Ljudi na tom Crocraft serveru, jel trea imati oriđi key ili?
ni za jedan ni drugi ne treba original....jer serveri rade u offline modu...dakle ne treba original
Ljudi na tom Crocraft serveru, jel trea imati oriđi key ili?
ni za jedan ni drugi ne treba original....jer serveri rade u offline modu...dakle ne treba original
et mal,bilo dosadno pa
mozes dat link od tog minimapa?
Zamislite ovo! Zante blokove u minecraftu? Ogromni su zar ne? Što bi bilo da ih se podjeli na ČETIRI DJELA ! Bilo bi tako cool! Ali ne onako za pravu igru, nego neki mod, samo kao test. Zamislite kako bi teško bilo kopati min ili graditi kuću! Ako se ikad prebacim na javu, možda si uzmem pa napravim.
Zamislite ovo! Zante blokove u minecraftu? Ogromni su zar ne? Što bi bilo da ih se podjeli na ČETIRI DJELA ! Bilo bi tako cool! Ali ne onako za pravu igru, nego neki mod, samo kao test. Zamislite kako bi teško bilo kopati min ili graditi kuću! Ako se ikad prebacim na javu, možda si uzmem pa napravim.
Mislis 8 dijelova?
Isti ucinak bi dobio i da samo sebe (u igri) povecas za duplo...
Ne, ne, krivo si shvatio. Da se ti poduplaš, npr drva i sve bi bilo duplo manje! Ovako bi sve bilo isto, samo 4 puta detaljnije, razumješ?
Ne, ne, krivo si shvatio. Da se ti poduplaš, npr drva i sve bi bilo duplo manje! Ovako bi sve bilo isto, samo 4 puta detaljnije, razumješ?
O boze... Naravno da sam shvatio, ali ti nisi. Velicina je relativna, mjeris ju po sebi, svjedno je oces od jednog metra drva napravit dva manja, ili ces od sebe napravit duplo veceg, pa ce se sve ostalo duplo smanjit....
Jedino bi bilo razlicito sto bi se i reljef trebao 2 puta povecati, jer bi ti inace planine i sve ispalo duplo manje...
Odlučio ja napraviti server koji će se vrtiti za mog prijatelja i mene. Al problemi. Lagovi i sporo učitavanje chunkova. Ovo piše u logu:
[INFO] Starting minecraft server version Beta 1.3
[INFO] Loading properties
[INFO] Starting Minecraft server on ***********
[WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.settings file.
[INFO] Preparing level "world"
[INFO] Preparing start region
[INFO] Done (1065512766ns)! For help, type "help" or "?"
[INFO] No0ne [/********] logged in with entity id 131
[INFO] No0ne lost connection: disconnect.genericReason
[INFO] No0ne [/********] logged in with entity id 26527
[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
U čem je problem?
Koliko RAM-a ima server?
[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? <- to većinom znači da ima malo RAM-a, odn. da je preopterećen.
Koliko RAM-a ima server?
[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? <- to većinom znači da ima malo RAM-a, odn. da je preopterećen.
pise memory use:62 mb (43% free)
Šta to ima 150 mb rama? To je premalo... Treba ti barem gigabajt. Ako imaš više, onda pokreni ovako java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui. Tako je na linuxu, ali mislim da je i u Windowsima slično.
Gdje to trebam upisat?
Evo malo screenova sa CroCraft private servera!
.png slike, neda mi se (zaboravio) konvertirati :D
Uspio sam pokrenit da koristi 1gb rama, ali opet kad god unistim blok on se regenerira.
Uspio sam pokrenit da koristi 1gb rama, ali opet kad god unistim blok on se regenerira.
Bilo gdje ili oko spawna? Oko spawna ne možeš ništa mijenjat ako nisi op.
Ja uništim block i onda se on regenerira i nakon 5 min kad se vratim na server unisten je blok. Jel' konfa dobra za pokretanje servera i igranje minecraft istodobno?
Za istovremeno baš i nije jer MC guta puno resursa. Za sami server je solidno, ali i igranje u isto vrijeme...
Evo sad sam probo tako da ja pokrećem samo server, a prijatelj igra. Kaže da mu igra laga i da nije igrivo. Problem je jos uvijek tu.
Za server koliko ja znam ti je potreban veliki upload ... a ako imas tcom onda ga sigurno nemas...
A dobro, 2 bi još i mogao izdržat, ali više ne. Crocraft public je npr. 2 GB rama, ali nema GUI-a niti ikakvih dodataka što žderu resurse, dakle samo konzola. A i upload je velik
Evo par screensa moje nove nekretnine...
IP. 81.167.177.27:25565
hmm.. ne želi mi prebacit slike?!
Neki dan započeo novi save jer nisam dugo igrao pa evo malo slika. :)
Inače igram na normal, ali za potrebe slikanja stavio sam na peacefull.
BTW znam da je svjetionik fail xD moram ga popraviti, a neda mi se.
bilo bi zanimljivo da netko snimi sve na public serveru, tour cijelog mjesta :D
ja i heello smo lijepo sredili kuću, dva kata, sad ostaje 3. da sredimo, moramo osmislit šta ćemo
ja i heello smo lijepo sredili kuću, dva kata, sad ostaje 3. da sredimo, moramo osmislit šta ćemo
ja sam ga prestao igrati :(
gasi se, glupi grieferi, nitko ne poštuje pravila... sad ću samo SP :P
ja sam ga prestao igrati :(
gasi se, glupi grieferi, nitko ne poštuje pravila... sad ću samo SP :P
Meni je najidiotskija stvar u MP Minecraftu što nemaš načina lokalno snimiti dio mape za backup.. ono napraviš nešto pa da sačuvaš umjesto da ostaviš na milost i nemilost griferima i ćudljivim administratorima. Dok se nešto slično ne uvede više nema šanse da gubim vrijeme na multiplejeru...
Livestream sa private servera
http://www.livestream.com/iwek91
Nadam se da ste vidjeli kako je upravo podvodni grad gorio :D
Livestream sa private servera
http://www.livestream.com/iwek91
Nadam se da ste vidjeli kako je upravo podvodni grad gorio :D
koji ip?
btw gledam sta rradis sa stolovimaa
malo surfam okolo i naletim na ovo, može li mi tko pojasniti o ćem se radi