio 17,7 gb,a 31 i poslije mi je to isto pisalo pa znači li to da je HT Mostar uveo nekakav "flat" dan.
Itko?
Vrlo jednostavno... Konekcija ti traje max. 24 sata, nakon čega se raskida, dodjeljuje ti se nova IP adresa i ponovno nastavlja. Promet ti se obračunava tek nakon raskida konekcije. Stoga, vrlo je važno da zadnji dan u mjesecu iskoristiš preostali besplatni promet, ali nakon završetka downloada, obvezno prije ponoći, restartaj modem, tako da ti se taj promet obračuna u željenom mjesecu.
Vidim tu malo pricate brzinama,u mene je internet od HT Mostara od 10GB prometa i npr. dva filma sa torrenta mi skine za 1,5h nemogu se sad sjetiti brzine ali mogu rec da me ugodno iznenadilo najvise zbog prijasnje brzine dok je internet bio na 5GB prometa.
EDIT : Download mi priazuje 3,06 a upload 0.21.Speedtest.net
Ponovno malo insiderskih informacija, kroz 2-3 mjeseca će HT ponuditi neke svoje novine i pakete. Kakve, to neznam, ali znam da će ih bit. Ne, ne radim u HT, ali znam ljude koji tamo rade.
Pozdrav za sve Bosance i Hercegovce,iz Banja Luke sam,koristim 4mb paket..Flat naravno..Inače kod nas su svi paketi flat,dok su kod vas na protok :P
Ponovno malo insiderskih informacija, kroz 2-3 mjeseca će HT ponuditi neke svoje novine i pakete. Kakve, to neznam, ali znam da će ih bit. Ne, ne radim u HT, ali znam ljude koji tamo rade.
da nam bar oce jos povecat limit,ili smanjit cijenu flata,pa da predem na flat,ali to je nerealno od njih ocekivati..
Evo mene na Globalu stanje nikakvo stavili flat 3 mjeseca nemoze brzina preko 80kpbs samo bi Chuck Norris imao stabilan globalnet
Pozdrav za sve Bosance i Hercegovce,iz Banja Luke sam,koristim 4mb paket..Flat naravno..Inače kod nas su svi paketi flat,dok su kod vas na protok :P
Samo malo, imaš HT ADSL 4 MB/s flat ? To kao u firmi ili kao privatni korisnik. Sad što se tiče teme, nek ne diraju ništa bilo bi najbolje. Od kad su povećali ovo, ne radi mi internet kako treba. Puca veza stalno. Mogu mislit što će biti kada sada ponovo budu mijenjali. Flat se nakon nekog vremena (čitaj 6 mjeseci) ne isplati, vjeruj mi ja imam 2 flat paketa koja koristim, nakon nekog vremena jednostavno nemaš više što skidati. Sad trenutno nemam inspiracije ni za što, tako da skidam seriju "The Universe" u blu-ray formatu.
Samo malo, imaš HT ADSL 4 MB/s flat ? To kao u firmi ili kao privatni korisnik.
Ne, vjerovatno je neka lokalna ponuda, kao sto je u Mostaru Pincom, Monet, X-net, Mreža .....
Sad što se tiče teme, nek ne diraju ništa bilo bi najbolje. Od kad su povećali ovo, ne radi mi internet kako treba. Puca veza stalno. Mogu mislit što će biti kada sada ponovo budu mijenjali.
Ako mislis na HT, u brata mi radi normalno, bez pucanja i non stop puna brzina.
Flat se nakon nekog vremena (čitaj 6 mjeseci) ne isplati, vjeruj mi ja imam 2 flat paketa koja koristim, nakon nekog vremena jednostavno nemaš više što skidati. Sad trenutno nemam inspiracije ni za što, tako da skidam seriju "The Universe" u blu-ray formatu.
Daj ne kenjaj (da ti tako kazem) molim te. Cuj flat se ne isplati, evo ja flat koristim preko 2 godine i nikad dosta, sada samo zudim za vecom brzinom. FLAT-a nikad dosta, uvjek mozes nesto skidati, nije te briga jesi ostavio torrent upaljen ili ne, nabijas ratio jer upload nonstop radi, igras preko neta bez ustrucavanja hoces li prekoraciti limit, mozes skinuti blueray film od 30 GB da se zamislis.
Sto se tice neta, ja sam preselio u PINCOM, i mogu reci da sam ekstra zadovoljan. Koristim paket 2mbps/256kbps upload mi je mal, ali sta cu mu ja sada, bar ne puca veza i kad torrent radi non stop brzina skidanja je preko 200, a iza 10 uvecer popne se na 250 i stoji tako. Kazem, sad za sad sam prezadovoljan.
Daj ne kenjaj (da ti tako kazem) molim te. Cuj flat se ne isplati, evo ja flat koristim preko 2 godine i nikad dosta, sada samo zudim za vecom brzinom. FLAT-a nikad dosta, uvjek mozes nesto skidati, nije te briga jesi ostavio torrent upaljen ili ne, nabijas ratio jer upload nonstop radi, igras preko neta bez ustrucavanja hoces li prekoraciti limit, mozes skinuti blueray film od 30 GB da se zamislis.
FLAT-a nikad dosta ? Kralju nemoj se ljutit ali ti imaš neki problema onda. Nakon godinu dana flat-a i 1 TB down. Ja imam sve što mi treba. Pa ne skidaš valjda sve što izađe.? Ja ću i kući prijeći na paket od 10 GB, to je dovoljno.
Što se tiče torrenata, imaš lijepo xirvik mjesec dana uzmeš box i nabiješ si upload(ja sam 3 TB za mjesec dana uploda-o ). Prošli sam mjesec napravio 9 GB prometa tako da ne vidim razloga držati flat, kada kod nas flat bude 30 KM i brzina bar 4 MB/s down i 4 MB/s up onda ću ga opet uzet.
Koliko plaćaš Pincom mjesečno?
FLAT-a nikad dosta ? Kralju nemoj se ljutit ali ti imaš neki problema onda. Nakon godinu dana flat-a i 1 TB down. Ja imam sve što mi treba. Pa ne skidaš valjda sve što izađe.? Ja ću i kući prijeći na paket od 10 GB, to je dovoljno.
Što se tiče torrenata, imaš lijepo xirvik mjesec dana uzmeš box i nabiješ si upload(ja sam 3 TB za mjesec dana uploda-o ). Prošli sam mjesec napravio 9 GB prometa tako da ne vidim razloga držati flat, kada kod nas flat bude 30 KM i brzina bar 4 MB/s down i 4 MB/s up onda ću ga opet uzet.
Koliko plaćaš Pincom mjesečno?
Hehe, imam ja itekakvih problema :D. (nisi se zar naljutio na ono ne kenjaj, nisam mislio nista lose).
Pa gle, evo recimo sljedeci mjesec bi se trebao pojaviti iron man 2, a taj film ne mislim gledati bezveze ripove, nego blueray rip, ili ako bude cijeli blueray, ne zelim se misliti, ako skinem taj film da necu moci igrati BF, ili da necu moci nestoo pogledati na jubitu. Ja mjesecno napravim oko 30-50 GB prometa, minimalno. 750 GB diskova je puno, sada tu cijalu kolekciju snimam na DVD-ove, pa ponovo punim diskove. Naruto crtani sam pola pogledao preko neta, nemam ga sta skidati, imas stranicu i gledas epizodu po epizodu,itd itd.
I, pincom placam 29 KM mjesecno.
Evo imas ovdje: http://www.wic.ba/individualni/index.php?vrsta=ik_vrsta&menu=ik_menu&glavno=ik_glavno&submenu=ik_submenu&link=ik_paketi
Flat se uvjek isplati, ako je razumne cijene. Naravno nećeš uvjek samo skidat s neta ima flat i drugu ulogu a to je nebriga oko prometa. Znači neću, ako gledam neki clip na youtube, preskakat ga jer potroši mi promet ili ga gledat u goroj kvaliteti. Prošli mjesec sam iskoristio oko 120-130 GB prometa, ovi mjesec ni 5GB do sada jer nemam više šta skidat. Ali taj osjećaj kad se nemoraš mislit dali si prekoračio promet ili preskakat neki video ili se mislit dali neki film valja da ga skineš i pogledaš, pa onda traženje filma r5 kvalitete što manje veličine (količine MB, GB), e za to vridi izdvojit i malo više novca... ali samo malo više.
Ne znam, ali poznajuc njih, vjerojatno su se negdje docepali USB stickova od 128 MB pa sada djele :lol:
Zna li se išta za optičke linkove koji bi trebali da se puste u rad???
Koliko sam ja čuo, valjda bi m:tel trebao da svoje pakete zamijeni optičkim a da cijene ostanu iste...
Naivno ali opet...
Možeš li nešto više saznati?
Što se mene tiče nebih se bunio da im i iznudiš priznanje bilo čime :)
Inače pred kraj ovog mjeseca mi ističe ugovor od 12 mjeseci, što bi trebalo značiti da ako ga produžim biti će opet flata?
Odpozdrav iz Sarajeva. Koliko repa taj paket?
BHTelecom je garantujem životom najskuplji provider u Evropi, a vjerovatno najgori
Konkurencija ne postoji, sanjam kad će se privatizovati.
Plaćam 52 KM mjesečno, 4096/386 , 15gb limita, od 1.6 su rekli povećati na 20gb, jer su se vjerovatno prepali Logosofta koji je ponudio jeftine flatove, ali je dostupan tek u par ulica u Sarajevu
To sam saznao od tipa na kojeg sam se izvikao kad VoIP nije htio raditi, odnosno cijela linija nije htjela. Kaže uvodimo neka poboljšanja.
Zovem ja šefa prodaje, da mu malo objasnim situaciju, on meni, ma smiri se, to radimo nešto, šta ćemo ponuditi kroz par mjeseci.
To sam saznao od tipa na kojeg sam se izvikao kad VoIP nije htio raditi, odnosno cijela linija nije htjela. Kaže uvodimo neka poboljšanja.
Zovem ja šefa prodaje, da mu malo objasnim situaciju, on meni, ma smiri se, to radimo nešto, šta ćemo ponuditi kroz par mjeseci.
Hmmmm, slabo, slabo, hvala ipak na informaciji, ali Bog dragi zna jel' to bilo da te "skine" ili nešto deseto što nema veze sa ADSL-om.
Hmmmm, slabo, slabo, hvala ipak na informaciji, ali Bog dragi zna jel' to bilo da te "skine" ili nešto deseto što nema veze sa ADSL-om.
Istina, ali prošli put mi je slično rekao, ali je zbilja tako bilo. Vjerojatno je to rekao zato što niti on sam ne zna što će ponuditi. Glavešine iz Mostara će imati završnu riječ.
Istina, ali prošli put mi je slično rekao, ali je zbilja tako bilo. Vjerojatno je to rekao zato što niti on sam ne zna što će ponuditi. Glavešine iz Mostara će imati završnu riječ.
Ako bude praksa kao i prošli puta, onda ćemo imati razloga za ostajanje na HT net. Kako su povećali pakete i brzine, iako ne mnogo, meni sasvim dovoljno za moje potrebe.
Igram, surfam, i skidam češće, bez ikakvog ustručavanja, a promet provjerim tek negdje pred kraj mjeseca bez imalo. Nadajmo se.
Pouzdano znam da je u tijeku faza testiranja IP televizije kod HT Mostara. Moj frend koji je zaposlen u njihovoj tehničkoj službi već dva mjeseca doma kod sebe ima taj tzv. MAX TV od HT Mostara. Zanimljivo, u ovoj testnoj fazi stvari zapravo i idu preko MAX TV servera pošto je T-Com većinski vlasnik HT Mostara.
Navodno, ova usluga trebala bi se pojaviti na tržištu u kolovozu (što je logično budući da će se do tada ugasiti analogni odašiljač na Biokovu koji je do sada bio jedini izvor HR TV kanala u Hercegovini) ili najkasnije u prosincu u sklopu božićnih i novogodišnjih akcija.
S obzirom da je konkurencija (prvenstveno mislim na BH Telecom) već prije par mjeseci uvela IP TV mislim da je samo pitanje vremena kad će HT Mostar na tržište izbaciti i taj "proizvod".