The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.032.579
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
The Witcher 3

Nema se tu sta raspravljati sto je bolje PC ili konzole.Zna se da je PC bolji.To su cinjenice.

Evo nekih:

1.Jeftinije igrice sa cestim i velikim popustima

2.Emulatori

3.Vise igrica.Mozes igrat od starih pa do novih

4.Mogucnost spajanja bilo kojeg kontrolera

5.Mogucnost spajanja PC-a sa TV-om

6.Bolja grafika,veci frame rate,vece rezolucije

7.Mis i tipkovnica.100 puta bolje od nekog kontrolera.

8.RTS igre i MMO igre 

I ne,ne treba ti 10000kn za gaming PC.Za 4500kn mozes sastavit komp koji ce pokretat bolje igre nego konzole.Plus za 2 god. ce igre na konzolama izgledati uzasno pored PC-a.Da uvijek ce biti igara koje nece bas raditi kako spada(AC Unity) ali on niti ne radi na konzolama savrseno.A da zbog toga ne uzmes PC moras biti ludak.

Eto morao sam reci sve ovo zato sto svada izmedu PC i konzole je kao svada sto je bolje Raj ili pakao.Ko voli PS4 neki izvoli ali ne moze reci da je bolji.

12 2 hvala 0
16 godina
Re: The Witcher 3
IvanDado kaže...

Nema se tu sta raspravljati sto je bolje PC ili konzole.Zna se da je PC bolji.To su cinjenice.

Evo nekih:

1.Jeftinije igrice sa cestim i velikim popustima

2.Emulatori

3.Vise igrica.Mozes igrat od starih pa do novih

4.Mogucnost spajanja bilo kojeg kontrolera

5.Mogucnost spajanja PC-a sa TV-om

6.Bolja grafika,veci frame rate,vece rezolucije

7.Mis i tipkovnica.100 puta bolje od nekog kontrolera.

8.RTS igre i MMO igre 

I ne,ne treba ti 10000kn za gaming PC.Za 4500kn mozes sastavit komp koji ce pokretat bolje igre nego konzole.Plus za 2 god. ce igre na konzolama izgledati uzasno pored PC-a.Da uvijek ce biti igara koje nece bas raditi kako spada(AC Unity) ali on niti ne radi na konzolama savrseno.A da zbog toga ne uzmes PC moras biti ludak.

Eto morao sam reci sve ovo zato sto svada izmedu PC i konzole je kao svada sto je bolje Raj ili pakao.Ko voli PS4 neki izvoli ali ne moze reci da je bolji.

Nemojte molim vas pokretati opet flame war konzole vs PC.
Sve ima svoje prednosti i mane ovisno kako kome sta treba.

Ovaj je predobro pogodio tu temu ovim videom.

11 godina
odjavljen
The Witcher 3

@DeniZg ajde reci sto je to bolje na kozolama nego na PC-u?Ko prvo to je PC,mozes sve radit na njemu.Kao sto sam rekao vec,nema smisla ovj rat izmedu konzola i PC-a.

3 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
Rocinante2112 kaže...

pc je uvijek bolje iskustvo neg konzola.

pogotovo kad se o rpg-u radi.

i onda jedina 2 RPG-a koja igram (Dark Souls 2 i Witcher 2) igram sa kontrolerom 

http://www.snabbox.org/
12 godina
IvanDado kaže...

@DeniZg ajde reci sto je to bolje na kozolama nego na PC-u?Ko prvo to je PC,mozes sve radit na njemu.Kao sto sam rekao vec,nema smisla ovj rat izmedu konzola i PC-a.

Ne kužim zašto me vučeš za jezik da opet oftopičarim, al' probat ću se kroz primjere držati Witcher teme. 

Witcher 2 je na PC-u imao dobru integraciju kontrolera (moje najdraže periferije), pa se nadam da će i W3 to imati. Puno igara to nema dobro napravljeno. Ako imaš mogućnost spajanja kontrolera na PC, stvar nije gotova. Treba prilagoditi i sučelje.

