Pa kolko ti ja ovako mogu obajasnit lagano probat ču :). UGL kupovina novog aviona zahtjeva reasearch prijašnjih (moraš imati sve djelove za prijašnji avion da bi mogo kupiti sljedeči) Prvo se izabere modifikacija koju želiš istraživati, Kad ju odabereš igraš sa tim avionom i kad ju istražiš kupiš taj dio i istražuješ dalje djelove... Skroz mutavo ali s vremenom čemo se svi naviknuti..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa kolko ti ja ovako mogu obajasnit lagano probat ču :). UGL kupovina novog aviona zahtjeva reasearch prijašnjih (moraš imati sve djelove za prijašnji avion da bi mogo kupiti sljedeči) Prvo se izabere modifikacija koju želiš istraživati, Kad ju odabereš igraš sa tim avionom i kad ju istražiš kupiš taj dio i istražuješ dalje djelove... Skroz mutavo ali s vremenom čemo se svi naviknuti..
Nije potrebno istražiti sve modifikacije na prijašnjem avionu.
Dal zna tko dobar domaci klan? Inace ja sam Sovass u igri pa me dodajte.
Ma to su popravili bili kada je prvi puta došo taj novi sistem napredovanja bio je bug kojih 2-3 dana izgleda da su to popravili..
Ak sam dobro skužil što sam veči lvl to se sa večim lvl-ima "borim"?
btw. kako doć na neke druge mape ili moda(ako uopće postoji drugi mod)? Vidio sam da dok voziš bombera ima više onih tenkova koje moraš uništiti i idu u konvoju.
Nakon 3 mjeseca pauze, nije lose
Paaaaa i nije ti baš neki score ,ja imam takav score kada mi je loš dan!
btw. kako doć na neke druge mape ili moda(ako uopće postoji drugi mod)? Vidio sam da dok voziš bombera ima više onih tenkova koje moraš uništiti i idu u konvoju.
U biti da,to su ovih dana ispravili.Samo ako imas tier 3 samo jedan avion i sve ostale tier 1,bacati ce te na mape sa 3 tier protivnicima.
Pošto sada se trenutno ne mogu logirati,da ti tocno uslikam-te oznacim,probati cu ti ovako "iz glave";
Imas Arcade,realistic i Simulator battle (stoje ti te tri opcije iznad velikoga taba To battle)
Arcade - To si vec probao
Realistic - Tu poleces sa piste i rjesavas misiju koja ti je navedena prije same bitke.Tu nemas automatskog reloada,nego se vracas nazad na pistu,gdje ti se automatski obavlja reload+ repair,kada avion stane.Uglavnom u takvim misijama nije potrebno se skroz vracati na matični aerodrom,nego mozes sletjeti na aerodrome koji su ti u blizini,a na radaru su ti oznaceni plavom bojom!No,ako nema u blizini aerodroma-moras se vracati na matični!U Realistic battleu moras paziti na max brzinu aviona,jer ti se mogu otkinuti krila ili točkovi!
Poletanje radiš sa THR 100% ili W,sve dok ti avion ne postigne 170-200 km/h,tada samo stisnešG (gear up),da ti se točkovi dignu!
Sletanje obavljaš sa brzinom ispod 250 Km/H,prije toga stisnešS(Brake) i G (Gear down),pazi samo da ti se nos ne zabije u zemlju-tj oko 110-90 Km/h pusti S ili B(brake),da ti se rep aviona padne točkom na zemlju,nakon toga nastavi stiskati S ili B.
Simulator-ti je sve kao i Realistic,samo puuuno teže-no to za sada nemoj koristiti,nego kada se ispraksaš!
Pored Menu taba imas Game modes gdje imas odmah prvo Custom battles(mislim da se tako zove),tu mozes sam kreirati igru gdje mjenjas mape,pravila,zadatke,vremenske uvjete-ili se mozes pridruziti vec napravitoj igri od tamo nekoga!
No rekao si da si pocetnik,jednostavno samo igraj Arcade i tu i tamo malo Realistic,sam ces poceti otkrivati nove mape!
Evo par korisnih tipova!
Key:
- G Znaci točkovi dolje-gore
- F Flaps ON,OFF (sletanje Flaps landing,poletanje Flaps raised, Borba kada avion uspori i omogucava brze okretanje Flaps combat -neki avioni nemaju uopce Flapsove)
- L Aerobatic smoke (Ukras koji ti moze doći glave ako naletiš na mene)
- Ctrl Rakete
- Space Bombe,Torpedo
- Z Reload
- T Talk (tu svojem timu mozes baljezgati gluposti koje ti se pojave na ekranu)
- U Drzeci stisnuto mozes promatratu torpedo ili bombu koju si upravo bacio
- C Drzeci stisnuto mozes rotirati kameru okolo aviona,kokpita
Ako nisi znao mozes i pilota-gunnere nabrijaviti-kada kliknes na avion dobiti ces mali tab di ti je glava nacrtana,u tome tabu ce ti sve biti jasno!
.......Takoder ako sam dobro procitao,zanimalo te je u svezi nadogradivanja....Ma jednostavno pusti sve neka ti automatski radi,jedino kada dobije mogucnost research-nje novoga aviona(tiear) klikni na onoga kojega zelis da ti se istrazi!Ali i to ako ništa ne klikaš-samo ce ti raditi!
Meni su najbolji oni što idu iza tebe na istog protivnika kojeg ganjaš pa onda i tebe deru po guzi.
Istina,samo koliko puta mi se desilo da lovim avion i odjednom sa strane,prijateljski avion se zakuca u mene ili me vise on izreseta ,nego bilo koji bombarder....
Nakon 3 mjeseca pauze, nije lose
Paaaaa i nije ti baš neki score ,ja imam takav score kada mi je loš dan!
U biti da,to su ovih dana ispravili.Samo ako imas tier 3 samo jedan avion i sve ostale tier 1,bacati ce te na mape sa 3 tier protivnicima.
Pošto sada se trenutno ne mogu logirati,da ti tocno uslikam-te oznacim,probati cu ti ovako "iz glave";
Imas Arcade,realistic i Simulator battle (stoje ti te tri opcije iznad velikoga taba To battle)
Arcade - To si vec probao
Realistic - Tu poleces sa piste i rjesavas misiju koja ti je navedena prije same bitke.Tu nemas automatskog reloada,nego se vracas nazad na pistu,gdje ti se automatski obavlja reload+ repair,kada avion stane.Uglavnom u takvim misijama nije potrebno se skroz vracati na matični aerodrom,nego mozes sletjeti na aerodrome koji su ti u blizini,a na radaru su ti oznaceni plavom bojom!No,ako nema u blizini aerodroma-moras se vracati na matični!U Realistic battleu moras paziti na max brzinu aviona,jer ti se mogu otkinuti krila ili točkovi!
Poletanje radiš sa THR 100% ili W,sve dok ti avion ne postigne 170-200 km/h,tada samo stisnešG (gear up),da ti se točkovi dignu!
Sletanje obavljaš sa brzinom ispod 250 Km/H,prije toga stisnešS(Brake) i G (Gear down),pazi samo da ti se nos ne zabije u zemlju-tj oko 110-90 Km/h pusti S ili B(brake),da ti se rep aviona padne točkom na zemlju,nakon toga nastavi stiskati S ili B.
Simulator-ti je sve kao i Realistic,samo puuuno teže-no to za sada nemoj koristiti,nego kada se ispraksaš!
Pored Menu taba imas Game modes gdje imas odmah prvo Custom battles(mislim da se tako zove),tu mozes sam kreirati igru gdje mjenjas mape,pravila,zadatke,vremenske uvjete-ili se mozes pridruziti vec napravitoj igri od tamo nekoga!
No rekao si da si pocetnik,jednostavno samo igraj Arcade i tu i tamo malo Realistic,sam ces poceti otkrivati nove mape!
Evo par korisnih tipova!
Key:
- G Znaci točkovi dolje-gore
- F Flaps ON,OFF (sletanje Flaps landing,poletanje Flaps raised, Borba kada avion uspori i omogucava brze okretanje Flaps combat -neki avioni nemaju uopce Flapsove)
- L Aerobatic smoke (Ukras koji ti moze doći glave ako naletiš na mene)
- Ctrl Rakete
- Space Bombe,Torpedo
- Z Reload
- T Talk (tu svojem timu mozes baljezgati gluposti koje ti se pojave na ekranu)
- U Drzeci stisnuto mozes promatratu torpedo ili bombu koju si upravo bacio
- C Drzeci stisnuto mozes rotirati kameru okolo aviona,kokpita
Ako nisi znao mozes i pilota-gunnere nabrijaviti-kada kliknes na avion dobiti ces mali tab di ti je glava nacrtana,u tome tabu ce ti sve biti jasno!
.......Takoder ako sam dobro procitao,zanimalo te je u svezi nadogradivanja....Ma jednostavno pusti sve neka ti automatski radi,jedino kada dobije mogucnost research-nje novoga aviona(tiear) klikni na onoga kojega zelis da ti se istrazi!Ali i to ako ništa ne klikaš-samo ce ti raditi!
Hvala, puno si pomogao, a i danas sam pogledao neki tutorijal od 2 sata u kojem je većina tih stvari objašenjena.
No jedna stvar me još zanima koju sam dosta puta čuo. "Tier", kaj to znači, čemu služi? Nešto kao lvl ili?
I u kojim se bitkama/modovima koriste bombarderi?
Hvala, puno si pomogao, a i danas sam pogledao neki tutorijal od 2 sata u kojem je većina tih stvari objašenjena.
No jedna stvar me još zanima koju sam dosta puta čuo. "Tier", kaj to znači, čemu služi? Nešto kao lvl ili?
I u kojim se bitkama/modovima koriste bombarderi?
to ti je level aviona, ako imaš avion tier 3 ideš u bitku s ostalim avionima tier 3 itd...
bombardere možeš koristiti u svakom modu
Ma daj ne pričaj gluposti, nikada neće biti kao wot ma koliko mi mrzili siemke.
Biti ce bolji,konkurencija boli :*.
Ma daj ne pričaj gluposti, nikada neće biti kao wot ma koliko mi mrzili siemke.
Iz onoga što smo mogli vidjet iz videa već izgleda ljepše od wot-a, tenkovi izgledaju realnije, sje*ano kao da su u ratu a ne u garaži od kad su napravljeni, još kad srede sve do kraja bit će bomba.
vec iz videa vidim da nece bit ni blizu wotu.mozda su teksture bolje al sama igra i koncept igre nece biti bolji ma koliko god vi to mislili.svaka cast njima na pokusaju ali uzalud im je bacen novac jer sumnjam da ce moc wotu parirat ;-)
sad me popljujte slobodnu no to nece pomoc war thunderu da postane bolji od wota
War Thunder se nemože uspoređivati sa WoT posto wt ima avione i tenkove na istoj bitci dok wargaming jedva zadržava igračeigrače na wowp.wt ide na realističniji gameplay dok wot cista arkada.
Nakon podosta pauze, evo me opet malo na WT :)
Evo par screenshotova iz "Realistic battle" sa tier IV američkim premium Spitfire Mk IX. Misija je Iwo Jima i nakon "farmanja" kilova na AI avionima, ostao sam bez municije i bez motora i prvi put uspio "sletjeti" na nosać aviona, sa avionom koji nije namjenjen za to (nema kuku). Pogubio sam usput krila i kotaće, ali sam (jedva) ostao na brodu i uspio se popravit i nastavit bitku. Rezultat je bio finih 117 000 Lionsa :)
P.S. A kaj se tiće usporedbe WT tenkova i WOT-a; po meni je to ista stvar ko i usporeda WT i WOP-a; je ista temati u obje igre, ali su po igrivosti potpuno različite i ko takve nema potrebe se opće opterečivat koja je "bolja" kad nisu ni usporedive. A isto tak; ne vidim razlog zakaj netko ne bi igrao oboje... WT tenkovi bi morali biti full dobri da bi prestao igrat WOT, jer da bi WT tenkovi bili super, moraju biti diametralno suprotni WOT-u, a to automatski znaći da nema potrebe birat između te dvije igre, nego jednostavno igrat obje.
Kada se već uspoređuje wot i wt ovo su mi bolje stvari nego u wotu:
- Nema zlatnih metaka!
- Nema critical hita, hp-a i takvih gluposti (ovo mi je najveća zamjerka wotu).
- Različite razine "realnosti" igre. Ekipa koja brije na realnost evo igraj samo iz kokpita, nema radara, pregrijavanje motora itd.
- Fizika svega.
- Treniranje posade je puno bolje napravljeno. nakon svakog gamea treba razmisliti gdje idući point staviti.
- Općenito puno bolje je simulirana bojišnica - tenkovi, avioni i brodovi. Samo fale pješaci. Svaki segment (bombarderi, lovci, heavy fighteri) ima svoj cilj i zna što treba napraviti. Nije uvijek cilj samo uništiti sve protivnike. Siguran sam da će to prenijeti i na ground forces kada dođu.
Pa critical hita ima i ovdje. I sam vidiš kad gađaš drugi avion da ti piše critical hit i to je po meni dobro. Ono što zamjeram WOTu, zapravo to ne tolko tenkima, nego u WOWP što svaki avion ima svoj HP i moraš ga rešetati do kad mu ne skinaš na nulu. Dok u WT pogodiš krilo strgaš ga, rep i više ne može upravljati, pilota i odmah je gotov. Tako je puno bolje, a i tenkovi će imati isti sistem je su već predstavili damage modele i kako će se moći napraviti critical hit na posadu ili neki dio tenka.
Inaće se slažem s tobom.
Nakon podosta pauze, evo me opet malo na WT :)
Evo par screenshotova iz "Realistic battle" ........
Eto upravo tako i moja žena parkira auto!
vec iz videa vidim da nece bit ni blizu wotu.mozda su teksture bolje al sama igra i koncept igre nece biti bolji ma koliko god vi to mislili.svaka cast njima na pokusaju ali uzalud im je bacen novac jer sumnjam da ce moc wotu parirat ;-)
sad me popljujte slobodnu no to nece pomoc war thunderu da postane bolji od wota
Ti si onda stvarno neki WoT fanboy kad ne vidis koliko je WT zapravo bolji u tenkovima, kao prvo nema HP-a, criticala, onih razno raznih zlatnih metaka, sami tenkovi su 1000x bolje modelirani, vidi im se svaki spoj, zakovica itd.
Fizika je vec bolja, kad eksplodira kupola odleti u zrak itd...
Dal zna tko dobar domaci klan? Inace ja sam Sovass u igri pa me dodajte.
I mene zanima.
Jel ti vidis kolko su ti tenkovi zahrđali? Pa njih nebi pustili iz tvornice u ovom stanju, pretjerali su s hrđom. Tenk izgleda ko da je proveo u jezeru 50 godina pa ga izvadili van i bacili na bojiste.
Pa critical hita ima i ovdje. I sam vidiš kad gađaš drugi avion da ti piše critical hit i to je po meni dobro. Ono što zamjeram WOTu, zapravo to ne tolko tenkima, nego u WOWP što svaki avion ima svoj HP i moraš ga rešetati do kad mu ne skinaš na nulu. Dok u WT pogodiš krilo strgaš ga, rep i više ne može upravljati, pilota i odmah je gotov. Tako je puno bolje, a i tenkovi će imati isti sistem je su već predstavili damage modele i kako će se moći napraviti critical hit na posadu ili neki dio tenka.
Inaće se slažem s tobom.
U biti na to sam mislio, nema komponenti koje upijaju dmg a tenk se jednako ponaša :)
Jel ti vidis kolko su ti tenkovi zahrđali? Pa njih nebi pustili iz tvornice u ovom stanju, pretjerali su s hrđom. Tenk izgleda ko da je proveo u jezeru 50 godina pa ga izvadili van i bacili na bojiste.
Jačina "weatheringa" će se moći mijenjati po želji: http://coub.com/view/6xi8
opširnije o tome: http://warthunder.com/en/news/390-Developers-Diaries-Ground-Forces---Visual-Customization-en
Je,tu si u pravu-dobro je poznata cinjenica da je Chromos Lužani,bio sponzor svim nacijama u 2 svjetskom ratu,pa su svi vojnici samo farbali tenkove,topove,avione...
Tako takoder slabo je poznata činjenica da su iz te tvornice lakova i boja,također imali jedan AN225,koji su koristili SAMO za bacanje boja i lakova direktno na bojište,da bi vojnici u međuvremenu mogli farbati!Tenkovi su u širokom luku izbjegavali polja,šume,močvare i rijeke,borbe su se odvijale samo u asfaltiranim djelovima gradova i sela-to je međunarodnim dogovorom određeno!
Živim u Sl.Brodu i cesto sam navračao u Đuru Đakovića,te gledao nove tenkove,vozila kako po prvi puta izlaze na svjetlo dana....znaš li šta se desi sa svježe ofarbanim(i okolo njega) auspuhom kada ga po prvi puta upale?Začađi njega i sav lim okolo njega-ne bi ga Bog dragi više očistio!M 84 koristi tzv "dimnu zavjesu",tj štrcne ulje na auspuh i zapali ga uz nevjerovatan dim i čađu-jesi li ikad vidio na šta izgleda M 84 kada koristi dimnu zavjesu?U modelarstvu ti postoji boja čađe,hrđe....kada sastavljaš avion za natjecanje,moraš paziti na sve detalje-između ostaloga minuse od strane sudaca ako nisi na avionu okolo auspuha,ofarbao čađu i dim.....mogu ja toga tebi do sutra nabrajati........
Tu dolazimo na udarce u limu tenka i hrđu!
Ako se sve ove gore navedene stvari događaju na "suvremenim" tenkovima i avionima,misliš li da u drugome svetskome ratu nije bilo hrđavih tenkova?Misliš li ti da je svaka vojska imala limara koji je sređivao svaki udar u limu ili hrđu?
Ako tako misliš-onda loše misliš!Tada u to vrijeme nisu niti znali za pravu opasnost koju hrđa nosi.
Imam pitanjce oko XP crow points-a
Kako se dobivaju ti points-i, el imaju ikakve veze sa ovim silver i golden "bodovima" gore i dal se za svaki avion posebno moraju pilotu davat ti points-i.
Za gunnere odnosno crew znam da moram za svaki avion posebno učit, al dal pilotu ostaje taj "skill" na svakom avionu ili moram na svakom posebno. Recimo taj G-tolerance i ostalo?!
Ostaje isti na svim avionima koji su stavljeni u taj slot.
Je li netko zna kako da ispunim ovaj drugi zadatak da uništim 10 aviona? Uništio sam s bombarderom 3 komada i nije mi brojilo.