- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
SSD daje bolje performanse! Ali kakve, pitanje je sad. SSD ima brze citanje/pisanje/pristup podacima od mehanickog HDD-a pa se igre brze ucitavaju. Zakaj neko predlaze defragmentaciju obicnog HDD-a? Zato jer cemo defragmentacijom dobiti da se podaci "posloze" u jednu "liniju", umjesto da budu razbacani po disku. Igra poput GTA ima ogromnu kolicinu podataka i baratanje potonjom je muka za HDD di glava skace ko... nvm. Kuzite kaj mislim. U samo igri nece doci do pada FPS-a zbog toga, ali ce se desavati frizevi, jaka trzanja i slicno. Kak bi se to mainstream reklo "stuttering". Ista shema ce se desavati ako nemate dovoljno rama, pisat ce se po disku koji je nekoliko puta sporiji i zbog toga ce stekati. Da se razmemo, ssd nece podici fps, ali u GTA slucaju ce znaciti stabilnost i brzinu ucitavanja. Evo. Ide ko na pivu?
Nisam defragmentiro disk sigurno dva mjeseca i nisam imo nikakav stuttering...
Ubiit jesam, ali sam kasnije zaključio da mi to radi x360ce emulator; micanjem njegovih datoteka iz igrinog foldera stuttering je nesto.
A nakon šta sam zaključo FPS nemam više stutteringa ni sa emulatorom, (a i skinuo sam drugu verziju x360ce progama pša je možda do toga)!
A reko bi da do stutteringa dođe radi toga šta mnogi imaju uključenu opciju da se dozvole postavke koje prelaze dozvoljenu količinu VRAMa i kada se napuni sva video memorija nastane kaos...
Iako mi prelazi za cca 400 MBa nisam imao problema sa time!
A stvar je šta se tu šire ogromne dezinfomracije tipa:
"Imaš kompjuter za igrat na minimalnim postavkama, ali defragmentiraj disk pa ćeš moći na većim sa istim performansama"
"Kupi SSD i igra će poletit"
Onaj tko ima npr GTX 460 karticu FPS će povećat odlaskom u dućan ili naručivanjem nove kertice preko interneta, a ne vražijom defragmentacijom kako se tu preporuča sve u šesnaest.
Pazi za povećat performase se samo preporučuju SSD diskovi i defragmantaciju, a ne možda: "digni taktove grafičke kartice/procesora ako nisi"
Ako na mojoj konfiguraciji igra radi kako treba preporuke da se kupuje SSD koji nije jeftin radi boljih performasni su suludo glupe!
Jer korisnik GTX 460 kartice će i kupnjom obične GTX 750 kartice imati veći boost u performansama nego šta bi imo kupnjom SSDa - a cjenom su tu negdje; proda sa neku siću GTX 460 i umjesto 700 kuna potrošenih na SSD doda još 200 i uzme bolju karticu!
Onaj tko ima problema sa performansama sigurno ima budget PC, a ne top end hawrdware; sigurno mu je primarno stavljanje SSD diska!!
Moras znati da neki ljudi drugacije dozivljavaju letenje nego ti, ja i ostali. Ne znaju se izrazavati, ni opisati trenutno stanje. Velika vecina ljudi ce stuttering dozivljavati kao ono klasicno stekanje jer je grafa/cpu preslabi. A do sutteringa najcesce dolazi zbog sporosti HDD-a, nedostatka rama i SLi/CF konfiguracija (zbog neoptimiziranosti same igre). To ne znaci da nekom od tih ljudi, koji se ne znaju izrazavati, SSD nece pomoci. Hoce. Vjeruj mi. Mogu navesti i vlastiti primjer (doduse ne zbog SSD-a) gdje mi je zbog rama Watchdogs "poletio". Sa nekakvih neigrivih 25 (ogromni dropovi i stuttering, osjeti se da cpu/graficka moze gurat) FPS-a, nakon ugradnje dodatnih 4GB rama sad imam oko 50 i sa vecim detaljima. Kad pogledam zauzece rama vidim da stoji sve oko 5.5GB (skupa sa sistemom). Dok ih nisam imao kunuo bi se da mi je grafa super slaba. Poslusao sam savjet jednog forumasa i ostao pozitivno iznenadjen. Tako i ti ljudi dobiju poboljsanje ali se ne znaju izrazit pa tako izvale da "poletilo". Treba razilkovati klasican frame drop zbog cpu/graficke i suttering koji se javlja zbog HDD-a, nedostatka rama ili SLI/CF.
Uvijek treba identificirati problem pa ga onda resavati. GTA je ogromna igra s podosta problema i puno stvari treba biti na razini da funkcionira dobro (cpu, gpu, HDD/SSD, jogurt/orginal, patchevi...).
SSD daje bolje performanse! Ali kakve, pitanje je sad. SSD ima brze citanje/pisanje/pristup podacima od mehanickog HDD-a pa se igre brze ucitavaju. Zakaj neko predlaze defragmentaciju obicnog HDD-a? Zato jer cemo defragmentacijom dobiti da se podaci "posloze" u jednu "liniju", umjesto da budu razbacani po disku. Igra poput GTA ima ogromnu kolicinu podataka i baratanje potonjom je muka za HDD di glava skace ko... nvm. Kuzite kaj mislim. U samoj igri nece doci do pada FPS-a zbog toga, ali ce se desavati frizevi, jaka trzanja i slicno. Kak bi se to mainstream reklo "stuttering". Ista shema ce se desavati ako nemate dovoljno rama, pisat ce se po disku koji je nekoliko puta sporiji i zbog toga ce stekati. Da se razmemo, ssd nece podici fps, ali u GTA slucaju ce znaciti stabilnost i brzinu ucitavanja. Evo. Ide ko na pivu?
Ovak: kod SSD-a je samo brži LOAD igre ništ drugo
Igra kad se jednom učita to je to, najćešće je utrpana u RAM, meni sa 16GB DDR3, (nemam uključenu virtual memory), igra se učita (cca. 1.5 GB/ +- 500MB igra zauzima) (story mode), Online mode (1.8 GB/ +- 500MB)
Nakon toga bar po meni mom stroju, nema više rada na HDD/SSD-u (bilo kojoj pohrani) (testirano na mom SSHD-u)
Jako dugi loading screen (tipa Joining online) ima veze jedino sa komunikacijom servera i klijenta (na mojoj vezi 4Mb/s down, 0.5Mb/s up), tokom spajanja na online brzina bude (300Kb/s down, 100Kb/s up ilitiga kao da imam ADSL iz 2004 512Kb/s down i 128Kb/s up krivica je do njih)opet sve ovisi o vezi klijent server. (nema veze što piše tipa Joining ili Loading, najćešće je Joining kriv za dugo učitavanje online moda)
Nisu rješili dobru komunikaciju i to je to
Defrag jedino je dobar za HDD i ubrza loading game (pucanje sa HDD-a na RAM) ali jako malo ubrzanje loading igre, nikako ubrzanje fps-a.
Defrag je dobar samo HDD za brži Loading igre, ali nema veze sa FPS-om.
Štekanje FPS-a zna biti do CPU/GPU i RAM-a. (normalno sve mora biti dobro utopljeno sa naponom, jer igra traži dobar hardware, a svaki hardware mora imat dobar PSU.)
Ponekad je potrebno vidit stanje HDD-ova (S.M.A.R.T.) da nema koji relocirani ili bad sektor, te opće stanje HDD-a, pa zbog toga se dogodi neka greška od OS-a pa do štucanja ili pucanja igre.
Zauzeće igre se vidi na slikama.
shvatite, igra je fenomenalno optimizirana i nema kaj tu ne radit osim ak se igraš na digitronu.
Oh da ... optimatizacije radi gledam u onaj blesavi loading po 2 minute ... znam da imam nejak stroj ali svejedno ... i onda onaj mehanizam joininga u setup ili job ... kliknes, loadira, kaze da je puno i onda te opet po 2-3 minute vraca u online svijet ... optimizirano do bola!
to je vezano za server i nema veze sa optimizacijom.
i na ps3 je isto
i na ps4 je isto
i na običnom hardu je isto
i na ssdu je isto
predugo učitava ,ali igra kao igra je predobro optimizirana.
Za te 2 minute koliko minimalno traje loading moja 60Mbps linija povuce 800 megabajta. Sama igra je 61 Gb i nema teroije da svaki put mora povuci 800mb da loadira level. Pretpostavljam da se samo loadaju kojekakve sinkronizacije medju igracima ...
Dakle loading od 2 minute je cisti bullshit a ne optimatizacija.
Znas sto znaci optimizirano? E ovo nije, bar ne cjelovito. O grafickoj optimatizaciji ne mogu puno reci jer bi bilo cudno da na mojoj grafi ne radi ok ...
znaš kak kažu lošem k*rcu i dlaka smeta
Kad već svi pričaju o optimaziciji i ovom i onom... Meni igra radi super na very high (neke meni nebitne stvari isključene tipa mxaa i vsync ), naravno, ali u pause meniju mi lagga i to opako. Većinom se riješi alt+tab... Osim toga sve ostalo je OK.
E, i obavezno defrag diska. Dobio sam barem 4 FPS-a
Ovak: kod SSD-a je samo brži LOAD igre ništ drugo.
Istina osim kod igre WOT, tamo instalacijom na SSD dobiješ 20%-25% porast FPS-a što je vrlo osjetno i lako mjerljivo.
Istina osim kod igre WOT, tamo instalacijom na SSD dobiješ 20%-25% porast FPS-a što je vrlo osjetno i lako mjerljivo.
Pričali smo već o tome - radi se o traljavom programiranju koje se manifestira na taj način!
Sadržaj ove igre me još uvijek iznenadi, ono naiđeš na hrpu mrtvih likova i 25000$ , vjerovatno neuspjela trgovina drogom
i jedan bjutifl zalazak sunca
Ne znam jesu li gledao, ali to je početna scena iz No country for old men. Kul referenca.
Evo ako nekog zanima kako igra radi na i3 i HD7850(oc1000/1300) u full HD-u napravio sam par screenshotova. Fps se krece od 30-60. Postavke su na slikama.
Skoro identična konfa a kod mene tesko vise od 25 fps...
Sadržaj ove igre me još uvijek iznenadi, ono naiđeš na hrpu mrtvih likova i 25000$ , vjerovatno neuspjela trgovina drogom
Ne znam jesu li gledao, ali to je početna scena iz No country for old men. Kul referenca.
na kojem dijelu mape je to?
na kojem dijelu mape je to?
znaš kak kažu lošem k*rcu i dlaka smeta
A kazu, istina ... nego ima i ona "Glupan ne vidi isto drvo koje vidi pametan covjek".
Kako se riješiti onog blura u daljini? Znam da je već bilo pitanje prije par dana ali neda mi se stvarno tražiti, ko zna na kojoj je stranici.
Ako hoćete brži loading igre za one koji nemaju SSD postoji opcija RAMDISK
AMD RAMDISK
http://www.amd.com/en-us/products/memory/ramdisk
Primjer load-a
RAMDISK vs HDD
Kako se riješiti onog blura u daljini? Znam da je već bilo pitanje prije par dana ali neda mi se stvarno tražiti, ko zna na kojoj je stranici.
A zašto je programer stavio opciju pretraživanja foruma?
<3
Evo ako nekog zanima kako igra radi na i3 i HD7850(oc1000/1300) u full HD-u napravio sam par screenshotova. Fps se krece od 30-60. Postavke su na slikama.
Skoro identična konfa a kod mene tesko vise od 25 fps...
Možda zato jer je njegova grafička jača od tvoje, pogotovo u novijim igrama?
pc iz potpisa , danas stavio zadnje drivere i evo kako radi.CPU ide od 85-99% a grafa od 25-31% i zbog toga imam između 25-60fps što je suludo.1080p , high detalji bili i spustim na medium i isključim teselaciju i ostalo isto fps
Pitao bih ovo u tehnikalijama, al će više ljudi ovdje vidjeti.
Jel vam se događa kad letite avion ili helikopter po danu, da ona sjena na tlu bude pikselizirana i čudna ? Evo primjer -- http://gtaforums.com/topic/786003-shadow-pixels/#entry1067334146
Ovo se samo događa ako vam je soft shadows postavljen na : soft, softer, softest i amd CHS. Ja koristim softest trenutno
Sad ne znam da li je to do kartice (GTX 970) ili se to i drugima događa...
pc iz potpisa , danas stavio zadnje drivere i evo kako radi.CPU ide od 85-99% a grafa od 25-31% i zbog toga imam između 25-60fps što je suludo.1080p , high detalji bili i spustim na medium i isključim teselaciju i ostalo isto fps
Što će reći da te tvoj slabašan Buldozer CPU bottlenecka. Nije suludo, vrlo je logično.
nemože biti toliko BN pa da iskorištava 25-31%
<3
<3
http://img.izismile.com/img/img6/20130926/1000/wtf_i_am_so_seriously_confused_right_now_54.gif
<3
kad gledam ove vaše screenshotove tek onda skuzim kolki sam nub i kako uopce ne iskoristavam ono sto ova igra nudi
jedan kupuje aute i stanove (nisam ni znao da se to moze, mislio sam samo hangari i garaze), drugi nailaze na pobijenu ekipu i pare, ovi peru heistove na mp, a ja samo linearno igram zadane misije, tu i tamo rejđam po cesti i pomognem klincu kojem su ukrali bajk
i to mu još vratim bajk
Ne shvaćajte ovog lika ozbiljno, on nam je tu kao dvorska luda, ono za zajebanciju i kad ga hoćemo isprdat
Aww nekom je ban završio
EDIT: Damn, trajao je cijelih 15 minuta bez kartona :) Back to Red.
kad gledam ove vaše screenshotove tek onda skuzim kolki sam nub i kako uopce ne iskoristavam ono sto ova igra nudi
jedan kupuje aute i stanove (nisam ni znao da se to moze, mislio sam samo hangari i garaze), drugi nailaze na pobijenu ekipu i pare, ovi peru heistove na mp, a ja samo linearno igram zadane misije, tu i tamo rejđam po cesti i pomognem klincu kojem su ukrali bajk
i to mu još vratim bajk
tako i ja... ne znam igrat ovakve igre.
a recimo u FC3 i FC4 grafa mi zakucana na 99% a CPU samo na 60%+ i radi sve odlično
i to mu još vratim bajk
Ovo je sandbox igra gdje ponekad treba bauljati po mapi i samostalno pronalaziti sadržaje.
Nekad imamo volje i vremena za to, a nekad čovjek hoće samo odigrati misiju i otići za drugim poslom.
Lijepo je da igra ima obje opcije.