Druga stvar koja će sigurno biti problematična sa Witcherom 3 za PC će biti optimizacija i minimalni hardverski zahtjevi. Često puta vidim da ekipa na PC-u kaže, meni igra radi dobro, vrti se na 40-50 fps-a. To ne valja. Nestabilan framerate, koji varira između  30 i 60 samo dovodi do trganja slike i zastajkivanja. Framerate obavezno mora biti stabilan, što konzole uvijek imaju. PC ima Vsync koji nije uvijek najbolje rješenje i ljudi ga uglavnom ne koriste (locka te na 30 fps-a ako ne može izvući 60, a to je nadobudnom PC gameru najgora kazna), te se onda žale na trzanje i tzv. micro stuttering (pogledaj Far Cry 4). Za vrtiti Witchera 3 na 60 fps-a trebat će opaka pila. 

U stvari, uopće ne znam zašto ovo pišem. Osjećam se k'o neki profesor u razredu punom problematične i prgave djece. Bezveze trošim tipkovnicu.

Evo nešto on-topic. Mapa u Witcheru 3 će biti 64 km2.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 0:42 (DeniZg).
11 godina
odjavljen
The Witcher 3

Ako neka igra ne podrzava kontroler,onda se moras malo bakcat s time.Vecina danas ima podrsku pa je sve jednostavno,ukljucis ga i igras ;) Sto se tice nestabilnog frame rata.Lako ga se rjesi.Skinis MSI Afterburner na primjer i lockas igru na 40 fps ako ide izmedu 40 i 50.Jednostavno i bezbolno.Cak i vi na konzolama imate problema ponekad sa nestabilnim frame ratom.Ja sam na COD Ghosts stalno imao u multiplayeru neki frame drop.Minimalni zahtjevi za Witchera 3 uopce nisu zahtjevni.Onoliko koliko vi potrosite na sve te igre,mjesecnu pretplatu mi kupimo novu graficku svake 3 godine.

2 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

cod ghosts je smece od igre ne znam kaj si ga uopce igrao 

Moj PC  
3 7 hvala 0
11 godina
odjavljen

Nije sad bitno jeli smece il ne.Ja sam samo napomenou da igra ima frame dropove

13 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Nije sad bitno jeli smece il ne.Ja sam samo napomenou da igra ima frame dropove

pa dobro, ali isto tak imas na PC-u igara koje su uzasno optimizirane i nisu vrijedne spomena 

11 godina
odjavljen

pa da,ali ovdje ste vi napali kako na konzolama sve igre idu glatko,a na PC da su bugovite itd.

13 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

pa da,ali ovdje ste vi napali kako na konzolama sve igre idu glatko,a na PC da su bugovite itd.

pa u 99% slucaja ide 

11 godina
odjavljen

pa znam ali na PC-u ja isto tako nemam nikakvih problema osim par slucajeva.

12 godina

Ako zalockaš igru na 40 fpsa imaš trganje slike (osim možda na monitoru od 120hz).

PSN - DeniZg80
11 godina
odjavljen

Ukljuci vysnc onda 

17 godina
odjavljen
DeniZg kaže...

Ako zalockaš igru na 40 fpsa imaš trganje slike (osim možda na monitoru od 120hz).

Odavno su riješeni svi problemi sa adaptiv vsync kroz drivere koji prilagođavaju trganje slike i zdaržavaju varijabilni framerate, treba samo uključiti tu opciju u driverima. Na PC platformi postoje "neke" mogućnosti prilagođavanja grafike vlastitim potrebama. Što witchera 2 tiče imao je odlično implementiran gamepad te je igranje na gamepadu bilo ugodnije i jednostavnije nego na mišu i tastaturi, IMO.

16 godina
The Witcher 3

Kome pase kontroler njemu je ugodnije, kome ne bolje mu je dakako na misu i tastaturi. Ja sam recimo 10 puta precizniji na misu nego kontroleru, iako moram priznat da auto utrke volim vise na kontroleru igrat (da, imam ga i ja i koristim ga, samo sam realan cemu sluzi s obzirom na kolicinu tipki koja se gotovo podudara sa onom na mojem misu, a na lijevoj ruci imam jos dodatno tastaturu sa novih 50ak tipki koje se mogu koristit).

Igre u koje se kunete kako savrseno rade na konzolama i kontrolerima poput Dark Souls, koji je (prvi nastavak) potpuno nova igra na PC-u, sa FHD i prekrasnim teksturama, igra na konzolama izgleda poput necega za tablet naspram PC verzije, iako je bilo pokusaja From softwarea da opet naprave grozan port, ne bi li ostali cistog obraza naspram svojih partnera iz Sonya, ali tu se vidi sva ljepota PC platforme, u 24 sata su napravljeni modovi koji igru iz g*vna pretvaraju u remek djelo. Dark souls 2 jos pati od slicnih poremecaja, je tu vecina rijesena isti dan kako je igra izasla (ja sam prednarucio pa ju igram od prvog dana) jos uvijek je ostao zapakiran problem da se treba pazit gdje se lupa macem jer po mrtvima i zidovima se oruzje trosi duplo brze nego na konzoli. Ipak, obje igre VRISTE za tastaturom i bile bi 10 puta bolje da imam skillbar i mogu birat spellove 1-10 umjesto nespretnog sustava skrolanja sa vasih cijenjenih kontrolera, steta sto to nije bolje odradjeno. Ipak, mala cijena da se igra na 60 fps naspravm locka na 30 koji nerijetko padne na manje od toga ili dosta manje na (doduse starijim verzijama) konzolama.

Uopce ne vidim prednosti konzola, osim one isforsirane koja se bazira na excluzivama i losim portovima na PC. U startu je konzola jeftinija, tu prestaju prednosti i pocinju mane. Netko vam je vec ranije nabrojao vecinu, od cinjenice da su igre i vise nego duplo skuplje - mene prosjecna igra kosta oko 30-35€ u prednarudzbi, ako se strpim i kupim nakon izlaska kosta me u rangu 5-15€, da ne kazem da mi je izbor OGROMAN. Nedjelja 3 popodne, dosadno mi je i igra mi se nesto novo? Nema problema, nadjem, kupim, skinem u 1-3 sata i igram. Vama taj proces traje u najboljem slucaju da sjednete u auto i odete negdje po novu igru, platite ju gro vise i uzivate isti dan ili u najgorem slucaju isti tjedan.

Ne znam uopce cemu te rasprave, sve sto je Deni reko o mikrostuteringu, deranju slige i slicnim nebulozama je cisti bullshit i ne dogadja se u 2015. na PC-u nista vise nego na konzolama, osim ako fakat, fakat slabi PC pokusava vrtit fakat zahtjevnu igru koju ne moze vrtit ni na minimumu.

Da ne kazem da su ovdje prednosti toliko vise, u izboru igara, tipova igara i slicno naspram konzola, da... gura vam se RPG-ove i action RPG-ove, PC excluzive prelaze na konzole i postaju tamo excluzive sa losim portanjem nazad na izvornu platformu, ali srecom najbolje firme i dalje ostaju, rijetko koji MMO radi ustupke tako da bi mogao preci na konzole, ali takav ionako pati od konzolitisa i u biti postane los umjesto bolesno dobar, primjer je samo proslogodisnji ESO, koji iako jos nije dosao na konzole, toliko im je ustupaka radio da je igra propala maltene prije nego je na konzole i dosla. vec sad postoje naznake da ide na F2P, ukinute su najdulje pretplate i pitanje samo vremena.

Ja na konzolama u RH definitivno ne vidim prednosti. Vani jos koliko toliko jer imaju specijalizirane trgovine za iznajmljivanje (sa mogucnosti otplate) konzola i igara, pa je sve skupa onda bitno jeftinije i nekome kome se neda zah*bavat sa racunalom, voli sjest za telku i imat plug&play rjesenje su dovoljno dobre, cak i odlicne, ali tvrdit da su po bilo cemu bolje je bullshit. Zahtjevaju samo manje tweekanja (odnosno nema na njima tweekanja) naspram PC-a gdje se uz malo truda postigne 100 puta ugodniji dozivljaj na sada vec 120Hz, 144Hz itd monitorima sve vecih rezolucija koje cemo za 2-3 godine vise vidjat na trzistu sa igrama koje ce bolesno izgledat na njima, a vi ste do 2020 sigurno, ako ne i koju godinu dulje, prisiljeni na mogucnosti danasnjeg mid-range PC-a sa malo bolje optimiziranim igrama danas. Ova rasprava za 3 godine nece imat nikakvog smisla jer sve ono sto danas nekima i nije skroz jasno za 2-3 godine ce bit kristalno jasno, za 5 da ne govorim.

Moj PC  
15 1 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Netko vam je vec ranije nabrojao vecinu, od cinjenice da su igre i vise nego duplo skuplje - mene prosjecna igra kosta oko 30-35€ u prednarudzbi, ako se strpim i kupim nakon izlaska kosta me u rangu 5-15€, da ne kazem da mi je izbor OGROMAN. Nedjelja 3 popodne, dosadno mi je i igra mi se nesto novo? Nema problema, nadjem, kupim, skinem u 1-3 sata i igram. Vama taj proces traje u najboljem slucaju da sjednete u auto i odete negdje po novu igru, platite ju gro vise i uzivate isti dan ili u najgorem slucaju isti tjedan.

Nemreš mi ovo napisati i očekivati da te se ozbiljno shvati, sorry. Samo je falilo da napišeš da nam je jedini izbor da sjednemo u auto i odemo do najbližeg Algoritma.

Rhodin kaže...

Ne znam uopce cemu te rasprave, sve sto je Deni reko o mikrostuteringu, deranju slige i slicnim nebulozama je cisti bullshit i ne dogadja se u 2015. na PC-u nista vise nego na konzolama, osim ako fakat, fakat slabi PC pokusava vrtit fakat zahtjevnu igru koju ne moze vrtit ni na minimumu.

Microstuttering itekako postoji i to i najjačim konfama. Vidi kakav je Far Cry 4.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 12:35 (DeniZg).
17 godina
odjavljen
The Witcher 3

To ti je ispravljeno sa kasnijim zakrpama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
The Witcher 3

Kao sto sam rekao,ja nemam nikakvih problema sa konzolasima.Ko voli neki izvoli,ali da govori da su bolje to nema smisla.Imas cinjenice koje to dokazuju.To je kao ono kad cujem 30FPS je bolje od 60FPS. 

1 0 hvala 0
17 godina

interesantno je to da nakon toliko cinjenica ljudi jos misle da je konzola bolja od pc-a. svaka vam cast, ne znam sta drugo da kazem. 

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
The Witcher 3

Kad god neko spomene konzole ili generalno temu pc vs konzola pojavi se neko i priča o konzalaškim ekskluzivama. Smiješan argument, najpopularnije igre na svijetu su PC ekskluzive (LoL, WoW, Dota2, tf2, smite itd.)

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Obi Wan kaže...

interesantno je to da nakon toliko cinjenica ljudi jos misle da je konzola bolja od pc-a. svaka vam cast, ne znam sta drugo da kazem. 

Jesi mislio na "činjenicu" da moram sjesti u auto i otići kupiti igru za konzolu, na "činjenicu" da su igre za konzolu skuplje, na "činjenicu" da ne postoje RTS i MMO igre na konzolama, na činjenicu da ne postoji micro-stuttering na jakim PC-evima  ili na "činjenicu" da Vsync pomaže kada fiksiraš fps na 40?

Činjenica je da jaki PC ima bolju grafiku od konzola, sve ostalo je za raspravu (sa ljudima koji nisu prespavali zadnjih 10 godina).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:10 (DeniZg).
13 godina
The Witcher 3

Za mene igranje na konzolama je kao i gaming na tabletu.

(To govorim kao bivši vlasnik konzole)

Sve u svemu radujem se igri, osobito open worldu i navodno ogromnoj mapi kao što je već netko spomenuo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Izašle specifikacije za igrati Witcher 3 na Ultra u 1440p.

Ne znam jel' netko već stavio ovu informaciju, ali svi DLC-ovi će biti besplatni.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:18 (DeniZg).
16 godina
DeniZg kaže...

Izašle specifikacije za igrati Witcher 3 na Ultra u 1440p.

To masina za bitcoin mining :D 

Ja samo cekam osjecaj kao u Witcher dvojci dok hodam Vergenom,promatram okolinu,razgovore NPC-eva i ova glazba u pozadini ! :)

14 godina
The Witcher 3

Ajd malo offtopica i od mene.

Nikad mi nisu bile jasne PC vs konzola rasprave. Jasno mi je AMD vs Nvidia/Intel, jasno mi je iOS vs Android, ali zato jer ćeš vjerojatno kupiti samo jedno od toga i to koristiti. Ne možeš imati u istom kompu i amd i intel proc, niti možeš imati iOS i Android na istom smartphoneu (suzdržite se od komentara ako je na neki način nešto od toga moguće jer je poanta jasna).

Ali PC ili konzola... zašto ne i jedno i drugo? Te dvije stvari su jako teško usporedive jer niti su rađene za istu publiku, niti su cijenom tu negdje (pogotovo ako gledamo životni vijek konzole u odnosu na PC), niti jedno isključuje drugo kao u gornjem slučaju. I zato na kraju dana tu nema pobjednika. Nitko ne može reći ozbiljne face da je PC u svemu bolji od konzole, isto kao što je još apsurdnija suprotna izjava. Ali isto tako, zašto bi ikoga bilo briga što je jedno bolje/lošije od drugog u ovom specifičnom primjeru? Dal to na neki način utjeće na odluku o kupnji?

tl:dr PC vs konzola "rat" je budalaština jer najbolja opcija je imati oboje. Kraj priče.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
4 3 hvala 0
13 godina

Iskreno imati konzolu pored dobrog PC-a je kao imati fiću u garazi dok imam mercedes u drugoj. Ficu nebi nikad vozio pa ni tad.

Konzolaške eklsuzive mi nisu dovoljno primamljive da bi imao konzolu,a osim toga konzola ne pruza ikakvu prednost nad PC-om. Što se tiče upotrebljivosti,stvari koje mos radit na kompu (osim igranja),video i audio rendera za one kojima to treba,za pisat seminar,za BILO KOJU RADNJU... Konzola pored PCa ispada smijesna,prvenstvena namijena joj je igranje a i u tom pogledu puši od PC-a.

Jednostavno tako jest.

12 godina
Hexfire kaže...

Ajd malo offtopica i od mene.

Nikad mi nisu bile jasne PC vs konzola rasprave. Jasno mi je AMD vs Nvidia/Intel, jasno mi je iOS vs Android, ali zato jer ćeš vjerojatno kupiti samo jedno od toga i to koristiti. Ne možeš imati u istom kompu i amd i intel proc, niti možeš imati iOS i Android na istom smartphoneu (suzdržite se od komentara ako je na neki način nešto od toga moguće jer je poanta jasna).

Ali PC ili konzola... zašto ne i jedno i drugo? Te dvije stvari su jako teško usporedive jer niti su rađene za istu publiku, niti su cijenom tu negdje (pogotovo ako gledamo životni vijek konzole u odnosu na PC), niti jedno isključuje drugo kao u gornjem slučaju. I zato na kraju dana tu nema pobjednika. Nitko ne može reći ozbiljne face da je PC u svemu bolji od konzole, isto kao što je još apsurdnija suprotna izjava. Ali isto tako, zašto bi ikoga bilo briga što je jedno bolje/lošije od drugog u ovom specifičnom primjeru? Dal to na neki način utjeće na odluku o kupnji?

tl:dr PC vs konzola "rat" je budalaština jer najbolja opcija je imati oboje. Kraj priče.

Mislim da ne možeš imati oboje ako si PC sektaš. Vjera im ne dozvoljava igranje s kontrolerom na 30 FPS-a. 

Za one ostale, koji imaju više platformi, kvaliteta izdanja igre i specifikacije platforme utječu na odluku o kupnji pojedine igre. Ako Witcher 3 bude prezahthevan za PC (sve mi nekako miriše na to), uzet ću ga za PS4.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:41 (DeniZg).
14 godina
DeniZg kaže...

Za one ostale, koji imaju više platformi, kvaliteta izdanja igre i specifikacije platforme utječu na odluku o kupnji pojedine igre. Ako Witcher 3 bude prezahthevan za PC (sve mi nekako miriše na to), uzet ću ga za PS4.

Ti jesi svjestan da konzole nove generacije imaju pc komponente u sebi: amd 8 core cpu i gpu koji je jak kao i 7870?

Battlelog: [G] pijana_carapa
12 godina
Granzon kaže...
DeniZg kaže...

Za one ostale, koji imaju više platformi, kvaliteta izdanja igre i specifikacije platforme utječu na odluku o kupnji pojedine igre. Ako Witcher 3 bude prezahtjevan za moj PC (sve mi nekako miriše na to), uzet ću ga za PS4.

Ti jesi svjestan da konzole nove generacije imaju pc komponente u sebi: amd 8 core cpu i gpu koji je jak kao i 7870?

Evo, ispravio sam se. 

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice