Hitman: Absolution

poruka: 938
|
čitano: 209.360
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hitman 5, Službeno najavljen Hitman: Absolution
15 godina
neaktivan
Re: Hitman: Absolution
ZC_Someone kaže...

Prvi dojam nakon 2h igre i tri misije je da su (lošije) recenzije bile u pravu.

Novi sistem šuljanja nekad više podsjeća na novi Deus Ex nego na Hitmana. Više se to svodi na skrivanje nego na korištenje tuđih odjela.

Pažnja na detalje je loša. Prođeš kroz vrata i puf, nemaš više odjeću koju si pokupio nego je na tebi odijelo koje si ostavio na početku misije. Kao da 47 nosi u džepu jedno pomoćno. I btw. sve to unutar iste misije. Ili nakon restarta od nekog checkpointa neki čuvari jednostavno nestanu.

Pa recimo snajper od 1.5 metra se može sakriti u odijelo... WTF! Naziv Doorman: Absolution koji sam vidio negdje mi je sad donekle jasan. A leveli koji i obećavaju stari gameplay su relativno mali i relativno jednostavni (npr. snajper se taman nalazi kraj prozora koji gleda na metu) i za prvi SA rating mi je trebalo doslovno 2 minute i jedan pokušaj. Koliko sam skužio NPC-jevi stoje na mjestu i čekaju tako dugo dok im se ne približiš da čuješ njihov dijalog. Što malo iritira.

Što se hardvera tiče, na 5850, i7 860, 8GB rama i 1680x1050 igra radi na oko 40-50 FPSa. Sve postavke na max osim MSAA.

Tl,dr prvi dojam nije dobar. Ali s pljuvanjem ne ću početi dok ne dođem bar do pola igre.

Slažem se sa svime, iako postoji par misija koje su vrlo blizu starom Hitmanu, ali ni to opet nije to. Prerušavaje su totalno uništili s uvođenjem koncepta da lik postaje sumnjiv svima koji su jednako obučeni- drugim riječima, ako se prerušiš u zaštitara, automatski si sumnjiv svim zaštitarima. Još ako se uzme u obzir činjenica da je sam sustav detekcije i rasta sumnjičavosti preosjetljiv, stalno se osjećate da morate nabrzaka prolaziti kroz level i izbjegavati kontakt, što ne daje dovoljno prostora za istraživanje i planiranje ubojite akcije. Naravno, moguće se prerušiti i u lika koji je jedinstven, primjerice kuhara, pa taj problem nije toliko izražen, ali s takvom maskom kretanje vam je ograničeno jer će vam vjerojatno iza ugla neki stražar zabraniti prolaz, tako da ste komotno mogli ostati i u odijelu. Navedeno mene osobno jako smeta, jer mi fali sloboda da sve pregledam i isplaniram kako ću eliminirati metu. Sve u svemu, igra nije loša, ali je iznimno loš nastavak.  

17 godina
neaktivan

Mene zapravo ne smeta toliko činjenica da me prepoznaju pripadnici "frakcije" u koju sam obučen, to mi je još logično. Ako sam u hotelu i prerušim se u zaštitara logično je da me lagano prepoznaju ako im se približim jer računam s tim da se svi zaštitari međusobno dobro poznaju. Ali iznimno mi je glupo što me prepozna za par sekundi na 20m dok ja prek lica imam šešir i crne naočale.

Ima igra i dobrih stvari. Recimo ako ne ciljaš na Silent Assassin možeš namamiti čuvara iza ugla i skinuti ga. AI sad bolje reagira na zvuk. Sviđa mi se i što možeš trčati dok čučiš. I jedna od najbolji novih stvari je što čuvari napokon reagiraju na lokve krvi. A kad nekoga odereš žicom sad ga automatski počneš vuči nakon što ga ubiješ. Zvuk i voice acting je odličan.

Ali onda skužiš da se više ne mogu ručno zatvarati vrata. Neke kontrole su malo šlampave izvedene (jedna tipka radi previše stvari). Previše button basshinga i quick time eventa za moj ukus. Ak se ne varam ne možeš baciti bombu kamo hoćeš. Čuvari koje si onesvijestio i ukrao im odjeću se nakon restarta checkpointa respawnaju. Malo mi fali i što se žica više ne može napinjati. Priča zbog koje su toliko toga promijenili je u rangu Švarcenegerovog filma.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 21:42 (ZC_Someone).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čitam (pošto neke od vas koji pišete dojmove 'znam') i mogu reći

da sam razočaran. Onako - right in the childhood {#}

Linearnost, skriptiranost i bilo kakvo tjeranje igrača

na predodređene poteze nije Hitman.

Koliko vidim, navedenog ima zabrinjavajuće puno.

Eh, zar moraju usrati svaku kultnu igru iz davnih dana

s lošim nastavkom...?

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Valjda moraju,kao i maxa
BM je super,trebaju samo nove misije
16 godina
neaktivan

Da, stvarno boli ovo čitati, opet ću je odigrati, moram.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Čuvari koje si onesvijestio i ukrao im odjeću se nakon restarta checkpointa respawnaju. 

Da se opet nadovežem. Ovo mi ne ide u glavu, znači namučim se ko konj da sve lijepo odradim prema planu, maknem one koji smetaju, prerušim se, naletim na checkpoint, i onda me naravno zezne oko sokolovo zaštitara iz suprotnog ćoška te me skontaju da nisam njihov. Ajmo lijepo reload, a kad ono svi uskrsnuli, razgovori čuvara i njihove pozicije se resetirali, ma krasno... Ne mogu vjerovat da su to tako zamislili...

15 godina
Molim vas pomoc.. Stavio sam si tezinu na najteze purist i nemogu se presvuc u nikog.. Da li je to mozda zbog tezine na kojom igram ili?? Uspio sam u nastavku misije..
PES.. FM..
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 1:00 (soja).
16 godina
neaktivan

Teško da bi ti se taj feature isključio na bilo kojem modu težine, to je zaštitini znak serijala.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
thuglife kaže...

Teško da bi ti se taj feature isključio na bilo kojem modu težine, to je zaštitini znak serijala.

Uspio sam kasnije, samo u par prvih se nisam mogao presvuć

PES.. FM..
17 godina
neaktivan

Orginal stize za kojih 20minuta pa se bacam na halanje :))

Live to win!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo ja skinuo 25gb :D ali jos nema lijeka :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo zašto me taj sustav detekcije iritira.

Hodam polagano kroz gužvu i vide me ova dvojica udaljeni 10-20 metara od mene makar između mene i njih ima hrpa ljudi. Jednostavno mi se to čini malo preosjetljivo.

A i ovo mi je malo diglo tlak.

Prođem level s knjižnicom ko duh bez da pogazim mrava. I ne dobijem SA rating jer nisam po hipijevskim stanovima i nekoj random kljižnici skupljao "dokaze" koji su se tamo magično pojavili. To je jedino objašnjenje koje za sad imam za to.

Btw. moja isprika na ranijoj dezinformaciji, bombe se ipak daju bacati {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 12:31 (ZC_Someone).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U kasnijim levelima potreba za skupljanjem dokaza još je izraženija, ako naravno želiš SA rating. SA rating sam uspio dobiti isključivo u levelima gdje treba ubiti metu, jer ako to odradiš kako spada dobijaš dodatne bonuse, a time i SA rating. Naravno, takvi leveli su u manjini, a većina ih je tipa "dođi do izlaza", gdje mi se uz ovakvu detekciju jednostavno nije dalo pretraživati okolo. Igra mi je i dalje zabavna, ali nije to što sam očekivao {#}

16 godina
neaktivan

Kako je lijepo kad cijela porodica izađe navečer u šetnju gradom. :sarcasmoff:

Ne da je toliko bitno, ali živcira.

Moj PC  
18 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Istina, ovako na slici to prilično jadno izgleda. Ali kad igraš onda se to toliko ne primjeti, pogotovo dok pokušavaš izbjegavati čuvare. Pa zapravo ti blizanci i nisu toliko strašna stvar.
16 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...
Istina, ovako na slici to prilično jadno izgleda. Ali kad igraš onda se to toliko ne primjeti, pogotovo dok pokušavaš izbjegavati čuvare. Pa zapravo ti blizanci i nisu toliko strašna stvar.

Sve stoji. Ali kad se zamisliš i kažeš sebi, pa hej, ipak je to Hitman (!), dođeš do zaključka kako je glupo što ama baš nikako nisu mogli poraditi na tome. Makar za današnje standarde.

15 godina

Versus: Vote: Run and Gun: Run And Gun Vs Stealth

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Sve stoji. Ali kad se zamisliš i kažeš sebi, pa hej, ipak je to Hitman (!), dođeš do zaključka kako je glupo što ama baš nikako nisu mogli poraditi na tome. Makar za današnje standarde.

Budući da se ne sjećam gdje sam vidio bolje napravljenu "gužvu" teško da nisu ostvarili današnje standarde. A isti NPCjevi se ponavljaju u svim sličnim igrama, pitanje je samo da li ih tražiš ili ne. :)

I dok nisam baš tražio ja bi svejedno ovo nazvao iznimkom. Jbga, baš mi se posrećilo pa sam uslikao nekoliko istih lica u krupnom planu. Ja sam ih primjetio tek kad sam krenuo crtat po slici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 18:39 (ZC_Someone).
17 godina

nisam igru igrao jos ali po onome sta sam vidija kod prijatelja jako sam razocaran

pari mi se da igra ide na shemu: ako se suljas nekog ubit (neku metu) dobro je da pobijes sve sto ne mos izbjeci. npr kad te cuvar ''prepozna'' i ti kao fake arrest i zabijes ga. razumin ja da je npr u nekoj selendri ako obuces odijelo policajca ocito da te ostali prepoznaju, ali u prvim misijama policajaca ima masu. i sad kako ce on mene prepoznat da ja nisam policajac? ili tamo neki hired thug. smijesno. 

mislim da cu nastojati koliko je to god moguce zadrzati prvi outfit jer ostali su nebitni a ionako je bitno da cuvara ubijes nego da ga zaobiđes. 

sta ce tice instinkta dosta je glup. ubijes nekoga i sad potjera za tobom ni metar od onog kojeg si ubio, upalis instinkt i kao oni ne ne prepoznaju. i ko seljo drziz ruku na glavi. ko mister bean kad napravi neko sra*e pa digne ruku kao niko ga ne vidi/nije vidio. s druge strane iskusni ubojica bi trebao imati taj instinkt, npr kad pokaze gdje je meta otisla, ali pogled kroz zidove je smijesan. pari da igram dishonored pa upalim onaj spell da sve vidim. checkpoint sistem save-anja mi se ne svida.

ima i dobrih stvari u igri ali cini mi se da lose stvari prednjace. 

malo detaljniji osvrt kad nabavim igru ali 1st impressions je mlak. niti blizu sto sam ocekivao.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina

Provjerite " privatne trgovine " :)

Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Provjerite " privatne trgovine " :)

cijeli jogurt je u akciji od prije 25 minuta  {#} SKDRW

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
15 godina
neaktivan

Važno da ne radi na onoj od 25 giga i sad moram opnovo rokat od 14 giga. Wooho

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa evo ovako, igra je ono okej, mada nisam ljubitelj ovakvih igara, ali ono okej se cini, nista posebno nista nesto lose, za mene prosek. Inace vrti se na oko 45 fps do 73 unutar kuce. napolje kad izadjem je oko 40 fps na medium high postavkama, full hd, fxaa ukljucen, msaa iskljucen naravno, v sync iskljucen i sve ostalo ukljuceno sto moze da se stiklira... i to bi bilo to otprilike...Grafika je okej, ali nekako cak i na hard postavkama je nekako lako nije tesko ako bi prevodili rec hard...Cim budem presao vise od pola komentarisacu nesto konkretnije.

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hmm vidim dosta negativnih stvari o novom Hitmanu. Ali eto sutra ga nabavljam pa ću i svoja mišljenja napisati. Mislim zasad da su dužni izdati neki patch nakon što vide gdje su što propustili.

0 1 hvala 0
15 godina
animal4444 kaže...

Pa evo ovako, igra je ono okej, mada nisam ljubitelj ovakvih igara, ali ono okej se cini, nista posebno nista nesto lose, za mene prosek. Inace vrti se na oko 45 fps do 73 unutar kuce. napolje kad izadjem je oko 40 fps na medium high postavkama, full hd, fxaa ukljucen, msaa iskljucen naravno, v sync iskljucen i sve ostalo ukljuceno sto moze da se stiklira... i to bi bilo to otprilike...Grafika je okej, ali nekako cak i na hard postavkama je nekako lako nije tesko ako bi prevodili rec hard...Cim budem presao vise od pola komentarisacu nesto konkretnije.

ok...

13 godina
neaktivan

Meni na mojoj konfiguraciji sve je max osim par opcija imam oko 30 fps

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

to je sasvim okej za ovakav tip igre.

13 godina
neaktivan
animal4444 kaže...
trolljegeren kaže...

to je sasvim okej za ovakav tip igre.

Bitno da je igrivo :) tek sam poceo pa cu javiti dojmove za par dana.

13 godina
neaktivan

Ljudi moji koji shit od igre {#},

ovo nema veze sa vezom,jedini razlog da igras ovu glupost je da nemas nista drugo pa da se tijesis sa ovim ispljuvkom od igre.

Apsolutno nikakvu slobodu nemas osim nekakvih bezveznih par nacina kako eliminisati metu,dobijas neke poene (pare)

za ucinjeno al su beskorisni,izazovi beskorisni uradio ih il ne uradio isto ga dodje tako isto i sa ovim poenima,

sakupio ih 3 hiljade ili 30 na kraju samo vidis taj zbir i nigdje ih vise ne vidis niti mozes sta kupiti za to.

Sve sto otkljucas od oruzja kostima ne mozes po svojoj volji koristiti,stoji tek radi ukrasa nekog u par misija imas izbor

sta ces i kako nositi,grafika sareno i mrsavo,gamplay dosadan nudi ti kao mogucnost da jednu misiju predjes na razlicite nacine

al ces za to dobiti jedno veliko nista kao nagradu a nije ni neka velika razlika u bilo kojem nacinu prelazenja,isto sranje drugo pakovanje.

Sve u svemu pokazalo se opet da danasnji developeri samo misle na lovu i da na racun slavnih naslova drze provjerene poslovice

dok ima ovaca bit ce i vune.

Igra je promasaj, full shit, ne isplati je se ni skinuti a kamol kupiti {#}

2 1 hvala 1
16 godina
Ionak nema nista bolje na tržištu a da je slicno hitmanu..tak da cu svejedno igrati
dado
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hitman 5, Službeno najavljen Hitman: Absolution
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice