Prvi dojam nakon 2h igre i tri misije je da su (lošije) recenzije bile u pravu.
Novi sistem šuljanja nekad više podsjeća na novi Deus Ex nego na Hitmana. Više se to svodi na skrivanje nego na korištenje tuđih odjela.
Pažnja na detalje je loša. Prođeš kroz vrata i puf, nemaš više odjeću koju si pokupio nego je na tebi odijelo koje si ostavio na početku misije. Kao da 47 nosi u džepu jedno pomoćno. I btw. sve to unutar iste misije. Ili nakon restarta od nekog checkpointa neki čuvari jednostavno nestanu.
Pa recimo snajper od 1.5 metra se može sakriti u odijelo... WTF! Naziv Doorman: Absolution koji sam vidio negdje mi je sad donekle jasan. A leveli koji i obećavaju stari gameplay su relativno mali i relativno jednostavni (npr. snajper se taman nalazi kraj prozora koji gleda na metu) i za prvi SA rating mi je trebalo doslovno 2 minute i jedan pokušaj. Koliko sam skužio NPC-jevi stoje na mjestu i čekaju tako dugo dok im se ne približiš da čuješ njihov dijalog. Što malo iritira.
Što se hardvera tiče, na 5850, i7 860, 8GB rama i 1680x1050 igra radi na oko 40-50 FPSa. Sve postavke na max osim MSAA.
Tl,dr prvi dojam nije dobar. Ali s pljuvanjem ne ću početi dok ne dođem bar do pola igre.
Slažem se sa svime, iako postoji par misija koje su vrlo blizu starom Hitmanu, ali ni to opet nije to. Prerušavaje su totalno uništili s uvođenjem koncepta da lik postaje sumnjiv svima koji su jednako obučeni- drugim riječima, ako se prerušiš u zaštitara, automatski si sumnjiv svim zaštitarima. Još ako se uzme u obzir činjenica da je sam sustav detekcije i rasta sumnjičavosti preosjetljiv, stalno se osjećate da morate nabrzaka prolaziti kroz level i izbjegavati kontakt, što ne daje dovoljno prostora za istraživanje i planiranje ubojite akcije. Naravno, moguće se prerušiti i u lika koji je jedinstven, primjerice kuhara, pa taj problem nije toliko izražen, ali s takvom maskom kretanje vam je ograničeno jer će vam vjerojatno iza ugla neki stražar zabraniti prolaz, tako da ste komotno mogli ostati i u odijelu. Navedeno mene osobno jako smeta, jer mi fali sloboda da sve pregledam i isplaniram kako ću eliminirati metu. Sve u svemu, igra nije loša, ali je iznimno loš nastavak.