Pozdrav
Je li R1855DB besr buy do 150ak eura. Koristio bi za video produkciju, slušanje muzike, filmovi itd..
Bluetooth je plus

Pozdrav
Je li R1855DB besr buy do 150ak eura. Koristio bi za video produkciju, slušanje muzike, filmovi itd..
Bluetooth je plus
Mislim da je ipak R2000db za 159eur, prioritet.
Lps
nema na čemu :)
meni TV zvučnici služe kao dodatna popuna zvuka između ova dva :) (malo mi je čišći zvuk razgovora na TV-u/filmovima kad imam to podešeno tako)
također mi je previše basa pa ga imam smanjenog na minus 2-3, ne samo zbog susjeda (zgrada) već mi je tako bolje :)
Ja sam prezadovoljan
Nego, nisam te razumio, kako misliš tv zvučnici nadopuna?
Upaljeno jedno i drugo?
Ja sam prezadovoljan
Nego, nisam te razumio, kako misliš tv zvučnici nadopuna?
Upaljeno jedno i drugo?
da, imam zvučnike spojene preko optičkog, a na telki (TCL c835) je namješteno da koristi interne zvučnike - no preko optike i dalje radi zvuk (kad odaberem da zvuk ide samo preko optičkog - onda samo Edifieri rade)
downside je kaj posebno moram namještati zvuk na daljincu telke, a posebno na Edifierima - no to ionako jednom namjestim pošto main level određuje STB od A1 (kad se gleda zemaljske programe, a to je 70% vremena) - za filmove si podesim posebno ako treba
ps: zvučnike nikad ne gasim na on/off switch (osim kad ne izbivam iz stana dulje od par dana) - gasim samo telku i stb prije spavanja
Napokon naručio 1855db 122 eura. Jedva čekam da stignu.
https://www.ozone.hr/product/audio-sustav-edifier-r-1855-db-crni/
Zaboravio sam ti reći hvala za ovo, naručio i ja par. Ići će dobro s BT gramofonom koji stiže s Amazona.
Jbte pa samo smo mi bugovci nakupovali barem kontenjer ovih zvucnika
Zaboravio sam ti reći hvala za ovo, naručio i ja par. Ići će dobro s BT gramofonom koji stiže s Amazona.
Koji gramofon si kupio? Ja sam isto gledao da bi slicno slozio :)
Koji gramofon si kupio? Ja sam isto gledao da bi slicno slozio :)
Sony PS-LX310BT. Vrlo osnovan i jednostavan, ali za ono što meni treba, sasvim dovoljan. Glavno mi je bilo da ima Bluetooth jer "zašto moramo imati milijun kablova o bože". Ako si oženjen, vjerujem da si barem jednom do sada čuo nešto slično.
Danas stigli i Edifieri, 3 sata prije najavljenog vremena dostave. Nakačio na gramofon BT-om isprve, sve radi super, zvuk i više nego dobar s obzirom na veličinu zvučnika, no sudeći po recenzijama koje sam čitao, nisam očekivao ništa manje. Odvrtio 2-3 ploče, sad sam nakačio mob i streamam Monstercat Call of the Wild podcast i zvuk je baš dobar.
Čekam prigovore susjeda ovaj tjedan.
Zato i pitam jer sam oženjen i nema više kablovinje :D
Nije ni skup.
Zato i pitam jer sam oženjen i nema više kablovinje :D
Nije ni skup.
Kupio sam gramofon na njemačkom Amazonu, bio je 209 eura, sad su još spustili na 198. U Hrvatskoj ga nisam našao ispod 250.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07MFBCCQG?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Dostava mi je bila superbrza, isti dan (ponedjeljak) sam naručio Edifiere s Ozone i gramofon s Amazona - gramofon stigao dan ranije.
Na Ozone S2000MKiii po cijeni od 245€ !!
P.S. Prije par dana platio sam ih 320€ i maloprije mi vratili razliku u cijeni na njihov web shop novčanik; već par kupnji kod njih i svaka preporuke za kupnju, komunikaciju, rješavanje upita u korist kupca... 👍
Puno, puno bolji.
Sve je bar jedan nivo iznad; kutije su masivne i prelijepe (r1855 i r2000 izgledaju kao igračke spram ovih, koliko god su zvukom i dalje jako dobri).
Daljinski je lijep, čvrst (opet puno bolji nego oni od r1855 i r2000).
Zvuk je bogatiji, puniji, bas je osjetno čujniji (odlično za filmove) + na daljinskom su tipke za 4 EQ moda, svakom po volji.
Za ovih 245€...savršenstvo.
Onaj Sony BT gramofon po 190 eura? Imas neki link?
Kupio sam gramofon na njemačkom Amazonu, bio je 209 eura, sad su još spustili na 198. U Hrvatskoj ga nisam našao ispod 250.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07MFBCCQG?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Onaj Sony BT gramofon po 190 eura? Imas neki link?
Iako temu pasivno pratim otkako je otvorena, red je da se i sam pohvalim.
Drago mi je vidjeti i čuti da ljudi kod nas kupuju kvalitetno i provjereno, a pritom dobiju value for money.
Skoro 10 godina imam Edifier R1600+, a tome u prilog ide i ovaj post kad sam ih kupio.
Tada sam bio među prvima, ako ne i prvi koji je kupio nešto od Edifiera. Boy I don't regret it.
A tome u prilog ide i spominjanje "Edifiera" u našim poznatim temama predstavljanja.
I kad gledam vaše nove zvučnike i kad dođem u napast da uzmem nešto višeg ranga, stanem i pitam se - treba li mi.
Za ono što meni treba i više nego dovoljno.
Pratili su me u mojim selidbama po Zagrebu, od stana do stana dok se nisu skrasili. Na nešto prilagođenijem speaker standu.
A kako sad trenutno izgleda, nove slike.
Naravno da treba.
Uletili mi R1280DBs za 105€ na Ozone.hr i upravo stigli.
Nešto manji od R1600T+, ali osjetno kvalitetniji. Ne znam je li placebo ili ne, ali dok slušam neke lossless stvari na ovim zvučnicima kao da je zvuk puno življi, jasniji s elementima i zvukovima koje nisam čuo na prošlim.
A i bass je definitivno više punchy.
Veliki dealbreaker zašto sam odlučio na kupnju je svakako bluetooth i daljinski koji se dobije.
Sve u svemu, nakon 11 godina druženja s R1600T+ bilo je vrijeme za promjenu.
Oni idu na prodaju ako im netko želi udahnuti novi život...
Planiram uzeti R1855DB koje bi spario sa Samsung Q67CA TV-om. Koja mi je najbezbolnija opcija da zvučnike upravljam daljinskim od televizora?
Spojiti optikom i koristit Samsung universal remote app.
Evo setup za moj TV:
Pozdrav svima. Dugi niz godina imam Logitech x240, nažalost jedan je zvučnik počeo zujati i slabije se čuo, te sam odlučio uzeti nešto novo - edifier r1700bts. Kratko rečeno, razočaran sam zvukom, ova starudija od x240, je, za moje seljačko uho, bila puno bolja.
Apsolutmo se ne razumijem u tematiku, pa da pitam. Da li je moguće upotrijebiti sub od x240 za spajanje na r1700? Ako ne, što bi preporučili za uzeti kao sub? Nisam audiofil, samo slušam muziku dok radim na kompu, a sad mi sve zvuči "tanko". Slušam rock/metal, ako to išta znači.
Pozdrav svima. Dugi niz godina imam Logitech x240, nažalost jedan je zvučnik počeo zujati i slabije se čuo, te sam odlučio uzeti nešto novo - edifier r1700bts. Kratko rečeno, razočaran sam zvukom, ova starudija od x240, je, za moje seljačko uho, bila puno bolja.
Apsolutmo se ne razumijem u tematiku, pa da pitam. Da li je moguće upotrijebiti sub od x240 za spajanje na r1700? Ako ne, što bi preporučili za uzeti kao sub? Nisam audiofil, samo slušam muziku dok radim na kompu, a sad mi sve zvuči "tanko". Slušam rock/metal, ako to išta znači.
Ovo dvoje se u nikakvom svemiru nemoze usporedivati pa provjeri sto ti je krivo mozda kontrole na zvucniku, zvucna, upaljen nekakakv eq itd itd, Edifier imaju sub izlaz, kakav imaju logitech neznam provjeri trebalo bi raditi bez problema
Pozdrav svima,
u potrazi sam za kvalitetnijim zvučnicima pa me zanima da li je bolja kombinacija Edfier R1855DB/R2000DB upareno sa subwooferom Edifier T5 ili Edifier S351 DB zasebno, koliko sam čitao unatrag temu, bolja je kombinacija sa zasebnim subwooferom ali bih htio ako netko može reći iz svog iskustva. Zvučnici bi se koristili prvenstveno za PC.
Hvala unaprijed na savjetima
Ovo dvoje se u nikakvom svemiru nemoze usporedivati pa provjeri sto ti je krivo mozda kontrole na zvucniku, zvucna, upaljen nekakakv eq itd itd, Edifier imaju sub izlaz, kakav imaju logitech neznam provjeri trebalo bi raditi bez problema
Meni isto ne valjaju, u biti i ne previše jer ne slušam preglasnu muziku u svojoj sobi, ono što je problem je što je krivulja onog što se smatra dobrim zvukom izvitoperena na tim zvučnicima, i to uistinu i jest tako, dobri su u visokima, u svemu drugome ne valjaju, pogotovo u niskim, da se to ispravi potrebno je koristiti eq., koristim peace i zvuk tim programom ispravljen je vrlo dobar međutim smanjene jakosti, za točno 13,5 decibela koliko fali basa, vjerujem da se može nabaviti slabije zvučnike koji oob zvuče gore ali eq. ispravljeni daju kud i kamo snažniji i kvalitetniji zvuk od mojih r1700bt. Kod kupovine sam gledao glasnoću ali nisam, neiskusan, u to uračunao kompenzaciju koja je, imo, potrebna barem mom uhu. Imam bt model bez priključka za sub za razliku od kolege koji ima bts s priključkom za sub.
Mislim da je stvar navike uha što sam desetak godina imao jedne zvučnike. Definitivno je to jedan upgrade. Malo sam se poigrao sa postavkama, nešto je bolje sada. Nisam dovoljno istraživao, već sam površno malo prosurfao i kliknuo na taj Edifier. Ne želim se uvući u još jedan rabbit hole, a vidim da je to počelo ići u tom smjeru. Laički, mislim da mi od svega, najviše fali bas. Koji da uzmem? Vidim da se priča o T5? Nisam baš imao u planu davati tolike novce za kompjutor zvučnike, jer bi za tih 150+150e sigurno malo bolje proučio što i kako, ali sada sam tu gdje jesam.
notloB Koristiš neke svoje custom postavke ili predefinirane na peace? Istog sam stavio i ja, nakon tvog posta, te se je stvarno zvuk poboljšao. Pošto nisam u tom điru, šaltam nešto između ponuđenih postavka... Ukoliko imaš neku preporuku za postavke, bio bih zahvalan.
Mislim da je stvar navike uha što sam desetak godina imao jedne zvučnike. Definitivno je to jedan upgrade. Malo sam se poigrao sa postavkama, nešto je bolje sada. Nisam dovoljno istraživao, već sam površno malo prosurfao i kliknuo na taj Edifier. Ne želim se uvući u još jedan rabbit hole, a vidim da je to počelo ići u tom smjeru. Laički, mislim da mi od svega, najviše fali bas. Koji da uzmem? Vidim da se priča o T5? Nisam baš imao u planu davati tolike novce za kompjutor zvučnike, jer bi za tih 150+150e sigurno malo bolje proučio što i kako, ali sada sam tu gdje jesam.
notloB Koristiš neke svoje custom postavke ili predefinirane na peace? Istog sam stavio i ja, nakon tvog posta, te se je stvarno zvuk poboljšao. Pošto nisam u tom điru, šaltam nešto između ponuđenih postavka... Ukoliko imaš neku preporuku za postavke, bio bih zahvalan.
Našao sam na internetu, ne sjećam se točno gdje, na nekom forumu predefinirane postavke baš za moje zvučnike, ali i njih sam mijenjao, sjećam se da je bilo previše basa pa sam smanjio ali i tako smanjeno mi je oduzelo previše decibela...
Super mi je peace za slušalice akg k612 pro, poznate po premalo gotovo ništa basa ali ispravljeno peaceom zvuče vrhunski, gube 5db a u ostalim područjima su izvrsne... Predefinirana namiještanja se isto za njih da naći po forumima a ima i već ugrađene postavke u samom programu.