Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.004.015
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
Predator003 kaže...
kako skupljaš sijeno i slamu koja stohi u tom spremniku, sa onom prikolicom koja može dizati sijeno/slamu izravno sa zemlje?

Da, s njom, Krone ZX. i sijeno i slamu.Sa skupljati sijeno je zakacim za Big-500, onda kosim i skupljam  odjednom.

Pozdrav iz Australije!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 3:44 (BULIGO).
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Kangaroo {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Zna neko kako mogu cijene popravit da ne padaju toliko puno dole? Igram Paradise mapu koja je velika i glupo mi je nakon toliko uroda sa samo 2 polja

da mi cijene padnu i da se ne isplati ni vozit.

Buligo to mora znat 100 posto :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

jel dobra ta Paradise mapa?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Predator003 kaže...
kako skupljaš sijeno i slamu koja stohi u tom spremniku, sa onom prikolicom koja može dizati sijeno/slamu izravno sa zemlje?

Da, s njom, Krone ZX. i sijeno i slamu.Sa skupljati sijeno je zakacim za Big-500, onda kosim i skupljam  odjednom.

Pozdrav iz Australije!! {#}

a jesi li joj povećavao kapacitet?

i btw kako funkcionira ona mješalica, ubaciš npr svega po 50K i onda ona napravi xxxx mixa i ostane višak (sijena/slame/silaže)? (jer ne ide svega jednako u mix)?

What's the difference between a whore and a ps3/360? Nothing, they both suck and leave your wallet empty!
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ima jedna Krone ZX kao mod, jedina razlika je sto ima kapaciret nekih 60.000l i ima nesto siro ono skupljalo za slamu. Nista posebno, jedino me nerviralo sto gubim sijena/slame na zavojima pa eto, jos gubim ali manje.

A sto se tice cijena koje padaju, ja to ne znam napraviti ali napravili su to GIANTS jos u patchu 1.4, to da se cijene brze 'oporavljaju'. Zato: pucaj na Velike Potraznje, a do tada zivi od mlijeka ili jos lakse od prodaje silaze u BGA. Meni je dio zabave bas u tom cekanju na dobru priliku za prodaju pa ono vozenje okolo ogromnih kolicina proizvoda. Sada imam i pristojni mod zato (nabavio ga bas uoci pocetka igranja na Australia mapi, velika prostranstva, Road-Trains yeee).

Mixing staton: ubacis u svaki hoper 50k materijala i on polako (10 tona/sat) mijesa hranu. Kad izmijesa 100 tona, stane. Dakle, nema gubitaka. Buduci da je 10t x 24 sata = 240 tona, ja sam svoje hopere povecao sa 50 na 80t svaki, tako da mi materijal 'traje' 24 sata (80x3=240t). Nista posebno. A i zato jer koristim krampe HP20 malu kipericu-prikolicu koja moze prevoziti sve zivo, vrlo vrlo okretna, kratka, milina. I sad stane u nju 50k, pa mi bilo mrsko sto mi UVIJEK ostajalo nesto viska kad bi trpao u mijesalicu. Ovako, sa kapacitetom od 80k, moram samo paziti da mijesalica ne ostane bez icega. Ako ima oko trecina unutra, samo iskipam svojih 50k i nema ostataka (kojeg moram opet iskipati u futterlager, cista lijenost hehe).

P.S. Kod originalne mijesalice za hranu (Kuhn) slama je neobavezna, dovoljno je ubaciti Sijeno i Silazu. Kod ovog moda stanica za mijesanje, MORAS ubaciti i slamu inace ne radi. Malo bzvz, ali eto, ionako slama treba za stalu pa nema veze..ali ipak :) I ne trosi sveha jednako, cini se da radi omjer kako treba jer npr. slame trosi puno manje nego silaze i sijena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 14:45 (BULIGO).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
možeš li mi dati link do te prikolice zx sa malo širim 'skupljačem' (često mi se dogodi da sijeno/slama na podu budu široko pa moram ići 2 puta po istome redu) i do krone big m koji može kačiti prikolice jer ovaj u igri koliko vidim ne može
što se tiče ovog mixera, ubacim 50k slame silaže i sijena, on miješa 10 sati i onda mogu iz njega uzeti 100k mixa? Sad me zanima gdje je 50k materijala? Je li to ostane u onim silosima i spremno je za sljedeće miješanje? Ako je tako čega ostane najviše a čega 0?
________ ____ __________
ima li itko mod za neki stroj poput one pokretne kuhn mješalice(šta sama može utovarit silažu) šta dođe u igri samo da može utovariti bilo šta jer bi to bilo odlično za prebacivanje materijala iz ovog spremišta u onu mješalicu?
What's the difference between a whore and a ps3/360? Nothing, they both suck and leave your wallet empty!
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Tako je. Mozes ti iz njega uzimati mixa kada i koliko hoces, ne mora biti pun 100k. Materijala ide u njega 3 x 50k=150k. Gotove hrane stane 100k, ostane raznog materijala 50k, nista se ne gubi, imas one prozirne cijevi na svakom silosu pa lako provjeris cega i koliko treba sipati,(i pjeske sa F upalis baterijsku lampu!!) ne trebas stalno buljiti u kontrolnu tablu, samo kad prodjes mimo, usporis i 'bacis oko'.

Negdje sam procitao  koliki omjer mixa pravi, ali ne mogu taj post na forumu nikako pronac. Mozda na nekom njemackom, Marhu je svaba. :) Mislim da pravi omjesr slican (mozda bas isti!) kao i Kuhn normalna mjesalica. Svakako najvise ostane slame, tako i treba. Silaze i sijena trosi vise-manje podjednako. Cim ti nestane nekog materijala, cut ces BIP kao kod PDA i na vrhu ekrana ce s desna na lijevo teci bijeli text koji te upozorava cega fali u mijesalici. ISto ce ti javiti kad ponovno ucitas igru, ako nisi sipao sto je falilo.

Za ZX prikolicu cu pokusati pronaci link, ako ne, aploadat cu negdje i javiti ti link na PM, modderi su poceli prijetiti tuzbama ako negdje aploadas njihove modove bla bla.

Poceo sam igrati na mapi Australija. Velika zemlja velikih mogucnosti. Moj trenutni status: puka sirotinja, he he.

Nedostaje mi moj sminkerski BigX-1000!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 19:05 (BULIGO).

2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

BULIGO- kako uspiješ pokrenuti Mausa da vuče silažu? Pritisnem B i sve se pokrene, ali kad se "zaletim" u silažu ništa se ne događa, iako iznad prikolice piše 0 (0%), a probao sam i sa placable modom.

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

BULIGO- kako uspiješ pokrenuti Mausa da vuče silažu? Pritisnem B i sve se pokrene, ali kad se "zaletim" u silažu ništa se ne događa, iako iznad prikolice piše 0 (0%), a probao sam i sa placable modom.

prva verzija Mausa nije mogla vuci silazu (nije imao taj fruit type). Pokusaj pronaci Ropa Mouse Silage, taj sigurno hoce.

http://www.gamemoding.com/farming-simulator-2013-mods/combines-farming-simulator-2013/nawaro-maus-ropa.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 15:05 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Svakakve nepogode na postena farmera. Danas bila snijezna oluja (Hagenstedt).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Netko je pitao za onu Westbridge Hills mapu...

Ja sam skinuo sa modai.lt stranice (ps3 verzija al dorađena da radi na pc) ali su ju brzo makli .

Danas sam slučajno naletio na   Mapa Westbridge Hills (Titanum Add-on)    pa ako nekog zanima nek proba.

Ja sam skinuo nešto drugo na uploaded.net pa nemogu sad skidati još ok 3h (free limited)

Napisano je da je dorađeno, pa ću i ja skinut kasnije da probam

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Johi, ti si  igrao Australia mapu ono kad je tek izasla. Kako ti se dopala? Meni je ok ali mi smetaju oni nevidljivi collisioni, ima ih cak i na glavnoj cesti kroz mapu..

Pitanje: moze li se na Australiji igdje prdati cvrsto gnojivo? Njega ne koristim pa mi se samo nagomilava, na farmi krava je nastala velika hrpetina (od manure koje maknem iz stale i kipam na onu drugu hrpu).

A sto se tice nove mape, kao i uvijek, pitanje je vremena kad ce se pojaviti 'narodna'verzija. Ja cu svoju kupiti jer podrzavam Giants, ali uvijek netko provali kodove i sifre itd.U stvari, kakva je mapa?Gledam filmice na youtube o westbridge i za sada me ne privlaci vise nego tekuca koju igram, Australia.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Krenio sam Australiu od početka na hard, i prestao igrat na prvoj farmi, nekih 10-15h (imam sejv, nemam volje {#} ). Nisam došo do krava i "đubriva" tako da neznam, a i nesjećam se da sam pročito. Vidi na Modhosteru, ima puno slika, videa itd, pa probaj skontat.

Mapa mi je jako lijepa i dobra, puna raznog sadržaja i detalja (klokani, krokodili itd. {#}). Volim ka se moraš razvijati i raditi da napreduješ, a ne kad u startu imaš tri "dajca" kombajna i 3+ quadtrucka.

Ja sam "nakupio" flotu John Deere-a raznih snaga veličina i namjena, tako da kod mene "all Runs like Deere" {#}

Ti "koližni" su patnja za Courseplay i nadničare sa strojevima. Svako malo se objese o neki grm ili sl. Mislim da bi se moglo  to srediti sa G.Editorom

Kupit ću i ja Titanium kad sjedne plaća (naravno support giants). Može se kupit, al se još 2 dana nemože aktivirat na Steamu, do 10 listopada (imam Steam verziju). Neko je reko da ima Titanium, al je mapa (fajl) zaključana pa nemoš modificirati.

Jel znaš kako ubacit novo voće u mapu? Našo sam neki tutorial na njemačkom pa ne kužim šta točno treba napravit da proradi. I nemam pojma kako se odredi cijena i otkup

Volim suncokret i to bi htio imat na svakoj mapi. Trebali su suncokret ubacit sa ovim Titanium DLC-om, jer na tu američku mapu bi sjelo ko budali šamar. I soja bi bila ok.

zzzZZzzzZZzzzZz...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 22:14 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Re:Australia.

Pronasao sam iza Vrtnog Centra mjesto gdje se moze prodati gnojivo, tekuce i kruto. Odvezao sam prikolicu 50.000l krutog gnojiva i platili mi  150 dolara {#}

Po toj cijeni..radije cu iskipati  u potok {#}

Ja sam odmah na pocetku prodao sto mi nije trebalo i  poceo raditi sa kravama. Odlucio da necu raditi ni misije ni silazu za BGA. Jos otprije imam dobar mod gdje imas u igri za unajmiti kombajne. Placas neki iznos recimo 600 kad uzmes stroj, nekoliko stotina dolara po satu sto ga koristis, i na kraju ga vratis u prodavaonu, parkiras u onaj kvadrat kao da ces ga prodati. Jer si ne mogu priustiti vlastiti kombajn. Isto za kosenje trave unajmljeni Big M-500. Tlaka je te strojeve svaki dan voziti iz prodavaone gore na farmu ovaca, ali sto se moze.

Igram par dana i eto, imam 800 krava, i jos uvijek unajmljujem kombajn i kosilicu {#} Sve sto zaradim od mlijeka i prodaje uroda investiramu  nove krave.

Mislim da mi je ovoliko krava dovoljno, imam lijepu dnevnu zaradu. Za siliranje kukuruza koristim drugi mod, onu Istocno-Njemacku chaffericu sa slike nekoliko postova iznad. Puuuno je losija/sporija/bzvznija od big-x-a ali radi svoj posao. Tek malo bolja od one crvene prikolice za kukuruz sto se prodaje u igri. Ova kosi 4 reda kukuruza i to je to.Mogu se na nju zakaciti neke prikolice koje mogu voziti chaff, ne bilo koje.  Daleko je to od big-xa.

Da okolis je bas super. Kad malo gledam, jos je bolje od tog Add-ona, Westrbridgea i njegove spaljene trave...

U Australiji malo smeta sto su krave na jednom kraju a  farma ovaca na drugom kraju mape. A glavna farma sa silosima opet na dnu. Planiram napraviti 'Road train' od 3-4 prikolice i voziti urod naokolo kao oni AI road-trains sto jure amo-tamo :)

Ja sam uspio dodati npr da vrtni centar u Hagenstedtu otkupljuje manure i liquid manure, ali ne znam kako dodati novi fruit u igru, nisam ni pokusavao. Da, cudi me da nisu dodali suncokret, skoro svaka pisljiva mapa ga ima..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

BULIGO aj ak imas link od tog moda za unajmljivanje strojeva mi pošalješ.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

BULIGO aj ak imas link od tog moda za unajmljivanje strojeva mi pošalješ.

Kosilica Big M-500 za u najam:

https://app.box.com/s/z6qkrpqqwm5fhf9azat5

Dajcevi kombajni za u najam:

https://app.box.com/s/f2vklyhjzi1w4j4wm116

Strojevi su isti kao oni u shopu, samo sto se uzmu u najam na nekoliko sati, obavis posao i vratis ih tako da ih parkiras kod shopa u onaj oznaceni kvadrat i sa 'R' ih "prodas' i dobijes nazad svoju kauciju od 500 EUR itd.

Ja to stalno koristim u Australiji. Muci me udaljenost od shopa do polja. Razmisljam da kupim labudicu, imam brzi traktor 40Mph, brze bi islo, ali mi steta dat pare za labudicu ;) Nije bilo koja nego od Caterpillara, najbolja i najveca. I treba joj posebni Siga-DUO isto od CAT-a :) U Australiji je jos jedan veliki problem sa kombajnima sto postoji nekoliko gadnih nevidljivih collisiona, i kombajn se objesi tu i tamo i nece dalje. Onda moram koristiti prikolicu za 'sjekac'. Cini mi se da su collisioni niski uz tlo, pa kombajn na labudici prolazi iznad (nadam se).

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 13:02 (BULIGO).
11 godina
neaktivan

Jel zna netko dal ima koja mapa gdje se može sadit povrće (mrkva, grah, paprika, zelje...)? Imam strojeve za to al nemam mapu {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Klokiiiiii! Tu ste! Sad cu vas sve ispeglat ko zecove!!{#}

Sad je jasno zasto Road trains u Australiji maju naprijed one jake resetke-odbojnike!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 21:42 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

mazni ga za jedan farmerski cobanac ili gulas od klokana {#}

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

dali netko zna koju mapu di se moze saditi vise usjeva?? ali da ima i otkup za to a ne da sadis i nemozes pokositi niti otkupiti??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
balvanar kaže...

dali netko zna koju mapu di se moze saditi vise usjeva?? ali da ima i otkup za to a ne da sadis i nemozes pokositi niti otkupiti??

http://www.ls2011-mods.com/2013/10/05/fruechteparadies-v-1-ohne-verdorren/

14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
balvanar kaže...

http://www.ls2011-mods.com/2013/10/05/fruechteparadies-v-1-ohne-verdorren/

a da li se dobiju i svi strojevi za branje u mapi,ili se moraju posebno skidat?

13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Imal neko da igra multiplayer da se prikljucim u ekimu znam dobro vozit. Ili neki mozda su voljni da napravimo novu ekipu za farming mp. Javite se.

MZ

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

evo malo uzivo farminga hehe :)

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

pomagajte neznam vise ne koji nacin da rijesim makar 1 od 3 moda sto mi trebaju

http://prntscr.com/1xyduy      ova 3 moda imam

mod 1  ---- ovo je u njemu  http://prntscr.com/1xye4y

mod 2 ----  ovo je u njemu http://prntscr.com/1xyee6

mod 3 --- ovo je u njemu  http://prntscr.com/1xyelw

znaci svaki ima po 3-4 zip foldera u sebi,sta ja sad trebam orginalne modove samo extraktat na detskop ili svaki ovaj zip file posebno extractat i jedan poseban folder i onda ga ubaciti u mapu sa modovima

neznam vise na koji sve nacin nisam pokusao ali da nijedan od 3 moda nemogu inst to bas nevjerujem--radi se o kombajnima za silazu ali malima

http://www.gamemoding.com/farming-simulator-2013-mods/combines-farming-simulator-2013/nh-1905-v-1-2.html  evo ovaj me konkretno zanima

sad pomagajte narode :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Stisneš desnu tipku na mišu i rar extract to Palesse (ime tog tvog rar-a) i on ti automatski raspakira u folder.

Uglavnom trebaš taj prvi  raspakirat da dobiješ 3 zip-a  i onda te jedan po jedan stavit u mod folder. kemper 4500 je heder za kukuruz, kvk je kombajn a xdisc6200 je za travu.

Isto tako i za new holland silokombajn. Tri stroja i tri zip-a koji idu u mod folder

zzzZZzzzZZzzzZz...
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 0:03 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

sta god pokuso nece :(

dali netko moze skinuti ovaj mod i probati dali radi ??

http://www.gamemoding.com/farming-simulator-2013-mods/combines-farming-simulator-2013/nh-1905-v-1-2.html

bio bih zahvalan

ili ako netko ima slican mod da mi da link jer nezelim ove nove velike krece se od starih i malih strojeva :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

šta je s ovim titanium add on? igra li itko?

radi li na jogurt verziji?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 19:15 (Predator003).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice