Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Trebam preporuku 2.1 zvučnika do 600-700kn.  Prvo sam mislio uzeti neke od Logitecha ali vidio sam da ta Z serija ima problema sa zujanjem. Kakvi su Creative Kratos S3?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kupio sam Logitech Z 443 za 400 kn na akciji u linsku i prvi dojmovi su dobri, s obzirom na cijenu dobio i više nego što sam očekivao. U stanu živim pa su za moje potrebe i više nego dovoljno glasni, bass držim na nešto manje od pola, dok je glasnoća na pola, ali glasnoću reguliram na TV-u( kada slušam glazbu je na cca 30 % i sasvim dovoljno da ispuni prostoriju od 10-ak kvadrata, za svakodnevno korištenje jel :D). Nisam isprobavao koliko najglasnije ide jer je na pola već dovoljlno glasno  da bi moglo zasmetati susjedima.Vidio sam po netu kako su ljudi nezadovoljni sa bassom, navodno ga ima premalo ali meni ga ima i previše, preko pola ga nisam ni probao odvrnuti jer već na pola trese dosta, tako da mi je na nešto manje od pola idealno za svakodevno korištenje (tu mislim i na glazbu, TV, igre).I kod mene nema nikakvih šumova što ekipa priča da se javlja kod Z serije, barem za sada.Uglavnom ne znam jel se može naći za te pare nešto bolje, pa ako netko dvoji da ih kupi moja preporuka ide svakako. 

EDIT: Kao manu bi naveo jedino relativno kratke kablove, te mi se čine nekako pretanki i ne baš kvalitetni, na starim Z 4 mi je bilo bolje to izvedeno, ali oni su koštali 600 kn kada sam ih imao tako da ne zamjeram previše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 14:34 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Zanima me da li je ovo pojačalo ok za Diamond 220

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
axos kaže...

Šteta to kupovati... D klasa za preko 100 dolara... radije uzmi nešto od ovog:

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-pojacala/onkyo-pojacalo-a9310-oglas-22103627

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-pojacala/arcam-alpha-5-audioquest-alpha-snake-oglas-22323492

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
10 godina

ovaj forum je mrtav doslovce po pitanju audio sustava npr...eventualno ovo za PC zvucnike sljaka ...bilo kakvi Audio sustavi HIFI itd nemaju nikakvu temu bar ne u skorije vrijeme nit vise od bubam bzvz 20 postova...pa kaj tak maalo ima audiofila na ovom forumu? :(

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sseennoonn kaže...

ovaj forum je mrtav doslovce po pitanju audio sustava npr...eventualno ovo za PC zvucnike sljaka ...bilo kakvi Audio sustavi HIFI itd nemaju nikakvu temu bar ne u skorije vrijeme nit vise od bubam bzvz 20 postova...pa kaj tak maalo ima audiofila na ovom forumu? :(

Mislim da je više stvar u tome što je ovo primarno informatički forum.

Audiofili imaju svoje forume na kojima mogu dijeliti svoje iluzije, pardon, iskustva, sa drugima.

Bio par puta, hvala, nikad više.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
14 godina

Imam ja ajmo reći budget HI-FI sustav za PC i gramofon za dušu, uživam u dobrom zvuku al se ne bih baš nazvao audiofilom,

čitao sam audiofil forum kad sam prvi još sustav slagao, ima stvarno znalaca al sve mi je to too much,

tu mislim na kablove :), nisam vjernik da čine neku razliku u zvuku, digitalni pogotovo.  

Škicnem na forum.hr tu i tamo na audio teme, ima par forumaša koje volim pročitati.

Build a man a fire, and he*ll be warm for a day. Set a man on fire, and he*ll be warm for the rest of his life.
13 godina
neaktivan

pozdrav zanima me dali da uzmem logitech z623 zvučnike oni bi mi služili za glasnu muziku ko dubstep i takvu vrstu čuo sam da im je bass dobar ali ne i ko kod predthodnika z 2300 pa me strah da se ne zeznem ako uzmem nasljednike

budžet mi je 1000kn pa me zanima mišljenje dali da uzmem te ili imate vi neku drugu preporuku zvučnika?

0 0 hvala 0
14 godina
Father_Dougal kaže...
axos kaže...

Šteta to kupovati... D klasa za preko 100 dolara... radije uzmi nešto od ovog:

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-pojacala/onkyo-pojacalo-a9310-oglas-22103627

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-pojacala/arcam-alpha-5-audioquest-alpha-snake-oglas-22323492

Trebao sam bolje objasniti. Stvar je u tome da mi je to za pc i želim da je što manji da mi ne smeta na stolu jer je i ovako uvijek pretrpan. A pošto je na pc nemam koristi od dodatnih opcija tipa daljinski, EQ i ostalo. Tako da su mi gabariti i cijena (cca 100$ s troškovima) privlačni. Jedino je pitanje da li je zvuk ok i da li može kako treba napajati te zvučnike. Odnosno da li postoji nešto bolje za te pare i gabarite.

10 godina

nisam mislio konkretno na audiofile tipa zvuk je na ovom zvučniku ekscentričan itd nego općenito audio sistemi. Znam da je prvenstveno informatički forum medjutim i audio je konkretno povezan sa  i igrama itd a i na forumu ima i tema koje su nepovezane uz PC-e ili informatiku pa su aktivne 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
14 godina

Diamondi nisu baš preefikasni al trebalo bi ih potjerat, ako si u maloj sobi nema problema,

idealno bi bilo isprobat prije kupnje al kod nas ih nemaš gdje nabavit, samo ebay amazon,

SMSL je izdao nova mini pojačala - AD13 i AD18 pa pogledaj

Build a man a fire, and he*ll be warm for a day. Set a man on fire, and he*ll be warm for the rest of his life.
10 godina
neaktivan

Ako imas volje (i znanja, naravno) predlazem da otvoris novu temu; iako mi se cini da nece bas dugo biti na zivotu. A da stvarno fali tema o audio sustavima (mislim da nema smisla uopce pricat o HI-FI sustavu), fali. Nema niti jedne teme o DAC-evima, pojacalima, (preamp)control unitima (ne znam nas termin), pa cak i fkn kabelima.

Brain.exe has stopped working!
17 godina
ZeroC00l kaže...

Ako imas volje (i znanja, naravno) predlazem da otvoris novu temu; iako mi se cini da nece bas dugo biti na zivotu. A da stvarno fali tema o audio sustavima (mislim da nema smisla uopce pricat o HI-FI sustavu), fali. Nema niti jedne teme o DAC-evima, pojacalima, (preamp)control unitima (ne znam nas termin), pa cak i fkn kabelima.

Pretpojačalo :)

10 godina
neaktivan

Znas ono kad te je sram jer ne znas kako se kaze na materinjem jeziku al znas na engleskom 

edit: kad smo vec krenuli pricat o audio sustavima, par zaboravljenih tema (ukratko, odlicno stivo za one koji zele znati vise): Audio CD Playeri - UvodAmplifikacija - Pretpojačala i Pojačala SnageKablovi - Punopravna komponenta u HI-FI sustavimaUvod u zvučničke sustave

Brain.exe has stopped working!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 14:59 (ZeroC00l).
14 godina
Absu kaže...

Diamondi nisu baš preefikasni al trebalo bi ih potjerat, ako si u maloj sobi nema problema,

idealno bi bilo isprobat prije kupnje al kod nas ih nemaš gdje nabavit, samo ebay amazon,

SMSL je izdao nova mini pojačala - AD13 i AD18 pa pogledaj

Hvala. Bacit ću oko. Ma nije velika soba niti volim slušat pre glasno. Samo želim da ako 2x godišne treba malo potegnut to odradi.

17 godina
axos kaže...
Trebao sam bolje objasniti. Stvar je u tome da mi je to za pc i želim da je što manji da mi ne smeta na stolu jer je i ovako uvijek pretrpan. A pošto je na pc nemam koristi od dodatnih opcija tipa daljinski, EQ i ostalo. Tako da su mi gabariti i cijena (cca 100$ s troškovima) privlačni. Jedino je pitanje da li je zvuk ok i da li može kako treba napajati te zvučnike. Odnosno da li postoji nešto bolje za te pare i gabarite.

Jesi razmisljao o nekim aktivnim monitor zvucnicima?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 18:19 (djigibao).
14 godina
djigibao kaže...
axos kaže...

Jesi razmisljao o nekim aktivnim monitor zvucnicima?

Jesam i imam jedne ali dosta slabije. Ovo sam dobio za poklon, pa tražim neko malo pojačalo po prihvatljivoj cijeni.

13 godina
neaktivan

pozdrav ponovno

ovako imam mogučnost uzimanja zvučnika do 1000kn dvoumim se između dva a tu su logitech z623  i klipsch promedia 2.1 za koje neznam još dali če moči dučan naručiti pa sad me zanima koja je razlika u basu i u jačini zvuka u muzici između ta dva?

unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 17:50 (karlob08).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozz svima,do sad sam imao neke srot zvucnike i odlucio se na kupovinu neceg boljeg,prelistao sam tu par stranica i koliko vidim za moj budet izbor uglavnom pada na Logitech Z333  2.1  i Genius SP-HF1250B,najvise slusam techno i tome slicno pa mi je bitan bass,i koliko vidim jedni su 2.1 a drugi 2.0 pa me sad zanima koja je razlika i koji bi bio bolji za moje potrebe,jer vidim ovi logitech su za 100 kn skuplji trenutno i to bi mi bio max na budjet,i da jos nadodam nemam pojma o zvucnicima ali volim dobru mjuzu hehe :)

EUNE LOL: frenkySTYLE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ryder007 kaže...

pozz svima,do sad sam imao neke srot zvucnike i odlucio se na kupovinu neceg boljeg,prelistao sam tu par stranica i koliko vidim za moj budet izbor uglavnom pada na Logitech Z333  2.1  i Genius SP-HF1250B,najvise slusam techno i tome slicno pa mi je bitan bass,i koliko vidim jedni su 2.1 a drugi 2.0 pa me sad zanima koja je razlika i koji bi bio bolji za moje potrebe,jer vidim ovi logitech su za 100 kn skuplji trenutno i to bi mi bio max na budjet,i da jos nadodam nemam pojma o zvucnicima ali volim dobru mjuzu hehe :)

Ako se mozes protegnut do 485kn onda bi ti najbolje bilo Genius SP-HF2.0 1800A

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Ryder007 kaže...

Ako se mozes protegnut do 485kn onda bi ti najbolje bilo Genius SP-HF2.0 1800A

a vidjet cu mozda cu moc,koliko ce mi ostat dok racune rijesim,mi mozes objasnit koja je razlika izmedju ova gore 2 i tih 2.0 i 2.1 opcenito,zasto su recimo ovi sto si predlozio skuplji iako su 2.0? i dali ti tvoji idu na stol ili pokraj stola jer nekak mi se cini da bi bili preveliki da ih stavim na stol kraj monitora

EUNE LOL: frenkySTYLE
17 godina

Osobno sam imao Genius SP-HF1250B i to su bili kupljeni kad su tek dosli po cijeni od 150-170kn, za tu cijenu su bili odlicni.
2.1 zvucnike nisam nikad imao (ustvari imao sam neko 5.1 kucno kino ali to je tako lose, umjetno, plasticno da nije vrijedno spomena).
Osobno sto se tice zvuka za muziku 2.0 su po meni bolja opcija.
Ove sto sam ti predlozio su dosta jaki i mogu stajati na stolu ako imas mjesta (visina je oko 40cm)...pogledaj si par videa na YT.

dimensions: 145x380x182 mm

INFO

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 17:12 (djigibao).
13 godina
karlob08 kaže...

pozdrav ponovno

ovako imam mogučnost uzimanja zvučnika do 1000kn dvoumim se između dva a tu su logitech z623  i klipsch promedia 2.1 za koje neznam još dali če moči dučan naručiti pa sad me zanima koja je razlika u basu i u jačini zvuka u muzici između ta dva?

unaprijed hvala

Pozz kolega, na tvom mjestu bi pokušao nabaviti Klipsch, to je stara audio firma s pravim iskustvom.

Napominjem da ih nisam čuo uživo, ali specifikacije su obećavajuće!

Uvik prije kupnje proleti osvrte, i znaj da kad probaš nešto novo uvik može ispasti bolje/lošije od poznatog(razvikanog) logija.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

vjeruj mi probao sam svugdje čak i dileri koji bi trebali imati nemaju taj model jer oni kao ne šalju u europsko tržište tak da ne mogu nikako 

13 godina
neaktivan

evo ovako imam priliku uzeti od frenda logitech z2300 zvučnike ali problem je to što radi samo jedan zvučnik a drugi skoro pa i ne

e sad dali mi se to isplati za 800kn ili je bolje da uzmem z623,ako bih uzimao z2300 molim vas da mi onda preporučite satelite/monitore za njega 

največi problem je što radi jedan samo a meni je budget samo 1000 kn pa pitam vas što mi je najbolje za činiti? unaprijed hvala

13 godina

Stari, sori ali frend ti vjerojatno nije normalan ako sam dobro shvatio. On trazi 800kn za tu poluispravnu starudiju?!

Ako je tako, nadji najjeftiniji novi Z623 i uzivaj u snazi i garanciji.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

najeftiniji z623 je 1000kn znači preporučate mi da uzmem to a ne ovo? 

najviše mi je to šta je subwoffer jako dobar bolji od novijeg i što možeš mjenjati satelite a kolko vidim to nemože na z623 ali dobro ako je tako onda ču vjerovatno za 1000 kn uzet z623 ali pričekat ču još da vidim ako mi se ko javi za zamjenske zvučnike jer bass na tom subwofferu je predobar zato bi ga uzeo radi ničeg više pogotovo kad znam da mi može krepat i onda niš ne mogu

13 godina

Kolega, znam da zelis dobar bass, to vecina zeli. Novi Z623 ga ima na bacanje i tesko da ces zaliti za Z2300 jer tako glasno neces ionako moci pojacati ako ne zivis sam u kuci.

Dalje, Z623 dolazi s tri godine garancije i ako ih ne premjestas non-stop i vuces kabele, trajat ce oni dosta duze. Mozes pozvat "frenda" na kavu i slusaonu, jer novo je novo!

p.s. Javi se kako si zadovoljan u temu i bass obavezno subwoofer stavi na pod a satelite u razini usiju da zatvaraju jednostranicni trokut.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
karlob08 kaže...

najeftiniji z623 je 1000kn znači preporučate mi da uzmem to a ne ovo? 

najviše mi je to šta je subwoffer jako dobar bolji od novijeg i što možeš mjenjati satelite a kolko vidim to nemože na z623 ali dobro ako je tako onda ču vjerovatno za 1000 kn uzet z623 ali pričekat ču još da vidim ako mi se ko javi za zamjenske zvučnike jer bass na tom subwofferu je predobar zato bi ga uzeo radi ničeg više pogotovo kad znam da mi može krepat i onda niš ne mogu

Za cijenu z623 moš uzest par Alesis Elevate 5. 

13 godina
neaktivan

a jesu oni bolji što se basa tiče i same glasnoče od 7623 ili?

vidim da ih ima za 1.112kn pa pitam a na amazonu 100 dolara cca 680kn samo što se ne šalje u hr

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 11:07 (karlob08).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice