Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.288.490
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Igra je postala besplatna ali sa nekim restrikcijama,nema veze,sad ću konačno isprobat - https://www.guildwars2.com/en/news/play-for-free-today/

Kupnjom ekspanzije Guild Wars 2: Heart of Thorns automatski će bit maknute sve restrikcije kao da ste kupili core verziju Guild Wars 2.

DiRT rally profil - https://www.dirtgame.com/uk/racenet/3946 STEAM : L3Gi0n4R
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 23:50 (ApretaH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

I sa tim restrikcijama još uvijek će te se moći jako dobro zabaviti igrakući ovu igru, Svakako isprobajte ako niste.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2
AmonZero kaže...

I sa tim restrikcijama još uvijek će te se moći jako dobro zabaviti igrakući ovu igru, Svakako isprobajte ako niste.

Eto baš sam sad zaigrao i došao sam do Lv.7.Smješan mi je bio onaj quest di sam gađao balavurdiju sa grudama snjega,inače standardni MMO questovi,donesi ono,uberi ono,ubij ono.Grafički je sve lijepo,eventi su zanimljivi,al nemam prokleto viška vremena za odvojit vrijeme koje je potrebno da se to sve uhoda kako treba.

12 godina
ApretaH kaže...

Grafički je sve lijepo,eventi su zanimljivi,al nemam prokleto viška vremena za odvojit vrijeme koje je potrebno da se to sve uhoda kako treba.

GW2 je prilično kežual MMO, koji nema neki gear grind, tako da ne traži puno vremena za držanje koraka sa ostalim igračima.

PSN - DeniZg80
16 godina
DeniZg kaže...
ApretaH kaže...

Grafički je sve lijepo,eventi su zanimljivi,al nemam prokleto viška vremena za odvojit vrijeme koje je potrebno da se to sve uhoda kako treba.

GW2 je prilično kežual MMO, koji nema neki gear grind, tako da ne traži puno vremena za držanje koraka sa ostalim igračima.

Od kad je to Ascended gear casual za nabavit?

Svi pricaju o casual koji je vrijedio prva 3 mjeseca dok nisu krenuli ascended ubacivat. Jedino kaj nema je daljnji vertical progression, ali:

Dodaju novu profesiju, dodali su na sve postojece (i novu) dodatnih 9 specijalizacija, uveli su sada raidove koji ce biti skillbased, kao i sve ostalo u igri.

Toliko toga se promijenilo, a Ascended gear nije vise pitanje prestiza vec potreba - za sve osim PvP-a, u PvPu je isto od prvog dana, svi imaju sve otkljucano i gleda se samo skill.

Istina je samo da se za razliku od WoW-a i slicnih MMO-a ovdje gear farma samo jednom, dokle god zelite isti build zadrzat, a sad je dodatno da se ascended gearu moze mijenjat i statove u mystic forgeu, pa necete cijeli morat iznova craftat vec samo farmat materijale za rerol geara ukoliko se mijenja build. sto se mene tice, ko krece sutra igrat sa starim lvl 80 accountom sa epic earom iz dungeona, ima mjese-dva farmanja za ascended gear, vjerojatno i dulje ako nece nista kupovat.

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

sta ce ti ascended gear ako farmas samo PvE evente i dungeone. Ascended ti jedino treba ako rokas fraktale, a dosta ljudi uopce ne igra to jer jednostavno nije njihov štih. Exotic oprema je sasvim ok, nije skupa, lako se nabavi na TP-u i miran si.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Bas me zanima sad kad dodje raid koliko vas ce raidat u exoticu, fraktali su vam preko lvl 40 maltene nedosanjan san, a i WvWvW vam je vjerojatno zanimljiv - ne kazem da se ne mozete stopit sa zergom i nadat najboljem, ali uvijek je bilo onih koje su drugi runali, pa pretpostavljam da vam to ovdje vecini odgovara.

Ne kazem da je apsolutno nemoguce igrat igru bez toga, ali sretno dalje sa contentom... Ako vam vec sada nije, uskoro ce vam postat neohphodan, buduci ce sve dalje biti zahtjevnije i zahtjevnije.

Ima onih koji su se uljuljali u tu neku "exotic je sasvim dovoljan" rutinu, ali davno su ti dani prosli. Solo PvE je vjerojatno OK, ali doista je to sve sto zelite od ove igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

pa za casual style definitivno ti netreba nista vise. Ja nisam nista rekao da necu nabaviti ascended na svakom liku, dapace to mi je wet dream. Ali stvarno ima gro ljudi kaj igraju casual i uzivaju u igri i open world stvarima, nisu zeljni ni pvp-a ni wvw-a a jos manje fraktala. Vecinom su to zene i muskarci koji imaju obitelji i koji se zele maknuti malo od realnosti i malo opustiti uz casual gaming. A vjeruj mi kad ti kazem da je takvih mnogo.

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Pitanje jedno,jel se može napravit Backup na eksterni HDD kompletne igre tj.foldera kompletne igre? Naime sljedi mi clean install Windowsa a neda mi se ponovno skidat cca.24GB zbog "super brzog" interneta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ApretaH kaže...

Pitanje jedno,jel se može napravit Backup na eksterni HDD kompletne igre tj.foldera kompletne igre? Naime sljedi mi clean install Windowsa a neda mi se ponovno skidat cca.24GB zbog "super brzog" interneta.

Koliko znam, samo trebaš skopirat onaj Gw2.dat file i on ti ga automatski prepozna, ali me nemoj uzimat za riječ.

Say hello to my little friend
12 godina
ApretaH kaže...

Kao i kod većine MMORPG igara, možeš copy-paste-ati GW2 na bilo koji disk i radit će.

PSN - DeniZg80
12 godina
Guild Wars 2
Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2

na kojem serveru ima nasih, evo skinuo pa da oderem malo

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2

Gandara, Desolation iako to više nije toliko bitno pošto su svi sad na megaserveru, iako ćeš većinu vremena biti sa ljudima sa svog servera ili sa onima sa kojima često igraš

eo i ja instalirao opet nakon skoro godinu dana stanke da vidim šta ima novo i po starom nema ništa, osim gem store outfita

P.S. ak trebas pomoć sa levelanjem ili čisto nekog za zajebanciju u igri dodaj me: JuXo

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 17:34 (JuXo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Guild Wars 2

Cek, cek, cek... godinu dana pauze si uzeo novoga je svasta, 2 cijele nove mape sa pregrst sadrzaja, kompletno preradjeni build/trait sustavi, gear, combat i svasta nesto.

Ajde budite objektivni kad pisete... Istina i dalje se peglaju world eventi i champion train farmovi, ali ako niste godinu dana igrali barem 2-3 tjedna imate da polovite sve novo.

Dolazi ekspanzija krajem 10. mjeseca pa ce biti jos i vise, najavljen i raid.

EDIT:

Sto se tice servera Gandara/Desolation ako trazis nase ljude. Megaserver je uveden ALI WvW igras SAMO sa svojim serverom, tako da to je mozda za razmislit, takodjer PvP je sa svojim serverom (igra se protiv drugih, naravno, ali ne moze neko iz Ganrade biti u teamu za ranked PvP sa nekim iz Desolationa).

Ako zelis biti sa ljudima iz drugog servera, na vecini mjesta mozes kao gost sa limitiranim mogucnostima, nisam siguran kako ce biti sa Guild Hallom, ali ne bi me cudilo da i tamo mozes uci u Hall, ali PvP neces moc sa njima radit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 19:22 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Guild Wars 2

Dali se isplati poceti igrati kao f2p model? S obzirom da dolazi expanzija ? 

I dali sam ja jedini koji je imao problema " prije " mozda pola godine od prilike igranja sa 60 FPS-a padne naglo na 16... Pa bude normalno pa opet isto ... ili kad je wvw uzas.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Isplati se, buduci da ako kupis ekspanziju, core igru dobijes besplatno (isto ce vrijedit i ubudue, kupis zadnju ekspanziju i sve prethodne dobijes).

Sto se tice performansi, nemoj igru tjerat sve na max, iako ce ti kad si sam radit, u La, ili WvW ces imati problema, jednako kao i na world boss eventima kad ima jako puno igraca.

Ja sam sa starim kompom igrao sve na max osim u tim situacijama - prije world boss farma ili WvW bih smanjio grafiku gotovo na minimum, dok ne dobijes "krpene lutke" - naprosto svi igraci ti izgledaju identicno, osim rase, spola i oruzja koje koriste.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Isplati se, buduci da ako kupis ekspanziju, core igru dobijes besplatno (isto ce vrijedit i ubudue, kupis zadnju ekspanziju i sve prethodne dobijes).

Sto se tice performansi, nemoj igru tjerat sve na max, iako ce ti kad si sam radit, u La, ili WvW ces imati problema, jednako kao i na world boss eventima kad ima jako puno igraca.

Ja sam sa starim kompom igrao sve na max osim u tim situacijama - prije world boss farma ili WvW bih smanjio grafiku gotovo na minimum, dok ne dobijes "krpene lutke" - naprosto svi igraci ti izgledaju identicno, osim rase, spola i oruzja koje koriste.

Nebih vise davao novce za gw2... Kupio sam jednom igru i nije mi to bilo to ... I onda sam nakon godinu poceo ponovo igrati FPS me ubijao , tako da sam izgubio volju i opet eto od prilike par mijeseci " pola godine " bi mozda pokusao zaigrati kad je vec f2p ... Ili sacekati WildStar posto isto tako prelazi na f2p , i cini se isto dosta zanimljiva igra... A sto se tice postavki kad stavim sve na max ili sve na low to je razlika u FPSU mozda 10 tak ... Sto je premalo za LOW i MAX : / 

12 godina

Wildstar je znatno lošije optimiziran od GW2 (bio kad sam ga ja igrao).

Ako igraš sa konfom koja ti je navedena, nećeš sa naigrati niti jedne od tih igara.

PSN - DeniZg80
16 godina
Guild Wars 2

Pa tocno to, Wildstar je dosta losiji od ovoga sto se tice optimizacije. Vec sam pisao o tome, u gradu nisam mogao uopce prici banci na starom kompu jer bi mi sve stalo, isao sam u grad na sekundarnu lokaciju gdje nije bilo igraca. Da ne velim da je igra znatno losija jer dosta od najavljenog nisu isporucili, stali su releaseu, a content koji je tamo je radjen tako da se beskonacno grinda svaka glupost i da naglasavaju "HardCore", pod cime misle da 90-95% ljudi placa za igranje, a oko 5-10% ih uspije igrat endgame. Koliko god to ljudima iz neke nostalgije pasalo iz WoW-a, definitivno nismo u vremenima gdje postoji samo 1 relativno pristojan i dostupan MMO pa da si zadovoljan mrvicama samo da bi u njemu sudjelovao.

F2P im je zanji pokusaj da ozive igru, ali buduci da su imali pretplatu I ingame store, pretpostavljam da im se business model bazira na beskonacnim mikrotransakcijama uz pretplatu, pa ce i VIP (pretplata) accounti imat vjerojatno znacajnije prednosti.

GW2 bolje radi na intelu, to je istina, ali igrao sam igru sa ljudima koji su bili na svakakvim konfiguracijama, izvan navedenih evenata im je sve radilo, a tamo kad su snizili graficke postavke takodjer nisu imali problema. Nije ovo pokusaj uvjeravanja vas kojima ne radi super da vam u stvari radi odlicno, vec cisto informacija da mozda niste probali sve sto ste mogli. Meni na max (ima ovdje negdje screenshoti) radi na preko 20fpsa, mislim da sam svega nekoliko puta kratko vidio da mi je palo na tipa 19 ili 18. Cak i world eventi rade preko 20 na max, dok 99% vremena igram na 60.

Na i7 920 i gtx 470 je radilo savrseno kad sam smanjio graficke postavke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Ja sam na AMD-u i igram sve na max osim što sam ograničio broj vidljivih likova na medium. Kad je neki world event padne malo fps, ali iskreno ne vidim zašto bi to ikom smetalo, nije to FPS ili neka racing igra da ti djelići sekunde utječu na išta. U takvim eventovima sa masom ljudi rijetke su situacije kad si pod nekim stvarnim presingom, jedino na teqatlu, ali i da padneš zbog sporosti kompa ili lagga, imaš hrpu ljudi oko sebe koji će te dić. Gledaj si health bar i ako vidiš da pada evadeaj iako ne vidiš što te ozljeđuje (burn polja od teqatla nekad kasne sa renderiranjem) i bit ćeš ok.

Jedino drugo mjesto gdje značajnije pada fps je na prvom dijelu charr instance u fraktalima, što je isto apsolutno nebitno jer trčiš uz rub i ne agroaš neprijatelje sve dok ne dođeš do vrata, tamo pak gledaš u mali broj likova i fps ti se vraća u normalu.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 8:58 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DeniZg kaže...

Wildstar je znatno lošije optimiziran od GW2 (bio kad sam ga ja igrao).

Ako igraš sa konfom koja ti je navedena, nećeš sa naigrati niti jedne od tih igara.

Iskreno i jedna i druga igra su poprilicno NE optimizirane... Al meni dosta bolje radi WildStar nego Gw2 ... 

A ne znam sto se necu igrati sa mojom konfiguracijom.... Te igre su stare ajme... Zapravo bi svaka od te 2 trebale raditi na max da su  optimizirane kako spada... 

A probavao sam i razne mogucnosti sa grafikom.... Samo ne kontam na LOW i na High gotovo isti FPS ... nema bas nekoga smisla ... Kolko sam vidio na yt likovi sa 3 puta jacim PC-om imaju problema ... oko FPS-a

12 godina
razermario kaže...

A probavao sam i razne mogucnosti sa grafikom.... Samo ne kontam na LOW i na High gotovo isti FPS ... nema bas nekoga smisla ... Kolko sam vidio na yt likovi sa 3 puta jacim PC-om imaju problema ... oko FPS-a

Ima smisla. To se dešava kod većine (neoptimiziranih) MMORPG igara, jer su CPU heavy.

Nasviraš grafičke postavke, opteretiš GPU i sruši ti se FPS. Smanjiš skroz grafičke postavke, rasteretiš GPU, ali ti se time dodatno optereti CPU koji je ionako opterećen i opet ti se sruši FPS. Zvuči neobično, ali tako je.

PSN - DeniZg80
16 godina
Guild Wars 2

Ne znam, necu vise pisati o performansama jer ionako nema smisla. Igra je trenutno (core game) free 2 play, pa svatko tko zeli moze isprobat, a oni koji uspiju narihtat da im radi mogu nam se uvijek pridruzit u ekspanziji, ima je za kupit od 34€ na vise.

Proveo sam u njoj gro sati vise nego u WoW-u, ako nista onda zato kaj se mogu spojit danas, pa ne igrat 3 dana i opet se spojit... u WoW-u sam stalno kalkulirao koliko cu vremena kada imat za igru i ako sam znao da u mjesecu 10-15 dana necu moc igrat naprosto nisam uzimao pretplatu.

B2P je, uvodi se raid, ako vam sve ove stranice pisanja da je igra ok nisu dovoljne, uz cinjenicu da je (core) free 2 play i nemate sto izgubit, onda bolje ni nemojte.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 10:02 (Rhodin).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Guild Wars 2

Je li mi koji smo kupili original igru jos davno, imamo li neke beneficije, nije fer da svi dobiju f2p igru, a nas koji smo dali pare za nju ko jebe. ???

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Ako kupis ekspanziju, a platio si i core game, dobijes free character slot naspram onih koji kupe samo ekspanziju, a core uzmu kao F2P. Vec smo se bunili na to pocetkom ljeta kad su najavljeni uvjeti.

Sa druge strane vi koji ste kupili ranije imali ste 3 godine igre prije izlaska F2P core djela igre.

Od sada na dalje ce sve osim zadnje ekspanzije biti F2P, dok ce se zadnja ekspanzija kupovat. Njima je to win-win, uvijek ce biti ljudi koji igraju zandju ekspanziju jer je igra dobra, a stari djelovi svijeta ce uvijek imati dosta igraca zahvaljujuci F2P modelu, sa time da ce tu nesto zaradit i na microtransakcijama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 8:08 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Od 1-70 odnosno do max levela mi je bilo najdivnije iskustvo u bilo kojem mmo-u do dana današnjeg.

Combat sistem, grafika, loot, random misije i bosevi pa čak i story mi je bio vrh.

Nakon 70 isprobao na 2 tjedna i wvw i pvp i fraktale i dungione i naravno world booseve čisto farmanje.

Nakon ta dva tjedna nisam imao razloga zašto igrati dalje. Pvp još nekako da sam našao ozbiljne ljude iz guilda ali svi su više manje igrali pvp radi dailija ( pričam o guildu croatian maniacs). Ovo ostalo nema smisla, jer eng game ne ovisi baš o itemima, a onaj ascended gear mi je predosadno bilo farmati.

Možda glupo razmišljam, jer gw2 ima suprotan koncept od wow-a, ali volio bi vidjeti razliku, pravu razliku u itemima koje fakat moraš zaslužit u end game-u kao što je napravljeno u wow-u. Volio bi imati i mountove, pa taman da ih moram tražiti kao u wow-u što bi mi itekako dalo volje igrat dalje.

Užasno sam razočaran ekspanzijom i samom strategijom igre pošto je to sve moglo biti u jednom većem patchu.

Mada iskreno da mi i poklone ekspanziju nemam radi čega igrati zbog gore navedenih razloga. Dakle nemam razloga igrati jer ostajem isti lvl, story eventualno prođem jednom i gotovo što nema smisla ako npr nisam igrači koji voli prolazit story line, pvp i wvw praktički ostaje isti, raidovu će biti isti k ko i dungioni na kojima se treba još puno proraditi itd.

Kažem možda griješim ali meni fale te stvare pod eng game koji bi da je po mojem doslovno pregazilo sve mmo-e koje postoje (uključujući wow).

Šteta, šteta, šteta. 

P.S. : Igru sam kupio za 10 eura kada su imali akciju na više navrata i nije mi žao tih novaca, podržavam f2p model da mogu i igrači koji nemaju novaca probati igru. Mada da je riječ o pravoj ekspanziji sa velikim promjenama dao bi i 1000kn, jer nema plačanja gametime-a a gw2 ima puno elemenata koji su mnogo bolji nego u bilo kojem drugom mmo-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 8:40 (amd freak).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

zato sada dolaze raidovi i guild halovi s kojima ce taj end game malo zazivjeti. Bar se nadajmo tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Al bez da kupujes dali se isplati igratii, dali ce biti i dalje ljudi . Dali ce biti problem sa itemima , sa chatom i slicno na f2p. Ako me kuzis sta mismilim Jer bi mozda opet zaigrao

16 godina
Guild Wars 2

Ne kuzim iskreno, kakvi problemi sa chatom i itemima?

Ideja F2P i jest da igrate sa nama i da stari dijelovi igre i dalje budu puni. F2P igraci ce odrzavati igru zivom u svakom trenutku. Isplati se uvijek igrat, ako mozes sam prezivjet cinjenicu da ti je dostupno oko 80% igre - dakle novi predjely, mastery sustav itd ti nece biti dostupni (sto se tice same mape mislim da se oko 10% dodaje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice