Nemojte kupovati keyeve na e-bayu, jer polovica uopce ne radi, navodno su vec iskoristeni za WOTLK. Da ne bacate novac bezveze.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
BTW, zakaj neće Blizzard baciti na Steam prvi dio kao Classic izdanje, baš kao što je Rebellion AvP...
To bi bil super potez
Zato što Blizzard ima svoj servis za igranje i distribuciju. Battle.net, hello! Imaš Starcraft Anthology već godinama za kupiti u njihovom storeu.
@naxeem: Na ebayu se već odavno keyevi prodaju, a cijena im je porasla sa 100 dolara/eura na 250-350 :)
Da li je baš tako dobar? Čuj, jasno je da će igra biti dobra, da je team iza nje dobar i da je hype penetrirao sfere kojima je i MW2 jednom prošao. Ova napaljenost na betu proizilazi pretežno iz takvog fanatizma ^^
Meni nikako nije jasno tko je toliko lud? Trebao bih imati milijun kuna u džepu da tako nešto platim.
ko hoce gledat betu moze skinut fix i gledat tuđe replay-e
najbolji nacin da se vidi sto ima novo u igri
U cijeloj mojoj povijesti geminga nisam vidio da prodaju beta keyeve za par puta više nego kaj dojde orginal .
A i pokušavaju krekati beta igru.
Ovo fakat mora biti dobro .
Eto odlučih podijeliti sa svima moja iskustva nakon skoro tjedan dana igranja Starcraft II bete!
Kada sam ugledao SCII-1 betal link na battle.net profileu procvao sam i mislio da tu nekaj ne valja,
da me neko cima ili da smo svi dobili mogučnost downloada, ali da samo neki imaju key, srećom bio sam u krivu =)
i eto, sve valja i jedan sam od sretnih koji mogu igru mrcvariti već sada.....
Sama po sebi igra je, mogao bih reći, "remake" originalnog Starcrafta, sa nekim zanimljivim novim jedinicama, ali i bez nekih starih!
Pa tako sa Terranima više nema npr. Firebatova, ali umijesto njih dobivamo zanimljive Reapere, koji preskaču fizičke prepreke na mapi,
te Maraudere.... neke zgrade imaju mogučnost zapakiravanja, nestaju, a resursi nam se vraćaju, te većina i dalje može uzletjeti
za brzo seljenje baze.....Vehicle se sada zove Scout i ne baca "bombe" nego je opremljen flamerom.....
Zanimljivo je da se jedinice dijele na npr. organske, oklopne, lake, teške, zračne itd., a svaki tip je u blagoj prednosti nad određenim
tipom jedinica, što rezultira mogučnošću relativno brze prilagodbe tuđoj strategiji!
Slično je i kod ostalih rasa, sve je izmjenjeno na naćin da proširuje spektar mogučih strategija i malo produbljuje igru!!
Protossi se istići po svojoj daleko prestižnoj zračnoj eskadrili - uključujući i Mothership koji je pretjeran i moglo je i bez toga...
Zergovi sada imaju više mogučnosti štirenja "creepa", tipa postavljanjem tumora po mapi na već postojeći creep pomoći kraljice, i doslovno
bljuvanje overlorda koji mogu sijati creep na potpuno ćiste dijelove mape....mogučnosti transformiranja Zerglinga u Banelinge koji eksplodiraju
proljevajući kiselinu po jedinicama itd....
Sama dinamika igre je bitno poboljšana, štitovi se brže obnavljaju, zapaljenim se zgradama požar širi brže nego prije, energija za
posebne mogučnosti jedinica se brže obnavlja, određene "zemljane" jedinice mogu prelaziti fizičke prepreke na mapama itd.
Novi Battle.net me uopće ne oduševljava, lijepo to izgleda i sve....ali ima tu još posla, a možda je dosta tih "grešaka" samo u beti i zbog manjka igrača!
Naime, ladder sistem je čudan, u smislu da ljudi koji više vremena provode igrajući budu bolje rangirani od igrača sa manje odigranih partija, ali podosta
boljim win/lose omjerom, što rezultira dominacijom besposličara, koji žive na tavanima i cijele dane ništa ne rade osim "pikanja" Starcrafta", na ljestvicama.
Sistem rangiranja ima i formulu, koja nije objavljena, pa u bodovanje navodno ulaze i detalji tipa, tko je prvi otkrio tuđu bazu, sakupljni resursi, jedinice, broj
ubijenih itd.
Jedna od tvz. "odlika" novog battle.neta je da bi isti trebao, prema igri pojedinca, procjenjivati klasu igrača i svrstavati ga sa igračima istog ranga te iste lige
(da, lige su podjeljene u bronze, silver, platinum itd.). Ovaj dio baš i ne funkcionira, ali za to krivim relativno mali broj aktivnih igrača! Naime, gotovo svaki put
kada traži protivnika ispiše "extending search", što znaći da proširuje izbor na ostale lige, tako da lako iz brončane završite sa nekim iz platinaste!
Igrači se raspoređuju u lige prema prvih 10 odigranih mečeva u toj kategoriji (1v1, 2v2, 3v3 itd...), što isto čudno funkcionira budući da sam osobno
pobijedio 8 od 10 i završio u brončanoj ligi!
Ono što je vrlo zanimljivo je da će Blizzard podržati modove za Starcraft, koji će se moći igrati na Battle.netu, a šuška se i o tome da će ljudi koji
budu radili nove mape, kampanje itd, svoje radove moći i prodati preko battle.neta (ćime planijraju privući ljude da predano rade zanimljive nove radove)!
Grafička strana igre nije nešto posebno zaprepaščujuća, ali je oku ugodna (što se tiće palete boja koreštenih na mapama) i ne ističe se
kao hardverski zahtjevna.Opet postoji kvazi-treća dimenzija, odnosno blago zumiranje po krivulji kao i u Warcraftu III, koje je krajnje
suvišno i nepraktićno, osim eventualno za screenshotove!
Negativna strana je što nema Anti-Aliasinga, pa su sami rubovi građevina i jedinica blago nazubljeni (AA bi mogao postojati u finalnoj verziji),
ali to će smetati samo one najzahtjevnije!
Što se tiće zvuka soundtrack je novi, meni osobno lošiji (ne tehnički) od starog, ali opet možda mu samo treba vremena da sjedne. Jedinice opet
imaju blesave izjave kada ih maltretiramo progresivnim klikanjem!
BUG-ovi u beti (osim samog battle.neta) - lista na forumima i nije toliko velika, a ja sam osobno doživjeo samo jedan crash i to pri loadingu 2v2 mape (zašto - neznam,
i nije se ponovilo) i imam zamjerku što se raly point za radilice može postaviti na minerale, a na rafineriju plina ne, te to što Reaperi tu i tamo zapnu na mapi....
Sve u svemu Starcraft 2 je odlična strategija koja pruža mnogo i po mene se isplati dodati je u svoju "mršavu" kolekciju originalnih igara, ćim izađe!
Cheers!
EDIT: sutra budem, ako stignem, malo screenshotova naslagao....naravno ako ikoga zanima - pošto ih je pun net!
Nevjerojatno je da ljudi uspjevaju prodati beta keyeve za preko 300 dolara na ebayu.....ffs, i još se i outbidaju za njih!
Svaka cast Zvekane na trudu da nam docaras sc2 koliko je to moguce. Sad vise nisam ljubomoran sto si dobio key :)
Eto nisam vidio u pravilima da se nesmije promovirat crack za betu pa evo vam link:http://twitter.com/StarCrack2
Sve informacije o razvoja za crack za betu, koji ce izaci krajem tjedna.
Moram naglasiti da tu ne promoviram piratstvo al posto nisam dobio key na svojem bnet accu na kojem imam sve blizz igre moram se snaci
a vidim da dosta njih nije dobilo koji su vlasnici orginalnih blizz igra pa eto nacin da se isproba, nadam se da se modovi nece ljutiti tak i tak
cemo svi kupiti igru kad izade a ovo ce me jos vise zagrijat.
Ako netko ne igra ili ima viška key za SC2 betu ja bih kupio za razumnu cijenu...
Pošaljite mi ponudu na private.
Plaćam paypalom.
Eto nisam vidio u pravilima da se nesmije promovirat crack za betu pa evo vam link:http://twitter.com/StarCrack2
Moram naglasiti da tu ne promoviram piratstvo al posto nisam dobio key na svojem bnet accu na kojem imam sve blizz igre moram se snaci
a vidim da dosta njih nije dobilo koji su vlasnici orginalnih blizz igra pa eto nacin da se isproba, nadam se da se modovi nece ljutiti tak i tak
Ne daj boze da se pomiris s time da nisi odabran za betu... naravno da moras ispraviti tu nepravdu koja ti je ucinjena jer, napokon, posjedujuci Blizzardove igre, ti si "pravi fan" i maltene posjedujes Blizzard. Oni bi tebe trebali pitati tocno sto i kako.
@zvekan
stvarno hvala na screenshotovima i reviewu.
Jako mi se svidja sto vecina zgrada i jedinica stvarno slici proslom nastavku, nekako mi izgleda kao Starcraft u novom ruhu :-) Uzivaj u beti, sretnice.
Ne daj boze da se pomiris s time da nisi odabran za betu... naravno da moras ispraviti tu nepravdu koja ti je ucinjena jer, napokon, posjedujuci Blizzardove igre, ti si "pravi fan" i maltene posjedujes Blizzard. Oni bi tebe trebali pitati tocno sto i kako.
@zvekan
stvarno hvala na screenshotovima i reviewu.
Jako mi se svidja sto vecina zgrada i jedinica stvarno slici proslom nastavku, nekako mi izgleda kao Starcraft u novom ruhu :-) Uzivaj u beti, sretnice.
Gledaj sorry ako sam koga povrjedio s svojim postom, ako vrjeđa pravila ovog foruma nek ga admini izbrisu..
Jesam fan njihovih igra, igram ih od izlaska WC2, i uredno sam uvjek kupovao orginale, sc sam igrao do 2006 dok se bnet nije osusijo i svi bolji igraci osli,
cak sam isao dva but na WCG u Hr ali nije bas slavno zavrsilo a bitno je sudjelovad :), a ti sta radis budalu s mene ljepo cu te ignorirat pametniji popusta.
Samo nek oni njega crackaju, da mogu i ja igrati, a kad izađe, imat cu i orginal
Izasao je crack sa sc2, sa AI-em, na easy mod je ali bolje ista nego nista.
Koliko su korisni ti Colossus-i zapravo u igri ? Gledajući razne trailere stekao sam dojam da se tope kao sladoled. Kakav je micro s obzirom na prvi sc?
ocito nisi probao igru vise od 5 minuta..... pojavljuju se neke iste jedinice...ali punoooooo je drukcija od sc jedinice...zbog dosta stvari koje nije postojalo, mijenja se cijela strategija.... ne moze se uopce usporedit, ali ocito nisi ni previse zaigrao SC jedinicu...
Pa bas i nije tako dosta je bolja grafika, a sta se tice igre tocno to je i trebalo takozavno osvjezenje... ne sad tu neki super mega efekti i noob like igra ko c&c.
Igrao sam i mogu reći da sam zadovoljan. Nisam očekivao da će biti tako dobra, iako nema onaj stari feeling u potpunosti. Fali mu onaj glas Battlecruiser operational!
EDIT: Primjetio sam da je glazba fenomenalna! Ovaj put su je stvarno pogodili kak spada!
Pa nisu rekli da ce uvesti neku verziju lana tako ako se jedamput logiras na bnet onda poslje mozes igrat preko lana, govorim o finalnoj verziji sad nisam siguran dal je to istina al ja se nadam da je.
Pa meni je glavna nova stvar u igri da mogu igrat normalno doma na 16:10 ekranu, grafika mi je osvježenje prema starom djelu, a i sretan sam sta ce se stara ekipa iz HR vratiti na bnet tako da opet
mozemo peglat ko u stara vremena meni dosta.
Mozda nisu uveli sad neke special inovacije al se to nije ni ocekivalo...
Ma grafika mi super za strategije jos HD, lijepo su i jedinice napravili. Ima više mogucnosti nego prvi nastavak, sve u svemu zadovoljan sam. Za potpunu ocjenu trebao bih se prikljuciti na b.net, bez dobre pozadine, uzitak nije potpun. Jedva cekam da izađe, onda cemo da se rokamo, ovi AI su prelagani.
Ovo je samo beta u kojoj ne dolazi do izražaja puni potencijal igre tako da baš ne možemo vidjeti sve novosti. Za sada imamo: 16:10, grafika, makro mehanike, brojne jedinice, spellovi, suvremeniji RTS elementi, b-net (čijih samo 10% mogućnosti trenutno vidimo).
Sad pitanje: Što bi ti to volio vidjeti "novo"?
Pa nisu rekli da ce uvesti neku verziju lana tako ako se jedamput logiras na bnet onda poslje mozes igrat preko lana, govorim o finalnoj verziji sad nisam siguran dal je to istina al ja se nadam da je.
To je još mit. Budemo istinu tek u konačnoj verziji vidjeli.
Novi RTS elementi?
Ja, iskreno, vidim i dalje iste probleme originala:
- glupe jedinice koje nisu u stanju same napasti optimalnu metu
- preveliku potrebu za mikrom što tjera igrača da se više bavi brzinom klikanja, nego da razmišlja o idejama i rješenjima za situacije
Red Alert 3 je drastično bolji po tom pitanju, jer se igra ne oslanja toliko na brzinu koliko na ideje. U RA3 moguće je bitke dobrim idejama preokrenuti u svoju korist i do izražaja dolazi maštovitost igrača. U SC/SC2/C&C mala greška kod klikanja i jedan promašeni SCV rezultira porazom.
Novi RTS elementi?
Ja, iskreno, vidim i dalje iste probleme originala:
- glupe jedinice koje nisu u stanju same napasti optimalnu metu
- preveliku potrebu za mikrom što tjera igrača da se više bavi brzinom klikanja, nego da razmišlja o idejama i rješenjima za situacije
Red Alert 3 je drastično bolji po tom pitanju, jer se igra ne oslanja toliko na brzinu koliko na ideje. U RA3 moguće je bitke dobrim idejama preokrenuti u svoju korist i do izražaja dolazi maštovitost igrača. U SC/SC2/C&C mala greška kod klikanja i jedan promašeni SCV rezultira porazom.
Mora da se šališ :D
To je možda "tvoj" problem u SC-u, a ne probelem u SC-u. Jedinice ovise o tebi a ne o automatizmu, s tim da je i u tom pogledu dosta napravljeno u SC2 (sad ima dosta mehanika koje u SC1 nisu bile automatizirane). SC je uvijek bila igra koja je zahtjevala inicijativu od igrača, jednostavno je tako konstruirana. Tu dolazi onaj skill koji nam je poznat iz raznih drugih igara. Maštovitost igrača? Huh, pazi ovo, i vrijedi za svaku moguću igru na svijetu koja se odigrava u realnom vremenu, brzina je ključna! Sad, jedino što je RTS žanr (zamisli RTS igru kao jednu konstrukciju) je imao tu (ne)sreću da ima ovo famozno S u nazivu koje svi uzdižu da bi na njemu trebala biti težnja - dok to u realnom vremenu jednostavno nije tako.
Primjer jedne takve igre je čak šah. Danas je u profesionalnim krugovima toliko eksploitan da postaje mehanička igra (i to ne dolazi od mene nego upravo iz takvih krugova). Ista stvar vrijedi za RA3. Štoviše, RA3 je eksploitana u jako kratkom vremenu, te ako dodamo malu podršku (iako je velika u odnosu na prijašnje EA-ove C&C-e) te ne vidim u kojem je pogledu bolja od SC2. Sigurno predstavlja napredak u odnosu na RA2, čak i C&C3, ali mehanički po gameplay elementima i dubinom se ne može mjeriti sa SC2. Sad ćeš reći "pih, bla bla, to meni nije duboko u sc2", a dobro, nije, ali je opet dublje u odnosu na dotičnu igru :). Sam micro u RA3 je čak i složeniji nego u SC2 - ali ra3 ima nizak APM plafon, dok je u sc2 dosta visok. Još nešto, ako je paper-rock-scissors dovoljno dobro za tebe niko ti ne brani da se s njim zadovoljiš. Pored toga čovjek ne mora biti uber da bi igrao SC2, jer će automatch nas suočiti sa ljudima sličnog skilla. Ne hvataj me tu za jezik odmah jer se radi o beti:
Please not that the Find Match functionality is currently configured to find games more quickly, rather than find evenly matched games. While this gets you playing faster, the chances are greatly increased that you will play against opponents that are well above or below your skill level. As we continue to invite players to the beta and adjust the matchmaking accuracy versus matchmaking speed, the odds finding an even match improve dramatically.
Erm, ovdje sam bio još nešto napisao, ali mi se ne da više, pa ću stati :D
Ja kažem čovjek treba da igra Total War ili neki TBS ako želi da mu S dođe do izražaja.
Igrao sam ra3 i nekako mi je zbog tih stvari koje nabrajas jednostavan, i covjek nakon nekog kratkog vremena kaze, to je to. Mislim da su sada pojednostavili neke stvari i u sc2 u odnosu na sc1, evo prvi primjer su ti radilice, namjestis ih na minerale i boli te briga, ne moras ih vise svaki put vucarati,pa recimo SHIFT tipka, koja isto pojednostavljuje puno stvari.Ovo što se tice koje jedinice da gađas, to bi trebao sam igrac odluciti a ne kompjuter, isto i sa zgradama, vidio sam tipa gdje je uletio u bazu i da je gađao sto je trebao dobio bi partiju, a on mlati koja mu je blize i s time postize puno manji ucinak, umjesto da mu unisti pylon on udara bezveze, na kraju ga ovaj sa 2 dark templara isjece,koja su izasla u zadnjim sekundama i na kraju sa ta 2 dark templara isjece frajera koji je imao 15-tak zelaota i unisti ga kraja.
Nema boljeg osjecaja od pobjede u kojoj si se namucio i iz petnih zila da ju dobijes. Poslije kad zavrsi, tek onda dođes do zraka. A to je upravo Starcraft!!!
AoE je RTS koji je ovisio o dugoročnom planu i adaptacijama plana, a manje o brzini klikanja. Mogao si strateški igrati jer su mape bile dovoljno velike, partije po 2 sata i igrao si na način da imaš strategiju koju eventualno mijenjaš u odnosu na istraživanje područja, neprijatelja i opću situaciju. Da ne govorim koliko prednosti su nudile slučajno generirane mape - test inteligencije prilagodbe novoj situaciji, pa čak i nepovoljnijoj.
C&C se uvijek svodio na to tko će zeznuti tank rush. SC se također svodio na to jesi li sagradio jednog peona previše. Tijekom bitki u AoE-u, jedinice su napadale optimalne mete: postavio bi ih pravilno, a kopljanici bi napadali konjanike, a konjanici izbjegavali kopljanike i išli na strijelce. U C&C3/SC/SC2 mi se čini da baš moraš svaku glupost ručno; počevši od položaja svake pojedine jedinice, pa do toga što gađaju i kako.
C&C3 je bio iritantno takav. RA3 je dobio nešto što dugo nisam vidio u RTS igri: čak i kada bitka krene loše, ako si pametno planirao razvoj i razmišljao o mogućnostima, imaš mogućnost preokrenuti bitku ako si bolji od protivnika baš u strateškom dijelu. Bezbroj puta je RA3 partija bila nevjerojatno napeta, s nekoliko manjih i većih bitki, preokretima i izvlačenjima u posljednjem trenutku korištenjem brilijantnih micro poteza i specijalnih mogućnosti jedinica.
U SC/SC2 jedinice prebrzo umiru, a svaka borba je ujedno i posljednja, jer svaka borba završava potpunim uništenjem u 95% slučajeva. Nitko, nikada ne koristi specijalne mogućnosti, nitko nikada ne upgrejda ništa i svi idu na rush, a barikade su put u smrt. Nema bijega, nema kajanja, nema prostora, ne za pogrešan manevar, nego niti za pogrešan klik: ako sam krenuo graditi marinca, prekinuo gradnju 2 sekunde kasnije i ponovno započeo - mrtav sam. Ako napadam i popušim 3 marinca, gotovo je, jer neprijatelj sa svoja 2 dolazi u moju bazi gdje ga ne stigne nitko dočekati. Jednom kada ti netko uđe u bazu, priča je završena pa makar napravio i tenk.
To me iritira u SC/C&C. Ne kažem da svatko mora voljeti Panzera, TW... ali malo je blesavo da se igra zove RTS, a S ne postoji; naziv bi trebao biti CSC = Click Skill Contest.
I da, sada se barem jedinice rasporede u krug oko mete, a ne ponašaju se kao hrpa debilnih pokretnih tureta.
AoE je teska dosada... Mene ubije ta sporost. Kao da sam uletio u neku igru za 'penzionere'.
Sto se tice SC mozda da malo pogledas prave borbe na youtube. Jako je daleko od toga tvoga shvacanja.
Doduse za neke pocetnike si u pravu. Pod tim pocetnicima ne mislim na one koji su izgubljeni u igrici, vec na neki obican single play prosjek u koji i sam ulazim.
I gdje si nasao povezivati SC i C&C. Pa nemaju nikakve veze ili ja nisam nasao vezu. C&C mi je u rangu warcrafta. Nema varijacija na temu, vec je tema ista, samo su slicice u pitanju...
U SC/SC2 jedinice prebrzo umiru, a svaka borba je ujedno i posljednja, jer svaka borba završava potpunim uništenjem u 95% slučajeva. Nitko, nikada ne koristi specijalne mogućnosti, nitko nikada ne upgrejda ništa i svi idu na rush, a barikade su put u smrt. N
Bojim se da si upravu sa ovime. Kad jednom Južno Koreanci uđu, igra će se pretvoriti u SCV rush. Zapravo, ovo što si naveo me odbija od igranja SC2 u multiplayeru.
Bojim se da si upravu sa ovime. Kad jednom Južno Koreanci uđu, igra će se pretvoriti u SCV rush. Zapravo, ovo što si naveo me odbija od igranja SC2 u multiplayeru.
Onda je za vas najbolje HOMM i slicne igrice .
Pa ne moras igrati s ludim Koreancima (mada oni uvelike koriste posebne mogucnosti) ili pak mozes pokusati i, ako ti krene zaraditi dobre pare.