S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 784
|
čitano: 213.057
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

svaki objekat, špilja ili podzemni prostor, a ima ih jakooo puno, ima nešto vrijedno za istražiti uz popratnu borbu protiv ljudi, beštija ili anomalija....dolovno kako hodaš zonom svake tri minute nabasaš na nešto. 

Hrpa sadržaja i nema govora o praznoj mapi. I puno toga nije na izvolte nego se moraš potruditi doskočiti ili malo mozgati kako i što. Ovo je za razliku od prvog dijela deset puta veća i sadržajnija igra.

A life OK, bit će zgodan dodatak, makar radi i sada samo u kračem radijusu od najava....svako malo te netko zaskoči i netko uleti u pomoć.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Naletio na game breaking bug al dobro je kaj su momci sa gaming konzolom uspijeli riješit to :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Re: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
froggybone kaže...

Jeftinije ti je ući u Menu i dići brightnes.. Osim ako ne tražiš izliku za novi monitor😁

Digneš brightness i bude neprirodno blijeda slika.

Oled ima vrhunski kontrast i što ne možeš vidjeti na IPS i VA panelima, na OLEDU vidiš. Te sitne detalje u mraku, ranije uočiš budalu koja ti npr. iz mraka hoće nabiti prst u guzicu itd. 😋

合氣道
13 godina
Zaporožac kaže...
froggybone kaže...

Jeftinije ti je ući u Menu i dići brightnes.. Osim ako ne tražiš izliku za novi monitor😁

Digneš brightness i bude neprirodno blijeda slika.

Oled ima vrhunski kontrast i što ne možeš vidjeti na IPS i VA panelima, na OLEDU vidiš. Te sitne detalje u mraku, ranije uočiš budalu koja ti npr. iz mraka hoće nabiti prst u guzicu itd. 😋

Pa nebi to baš tak išlo, to je istina za oled vs neki obični VA/IPS monitor koji ima max 200 nit, probaj na nekom Qled HDR monitoru sa zonama koji ima 1000 nita ( tipa ko novi Xiaomi 27pro ) ili još bolje neki gamming TV tipa 90 serija od Samsunga koji ima 1600 nita - Oled ako je top kvaliteta ima 500-600nita šta je u odnosu na obične monitor drastično više ali to nije do OLED-a i njegovog kontrasta nego je jednostavno skup monitor koji ima i svjetlinu ...

Ja na 90B nemam nikakvih problema ali je činjenica da je u igri prvo katastrofalno implementiran HDR a i na SDR-u su neke stvari loše riješene, prvenstveno flashlite koji je smješan - lik ko da ima onaj stari od CROATIA-e svjetiljku na onu sivu bateriju uz 70/80ih, ako u igri ima exosuit onda su mogli i led svijetlo staviti koje u današnjoj tehnologiji dan napravi 

3 godine

U ovoj igri ne bi pomogao ni budući microled s 2000 niti.

Autor je zamislio tako mračne scene i možemo se tu slikati i s QDOLED televizorima i monitorima.

合氣道

1 0 hvala 0
13 godina

Nego koliko još ima h igre kad dođe ona misija u Pripyatu di se više poslje nje ne možeš vratiti - Go down ili tak nešto !??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Malo ću se osvrnuti na igru, ne pišem nikad recenzije ali me je igra stvarno dojmila.Stvarno dosta toga ima za istražiti, gledajući igru i njen sami sadržaj nisam odavno nešto ovako igrao, metro exodus mi je isto super ali mi je dosta zatvoreniji što se tiče zona.Više volim ovaj open world, jedino mi je krivo stalkera s obzirom na ovu veličinu igre da nema multiplayer, neki kao tipa i coop ili nešto kao mnoge druge postapokaliptične igre.Gdje gradiš svoje baze itd, imalo bi se ovdje puno toga šta raditi.Eto to je neki moj osvrt ništa specijalno jer nikad ne pišem recenzije, mene sve u svemu igra dojmila.
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam imao jučer vrlo neugodno iskustvo, nisam mogao igru sejvati.

Dio di se ide u x5 labos, prvi controller me ubio, nakon toga sam loadao i on je bio nepomican i nemoguć za ubiti. Nastavio sam dalje, međutim nikako da mi igra dozvoli save game.

Skoro već izašao van, ubiju me Monolith vojnici, pa ispočetka.

Drugi put opreznije, pobijem ih,izađem van, hrpa vojnika puca po meni. Zbrišem daleko međutim nemogu sejvat. 

Odem oprezno predat quest da ne poginem, ništa.

Čitam na netu, vele kao ić u bazu negdje spavat. 1km do baze, trčim, pazim, 100m od baze me cucki pocnu naganjat, strefim jednoga u glavu i pobjegnem ostalima. 

Bio sam i krcat stvarima pa se stamina brzo trosila. Odspavam, opet ne mogu sejvat. Na kraju sam prodao stvari trejderu koje sam skupio i onda sam uspio sejvat.

10 srčanih, 40 min gameplaya ti visi u zraku a Zona opasna za popiz***.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Ja sam sinoć baš na tom xlabs imao bug, težina loota i opreme bila oko 72kg.Onda na jedanput bude 80kg sve izbacio opet 80kg piše 😂😂😂😂.
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
13 godina

Ajd da i ja dam svoj osvrt nakon 100 sati igre i završetka

Za mene i po mom mišljenju !!

Igra je teško razočaranje, čekao sam je od prve najave 21 ili kad već i kroz sve 3-4 odgode i 3 godine odgoda oni izbace van ne nezavršen proizod nego proizvod koji je jedva na pola puta !!

1. teška neoptimiziranost uz milion i jedan groundbraking bug - oni fps dropovi su zatvor

2. nepostojanje A-lifea koji je uvijek bio i uvijek će biti core STALKER seriala, uz to ovaj ai koji su stavili je na razini igara od prije 20 godina i taj splet onda daje najgore napucavanje i nekakav interact između ljudi a kad smo kod životinja precrtali su napade iz prvih igara i čak su i to lošije napravili jer se svodi na to da su mutanti nakupine HP-a kojima je vrh napada gurnut te i da se onda dižeš 100 godina ili relodaš ili si u loop-u gluposti

3. mapa i ajmo onda grafika u vidu imerzivnosti je odlična u početku i sredini da bi pred kraj postala napor i glupost pogotovo od Pripyata pa na dalje koje su radili za ne znam šta točno jer tamo si po igri pol sata i to je to - opčenito je kraj igre katastrofalan i to teško katastrofalan i loš za razliku od početka koji je fenomenalan 

4.  jako puno stvari je reciklirano iz prvih nastavaka i spojeno u jedno tako da mi se onda postavlja pitanje a na čemu su to onda radili te 3+ko zna koliko godina i kaj su točno isprobavali kad igra od početka ima abnormalnih problema sa optimizacijom a i još gore sa bug-ovima koje su sad djelomično ispeglali sa ova 3 patch-a -- kaj se to stvarno nije moglo prije izdavanja riješiti, bar ove bug-ove kaj se tiče misija i puštanja da ideš dalje

5. priča koja krene ok i traje ok i onda ode u 3 krasna i veze s vezom više nema s ničim - sjećam se videa kad su nas rajcali sa igrom zadnje 3 godine bio sam ko malo dijete pred Božićnim drvcem dok otvara poklone da bi sad izašla ova prevara..

6. ekonoija je katastrofa jer se svodi na glumljenje magarca koji u ruksaku nosi 4-5-10 pušaka da bi dobio neki k ili si prisiljen ić lovit artifakte koji su opet bolji vid ekonomije ali isto jadan jer opcije i mogučnosti su im bile strašne ( od toga da su stavili da su puške više pune sa attachment-im pa da to nosiš i prodaješ a ne da tegliš cijelu pušku, pa da imaš tool-kit za održavanje puške kak ona nebi propadala, pa neki vid valute koji bi iapk dobio kad ubiješ nekog ai-a a ne da svaki nosi kruh, kobasu, flaster i 4 metka + 2 koja mu ostanu u puški koja nosi 30 ili 150 u slučaju rpk ) 

Za kraj - da li igra ima šanse postati top, ima jer baza je dobra a i moderima su otvorili mogučnosti i vejrujem da će za kojih godinu dvije ovo biti jedan sasvim drugi 10x bolji proizvod, u ono u kaj ne vjerujem a kaj je katastrofa je da oni nikad neće kak spada implementirati a-life u igru i da tu nikad ova igra neće imati onaj osjećaj koji je imala stara od izlaska a pogotvo od kad su izašli veliki full change modovi tipa Gamma itd..

Možda nije pošteno je Stalker-e prve sam igrao dok sam bio mlađi i dok me više stvari fasciniralo pa mi je i osjećaj bio daleko bolji ali npr Metro Exodus koji sam igrao prije 4 godine nedugo od kako je izašao je za ovu igru remek dijelo u svakom smislu, i priče i igre i ekonomije i napredka u oružju kad treba i koliko treba, ma i grafika mi je tamo nekako bolja jer je bar stalna a ne ovdije di me fascinira u jednom trenu i djeluje fotorealistično pa onda u drugom gledam kak se zgradama u Pripyatu poligoni rade pa nestaju ili mi baterija baca 2.5mm svijetla ili se svijetlo u bunkeru vidi pola metra oko izvora svijetla umjeto da bude prirodno i stvarno jer je ipak UE5 ( mislim u globalu je grafika super u Stalkeru ali je isto nedovršena i vidi se da su nečem posvetili mjesece a nečem pol sata ) - jedino kaj je Exodus full kratak nažalost ali to kaj ima za odigrat je fenomenalno a ovo sam jedva čekao da završim i odinstaliram.......  Baš me smorio na kraju i oni "Boss" fajtevi na kraju ,, u STALKER_u ma daj nemoj me batje kaj je to.... !?!?!

Moj PC  
3 1 hvala 4
9 godina

Eto bas zato ja cekam i ne igram igru. Igra ce bit jeftinija i ono bitno u puno boljem stanju :)

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Igra je nekad bila muška prava kad su je radile face i znalci,ne samo ova sve, sad je to sve izmješano tko će se kako izrazit i odrazit na igru.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
5 godina

Završio sam sinoć igru... Hm, nisam siguran što da mislim o njoj. Osim tog jebenog a-life, ostatak mi je ok. Nisam baš fan openworlda, ali ok - mapa nije nešto prekrcana pizdarijama i aktivnostima i to lajkam - ali ne lajkam hodanje - ima tu mjesta za nekakav napredak u smislu da barem ove stalkere koje sretneš imaju malo više love pa da im možeš malo više toga iskrcat i sebe malo olakšat a opet zaradit neku lovicu. čak i guideva fali u nekim djelovima mape (chemical plant, duga, malachite, burtforest) jer me ubi hodanje vamo tamo a u jednom trenu nisam bio više dobar sa malachite jeba im ja mater. Uglavnom, ima puno mjesta za napredak ali ovo što je je OK. Malo je malo oružja, neka nemaju smisla baš itd. Ono, igra je malo rano izašla ukratko i odigrat ću je definitvno ponovno nakon par patcheva, ali da sam više guštao nego se nervirao - jesam. Bi li je preporučio drugima a da nisu fanovi - nope.

Kraj igre mi nije jasan, bez veze mi je.

Dakle, išao sam sa strelokom, protiv Warda i protiv Scara - i sad se onda ovaj uploada u oblak i kontrolira zonu i neda nikom unutra niti van? zašto? Kao štiti je, pa pusti ljude van onda. Ne kužim tu promjenu paradigme Streloka od prijašnjih igara, prvo ju je htjeo uništiti pa u COPu maknuti se ča skroz i sad je želi čuvat ali niko ne smije van. Drugi prelaz će mi biti sa Wardom jer sam sa strelokom išao iz neke nostalgije iako mi se Ward više svidio. E, i na kraju sam imao neko konstantno rušenje u nekoj sobi odmah nakon što ubiješ Scara - ako bi trigerao neku anomaliju CTD - svaki put. Nekako sam se uspio izvući jer čak i ako bacim bolt u nju - CTD. Čim sam prešao tu sobu - sve OK. Čak i kroz cijelu igru mi se je možda dva puta srušila igra.

HAIL TO THE KING, BABY!
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
Srce Isusovo kaže...

Kraj igre mi nije jasan, bez veze mi je.

Dakle, išao sam sa strelokom, protiv Warda i protiv Scara - i sad se onda ovaj uploada u oblak i kontrolira zonu i neda nikom unutra niti van? zašto? Kao štiti je, pa pusti ljude van onda. Ne kužim tu promjenu paradigme Streloka od prijašnjih igara, prvo ju je htjeo uništiti pa u COPu maknuti se ča skroz i sad je želi čuvat ali niko ne smije van. Drugi prelaz će mi biti sa Wardom jer sam sa strelokom išao iz neke nostalgije iako mi se Ward više svidio. E, i na kraju sam imao neko konstantno rušenje u nekoj sobi odmah nakon što ubiješ Scara - ako bi trigerao neku anomaliju CTD - svaki put. Nekako sam se uspio izvući jer čak i ako bacim bolt u nju - CTD. Čim sam prešao tu sobu - sve OK. Čak i kroz cijelu igru mi se je možda dva puta srušila igra.

Isti prolaz smo imali i ista stvar, isti osjećaj iz istog razloga - ono wtf, makar nakon kaj sam sva 4 pogledao još je ovaj i najbolji

6 godina

Igra je u jako lošem stanju. Teška srca sam je uninstall nakon 3h, ali je jednostavno neigriva.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
mostsexy kaže...

Igra je u jako lošem stanju. Teška srca sam je uninstall nakon 3h, ali je jednostavno neigriva.

o bože... igram je 80-ak sati bez većih problema

jest da prvih 20-30 sati nisam imao niti jednog rušenja niti bugova, a da sam zadnjih 20-30 sati naletio na situacije da se igra smrzne na mjestima, ali da je neigriva - bogme nije, itekako se da igrat

6 godina

ok, igriva je. Možda pretjerujem, međutim toliko je neoptimizirana da je frustrirajuće.

Na 110 fps imam osjećaj da je 50 fps. Ne znam točan razlog tome.

Fps dropovi na 10 fps svako tu i tamo.

Grafiku su nahvalili ali ne vidim zašto. Ništa posebno u odnosu na druge igre sličnog tipa.

Nisam naiša ni na jedan bug šta se toga tiče.

Glasovna gluma i atmosfera je odlična. Neodoljivo me podsjeća na fallout i metro.

Pratit ću situaciju i kad se popravi ću zaigrat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ak si sve maksao spusti malo detalje, upali DLSS ako nisi i frejm gen...imao sma par sarzavanja na pet sekundi i malo padne fps kad sam u bazama ali inače igra radi ko beba.

11 godina
mostsexy kaže...

ok, igriva je. Možda pretjerujem, međutim toliko je neoptimizirana da je frustrirajuće.

Na 110 fps imam osjećaj da je 50 fps. Ne znam točan razlog tome.

Fps dropovi na 10 fps svako tu i tamo.

nešto tu ne štima... imaš i malo jači proc i malo jaču grafu

meni je mix postavki ultra i high, dlss quality i uključen fsr, jer ne mogu nevidijin frame gen

igra se vrti skroz ok, uglavnom preko 100fps, u selima zna pasti ispod 80, ali rijetko, na 10fps nije pala nikad

duže vremena nije bilo nikakvih rušenja, kasnije sam naletio na 2-3 mjesta gdje se znala smrznut igra

u cordonu u nekoj špilji s puno bublle anomalija smrzavala se ssvakih 10 sekundi, jedva sam izašao, ali ostalo fercera skroz ok

6 godina

Igram na 1440p. Mix medium i high. Bez upscalinga oko 60fps, a s uključenim dlss i fg 90-110fps. Feeling je kao da imam manje od 60fps i to me najviše odbija od igranja. 

Čita sam po redditu i kad isključim Mouse smoothing i acceleration onda je malo bolje, ali i dalje loš, sluggish feel kao na niskom fpsu. 

U drugim igrama na tom fpsu je osjećaj sasvim dobar. Zato me buni.

A fps dropova nije baš bilo dok nisam doša u ono prvo selo. Tu je krenilo zamrzavanje, da je potrebno 10 sek da prepozna da sam uopće stisa ESC da odem u menu. Zatim nakon razgovora s onim bartenderom je palo na 7 fps i tako i ostalo, uopće se nije micalo sa 7 fps-a, forced quit jer je nemoguće uopće bilo uć u menu.

Ok, shvaćam da je igra nedovršena i rado bi je u takvom stanju igra da mi fps tipa 100 odgovara prikazu na ekranu, ali nije i nemam pojma zašto. Vsync i sve moguće opcije sam isproba on i off i ništa ne pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mostsexy kaže...

Igram na 1440p. Mix medium i high. Bez upscalinga oko 60fps, a s uključenim dlss i fg 90-110fps. Feeling je kao da imam manje od 60fps i to me najviše odbija od igranja. 

Čita sam po redditu i kad isključim Mouse smoothing i acceleration onda je malo bolje, ali i dalje loš, sluggish feel kao na niskom fpsu. 

A fps dropova nije baš bilo dok nisam doša u ono prvo selo. Tu je krenilo zamrzavanje, da je potrebno 10 sek da prepozna da sam uopće stisa ESC da odem u menu. Zatim nakon razgovora s onim bartenderom je palo na 7 fps i tako i ostalo, uopće se nije micalo sa 7 fps-a, forced quit jer je nemoguće uopće bilo uć u menu.

Ok, shvaćam da je igra nedovršena i rado bi je u takvom stanju igra da mi fps tipa 100 odgovara prikazu na ekranu, ali nije i nemam pojma zašto. Vsync i sve moguće opcije sam isproba on i off i ništa ne pomaže.

Imaš samo 16gb rama.Imam malo slabiji gpu od tvog i nemam nikakvh problema.

6 godina
dery kaže...
mostsexy kaže...

Mora da je do toga. Taman gledam na yt benchmarke i vidim da koristi debelo iznad 16 GB.

Definitivno kupujem dodatnih 16gb

11 godina
dery kaže...
mostsexy kaže...

baš gledam koji k, pa ja sa nešto slabijom grafom i procom koji je duplo slabiji imam bolji fps i niti blizu takvih padova fps

u prvom dijelu igre sa mix high i epic, dakle razinu iznad njegove, fps je bio preko 100, često oko 120-130

prvo selo kad sam došao i prvi put je palo nakratko ispod 70, kasnije nije u tom selu bilo ispod 90fps

nakon prvih desetak sati ugasio sam praćenje fps-a i ostalog, naletio par puta na situaciju da igra smrzne, ali u preko 100 sati igre to je doslovno ništa

evo sad sam nakratko upalio praćenje podataka, fps van naselja i dalje preko 100, vrlo rijetko pada ispod

ram je konstantno na 52-55%, znalči malo iznad 16gb, jel moguće da to zajebava ekipu sa 16gb konfama

15 godina
picajzla0707 kaže..

ram je konstantno na 52-55%, znalči malo iznad 16gb, jel moguće da to zajebava ekipu sa 16gb konfama

Naravno na 1440p je malo.

11 godina
dery kaže...

Naravno na 1440p je malo.

al na 52-55% mi je ram, obično tako i bude malo više kad ga imaš viška, a ako si mrvu ispod toga obično je dovoljno i manje

ona poznata razlika između alociranog i stvarno potrebnog rama, kad se igra 'pruži' preko nužno potrebnog ako ga već ima viška, a ako je na granici onda se drži malo ispod max i obično tako fercera bez većih problema

ovo je sad, ako se ne varam, prvi put da sam naletio na ovakvu situaciju

isto kao i vram na grafi, u gta 5 mi je znalo pisati da treba više vrama kako si povećavao postavke, ali je ferceralo i ako si bio malo ispod toga, ne previše, ali malo je dopuštalo bez većih problema

a jbgat ga, očito mi se isplatilo upgrejdat sa 16 na 32gb, iako prije nisam imao problema

baš me zanima jel i ostalo može biti problem, recimo kad je stalker instaliran na sporiji ssd, kad je proc ograničen power limitima i slično

meni je proc otključan skroz, jest da se malo više grije, ali boli me nižepotpisani, bitno da ne trokira zbog manjka struje

ram je 3600mhz cl16 i to radi na gear1, što sam vidio da dosta intelovih procova, čak i novijih ne mogu tjerat, nego moraju 3600mhz na gear2 ili spuštat 

igra je na kingston renegade pcie4 ssd-u, kod kolege je na starijem sata i dosta mu se duže učitava

nevidija rebar uključen i funkcionira bez problema

jel moguće da ako nije sve uštimano i stabilno da ekipi se događaju ta famozna rušenja i tako drastični padovi fps-a?

jedino bi to objasnilo zašto je igra nekima katastrofa, a drugima 99% vremena fercera odlično

6 godina

Bilo je do rama. Nema više fps dropova i sve radi fluidno. Igra koristi u prosjeku 19 gb rama.

Također, u Jedi Survivoru također više nemam tih problema. Međutim tamo igra koristi čak 25-26 gb rama...

Nez jel to stvarno tako ili je nešto drugo u pitanju.

Slika u prilogu.

Btw, mora sam udrit ovaj screenshot u polju iz stalkera. Na oled ekranu s HDR-om sam jednostavno osta blown away.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa da, kad imaš puno rama i vrama nema dropova, naravno i brzi SSD...windowsi mogu komotno na sata SSD ali nove igre na što brži.

Također frejm gen traži dodatne resurse...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mostsexy kaže...

Bilo je do rama. Nema više fps dropova i sve radi fluidno. Igra koristi u prosjeku 19 gb rama.

meni troši 17gb i nikad preko toga makar satima igrao

nešto ti u pozadini ždere ram

6 godina
picajzla0707 kaže...
mostsexy kaže...

meni troši 17gb i nikad preko toga makar satima igrao

nešto ti u pozadini ždere ram

Nekome radi bez problema sa 16 na 1440p, netko ima problema i sa 32. Tko zna sto je uzrok memory leaka, vjerojatno kombinacija vram/ram/detalji. Pojede vram, a ram je na minimumu za igranje i krene kasljucanje.

5 godina
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice