Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 722.876
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Starcraft 2

nisam znao za g2play, al ima g2a market, hvala na sajtu :)

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Starcraft 2

Preorderao sam Legacy of the Void ali nigdje ne vidim te 3 prolog misije. Kako doći do toga? Jesu li uopće izašle? Također, kako sudjelovati u beti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Starcraft 2
Azmo kaže...

Preorderao sam Legacy of the Void ali nigdje ne vidim te 3 prolog misije. Kako doći do toga? Jesu li uopće izašle? Također, kako sudjelovati u beti?

Kad pokreneš onaj Blizzard launcher (Battle.net), odeš na Starcraft 2 "tab" sa lijeve strane i dole imaš veliku plavu ikonicu za pokrenut igru. Prije toga moraš samo kliknut na region/account i umjesto "Europe" (servera na kojem si do sada igrao) odabereš "Beta: Legacy of the Void" i to je to. Starta se beta sa 3 prolog misije :)

Steam: tanelorn666, PSN: tane666, XBLA: tanelornius, Origin: tanelorn666
16 godina
odjavljen
Starcraft 2

Nisam dugo igrao SC2, ali od 30 posljednjih partija 30 se igralo na rush. Ne kužim, jel' igra otišla u neku stvar s tim rushom nedavno ili...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nisam dugo igrao SC2...

Igraj dok se ne obraniš od rusha. Kad to napraviš kako spada, rush će ti prestati biti problem....

16 godina
odjavljen

Nije meni problem 1v1 (veteran sam SC-a) niti čak 2v2, ali 3v3 i 4v4 su neigrivi jer se uglavnom ekipa ne brani dobro. Dosadili su mi 1v1 mečevi pa pokušavam igrati timove... ali...

14 godina
Starcraft 2

Misliš na rusheve u 2v2, 3v3, 4v4 ili na 1v1? 

U 1v1 rijetko kad rushaju tako da vjerojatno misliš na timske modove. Kod timskih modova rushevi su česti zato što je rampa na mapama veća i puno igrača nisu koordinirani te ne uspiju zatvoriti tu rampu i onda popuše. 

Ali najbitnija stvar je da ako obraniš taj rush(a stvarno bi trebao bez problema samo najavi suigraču da zatvori rampu), onda:

1)imate veću ekonomsku prednost nad protivnicima jer su išli te bildove sa brzim strukturama i vojnicima dok ste vi pravili radnike.

2)takvi igrači koji rushaju uglavnom to rade jer baš i ne znaju igrati standardan game pa idu na lagane pobjede.

Što se tiče igre i patcheva tu nije došlo do nekih znatnih promjena koje bi dovele rush strategija.

Kad naučih igrati protiv takvih bit će ti drago jer kad se obraniš imaš u većini slučajeva čistu pobjedu zbog ova dva navedena razloga.

GL HF

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Problem je ta nekoordinacija, matchmaker je smeće. Dobijem idiote koji nemaju ni jednu jedinicu 10 minuta u partiju ili one koji vrte svoju priču i ne mare što nekoga napadaju četvorica. :)

13 godina
protjeran
Onda si stvarno los jer te stavlja s losima(tako uglavnom funkcionira matchmaking) :p, koja si liga uopce?bronca, silver,gold....
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Onda si stvarno los jer te stavlja s losima(tako uglavnom funkcionira matchmaking) :p, koja si liga uopce?bronca, silver,gold....

Mislim da je to nemoguće... nisam igrao kompetitivne mečeve cca. od malo nakon izlaska igre (možda sam odigrao ukupno ~1000 partija, ne više); igrao sam prvu sezonu i tada sam bio u platinum ligi, dok diamond i master nije još došao. Od tada igram samo ekspanzije za priču i tu i tamo unranked meč tako da ne znam po čemu bi me rangiralo... po prastaroj ligi opet Platinum nije baš tako loš kakve igrače dobijem.

http://imgur.com/EijnrHZ

I da, još jedna taktika u 4v4 (2 od 3 partije): krene igra, izađu 2 ili 3 protivnika i samo jedan ili dva rushaju. :)

Inače, Blizzardov matchmaking funkcionira sve samo ne logično. :) Najgori su u HotS-u. :)=

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 10:42 (Tonči).
14 godina
Starcraft 2

Ma sve su to gluposti i jadne strategije igrača koji iskorištavaju neuigranost i nekoordinaciju protivnika. Da se skupi nas par na skype pa odigramo neki 3v3 ili 4v4 smijali bi se likovima kako bi ih lako dobivali.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Starcraft 2

ako covijek moze igrat BEZ ruku sa stapicem u ustima i dogurat do top 1 diamond u 2v2,cak pobjedjivat master igrace 1v1,onda je sve moguce..http://www.twitch.tv/kurirko402  nije self promocija,samo inspiracija

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
@tonci, pa igraci koji aktivno igraju lader u hotsu od pocetka su za klasu jaci od iste klase u wol-u, mape su drugacije, taktike itd itd.. Onoliko vremena koliko si posvetio wolu sad treba to nadoknaditi u hotsu koji je sad daleko kompliciraniji, a di je jos lotv, osobno sam ostao na wol-u nisam imao vremena dalje nastaviti ni to sve pratiti za covjeka koji radi i ima dvoje djece je to ipak previse!lp
16 godina
odjavljen

Zato sam ja i prestao... :P SC2:VoL sam igrao kompetitivno u početku, SC2:HotS već ne, a ne znam hoću li SC2:LotV igrati, iako možda rado...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 13:24 (Tonči).
11 godina
Starcraft 2

Uzima se exp sigurno,Single Player u Sc2 mi je jedna od rijetkih zabavnih i dobrih RTS SP igara.
Za MP se ostarilo previse nazalost,SC2 ima odlican MP ali tesko da se casual tu sta moze zabaviti kad i u siliveru ljudi kopiraju build ordere i tajming rusheve do 7-8 minute kao veliki.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nebi se slozio u potpunosti s ovim iz silvera, imam cca 2500 partija 1vs1 i 99% ih igra koma do tamo golda, tu se vec da naci ok igraca a platini da negovorim, ovi iznad su vec van kategorije di znaju u sekundu kako i sta treba! Nade se par pametnjakovica koji probaju neki brzi build pa im nekad prode(1%) no kao sto rekoh od vecine ih se bez teske muke lako rijesiti jer nakon toga neznaju sta dalje!:)lp
10 godina
neaktivan
This week, we’ve mostly been focusing on iterating on a few specific topics through various meetings, discussions, playtests, and new idea generation.

Warp Gate changes
In last week’s Protoss update, we brought up some potential changes that we were looking at for Warp Gate. We tried a large number of different changes in this area, and where we are currently at is this:

Units take 2 seconds to warp-in at Pylons that have Warpgates touching their pylon power.
        Buff to defensive case.

Units take 16 seconds to warp in at Pylons not “connected” to Warpgates.
        Huge nerf to the offensive case.

Warp Prism power fields take 2 seconds.
        Players will need to tech to Warp Prisms in order to offensive warp in well.
        Due to the smaller warp-radius of the Warp Prism, players may require several to effectively warp-in offensively with their army (this is countered somewhat by the fact that the offensive warp-in case is much stronger than before).

We tried many different designs in this area that have ultimately similar results, but this design seems to be the most clean in terms of added rules. With the offensive early warp-ins being less of a threat, we wanted to buff the defensive case and the Warp Prism case. We also felt that it’s ok to have a much stronger Warp Prism because players have had to commit to that tech in order to have access to its strength.

Disruptor
We still agree with you that the current version in the beta is not good, because just being invulnerable for so long doesn’t have the interesting micro and the potential for cool interactions. With that in mind, we’ve actually been focusing heavily on trying out various community suggestions and also branching off our own ideas from your suggestions. We’ll have a better update for you on the Disruptor next week, since we’re not quite done playtesting the various versions and forming conclusions on this area yet.

Alt control group for 1v1
We noticed some players were asking for the new alt control group feature to be added to 1v1, so we wanted to clear up some confusion and make sure that everybody knew that this feature is not specific to archon mode and can be used in any mode of StarCraft 2!

Macro Mechanics
Macro mechanics are something we’ve absolutely seen the community discuss in the past. With Legacy of the Void becoming more difficult to play due to our main goals - more action, micro on both sides during engagements, less downtime, etc. - we have been exploring areas that we can make easier. For these, we’re trying to locate areas that are difficult to manage but aren’t really easily noticeable. For example, as a player doing larva inject, it’s somewhat difficult for me to tell how well I’m doing in a given game. Further, my opponent really has no idea how well I’m doing it either. In esports matches, this is also something that viewers can’t tell either. Because macro mechanics are an area that’s difficult to do, and not many people can really tell how well someone is doing it, we’ve been exploring potentially cutting them or making them less important.

Currently, we’re looking at two options here.

Option 1:

Spawn larva is autocast by default, but spawn only 3 larva.
    Mule efficiency is nerfed by 20% or so.
    Chrono boost cost increased to 50, and efficiency not quite doubled.

The thought here is that because efficiency is nerfed overall, it’s not as big of a deal to not do these mechanics spot on all the time.

Option 2:

Cut chrono
    Cut mule
    Spawn larva is autocast by default, but spawn only 2 larva

The thought here is just do away with these added clicks, we do lose a little bit of strategy and decision making but we wonder if that’s ok, and have a clean version where players don’t need to do the extra clicks.

With that said, keep in mind neither of these versions are final, they’re just one of two potential directions we can go in this area.

Dobro za nove igrače, loše za reputaciju Starcrafta kao jedne od onih "Easy to learn, difficult to master" igara. Jedna od rijetkih igara kojoj si se baš morao posvetiti da bi bio dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 22:45 (Mirogamemasta).
13 godina
protjeran
Starcraft 2

ja da me ubijes neznam kakva glupost moze smanjiti SC reputaciju, igra je 100g ispred bilo kojeg drugog rts, ako se igraci pobune blizzard ce to odmah popraviti u rekordnom vremenu(ipak je rijec o sc2 ne?)lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2

Nema se sta ko buniti. Scenom su zavladale mehanicke "debilane" u obliku moba (sto nije nuzno lose), a rts-ova vise nema. Tako da kolko god nepotrebnih klikanja ukinuli u sc2, tim bolje. I opet ce biti puno zahtjevniji za igrati od svega ostalog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 9:40 (AFARON).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Volim StarCraft i općenito RTS-ove, ali "mehaničke debilane"? Ne baš. Timski vrlo zabavni jednostavni kontrola, ali takve su i partije. Doduše, traži i strategiju i taktiku i to je ono zbog čega je popularno. Pogledaj nagradni fond MOBA igara.

StarCraft je daleko više "mehanička debilana" jer se 80% uspjeha temelji na brzini klikanja. APM je bog i batina StarCrafta. To je zaista mehanička debilana bez navodnika.

Dugo nisam igrao RTS čiji je uspjeh ovisio većinom o taktičkom nadmudrivanju (Red Alert 3 je imao dobar potencijal), Age of Empires je bio dobar (stari), ali ako već sam spominješ mehaničke debilane, smiješno je da tim nazivom krstiš MOBA igre, a pred nosom ti je StarCraft.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 11:07 (Tonči).
14 godina
Starcraft 2

Mislim da je poprilično jasan ovaj potez Blizzarda, iako da se razumijemo to je samo testna promjena koja se vrlo lagano može maknuti.

Glavni problem starcrafta(ako se to moze nazvati problemom) je to što je teška igra i nije friendly kao danas popularne MOBA-e. Uđeš u igru i igraš 1v1, nemaš koga kriviti za poraz, sam si protiv protivnika i samo tvoj skill i taktika su razlog poraza ili pobjede. Mnogima je to problem jer su casual gameri i nije im do takvih hc igara kakav je sc2.

Ovom promjenom kojom se uklanja Terranov MULE, Zergov inject i Protossov Chrono boost Blizzard pokušava olakšati starcraft i na neki način ga približiti MOBA-ma tako što će izbaciti te mehanike gdje se stalno treba vraćati u bazu i odrađivati te akcije. Ako se to ukloni igračima će biti dosta lakše, više će biti fokusirani na samo kretanje jedinica i borbu što će ujedno pridodati i boljoj gledanosti pro matcheva jer te borbe su ono najzabavnije u starcraftu kao esportu.

Ja osobno jesam casual igrač koji odigram tu i tamo partiju jer mi igre općenito ne predstavljaju ništa drugo nego opuštanje i zabavu, ali svejedno nebi htio da se starcraft olakšava. Starcraft je oduvijek bio teška i zahtjevna multitasking igra i takav treba i ostati. 

0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Volim StarCraft i općenito RTS-ove, ali "mehaničke debilane"? Ne baš. Timski vrlo zabavni jednostavni kontrola, ali takve su i partije. Doduše, traži i strategiju i taktiku i to je ono zbog čega je popularno. Pogledaj nagradni fond MOBA igara.

StarCraft je daleko više "mehanička debilana" jer se 80% uspjeha temelji na brzini klikanja. APM je bog i batina StarCrafta. To je zaista mehanička debilana bez navodnika.

Dugo nisam igrao RTS čiji je uspjeh ovisio većinom o taktičkom nadmudrivanju (Red Alert 3 je imao dobar potencijal), Age of Empires je bio dobar (stari), ali ako već sam spominješ mehaničke debilane, smiješno je da tim nazivom krstiš MOBA igre, a pred nosom ti je StarCraft.

Good point. Htjeo sam reci da su mobe mehanicki daleko jednostavnije, sto i nije losa stvar, ali nije mi bas uspjelo.

16 godina
odjavljen
Starcraft 2

Ne znam što je dobro. Da budem iskren, dok sam igrao Quake prije više od 15 godina, odgovaralo mi je što je igra vrlo ovisna o refleksima, brzini, pažnji... mogao sam rasturiti punu mapu najtežih botova sam ili 3-4 ljudska solidna igrača. StarCraft mi je odgovarao. Sad kad sam prošao 30 i malo pametniji i zreliji, težinu igre ne vidim u tome što ovisi o fizičkim predispozicijama i mišićnoj vježbi. Daleko više cijenim igre koje traže razmišljanje, taktiku, strategiju, odluke i plan. RTS može biti takav, ali ga je mnogo teže takvog dizajnirati i nailazit će na mnogo manju publiku. Spomenuo sam Red Alert 3, igru koju sam zaigrao samo zbog imena, a pokazala se nevjerojatno plodna kad su u pitanju ideje; dobra ideja i dobar plan mogli su izvući naizgled izgubljenu partiju. No, igra se nikad nije "uhvatila", nikad nije postala e-sport jer nije izvlačila maksimum iz mehaničkog igranja kojeg ciljana populacija ima najviše kao potencijal.

Svakako StarCraft nema neku iznimnu kvalitetu u kontekstu strategije, no taktičko-mehanički je izvrstan za e-sport. Casualima se to ne može sviđati. MOBA je više casual friendly jer ne traži neke pretjerano brze fizičke reakcije (govorimo o sekundama koje znače jako puno u SC), već više korištenje skilla na sporiji način, s više timsko-strateškog igranja i zato je MOBA stil igara dosta narastao, jer je prikladan i mehaničkom manijakalnom klikanju nevičnima.

I naravno, ne vidim u tome ništa loše. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 9:10 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Stjepanj kaže...
ovi iznad su vec van kategorije di znaju u sekundu kako i sta treba!

Heh, kako bi se prevario :P Ima grandmastera koji to neznaju, o masteru ne treba ni pricat :) Premala je konkurencija, svega se svugdje nadje.

15 godina
sandokan111 kaže...
Stjepanj kaže...
ovi iznad su vec van kategorije di znaju u sekundu kako i sta treba!

Heh, kako bi se prevario :P Ima grandmastera koji to neznaju, o masteru ne treba ni pricat :) Premala je konkurencija, svega se svugdje nadje.

Tocno, ja u masteru nikad nisam tajmirao buildove. Osim pool i hatchery, sve ostalo je bilo po instinktu i scout-anju. No ko zna, mozda me je to sputavalo da napredujem :P

15 godina
Tonči kaže...

Ne znam što je dobro. Da budem iskren, dok sam igrao Quake prije više od 15 godina, odgovaralo mi je što je igra vrlo ovisna o refleksima, brzini, pažnji... mogao sam rasturiti punu mapu najtežih botova sam ili 3-4 ljudska solidna igrača. StarCraft mi je odgovarao. Sad kad sam prošao 30 i malo pametniji i zreliji, težinu igre ne vidim u tome što ovisi o fizičkim predispozicijama i mišičnoj vježbi. 

Kao da mene opisujes ^^

15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Uhvatila me nostalgija, pa sam se zaželio igrati Starcraft Broodwar.Ima li još netko tko bi bacio koju partiju na Bnetu?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ekipa trazim igrace za 2v2 i vise, cak i archon mode :)

Nick : Lost
code : 275

slobodno dodajte 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

edit : LOTV, ne HOTS

12 godina
neaktivan
Starcraft 2

Samo da malo ozivim temu, ja volim Starcraft i ako netko zeli, veceras mozemo bacit nesto zajedno samo se javite !!! 

Takoder ekipa sa SFC clana vam je na raspolaganju za bilo kakve vjezbe ili ucenja ! :D 

Member of Starcraft Freaks Clan [ sfc.hcl.hr ] -- Not Active player !
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice