cisto me zanima po kojim elementima je tebi on nerealan
Svaka golmanska intervencija je neću reći nerealna nego antigolmanska. On ne zna što je povaljka niti je ikada koristi. On ne zna pasti već propada na trbuh . On ne zna izaći na centaršut a kada to i napravi napravi kao netko tko je prvi puta na travnjaku. On ne može uhvatiti loptu upućenu njemu u prsa nego je uvijek odbije protivničkom napadaću na noge. On udarce van 16 m pokušava braniti nogama. Moji igrači isto ne bi rekao da su nerealni nego glupi. Oni me ne prate , ne ulaze u prazan prostor , ne otkrivaju mi se niti šire napad već trče na mene ili jednostavno bježe od mene prema svome golu. Sudac ne zna suditi i nije u pitanju aut ili golaut. Jednostavno ne zna što znači riječ prednost. Potom stegovne mjere donosi samo njemu znanim pravilima. Sam idem od centra prema golu i protivnik me sustigne na nekih 18m od gola i sruši s leđa i u najboljem slučaju dobije žuti , nekada niti njega a ja protivniku uletim na centru u gužvi i odmah dobijem crveni. Sasvim sigurno realan nije fliper efekt u kojem se lopta luđački odbija od igrača obiju momčadi što me užasno nervira te robot efekt u kojem se igrači na terenu ponašaju potpuno sinkronizirano i jednolično a takvi su im i pokreti. Jednostavno sterilnost koja uspiješno ubija draž igre ! Trčanje iz godinu u godinu poprima pederske etikete sa štapom u guzici na koje nisam previše obraćao pažnju do trenutka kada sam pokrenuo fifu10 a potom world cup. Nakon toga povratka nema. Smeta me i nerealno trčanje sa štapom u stražnjici. No moram priznati lijepo podšišane iigrače koji njeguju svoje frizure kao i ulaštene kopačke koje odaju brižne nogometaše u čuvanju svoje opreme te realne dresove bez kojih je nogomet nezamisliv. U tim elementima pes je nedostižan samo izgleda da im nitko nije rekao kako su ti elementi nebitni za nogometnu simulaciju te da drugi ( čitaj fifa) igračima ipak pruža nešto više nogometa od frizura , dresova i kopački. Što to prije shvate , šanse za preživljavanjem će im biti veće.
Jednog vijernog igrača su izgubili prošle godine a znam da nisam jedini ...
Prijatelju kao da si mi pročitao misli i to onda natipkao ovdje. :)))
De vidiš da su tu neki likovi počeli igrat pes od prošle godine, kad se samo sjetim koliko je u ISSu znalo padat po 20 golova na tekmi, e onda se moglo danima pričati o nerealnom. Ovo o čemu mi pričamo su zapravo male zgode šegrta Hlapića, iako i one nenormalno nerviraju, koliko ja samo Bogova i Isusa skrešem na utakmici, iako pobijedim svaku koju igram, no nerviraju takve sitnice. Npr suparnik gubi od tebe 4:0 i on i dalje igra kao da on vodi, kao da je početak tekme, nenormalno. Još jedna stvar, ja npr imam u prvih 14 utakmica master lige 12 pobjeda i 2 nerješene tekme, i prvi put pustim da se utakmica simulira (tj coachu ostavim) on izgubi 3:0 od štajaznam Stokea.