The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.031.785
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
The Witcher 3

Ma sve 5, ako to znaci da cemo dobit igru na nivou, bez bugova, stabilnu itd...

Ako ce i tada djelovat "skrpano", gotovo godinu i pol nakon originalnog release datea, onda cemo imat problem... Pogotovo sto sam uzeo preorder u slijecnju ove godine.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Hmm... nešto tu smrdi... ljudi vec odavno pucaju prekovremene sate, i evo vec po drugi puta ne uspijevaju ostvariti zadane ciljeve.

Potrazite pricu o cdpr i u kakvom je rasulu trenutno, ima na gafu, ne mogu sad linkove tražit, na mobu sam.  

I btw, ko te tjerao da dajes lovu unaprijed, a ni demo odigrao nisi? 

Pamet u glavu ubuduce, ili ces se dovest u mnogo gore situacije, gdje ce iznos biti daleko veci od cijene jedne igrice. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: The Witcher 3
Imperator01 kaže...

Hmm... nešto tu smrdi... ljudi vec odavno pucaju prekovremene sate, i evo vec po drugi puta ne uspijevaju ostvariti zadane ciljeve.

Potrazite pricu o cdpr i u kakvom je rasulu trenutno, ima na gafu, ne mogu sad linkove tražit, na mobu sam.  

Pamet u glavu ubuduce, ili ces se dovest u mnogo gore situacije, gdje ce iznos biti daleko veci od cijene jedne igrice. 

Da, ali ako si citao, taj ''Insider'' je rekao da bi PC verzija trebala biti uredu, znaci da imaju problema sa verzijama za konzole, a na konzoli necu ni igrat, iako to možda nije ni istina, ovo za prekovremene sate, tako je sa skoro svakom AAA igrom 3 do 6 mjeseci prije izlaska, a i vidjeli smo onaj 35 minutni gameplay pa otprilike znamo što mozemo ocekivat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 19:07 (Raoul).
16 godina
neaktivan
Raoul kaže...
Imperator01 kaže...

Da, ali ako si citao, taj ''Insider'' je rekao da bi PC verzija trebala biti uredu, znaci da imaju problema sa verzijama za konzole, a na konzoli necu ni igrat, iako to možda nije ni istina, ovo za prekovremene sate, tako je sa skoro svakom AAA igrom 3 do 6 mjeseci prije izlaska, a i vidjeli smo onaj 35 minutni gameplay pa otprilike znamo što mozemo ocekivat.

Mislim da si jako u krivu. Taj 35 minutni gejmplej je tek generična refleksija ostatka. Ne mora biti apsolutno ništa od onoga što je ili će biti finalni proizvod.

Osobno mislim da odgađaju zbog nekih stvari sa strane, možda čak i zbog implementacije onog rigoroznog DRM-a (Danuval, ili kako se već zove, ispravite me).

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 22:31 (4ucker).
12 godina
4ucker kaže...
Raoul kaže...
Imperator01 kaže...

Mislim da si jako u krivu. Taj 35 minutni gejmplej je tek generična refleksija ostatka. Ne mora biti apsolutno ništa od onoga što je ili će biti finalni proizvod.

Osobno mislim da odgađaju zbog nekih stvari sa strane, možda čak i zbog implementacije onog rigoroznog DRM-a (Danuval, ili kako se već zove, ispravite me).

sigurno ne odgadjaju zbog denuva, zato sto je igra dostupna na gog.com..

odgadjaju zato sto je igra masivna i treba im vremena za ispolirati sve - nije lagano pogoditi kad ces biti gotov sa nekim poslom (pogotovo tolikog opsega), tako da se release dateovi stalno pomicu..

13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Na drugim forumima hajpovi, eksplozije, hrpa novih slika, informacija... A ovde tema mrtva... Izgleda da svakog ovde boli ku*ac za novog Witchera.

3 3 hvala 0
16 godina
Comi123 kaže...

Na drugim forumima hajpovi, eksplozije, hrpa novih slika, informacija... A ovde tema mrtva... Izgleda da svakog ovde boli ku*ac za novog Witchera.

Nemam vremena pratiti 50 foruma za hajp Witcher 3 niti mi se da,kad naletim na novi info/ss-ove itd. uvijek postam.

Umjesto da kritiziras,mogao si postati jer me zanima ;)

17 godina
The Witcher 3

Evo samo par slika...

Zoltan

Vesemir, Eskel i Lambert

Kaer Morhen

Te je drugi igrivi lik - Ciri

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 19:52 (doktor1).
Moj PC  
7 0 hvala 2
16 godina
The Witcher 3

Ne znam jesu bili minimalni sistemski zahtjevi,no evo sluzbeno

The Witcher 3: Wild Hunt launches on May 19th, 2015. If you are looking to play the game on PC, here are the minimum and recommended system requirements.

Minimum System Requirements
Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz
AMD CPU Phenom II X4 940
Nvidia GPU GeForce GTX 660
AMD GPU Radeon HD 7870
RAM 6GB
OS 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1)
Direct X 11
HDD Space 40 GB

Recommended System Requirements
Intel CPU Core i7 3770 3,4 GHz
AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz
Nvidia GPU GeForce GTX 770
AMD GPU Radeon R9 290
RAM 8GB
OS 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1)
Direct X 11
HDD Space 40 GB

My god,brutalni zahtjevi...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

A ja mislio imam dobar PC, kad ono.... 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
16 godina
quickr kaže...

A ja mislio imam dobar PC, kad ono.... 

Da,bas su digli nenormalno brutalno...

Kad gledas Witcher 2 u ono vrijeme nije imao toliko bas brutalne zahtjeve,ovo je bas top end gaming zahtjeva...

13 godina
The Witcher 3

Taman ispunjavam recommended zahtjeve :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

Taman bacam Moj PC kroz prozor i odlazim u banku po kredit...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The Witcher 3

Taman za rasmislit prijeći na PS4 ili ulupat pare u Pc, kredit mi negine :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 3

Ko da ce na PS4 radit nesto bajno, nebudite naivni.

Na PS4 ce igra biti igriva, nesto bolje od minimuma na PC, al ne ocekujte nesto previse. Lock na 30 i nesto izmedju mini mid postavki. Srecom ovo je radjeno za PC i portano na konzole, a ne obratno. Zato sam i kupio igru jos prosle godine, sve 3 imam originale i slijedecu igru koju ce radit kupujem stogod da bude. Jedan od zadnjih studija koje postujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
The Witcher 3

AMD CPU Phenom II X4 940

2500k je poprilično jači od ovog phenoma a oba su pod "minimalnim zahtjevima".

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

AMD CPU Phenom II X4 940

2500k je poprilično jači od ovog phenoma a oba su pod "minimalnim zahtjevima".

290 je dosta jaca od 770 pa su obe u preporucenima postavkama. To je samo stavljeno da bi ljude zadovoljilo s barem necim.

12 godina
Rhodin kaže...

Ko da ce na PS4 radit nesto bajno, nebudite naivni.

Na PS4 ce igra biti igriva, nesto bolje od minimuma na PC, al ne ocekujte nesto previse. Lock na 30 i nesto izmedju mini mid postavki. Srecom ovo je radjeno za PC i portano na konzole, a ne obratno. Zato sam i kupio igru jos prosle godine, sve 3 imam originale i slijedecu igru koju ce radit kupujem stogod da bude. Jedan od zadnjih studija koje postujem.

Konzole će biti lockane na 30 FPSa, ali će grafika sigurno biti barem na high.

Usporedbe radi, evo Dragon Age Inquisition PS4 vs PC.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-dragon-age-inquisition-face-off

Tko može birati platformu, a siguran je da ima pilu od PC-a, neka uzme PC verziju. To je uvijek tako bilo i bit će. Tko nije siguran u svoj PC (ili optimizaciju), verzija za konzole je sigurnija oklada.

PSN - DeniZg80
13 godina

pc je uvijek bolje iskustvo neg konzola.

pogotovo kad se o rpg-u radi.

12 godina
Rocinante2112 kaže...

pc je uvijek bolje iskustvo neg konzola.

pogotovo kad se o rpg-u radi.

Ne bih se složio.

Ako i zanemarimo usporedbu kvalitete grafike, koja na individualnoj razini ovisi o tome koliko netko ima jak PC u odnosu na konzolu (gdje prema podacima od Steam-a dobar dio PC gamera ima slabiju PC konfiguraciju od PS4, XB1), ostaju nam kontrole.

Što je više igra napravljena kao akcijski RPG, a manje kao "strateški", iskustvo igranja će biti bolje sa kontrolerom u odnosu na miša i tipkovnicu (npr. Diablo 3, Dark Souls).

I onda se može se desiti da developer kontrole za PC baš i ne riješi najbolje (npr. Dragon Age Inquisition, Dungeon Siege 3, Dark Souls 2), ali i situaciju da developer uopće ne implementira opciju kontrolera u PC verziju, koja bi realno možda bila i bolja (opet Diablo 3).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 14:23 (DeniZg).
13 godina

Na PC mozes spojit koji god kontroler oš.

Dakle ako je igra raDJENA ZA konzolu tipa dark souls,mozes je igrati na pc-u sa kontrolerom.

Šta se RPG-a tiče,što prije se maknu od konzola (ja bi to sve zabranio) i fokusiraju samo na PC to bolje za igrače. To je kao da pocnu radit RTS igre za konzole samo zato jer je to jos nepokoreno trziste. Jednostavno nejde.

Pogle Skyrim,zbog konzoltisa trebao je MOD za inventory jer je originalni UI bio odvratan i loš.

Radije bi da su ga samo za PC radili.

Enivejs. Witcher su rekli da je uvijek PC prioritet i da im je to glavna platforma. Ne sumnjam da ce bit dobra igra jer i prijasnja 2 su imali dobre kontrole/optimizaciju za PC.

12 godina
Rocinante2112 kaže...

....

Napisao si svakakvih stvari koje neću komentirati da ne odem u offtopic i zagađujem temu.

Uglavnom, očito je da developeri imaju problema u zadnje vrijeme s optimizacijom, zato tolike silne odgode i preveliki sistemski zahtjevi. Witcher 3 nije jedini. Tu su GTA V i Dying Light također. Tko zna kako će biti s drugim igrama u 2015.

To govorim zato jer je Witcher 3 već drugi put odgođen i kasnit će godinu dana, a sada izbace minimalne sistemske zahtjeve koji su smiješni. Jasno mi je da možda treba jači CPU sa višim taktom po jezgri ako se radi o velikom otvorenom svijetu, ali šta će im tako jaka grafička kartica da bi igrao na low? Neka smanje opterećenje GPU-a, to valjda svaki developer može napraviti.

PSN - DeniZg80
13 godina

Nisam niš krivo rekao.

I dalje smatram da RPGi definitivno trebaju ostat na PCu gdje im je i mjesto.

Jednostanvo je superiorna ''platforma''.

Ljudi nek vrište oko toga kolko hoce,to jest tako.

Pogle DA:O i DA2...Primjera ostalih ima mali miljon,isto tako i Skyrim.

TO ti je kao Rock muzika. Cim se u njoj pojave neki kompromisi to više nije to. Rock nema kompromisa,rock ist krieg. Cim oces privuc siru masu odstupas od neke svoje vizije sve više i više,i tako mijenjas dok ne dobijes proizvod koji nije niti jedno niti drugo.

Zamisli recimo da su radili Divinity original sin isto za konzole,automatski bi sa time patila i PC verzija. Nakraju nije dobro ni jednima ni drugima.

Konzole su više casual za igranje, 30 fps (uglavnom),party igre,sportovi,arkade,platformeri,hack and slashevi i slično. Čak i FPS...Nije isto razvijati FPS sa konzolom u vidu i samo je portati na PC...PC je mnogo brzi (sto se gameplaya tiče) zbog mouse and keyboarda i veće preciznosti i odaziva (nema teoretskog limita fpsa...) Nemam niš protiv ak je nešto razvijano samo za jednu platformu u vidu,to je ok,kad se radi multi release tu nastanu problemi. Primjera je bezbroj u industriji.

12 godina
Rocinante2112 kaže...

Nisam niš krivo rekao.

I dalje smatram da RPGi definitivno trebaju ostat na PCu gdje im je i mjesto.

Jednostanvo je superiorna ''platforma''.

Ljudi nek vrište oko toga kolko hoce,to jest tako.

Kao i mnogi drugi "master race" pripadnici na ovom forumu, svoje mišljenje krivo poistovjećuješ sa činjeničnim stanjem, koje je u stvarnosti dosta drugačije.

Već sam ti gore naveo koji RPG-ovi su bolje izvedeni na konzolama, pa neću ponavljati.

Moj je cilj samo bio pokazati onima koji se dvoje između konzole vs PC da nije sve tako crno-bijelo kako ti kažeš.

Vezano uz Witchera, mislim je CD Projekt RED ispao nekorektan jer nije ni trebao najavljivati izlazak igre i onda ga dvaput odgađati. Na taj način su samo zavaravali svoje dioničare (jer su dio većeg dioničkog društva).

Nakon toga da bi na jeftin način prikupili simpatije igrača i smanjili prititsak na sebe, govore o kašnjenju kao neophodnom da bi se ispolirala igra jer je jako velika, kao da im je netko drugi radio tu istu igru pa nisu znali kolika je. Igra će izaći sa ponekim bugom to je sigurno, polirali oni nju godinu dana ili ne.

I onda povrh toga izbace minimalne sistemske zahtjeve koje ispunjava vrlo mali broj PC igrača (stavio sam gore link na Steam istraživanje gdje gotovo 50% igrača ima 2-jezgrene procesore, a većina preostalih 4-jezgrene ali tko zna kakve).

Toliko od mene na ovu temu. Pozz.

PSN - DeniZg80
17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

I onda povrh toga izbace minimalne sistemske zahtjeve koje ispunjava vrlo mali broj PC igrača (stavio sam gore link na Steam istraživanje gdje gotovo 50% igrača ima 2-jezgrene procesore, a većina preostalih 4-jezgrene ali tko zna kakve).

Toliko od mene na ovu temu. Pozz.

Neće svi steam korisnici kupiti W3 tako da 50% sa dual-core ne mora ništa značiti. 2-jezgreni procesori su sasvim dovoljni za indie igre (kojih je na steamu ohoho) zbog kojih vrlo vjerovatno velika hrpa ljudi i ima steam - koje kakve igre za humble mumble ili kako se već to zove, ponuda gdje se igre moraju registrirati na steam. Još uzmi u obzir da steam imaju OSX i ubuntu korisnici - prvi pate od kroničnog nedostatka mac računala sa jakim grafičkim karticama, a potonji sumnjam da stavljaju i isključivo koriste ubuntu na quad 3.5GHz Intel procesorima i 2000+kn grafičkim karticama.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 19:49 (AA-d00d).
13 godina

Tako je.Steam nije najbolji pokazatelj ičega jer je jednostavno preširoka uporaba steama za sve i svašta kao što je i kolega iznad rekao. Laptop od moje stare koji je šrot ima na sebi steam jer volim tu i tamo neki indie zaigrat kad sam u krevetu itd...

Što se PC master race tiče,to ni nije rasprava uopće. Jednostavno jest tako. I cinjenice su cinjenice. Primjera ima pregršt (dumbing down igara i te peezdarije kojih nebi bilo da su igre na PC-u radjene)

12 godina
Rocinante2112 kaže...

Tako je.Steam nije najbolji pokazatelj ičega jer je jednostavno preširoka uporaba steama za sve i svašta kao što je i kolega iznad rekao. Laptop od moje stare koji je šrot ima na sebi steam jer volim tu i tamo neki indie zaigrat kad sam u krevetu itd...

Steam koriste ljudi koji igraju PC igre. Kako može biti biti "preširoka upotreba Steama za sve i svašta"? Šta to znači?

Statistički uzorak Steam istraživanja je velik i ne vidim zašto bi bio nereprezentativan (valjda si to htio reći).

Sigurno niste ni otvorili link, budući da su rezultati za Mac i Linux korisnike odvojeno prikazani.

Rocinante2112 kaže...

Što se PC master race tiče,to ni nije rasprava uopće. Jednostavno jest tako. I cinjenice su cinjenice. Primjera ima pregršt (dumbing down igara i te peezdarije kojih nebi bilo da su igre na PC-u radjene)

Nisi ništa objasnio. Samo pišeš standardne "master race" floskule.

Inače, sve igre se rade na PC-u, čak i one za konzole.

Žao mi je što sam se uvukao u ovu raspravu i kvarim temu. Ispričavam se ostalim sudionicima.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 21:16 (DeniZg).
14 godina
DeniZg kaže...

Vezano uz Witchera, mislim je CD Projekt RED ispao nekorektan jer nije ni trebao najavljivati izlazak igre i onda ga dvaput odgađati. Na taj način su samo zavaravali svoje dioničare (jer su dio većeg dioničkog društva).

Nakon toga da bi na jeftin način prikupili simpatije igrača i smanjili prititsak na sebe, govore o kašnjenju kao neophodnom da bi se ispolirala igra jer je jako velika, kao da im je netko drugi radio tu istu igru pa nisu znali kolika je. Igra će izaći sa ponekim bugom to je sigurno, polirali oni nju godinu dana ili ne.

Otišli ste predaleko i preširoko, a ja ću komentirati samo ovaj dio tvog teksta..... Neka oni njega odgode još 5 puta ako treba, samo da ne izađe van kao unity ili far cry, poluproizvod 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
12 godina
quickr kaže...

Otišli ste predaleko i preširoko, a ja ću komentirati samo ovaj dio tvog teksta..... 

Znam. Sorry.

Evo jedne kolekcije W3 skrinšotova.

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice