- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam sa 78 packova dobio elise, te rogue i priest legendu, nijedan quest. Htio sam crafat hunter quest i shaman legendu jer mi se elementali cine super, ali citam toliko razlicite dozivljaje u igri da je naprosto nemoguce znat "sto valja".
Od toga da rogue quest sucka maksimalno - imao sam i sam prilike 3 puta igrat protiv njega sa "sklepanim" deckom i 3 puta sam ga razvalio, naprosto je prespor - do "turn 4 ima rijesen deck i iza toga summona jeftine 5/5 mobove", da je to strasno. Discard lock, sa i bez questa djeluje bolesno, nikad ga nisam dobio, naprosto bude premocan sam legendary mob, a sa questom vjerojatno jos strasnije, ali ubije me uvijek prije nego ispuni quest, ili kad ga ispuni, ali nije ga iskastao.
Quest mage me dobio, igra "control" do 10 mane i sa random spelovima, a na turnu 10 skasta 3/2 moba, spelovi su 1 manu jeftiniji, iskopira ga, nesto random i warp, zatim ide antonidas, jos jedan taj mob da bude spell jeftiniji, iskopira ga (istina, to su antonidas i 2 4 karte kombo, ali imao ih je) i krene castat besplatne fireballe do smrti.
Ne znam, ne cini mi se to toliko tesko napravit jer mi se identican scenarij desio dvaput
Pre kaoticno mi je trenutno stanje, imam nedovoljno dobre karte ista pametno radit, rogue i priest legende su za sada lose, nemrem radit deck oko njih. Imam 16k dusta, tako da cu nesto radit, samo cekam da se meta utabili. Ima bolesnih kombinacija i potencijalno dobrih questova, za sada imam u planu 3-4 decka radit, cak me ne bi dosli toliko skupo sve skupa oko 10k dusta, ali isto sam napravio sa 12k dusta paladinom proslu ediciju, pa je ispao ne toliko bolesno dobar koliko sam planirao, naprosto ga je bilo koji aggro shaman ili pirate deck jeo... jadeovi da ne spominjem., a za puuuno manje dusta
Ja sam sa 78 packova dobio elise, te rogue i priest legendu, nijedan quest. Htio sam crafat hunter quest i shaman legendu jer mi se elementali cine super, ali citam toliko razlicite dozivljaje u igri da je naprosto nemoguce znat "sto valja".
Od toga da rogue quest sucka maksimalno - imao sam i sam prilike 3 puta igrat protiv njega sa "sklepanim" deckom i 3 puta sam ga razvalio, naprosto je prespor - do "turn 4 ima rijesen deck i iza toga summona jeftine 5/5 mobove", da je to strasno. Discard lock, sa i bez questa djeluje bolesno, nikad ga nisam dobio, naprosto bude premocan sam legendary mob, a sa questom vjerojatno jos strasnije, ali ubije me uvijek prije nego ispuni quest, ili kad ga ispuni, ali nije ga iskastao.
Quest mage me dobio, igra "control" do 10 mane i sa random spelovima, a na turnu 10 skasta 3/2 moba, spelovi su 1 manu jeftiniji, iskopira ga, nesto random i warp, zatim ide antonidas, jos jedan taj mob da bude spell jeftiniji, iskopira ga (istina, to su antonidas i 2 4 karte kombo, ali imao ih je) i krene castat besplatne fireballe do smrti.
Ne znam, ne cini mi se to toliko tesko napravit jer mi se identican scenarij desio dvaput
Pre kaoticno mi je trenutno stanje, imam nedovoljno dobre karte ista pametno radit, rogue i priest legende su za sada lose, nemrem radit deck oko njih. Imam 16k dusta, tako da cu nesto radit, samo cekam da se meta utabili. Ima bolesnih kombinacija i potencijalno dobrih questova, za sada imam u planu 3-4 decka radit, cak me ne bi dosli toliko skupo sve skupa oko 10k dusta, ali isto sam napravio sa 12k dusta paladinom proslu ediciju, pa je ispao ne toliko bolesno dobar koliko sam planirao, naprosto ga je bilo koji aggro shaman ili pirate deck jeo... jadeovi da ne spominjem., a za puuuno manje dusta
meni se cini poprilicno dobar deck sa rogue legendary , toast ga koristi poprilicno cesto ...
trenutno sam iscraftao samo elise jer mi pase uz druid quest a i zabavna je karta , i trenutno razmisljam iscraftat rogue quest i rogue legendary jer oba rogue deck-a mi se cine poprilicno mocnima ...
Ovi elementaili su tako super zanimljiva mehanika. Krafto sam sve ove neutrane koje koristim u svom pally decku. Super se uklapaju u ovo buffanje miniona u ruci jer mogu mnogo ovih 1 mana 1/2 izgenerirat od samih elementala.
Ovaj hemet kojeg sam dobio jučer je također super karta, jer kad dođem do lategame-a samo njega bacim i garantirane su mi 4 + mana karte i ne mogu dobit ove slabe elementale. Krafto sam elise, al game-ovi ne traju tolko dugo da ju uspijem odigrat i izvuć još pack.
Rogue quest je meni broken. Prejednostavno ga je završit, a kad ga završi samo pobaca brdo ovih 1 mana sa charge i moš se j*bat. Ja bi taj quest povisio za +1 miniona za odigrat, znači 5.
ja sam otvorio 46 packova i dobio 2 leg. za warlocka (Lakkari Sacrifice i Clutchmother Zavas) i sad igram diskarda
scraftao sam rogue quest, i moram priznati deck je presmijesno lagan i bezobrazno op , doduse trenutno sam tek na 15lvlu ,ali svejedno trenutno meljem protivnike neovisno o tome imao ja dobar ili los draw ...
definitivno ce trebati nekakav nerf u stilu draw 5 iste karte za 5-5 , ili draw 4 iste karte za 4-4 .
scraftao sam rogue quest, i moram priznati deck je presmijesno lagan i bezobrazno op , doduse trenutno sam tek na 15lvlu ,ali svejedno trenutno meljem protivnike neovisno o tome imao ja dobar ili los draw ...
definitivno ce trebati nekakav nerf u stilu draw 5 iste karte za 5-5 , ili draw 4 iste karte za 4-4 .
Ja igram aggro huntera i jos nisam izgubio od quest rogue-a...
Ja igram aggro huntera i jos nisam izgubio od quest rogue-a...
hmm da ,zapravo bilo koji agro deck bi trebao bez poteskoca srediti quest roguea kao npr. pirate warior, murlock ...
danas me quest mage razbio, a imao sam jedno 50ak hp-a (sa armorm).. 4 komada aprentice-a, pa novi turn, pa antonidas i infinite fireball..
jučer me jedan quest rogue zabio, a danas 2 concedeala nakon 3-4 turna.
warrior mi nije ni najmanje opasan, a nekoliko ih je otključalo quest do kraja danas. a discard lock me 2 puta zabio prije nego je uspio uopće dići portal
sve u svemu mi se čini da aggro i te kako još uvijek dominira.
igram najviše jade druida, jer mi se do sada nije dalo ništa previše deckove slagati.. imam dosta dobar wr s njim i dalje.
eksperimentirao sam malo i sa murloc pally-em, ali mi fali još dosta novih murloca, a ne craftam još ništa dok se malo meta ne ustabilizira.
i otvorio dns još 2 packa, još uvijek bez legenda znači 3 do pitty timera (mislim da sam zadnji otvoreni pack prije exp. dobio finjah-a)
Već mi je pomalo muka igrat protiv rogue-a. Ak nedobijem dobar early game (izvućem krive 3 krate) već sam izgubio. Jebeš takav game i deck protiv kojeg moraš igrat.
U 90% slučajeva oni ispune quest do turna 5 i uvijek ga sa preperation aktiviraju. I onda se moš jebat.
Ak ih nisi pritisnio rano gotovo.
danas scraftao murlock quest i 2epica koji adeptaju sve murlocke .... eer nisam nesto pretjerano odusevljen
Ak ih nisi pritisnio rano gotovo.
i to sa agro deckom, ako igraš control u banani si

Imam totalno mixed feelings za sad što se tiče nove ekspanzije.
Aggro je i dalje na tronu, contol deckovi su u još banani, same old, same old...
Treba pričekat barem 2 tjedna da sve legne na svoje mjesto, ali svakako je pozitivna poplava svih klasa i raznih kombinacija deckova.
Koliko vidim, sve kako je trump reko:
aggro i discard lock
elemental, shaman vodi radi legende, ali moze i drugi
aggro shaman
midrange shaman
rogue quest
hunter quest, hunter bez questa
Glavna misao je aggro/zoo, control eventualno neki handlock
Priest u banani, paladin nije baš nešto, warrior... lol rofl
Jade druid se još drži.
Imam totalno mixed feelings za sad što se tiče nove ekspanzije.
po meni sve očekivano. jedino nisam očekivao da će neki questovi biti totalno IMBA.
Ja igram neki midrange elemental pally i jedini tko mi radi probleme je rogue quest, al to samo u slučaju ak dobijem loš early game. Ubacio 2 drty rat-a tak da mi je to puno puta pomoglo i protiv rogue questa i drugih klasa koje se oslanjaju 1-2 specifična miniona.
Rogue quest :-)
Što reći osim WTF...
Rogue quest :-)
Što reći osim WTF...
ja (kad imam sreće) redovito rješavam quest rogue sa ovim hunter deckom
Pod WTF sam mislio kako uopće takva karta može završiti u distribuciji i kakav oni playtest uopće rade?
Imaš quest za 1 manu (i uvijek je u starting handu) koji riješiš do turna 4-5 i onda štancaš 5 mana minione. Znači svaki minion za 1 manu je 5/5, da ne pričam o tome koliko karti sad rogue ima za povlačenje (charge) miniona u ruku pa natrag na board.
Smiješno.
Dok ti se potrefi draw i "luck factor" naravno da ga možeš dobiti i nije nemoguće, ali je definitivno novi cancer.
Najveća irona je to da mu je solidan counter pirate warrior kojeg ljudi ne mogu više smislit :-)
ae fala bogu da sam pobijedio rogue quest sa mojim omiljenim deckom quest druidom , turn 2 bacim 5/5 stealth tigra , turn 3 bacim 3/3 koji postane 5/5 ako imam 5atack miniona na boardu , 4mana bacim 5/5 faceless shambler i udri sve na face ,nije mu pomoglo ni to sto je vec imao aktiviran quest na 4 turn-u...
Također, ako se misliš za Kalimosa - go for it :)
quest druid -slab ali zabavan i simpa,
murlock shaman -kod mojih protivnika je izgledao dobar i zabavan deck ,a kad sam ga probao vidio sam da nije nijedno od ta dva,
Quest warior - tek sam ga nedavno scraftao, obecava ali toliko sam dosad imao nesrece sa tim deckom da to nije normalno,
Elemental shaman- preslican mi je dragon priest decku pa me nije privukao s obzirom da nije nesto inovativan deck,
Quest rogue- iznimno zabavan deck, trenutno mi je drugi deck po omiljenosti,
Rogue deck sa ovim novim legendarijem od roguea- moj trenutno najomiljeniji deck, protiv svakog decka ima sanse pobijediti, kombiniram ga sa nzothom da bude jos zabavniji,
Trenutno mi je ova ekspanzija daleko najbolja od svih drugih, toliko razno raznih buildova ,samo prelazim s jednim buildom na drugi i kombiniram ih...

ja sam na točno 40-om packu dobio shaman quest. Igrao sam ga malo, i u glavnom pobijedim/izgubim prije nego riješim quest.
nisam dobio niti jednog gentle megasaura koji bi dobro legao u taj deck (a ne želim spičiti 800 dusta na epic koji ću koristiti u max 2 decka).
craftao još nisam ništa, čekam da se meta još malo ustabilizira.
trenutno me najviše vuče da craftam rogue ili mage quest.
Ja sam dobio warlock i hunter quest pa sam samo njih probao. Zaključak je da je hunter nakon ove ekspanzije postao "igrivija" klasa, ali preferiram deckove bez questa (prespor mi je quest nekako)... Warlockov quest je dobar i u kombinaciji sa Zavasom je zabavan te ga je lako odraditi, ali je nagrada IMO preslaba; dva 3/2 impa lako se rješavaju nakon turna 5, a do tad je health već na pola pa je teško burstati pobjedu...
Craftao sam jučer Sherazin build od roguea (Vilespine Slayer FTW) i kako The Veky kaže, prezabavan je! Quest nisam htio iz principa jer je cancer i uvreda za svakog HS igrača.
Mislim, takav quest dati rogue klasi koja ima toliko mehanika da ga ostvari do turna 3 (Shadowstep i Preparation) i onda spama Stonetusk Boar i sl. karte... Sad vidimo zašto su Conceal maknuli u wild, uglavnom, očekujem nerfanje uskoro...
Mage quest me isto iritira, ali jedino zbog vremena na koji se svaka partija protegne (nerijetko mi protivnik odigra 4 Ice Blocka). U usporedbi sa rogue questom, mage quest ima mnogo countera tako da nije toliko OP.
Ostali questovi me nisu toliko privukli pa ih nisam ni craftao.
Ugodno me iznenadio hand buff elemental paladin, sa tim deckom sam možda i najviše igrao, a spomenuo bih još i secret mage-a koji me podsjeća na dobrog starog naxx secret mage-a sa Undertakerom...
I meni je ova ekspanzija daleko najbolja od svih do sad! GG Blizzard!
I meni je ova ekspanzija daleko najbolja od svih do sad! GG Blizzard!
još samo da srede taj rogue quest jer je redikulno broken.
Neće ga sredit, eventualno neku kartu koja ga omogućuje, tipa shadowstep ili nešto...
Ja ga ne bih craftao, teško da će ostat ovako 2 godine... makar tko ima višak dusta, mislim da je mjesec-dva siguran.
makar tko ima višak dusta, mislim da je mjesec-dva siguran.
bojim se da si tu u pravu..
Ja sam se doslovno prošetao do ranka 9 s discard lockom jer sam dobio novi legendary pa ga odlučio isprobat, ali dalje ne ide pa isprobavam control deckove.
Vrlo je šarena meta trenutno, ima svega i svačega tak da je u biti zanimljivo.