Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 722.736
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Upravo si skidam SC II pa ako netko hoce kasnije rundu bacit sa mnom nek mi javi na PM

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Starcraft 2
Rodić kaže...

Upravo si skidam SC II pa ako netko hoce kasnije rundu bacit sa mnom nek mi javi na PM

svjestan si da se nemože igrat piratski? {#}

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Jesi cuo kad za game client sa Battle.neta?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

oke, onda sam ja za jednu, ali pazi se :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Aaa nemre mi se skinuti.. onaj client dodje do 2.94 gb i onda ide po 2kb/s ;( ;(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

eh sad te trta :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ahahhaa da mi se bar skine... bi te zergao brood lordovima {#} i Ultraliskima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rodić kaže...

Ahahhaa da mi se bar skine... bi te zergao brood lordovima {#} i Ultraliskima 

liga? {#}

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Gold

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Novosti vezane uz HotS su ovdje.

Kom se ne da klikat, najviše se hype-a dodatak sljedećeg:

• Multiplayer resume from replay
  • Global Play
  • Multilanguage support
  • Clan/group system
  • Unranked matchmaking
  • Multiplayer replay viewing

Mene osobno iznenađuje koliko ljudi je apsolutno poblesavilo i sad plaču od sušte zahvalnosti i ushita. Pa ljudi moji, ovo su feature-i koje su online igre imale u prošlom stoljeću. Ne kažem da nisam sretan što ćemo dobiti ove stvari, ali ... recimo samo da Blizzard do prije Activisiona nije bio tvrtka koja bi dodavanje klanova ili multijezične podrške ili igranje bez zaključavanja regija pokušalo prodati pod revolucionarne dodatke koje donosi ekspanzija. {#}

Edit: ubacio link.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 13:48 (baba).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Switching to zerg

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zaba88 kaže...

Switching to zerg

bolje bi ti bilo na tossa

14 godina
neaktivan
acca kaže...
Zaba88 kaže...

Switching to zerg

do sada sam bio toss

13 godina
neaktivan
Zaba88 kaže...
acca kaže...
Zaba88 kaže...

Switching to zerg

do sada sam bio toss

i zakaj prelazis?

17 godina
Starcraft 2

Hmm sada kada su konačno zergovi našli rješenje za turtle tossove (ffe), sad svi tossovi prelaze na zergove jer ih je većina previsoko na ladderu sa tom taktikom. Sjećam se još dana dok je ffe postao jako popularan, a zergovi su još uvijek protiv te taktike forsirali 2 base allin ili brze mute (praktički i jedno i drugo je all in jer ako ne uspiješ napraviti damage, toss te pregazi).

Ne kažem da ffe ne funkcionira nego sada je potrebno imati i određenu količinu znanja (skill-a, timinga) kada napraviti trupe (treba ih napraviti ranije nego full saturation na 2 baze) i kako omesti zerga u dronanju do čarobne brojike od 70 supply-a (4 zerglinga, 3 kraljice i 62 drona). Ako se uspije omesti zerga prije 7 minute, onda je toss u puno većoj prednosti od zerga. Mislim da umjesto "odustajanja od rase" trebalo bi razviti toss-ov play (isto kao što je i zergov evoluirao).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mene prilično iritiraju igrači koji se uopće ne trude naučiti igrati već samo lešinare na pro strategijama i onda polude kad se za neku koju su uvježbali pojavi hard counter. Zadnjih nekoliko mjeseci svaki Toss i njegova prababa su išli na FFE jer je to bilo najviše učinka u najmanje truda, i sad kad se pojavio max roach hard counter odmah QQ. Kao da su svi Zergovi Stephano i baš svi taj build rade toliko savršeno da se ne može counterat ranom agresijom ili jednostavno scoutingom i pravovremenim buildom stalkera i imimortala.

Što se tiče ovog zadnjeg Zerg buffa - OL speed ok, raniji observer ok, ranged Queen meh. Nepotrebno. Još jednom Blizzard mjenja najavljenu promjenu uvođenjem neke bizarne promjene range-a u zadnji čas (kh kh NP kh). Jasno mi je da ni Zerga ni Tossa ne žele popravljati sada pet minuta prije izlaska HotS-a ali ak već buffaju Zerga nek ga buffaju di treba, a ne ovako na brzinu i bezveze.

0 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

Mene prilično iritiraju igrači koji se uopće ne trude naučiti igrati već samo lešinare na pro strategijama i onda polude kad se za neku koju su uvježbali pojavi hard counter. Zadnjih nekoliko mjeseci svaki Toss i njegova prababa su išli na FFE jer je to bilo najviše učinka u najmanje truda, i sad kad se pojavio max roach hard counter odmah QQ. Kao da su svi Zergovi Stephano i baš svi taj build rade toliko savršeno da se ne može counterat ranom agresijom ili jednostavno scoutingom i pravovremenim buildom stalkera i imimortala.

Što se tiče ovog zadnjeg Zerg buffa - OL speed ok, raniji observer ok, ranged Queen meh. Nepotrebno. Još jednom Blizzard mjenja najavljenu promjenu uvođenjem neke bizarne promjene range-a u zadnji čas (kh kh NP kh). Jasno mi je da ni Zerga ni Tossa ne žele popravljati sada pet minuta prije izlaska HotS-a ali ak već buffaju Zerga nek ga buffaju di treba, a ne ovako na brzinu i bezveze.

Agree. Ja sam jako dugo rage-ao igrajuči zerga protiv ostalih rasa, jer nisam shvaćao kako zerg-a treba igrati. Istina nisam niti danas nešto bolji, ali bar kužim zašto gubim, što trebam napraviti drugačije da se obranim i mogu predvidjeti kako se braniti, a bez da radim nove trupe (mogu dalje dronati). Još tu i tamo izgubim od prokletih allin-ova (one base terran sa 111, marine, banshee, raven, helion, marauder, scv bullshit ili ffe into 6 gate robo), ali ako uspijem skatutati takve stratove na vrijeme, većinom se obranim.

I da OL speed bomba (budući da i već sada rijetko koji zerg scaut-a sa dronom, ovo povećava bar za siću vrijeme do nekog relevatnog scautinga), observer ok (iako me se ne tiče previše), queen range, recimo da je ok, jer sad može kraljica na creep-u dosta dobro kite-ati početne trupe (zealot-e, reaper-e ili stalkere), pa nije potrebno raditi lingove ili roacheve, kraljice će biti dosta (uz možda koji spine). Iako bih ja vratio sve te upgrade samo da kraljice postane neki "half massive" trupa. Da može gaziti ff-ove, ali i da je i dalje phoenix može liftati. To bi bilo dosta korisno protiv ranih sentry orijentiranih napada, tj blokiranje rampe sa 4 sentrija do beskonačnosti.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Meni se čini da je Queen range buff tipični low league service. Mislim meni je isto dok sam igrao 100% Zerga išlo na živce što mi Terran može samo uletiti sa 2rax pushem ili par helliona i pobiti sve, ali onda sam malo naučio micrati, malo pratio šta rade profići protiv toga i konačno skužio da ta rana agresija od Terrana i nije ne znam šta. Spine na pravo mjesto, treća kraljica, blokiranje rampe, povlačenje radnika u pravom trenutku i to je to. S ovim buffom kraljica se na autopilotu bori protiv helliona i to mi je ipak malo previše ez mode. Onaj najavljeni buff za većom početnom energijom mi se činio puno bolji i logičniji i puno manje OP - al džaba, krenio QQ a Blizzard poklekne i napravi triput veću glupost.

0 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

Meni se čini da je Queen range buff tipični low league service. Mislim meni je isto dok sam igrao 100% Zerga išlo na živce što mi Terran može samo uletiti sa 2rax pushem ili par helliona i pobiti sve, ali onda sam malo naučio micrati, malo pratio šta rade profići protiv toga i konačno skužio da ta rana agresija od Terrana i nije ne znam šta. Spine na pravo mjesto, treća kraljica, blokiranje rampe, povlačenje radnika u pravom trenutku i to je to. S ovim buffom kraljica se na autopilotu bori protiv helliona i to mi je ipak malo previše ez mode. Onaj najavljeni buff za većom početnom energijom mi se činio puno bolji i logičniji i puno manje OP - al džaba, krenio QQ a Blizzard poklekne i napravi triput veću glupost.

Ako terran ne ide na mech, tada najvjerojatnije niti neće žrtvovati helion-e za ubijanje nekoliko drona, jer mu omogućavaju dosta dobar map control. U nižim ligama (ispod diamond-a) ima likova koji žrtvuju helion-e, ali većinom onda izgube, jer nemaju map control,a niti se ne mogu obraniti ako dođe nakon toga mass bainling ling push.

Ako ide na mech, tada žrtvuje helion-e negdje baš kad mu dođe blue flame (a može se i lagano skužiti po količini helion-a, više od 6 mech ili banshee (to se opet provjeri sa timingom terranovog expa, ako ga ima, ako ga nema benshee), od 4-6, nešto drugo, većinom siege marine).

Ako je terran dobar onda nema šanse da širiš creep nakon 4 helion-a i u ekstremnim slučajevima čak možeš spušiti kraljicu (dok injectovi pate ako ne napraviš dodatne kraljice, podrazumjevam da imaš 3, pa su dvije uvijek blizu choke-a).

Tu terran troši jedan scan (ako mu je pobjego koji tumor) i ubija i te tumore (ako ne napraviš ranije lingove/roacheve i protjeraš helion-e).

Sa većim range-om lakše će biti obrana od toga (jer više kraljice neće tako lako zalutat van creep-a) i creep će biti moguće širiti, na isti spori način. Sa više energije, kada bi došla 2 ili 4 helion-a već bi bilo toliko creep tumora, raštrkanih na sve strane, da terran nikako ne bi mogao potrošiti samo jedan scan na ubijanje većine njih. Isto tako ako vidiš da terran radi neki rani 111, dodatne kraljice (napraviš ih oko 5) bi mogle sa mass transfuze to dosta lagano držati (uz support lingova), što sada i nije baš slučaj (treba malo bolje microati te kraljice i lingove,iako ovisi od protivnika do protivnika).

15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Slažem se sa svim. Samo mislim da bi dinamika igre bila puno zabavnija kada bi se odbijanje ranije agresije u ZvT svodilo na creep i transfuse (što je i bila prvotna namjera patcha) nego ovo što je sad - veći queen range. Ovo prvo bi činilo igru interesantijom i nagrađivalo skill, ovo sad mi je na neki način daljnje poglupljivanje i pojednostavljivanje igre.

Općenito mi već dugo smeta Blizzardov način rješavanja problema - ili uklanjaju stvari, ili nerfaju, ili pojednostavljuju. Ako im se već divljalo po ranoj agresiji od koje se teško obraniti, trebali su nešto napraviti protiv cannon rushinga. Terran ipak treba skill da radi dobru ranu agresiju, a i protiv toga se zabavno braniti, cannon rush je krajnja glupost koju i čimpanza može naučiti - čim mu pokažeš gdje su mjesta na mapi za pylon wall. Mislim ok, meni je isto bilo zabavno gledati kako onaj Platinum igrač razbija redom Grandmastere ali.. ono, srsly. Less cheese, more skill please. :)

P.S. Evo ko nije vidio to veselje:

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 14:02 (baba).

1 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

kako svi filozofiraju i meljeju tonu gluposti, ma vi ste balance expert.

Kraljica može kajtat zealote haha... ajde sprobaj to napraviti pa se javi natrag.

Zergi su imali probleme s brzim rushevima i nemožeš staviti spine prije dobro izvedenugo bunker rusha pa je sad puno lakše snipat scve koji grade bunker, koliko proa je gubilo po glsima i turnirima zbog reterdiranih rusha a scoutali su na vrijeme.

edit: Ima koga u ovom topicu iznad diamonda ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 14:38 (acca).

0 0 hvala 0
17 godina
acca kaže...

Kraljica može kajtat zealote haha... ajde sprobaj to napraviti pa se javi natrag.

Zergi su imali probleme s brzim rushevima i nemožeš staviti spine prije dobro izvedenugo bunker rusha pa je sad puno lakše snipat scve koji grade bunker, koliko proa je gubilo po glsima i turnirima zbog reterdiranih rusha a scoutali su na vrijeme.

Ajde pro, koliko kraljica i lingova treba da uništi bunker ?

Btw. ovo što si sad izjavio je po meni glupost. Koji terran vozi više od 2 scv-a kada ide bunker rushati (ajde ima onih kojima je to baš cilj, pa ih onda vozi oko 4 komada)? Čekaj ti igraš terrana, ako se ne varam? Nikad nisam imao problema sa snipanjem scv-a oko bunkera.

EDIT : Btw. acca i terran = Aleksandar Krstić, nadam se da nisi on (iako po "tonu" komentiranja jako podjećaš na njega, budući da sam pratio njegov stream tu i tamo). Ako jesi onda imam par pitanja {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 15:06 (dado2202).
15 godina
neaktivan
acca kaže...

Kad se već vrijeđamo možda nisam u tvojoj ligi u Starcraftu, ali barem znam gramatiku. A ti meljej o reterdiranim rushevima kolko hoćeš.

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Imam dva GPassa za Starcraft 2, ako ima zainteresiranih neka mi se jave ovdje. Ne u mail, prva dva zainteresirana na topicu će dobit GP. Dakle tko prvi zatraži, njemu šaljem mail s GP. {#}

Evo vam u biti ovdje jedan za sad, i tko ga uspije aktivirat neka napiše da ga je aktivirao. Da ne bi bilo da stoji ovdje, a da ga nitko ne iskoristi. Šteta da se netko ne dobije priliku igrat, zbog ljenosti.

1.6HHDKM-YVB9-C9MFYG-ZW2B-V2XW9K!

2.RJYG9W-9GPP-NFVMM8-96KE-FN4T2F!

Ok, to bi bilo to, samo mi javite da ste uspješno aktivirali. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 12:52 (GoodAngel).
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Zna li netko kako riješiti delay/lag od 0.5 sek?  Nitko u igri ne laga, brzina mi je viša nego dovoljna, a opet kada npr drone ide dole, i kliknem da ide nazad/lijevo/desno treba joj neko vrijeme, sudeći po meni pola sekunde da reagira, pa stvarno neznam jeli to normalno? Prestao sam igrati sc2 prije nekoliko mjeseci, sad sam opet počeo pa neznam... ako tko zna molim vas odgovorite ili barem snimite 10 sek video da vidim koliko vama reagira da se pomakne gore/dole bilo koja jedinica u starcraft2.

16 godina
DisplayGuy kaže...

Zna li netko kako riješiti delay/lag od 0.5 sek?  Nitko u igri ne laga, brzina mi je viša nego dovoljna, a opet kada npr drone ide dole, i kliknem da ide nazad/lijevo/desno treba joj neko vrijeme, sudeći po meni pola sekunde da reagira, pa stvarno neznam jeli to normalno? Prestao sam igrati sc2 prije nekoliko mjeseci, sad sam opet počeo pa neznam... ako tko zna molim vas odgovorite ili barem snimite 10 sek video da vidim koliko vama reagira da se pomakne gore/dole bilo koja jedinica u starcraft2.

Nebi smjelo biti nikakvog delay-a. 

Možda su ti postavke u igri podešene na 'high' pa ti komp ne može vući: Koju konfiguraciju imaš?

Također, koji ti je internet provider: jesi li testirao ping + packet loss i slično?

13 godina
protjeran

baš nikakvog delaya? Postavke su na mid-high, ali mogu sve high. Ping mi je 66 nekad 70 što je super, komp je super, brzina neta je super

evo klipa: 

16 godina
DisplayGuy kaže...

baš nikakvog delaya? Postavke su na mid-high, ali mogu sve high. Ping mi je 66 nekad 70 što je super, komp je super, brzina neta je super

evo klipa: 

ne vidim nikakav delay osim laga u trenutku kada te pozdravlja saveznik.

može biti da je problem u toj mapi za 4 igrača: na njoj često ima velikih lagova, barem je moje iskustvo takvo.  

13 godina
protjeran

Ma mislim na ovo kada idem sa probom. Vidiš kako klikam i ona ide gdje kliknem ali treba joj neko vrijeme, mislim da je tu delay osim ako se varam..

17 godina
Starcraft 2

Hmm niti ja ne vidim baš neki lag. To ti se događa uvijek i u 1v1 partijama ? Probaj koju custom 1v1 pa ako ima laga, onda ti je nešto na vezi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 8:54 (dado2202).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice