Jesu li vec najavili neke DLC-ove?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Par zamjerki koliko sam shvatio iz raznih recenzija..
- prerušavanje ponekad nema smisla (kako svi policajci u gradu znaju tko ste)
- sneakanje nije vještina odabira puta nego strpljenje dok se ne poslože u linearnu sekvencu (nije li zapravo tako u svim stealth igrama)
- igra se sprema checkpointovima koji igraničavaju slobodu kretanja
- nivoi su linearniji nego što bi to očekivali
- određena ubojstva su skriptirana (DE:HR)
- AI na nižim težinama je bolno loš
- stječe se dojam da svi nivoi nisu balansirani za sve težine
Nažalost izgleda da je dizajn levela prilično podbacio. Sve recenzije koje sam pročitao/pogledao su bar nakratko to spomenule. Što u igri koja nosi naslov Hitman predstavlja veliki problem.
Kao što je to jedan recenzent primijetio, preveliki je fokus na zašto a ne na kako. Nije loše imati dobru priču ali Hitman nikad nije blistao zbog priče već zbog slobode pristupa i višestrukog izbora. A navodno ni manjak video memorije od kojeg neki pate nije baš pomogao cijeloj situaciji.
Blago sam razočaran. Sama pomisao na Hitmana s malim i prilično linearnim levelima... Mora se to još probati, ali recimo da se više ne nadam previše.
I dalje vjerujem u hitmana, i one izjave da su to početni leveli da se ekipa adaptira, jedan stariji gameplay koji je prikazivao cijelu misiju ( mislim 17ak minuta ) bio je dosta otvoren, mapa je bila izvrsna.
A za ovo o aiu na nižim razinama me nebriga, ako ga i nečeš igrati na najtežem, barem na nekom srednjem modu, inače je igra besmislena, dva pištolja i boci sve što šeta.
meni sutra stiže za PC i baš me zanima kakav je.. jer vidim da su reviewi šareni..
Despite a fairly long campaign, Absolution is surprisingly light on traditional Hitman-style assassinations. Those drop you in a tricky environment with a target or three to delete, then the game steps back to let you figure out the details on your own. This happens exactly three times out of 20 story chapters.
Otherwise, you spend the majority of the game traversing areas past scores of guards to reach the door to the next area. That’s Splinter Cell. When I play Hitman, I want to access an inaccessible target and quietly arrange their demise, but Absolution dangles that carrot at the very end of a very long tunnel. I frequently felt myself growing impatient trying to reach the actual mission, and that’s the death of a stealth game.
The levels aren’t poorly designed, and indeed, later missions assign secondary targets to eliminate on your way from Point A to Point B. Those play very nicely indeed, but I spent way too much time in Absolution waiting to do what I really wanted to do. That’s never a good sign.
Gamesbear review
Evo u čemu je najveći problem ove igre..
Kada je Yahtzee igrao Arkham City pitao se kamo može ići sljedeća igra.. Nakon Asyluma City, nakon City-a planet?, nakon planeta universe?!
Upravo je to glavni problem Hitman:Absolutiona..
U odnosu na prethodnu igru (Blood Money) formula je vraćena nazad.
Kao da sljedeći Batman ili Assasin's Creed ili Far Cry bude linearan sa par otvorenih misija..
Dobra igra 8 - 8.5 ali korak unazad u odnosu na očekivano.
I još nešto, ako se možete pomiriti sa tim odlukama, igra je dosta dugotrajna..
Osim nepresušnog contracts moda, razni izazovi za obične misije bi mogli značiti da ćete svaku misiju zaigrati nekoliko puta.
Na kraju krajeva, sam nedostatak insctincta između hard i purist moda je dovoljan da zaigrate oba.
Those drop you in a tricky environment with a target or three to delete, then the game steps back to let you figure out the details on your own. This happens exactly three times out of 20 story chapters.
Gamesbear review
Šteta, baš šteta.
Fino su rekli da su ih konyole ogrranicile. Htjeli su dobru grafiku i velike nivoe yato su morali da ih cjepkaju u manje dionice.
Koliko god kontroverzna bila, na recenziju mu teško netko može previše prigovoriti. Sve što je napisao je argumentirao. A iz teksta se stiče dojam da u dubinu poznaje prošle nastavke.
Što se same ocjene tiče, čak shvaćam i nju. Dok neki drugi Absolution gledaju kao još jednu igru on ga gleda isključivo kao nastavak Hitmana. I sam kaže, Absolution nije loša igra sama po sebi. Ali je loš Hitman. I sami zaključak je u istom tonu:
A passable stealth game, but one that betrays almost everything that, until now, has made Hitman great.
Dodaj na to činjenicu da je navodno veliki fan serijala i njegovo razočaranje je još veće. I sad ako se igra dobro proda... bye bye Hitman kakvoga samo svi poznavali.
so many spoilers
so many spoilers
Gdje? Ako misliš na klipove, nitko te ne tjera da ih gledaš.
Za ubuduće, za igru koja nije još izašla ili ako je netko nije igrao napišeš mogući spoileri i to je to.
Vani je na partis
nema jos "droge",samo da znam da tezi 25,4 gb lol
Dodatno teži zbog Professional edišna, svejedno ću skinut i samo metnem jogurt i rokam :D
Izašao "lijek"
Igra mi fkt predobro izgleda, inače sam ljubitelj hitman naslova, sve sam odigrao i svi su mi odlični, samo da ovaj novi bude dobro optimiziran i bit će super :')
Ja nigdje ne vidim da je izašo ?
jel zna kak će bit za nas koji smo kupili orginal??? dal ću dobit sve na DVD-u ili ću morat skidat sa steama???
Dobices vecinu igre na DVD-u ali mislim da ce biti day one patch koji ce ti steam skinuti.
jel uzimao tko ruski key...i dali će igra bit ENG ak kupim ruski key s cd diski?

Upravo su me napale hrvatsko-srpske časne sestre
Au, igra je fenomenalna!
Konfa? Kakva je optimizacija ?
Konfa? Kakva je optimizacija ?
PS3, odlična
Prvi dojam nakon 2h igre i tri misije je da su (lošije) recenzije bile u pravu.
Novi sistem šuljanja nekad više podsjeća na novi Deus Ex nego na Hitmana. Više se to svodi na skrivanje nego na korištenje tuđih odjela.
Pažnja na detalje je loša. Prođeš kroz vrata i puf, nemaš više odjeću koju si pokupio nego je na tebi odijelo koje si ostavio na početku misije. Kao da 47 nosi u džepu jedno pomoćno. I btw. sve to unutar iste misije. Ili nakon restarta od nekog checkpointa neki čuvari jednostavno nestanu.
Pa recimo snajper od 1.5 metra se može sakriti u odijelo... WTF! Naziv Doorman: Absolution koji sam vidio negdje mi je sad donekle jasan. A leveli koji i obećavaju stari gameplay su relativno mali i relativno jednostavni (npr. snajper se taman nalazi kraj prozora koji gleda na metu) i za prvi SA rating mi je trebalo doslovno 2 minute i jedan pokušaj. Koliko sam skužio NPC-jevi stoje na mjestu i čekaju tako dugo dok im se ne približiš da čuješ njihov dijalog. Što malo iritira.
Što se hardvera tiče, na 5850, i7 860, 8GB rama i 1680x1050 igra radi na oko 40-50 FPSa. Sve postavke na max osim MSAA.
Tl,dr prvi dojam nije dobar. Ali s pljuvanjem ne ću početi dok ne dođem bar do pola igre.