Imam 2 particje, 2windowsa, xp i vistu. Sve zivo mi je na visti instalirano, ali sad postoji nekoliko igara na xp-u koje bi htio igrat, no kad probam ih ukljucit kada sam u visti, znaci uđem u particiju od xp-a u probam ih odatle pokrenit iskoci mi greska neka. Jel neko zna kako da pokrenem igricu iz viste, koja je inst. na part. od xp-a???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko ja znam to je nemoguće! Možda griješim, ali sumnjam... Ako je igra instaliran u XP-u, nemožeš je pokrenut u VISTI.
Vista nista nemoze pokrenut sto nije u registry-u, uvjerio sam se u to! Moras sve igrice instalirat ponovo na visti ako hoces igrat na njoj...
Kuzis kad instaliras igru dok si na xp-ima,vjerojatno imas na posebnoj paritciji windowse a na posebnoj igru,al ipak neki file-ovi od igre ti se instaliraju na particiji gdje su windowsi,to su najvjerojatnije savegamovi i tak neki slicni fileovi bez kojih igra ne moze raditi.znaci kad se prebacis na vistu i pokrenes igru tada ti igra te filove trazi na particiji od windowsa (vista) a oni su ti zapravo na particiji od xp-ja pa ih ne moze naci jer ih nema na partciji od windowsa koji su trenutno aktivni,i zato ti ne radi.vecina igara ti nece raditi,meni nek jesu,mislim da far cry.
sad neznam kak to popraviti,ja nisam nista pokusavao jer mi to nije bilo vazno.
Kuzis kad instaliras igru dok si na xp-ima,vjerojatno imas na posebnoj paritciji windowse a na posebnoj igru,al ipak neki file-ovi od igre ti se instaliraju na particiji gdje su windowsi,to su najvjerojatnije savegamovi i tak neki slicni fileovi bez kojih igra ne moze raditi.znaci kad se prebacis na vistu i pokrenes igru tada ti igra te filove trazi na particiji od windowsa (vista) a oni su ti zapravo na particiji od xp-ja pa ih ne moze naci jer ih nema na partciji od windowsa koji su trenutno aktivni,i zato ti ne radi.vecina igara ti nece raditi,meni nek jesu,mislim da far cry.

na visti farcry 2 ide puno bolje neg na xp-u, a ti imas hd3870 i podrsku za dx10.1 kojeg ima farcry 2 pa to znaci jos 20% performansi gore...
samo prebaci registry od igre u xp i radit ce. (mislim ono u registryu, SOFTWARE\Konami itd... )
tak sam ja napravio kad prešao s xp-a na vistu, nije mi se dalo sve ponovno instalirat.
samo prebaci registry od igre u xp i radit ce. (mislim ono u registryu, SOFTWARE\Konami itd... )
tak sam ja napravio kad prešao s xp-a na vistu, nije mi se dalo sve ponovno instalirat.
svejedno, iz viste u xp ili obrnuto isto je
(vidi sliku) ovo je primjer za call of duty
u regeditu ideš desni klik na activision pa onda export, i sejvaš bilo gdje na disk. onda bootaj xp/vistu i samo dvaput klikni na taj fajl, stisni yes i to je to!
start -> run -> regedit za xp
a na visti upišeš regedit u start meni
Ja sam isprobal oko 30 igri dok sam još imao dual-boot i sve su radile na oba dva sustava jedino one koje su podržavale dx10 i bile instalirane na Visti,kod njih sam moral neke datoteke prebaciti na particiju od XP-a.Dok registry nisam trebao dirati niti na jednoj,nego sam samo kod večine koje nisu odmah radile, malo samo editirao postavke i radilo je.
start -> run -> regedit za xp
a na visti upišeš regedit u start meni

Vista nista nemoze pokrenut sto nije u registry-u, uvjerio sam se u to! Moras sve igrice instalirat ponovo na visti ako hoces igrat na njoj...
99 % igara ne zavisi od OS-a u tome smislu da je potrebno reinstalirati je da bi se mogla igrati.
To sto pominjete podatke zapisane u registry, da postoje ti podaci, ali su oni vishe za administrativne poslove koje treba OS, tipa gdje je igra instalirana da bi se deinstalacija mogla snaci ako zelite igru obristi, isto tako vecina igara zapisuje cd key u registiry tako da ni to nije problem udjete u igri u ubacite key i sve sretno i radi.
No ako vas toliko bole ti registry zapisi, odite u taj OS i napravite backup tih stavkih i dodjete u drugi OS i import, naravno trebate voditi racuna o slovima koji su dodijeljeni diskovima u 2 razlicita OS-a

meni su sve igre radile no jedini problem koji sam nalazio nije radio save...primjer:
Undercover ima Autosave...u XP-u je Enabled u Visti je isto ENABLED al ne funkcionira
COD5 slicna stvar...igro sam 6 sati proso masu izadjem van..nakon 2h udjem opet nema nist riknem i kasnije skuzim da je to razlog
i da ne nabrajam vise od jedno abrem 15 igra sve su radile mi na visti al nece da radi save...jednostavno nemre