SSD daje bolje performanse! Ali kakve, pitanje je sad. SSD ima brze citanje/pisanje/pristup podacima od mehanickog HDD-a pa se igre brze ucitavaju. Zakaj neko predlaze defragmentaciju obicnog HDD-a? Zato jer cemo defragmentacijom dobiti da se podaci "posloze" u jednu "liniju", umjesto da budu razbacani po disku. Igra poput GTA ima ogromnu kolicinu podataka i baratanje potonjom je muka za HDD di glava skace ko... nvm. Kuzite kaj mislim. U samoj igri nece doci do pada FPS-a zbog toga, ali ce se desavati frizevi, jaka trzanja i slicno. Kak bi se to mainstream reklo "stuttering". Ista shema ce se desavati ako nemate dovoljno rama, pisat ce se po disku koji je nekoliko puta sporiji i zbog toga ce stekati. Da se razmemo, ssd nece podici fps, ali u GTA slucaju ce znaciti stabilnost i brzinu ucitavanja. Evo. Ide ko na pivu?
Ovak: kod SSD-a je samo brži LOAD igre ništ drugo
Igra kad se jednom učita to je to, najćešće je utrpana u RAM, meni sa 16GB DDR3, (nemam uključenu virtual memory), igra se učita (cca. 1.5 GB/ +- 500MB igra zauzima) (story mode), Online mode (1.8 GB/ +- 500MB)
Nakon toga bar po meni mom stroju, nema više rada na HDD/SSD-u (bilo kojoj pohrani) (testirano na mom SSHD-u)
Jako dugi loading screen (tipa Joining online) ima veze jedino sa komunikacijom servera i klijenta (na mojoj vezi 4Mb/s down, 0.5Mb/s up), tokom spajanja na online brzina bude (300Kb/s down, 100Kb/s up ilitiga kao da imam ADSL iz 2004 512Kb/s down i 128Kb/s up krivica je do njih)opet sve ovisi o vezi klijent server. (nema veze što piše tipa Joining ili Loading, najćešće je Joining kriv za dugo učitavanje online moda)
Nisu rješili dobru komunikaciju i to je to
Defrag jedino je dobar za HDD i ubrza loading game (pucanje sa HDD-a na RAM) ali jako malo ubrzanje loading igre, nikako ubrzanje fps-a.
Defrag je dobar samo HDD za brži Loading igre, ali nema veze sa FPS-om.
Štekanje FPS-a zna biti do CPU/GPU i RAM-a. (normalno sve mora biti dobro utopljeno sa naponom, jer igra traži dobar hardware, a svaki hardware mora imat dobar PSU.)
Ponekad je potrebno vidit stanje HDD-ova (S.M.A.R.T.) da nema koji relocirani ili bad sektor, te opće stanje HDD-a, pa zbog toga se dogodi neka greška od OS-a pa do štucanja ili pucanja igre.
Zauzeće igre se vidi na slikama.