Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.004.132
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
Nema to veze kakvim si ti strojevima išao po zemlji, nego u slavoniji zemlja sadrži veliki postotak Gline, što je najgore. Ljepi se za strojeve, smanjuje trenje itd...
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Koji je najbrzi nacin da dodjem do novaca? Bez cheata!

Silaza. Sadi kukuruz i melji ga strojem za sjeckanje, pa kipaj u betonske bunkere u BGA, kad je fermentirano, prodaj to BGA (ubacujes u onu rupu tamo sa utovarivacem).

Ili nabavi nesto za kosenje trave, pa pokupi prikolicom za travu sto si pokosio, i to trpaj u betonske bunkere kao sto je prije receno.

Ako si na samom pocetku igre, i igras Hagenstedt, najbrzi nacin za doc do love su misije kosenja trave i prijevoz paleta od A do B. Dobra lova, a misije su svake 2 minute tako da gotovo nema pauze. Ja sam tako u vrlo kratkom vremenu zaradio za onaj najjaci viljuskar.

14 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Koji je najbrzi nacin da dodjem do novaca? Bez cheata!

odes u my games pa giants engine i tamo cariere save game  taj xml document otvoris u notepadu i pise money ,to oznacis i obrises i upises cifru kolo oces  izades i save to je to !

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Znam to...Rekao sam bez cheata...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Znam to...Rekao sam bez cheata...

Kasnije u igri ako zelis, mozes se poceti baviti stocarstvom. Meni je ovcarstvo dosadno pa to ne radim. Krave kostaju 2000 po komadu, i s obzirom na neki normalni profit i ako ti stalno daju 100% mlijeka, pocnu se isplacivati negdje krajem cetvrtog/pocetkom petog dana u igri. Imas i zgodni mali mod (cow water mod) gdje mozes davati kravama i vodu svaki dan i povecas prinos mlijeka na 110%. 10% extra se moze cinit malo, ali ako ti dnevno daju 2 milijuna dolara, 10% je 200.000 pa.... ;)

Ja ih trenutno imam 2000 pa mi daju dnevno oko 1 milijun prihoda i jos 100000 na racun vode. Nije za baciti :)

Dakle, ja u pocetku prasim po mislijama da zaradim kakvu-takvu pristojniju opremu, onda se bacam na siliranje i prodaju u BGA, i prihodom kompletiram mehanizaciju i kupujem zemlju. Potom se dam na kravarenje i to mi je onda glavni prihod (uz prodaju uroda i u manjem dijelu jos od silaze). U tekocoj partiji sam to postigao, pa planiram zapoceti biznis sa krumpirom i repom. Samo za zabavu jer koriste posebne strojeve za berbu, i to mi je fora. inace krumpir i repa se prodaju jeftino, cini mi se..

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

dajte mi tko želi link od karte koju koristite duže vrijeme ili znate koju, da nije prevelika ni premala da ima dosta garaža (po mogučnosti da ima i koju manju kraj nekog večeg polja) i da su ceste šire..ako kupim labudicu za kombajne i slićne strojeve :D

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Two Rivers map english.
skoro 300 sati i jos me drzi. Sudar sa stablima je iskljucen, tako da nemas brige.

Garaza imas puno po mapi, ono, bez vratiju, nadstresnice.Ja bas tu volim skladistiti svoje bale pa sam neke srusio hehe.

Ceste bas nisu presiroke ali moze se OK proci sa bilo cime. Mapu presijecaju 2 rijeke i par potoka, pa ima dosta mostova i mostica, i puno puno stabala/sume. Trava se kosi samo na predvidjenim travnjacima(preko trideset i hima, nepravilna oblika) ili na poljima na kojima zasadis travu (kasnije, kad ti dosadi smucanje od travnjaka do travnjaka jeli).

Ako ti se neda zezati s balama, imas kod krava futterlager, skladiste sijena, slame, silage i gotove mijesane hrane, ne treba radit bale ako ne zelis.

http://www.modbox.us/farming-simulator-2013-mods/1604-two-rivers-map-12.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 16:41 (BULIGO).
12 godina
Farming Simulator 2013

Zna netko zašto mi neradi ovaj kombajn nema ga u igri.

http://www.farming-simulator.com/mod.php?lang=en&mod_id=163

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

trebaš 1.4 update ili odeš u ono lexion770.xml  (tako nešto) i promjeniš sa 7 na 11 u najgornjem redu, tako je meni jedan reko, na jednoj od prošlih 20-30 str

15 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Trebaš patch 1.4 za njega, ili otvori modDesc.xml od kombajna sa Notepadom i promjeni

<modDesc descVersion="13">     u

<modDesc descVersion="9">

P.S. predator brži{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 17:54 (Dad0).
12 godina
neaktivan
Dad0 kaže...
macgyver 53 kaže...

Trebaš patch 1.4 za njega, ili otvori modDesc.xml od kombajna sa Notepadom i promjeni

<modDesc descVersion="13">     u

<modDesc descVersion="9">

P.S. predator brži{#}

e da u taj file, meni je to netko davno rekao : http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/farming-simulator-2013/166002.aspx?page=34&jumpto=3536915&sort=asc&view=flat 14. post

13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Buligo, sad si mene zarazio sa tim pohvalama na tu mapu, pa ajde da vidim kakva je i moram priznati da je poprilično dobra. Pogotovo mi se sviđaju ona vrata na početku koja se otvaraju xD i jako mi se sviđa početna mehanizacija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 18:21 (pirat).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

idem sada kartu isprobati....

i da vi koji već duže igrate i isprobali ste puno modova, pa ako znate neki mod za traktor, kamion ili stroj da je kabina detaljno uređena...(da se miču pokazivači brzine, okretaja, i sl.) imao sam takvih modova na FS2011 poput bagera gusjeničara gdje je u kabini radio svaki prekidač, čak je imao kompjuter koji je prikazivao opterečenje i svašta...milina za radit..:D

0 0 hvala 0
12 godina
gefufna kaže...

i da vi koji već duže igrate i isprobali ste puno modova, pa ako znate neki mod za traktor, kamion ili stroj da je kabina detaljno uređena...(da se miču pokazivači brzine, okretaja, i sl.) imao sam takvih modova na FS2011 poput bagera gusjeničara gdje je u kabini radio svaki prekidač, čak je imao kompjuter koji je prikazivao opterečenje i svašta...milina za radit..:D

Ovaj ja koristim već 25 sati http://www.ls2013.com/farming-simulator-2013/fendt-924-vario-v-3-1-mp.html

Ovaj ima još više funkcija:http://www.farmingsimulators.com/load/farming_simulator_2013/tractors/fendt_vario_724scr_v1_green_ago_final_dl/19-1-0-1465

I ovaj je pun nekih gluposti:http://lsmod2013.com/farming-simulator-2013-ls-mods/fendt-vario-516-scr-professional-plus-v-1-0-with-accessories/

Uživaj {#}

12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...
gefufna kaže...

Ovaj ja koristim već 25 sati http://www.ls2013.com/farming-simulator-2013/fendt-924-vario-v-3-1-mp.html

Ovaj ima još više funkcija:http://www.farmingsimulators.com/load/farming_simulator_2013/tractors/fendt_vario_724scr_v1_green_ago_final_dl/19-1-0-1465

I ovaj je pun nekih gluposti:http://lsmod2013.com/farming-simulator-2013-ls-mods/fendt-vario-516-scr-professional-plus-v-1-0-with-accessories/

Uživaj {#}

fala ti {#}, ti uzgajaš sve žitarice i voće i povrće ili samo imaš jedno..npr meni je najljepše žito i travu 

15 godina
neaktivan
gefufna kaže...

fala ti {#}, ti uzgajaš sve žitarice i voće i povrće ili samo imaš jedno..npr meni je najljepše žito i travu 

pa uzgajas valjda sve ono sto ti treba da hranis krave i ovce :) ostalo je samo bonus zarada ako imas vremena :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 19:39 (karlo666).
12 godina
neaktivan
karlo666 kaže...
gefufna kaže...

pa uzgajas valjda sve ono sto ti treba da hranis krave i ovce :) ostalo je samo bonus zarada ako imas vremena :)

Bas tako. Na moje iznenadjenje, odjednom sam se od farmera pretvorio u kravara. Samo sto nemam gdje kupiti hranu za krave, pa moram sve proizvesti sam. Ostalo je bonus i zafrkancija :) Na moje jos vece iznenadjenje, gotovo sam prestao proizvoditi silazu za BGA. Od krava dobijam dnevno nesto vise od milijuna, povremeno obavim kakvu unosnu prodaju proizvoda (kad je velika potraznja), pa se mogu rajspojasati u onome sto najvise volim: drz-nedaj sa balama!! :)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

mene pati jedna stvar

zasto danas krave nahranim i prinos im je na 100% recimo

zadovoljne  hrane koliko hoces tam gdje ide trava ima je za 6 dana znaci puno do cepa slame nabacu u staju mjesao hranu itf

sacuvam igru izadjem i udjem i sve mi je na 0 kao da nista nisam radio....

sta da radim neko je spominjao nekih 20 min

e sad 20 min u igri ili pravih RL minuta da je onda neka izmjena se dogadja pa se sve to vrati jer ja nisam nista primjetio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Skinuo danas OGF FSM AUSTRALIA MAP v1.0 

Malo se provozao i mapa izgleda super sa puno detalja, i nekako mi se čini da ima "dušu"ž

Danas ću ju počet igrati

very long vehicle very long vehicle
krokodili krokodili
uzgoj deva uzgoj deva
zzzZZzzzZZzzzZz...
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 15:02 (johi bro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
balvanar kaže...

mene pati jedna stvar

zasto danas krave nahranim i prinos im je na 100% recimo

zadovoljne  hrane koliko hoces tam gdje ide trava ima je za 6 dana znaci puno do cepa slame nabacu u staju mjesao hranu itf

sacuvam igru izadjem i udjem i sve mi je na 0 kao da nista nisam radio....

sta da radim neko je spominjao nekih 20 min

e sad 20 min u igri ili pravih RL minuta da je onda neka izmjena se dogadja pa se sve to vrati jer ja nisam nista primjetio

Ma to ti je samo stvar prikaza. Igra obnavlja svoje kalkulacije u odlomcima vremena od 20 minuta svaki, da ne bi procesor morao non stop racunati tvoje mlijeko, koliko ce se koja vlat trave pomaknuti u sekundi i slicne gluposti. Nis ti ne gubis, samo ne vidis u PDA podatke u realnom vremenu. Opet, bez brige sve se tocno biljezi samo se to ne prikazuje 50 puta usekundi na ekranu. I druge neke igre korisre iste/slicne sheme, radi slicno ko igre na poteze.

12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Skinuo danas OGF FSM AUSTRALIA MAP v1.0 

Malo se provozao i mapa izgleda super sa puno detalja, i nekako mi se čini da ima "dušu"ž

Danas ću ju počet igrati

Svidja mi se ona crvenkasta prasina posvuda :)

Fala k.. nebesima sto se vozi po desnoj strani, jeli. Inace Ausseji voze naravno, lijevom, pogresnom stranom ceste.

17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

zasto mi nece primit travu u bunker za silazu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pancurak kaže...

Sta ti kaze? Not accepted here ili?? Ako ne kaze nista a opet nece, onda imas nevidljivi komadic silaze u bunkeru. Provozaj se s kraja na kraj sa bagerom i bit ce OK.

17 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
pancurak kaže...

Sta ti kaze? Not accepted here ili?? Ako ne kaze nista a opet nece, onda imas nevidljivi komadic silaze u bunkeru. Provozaj se s kraja na kraj sa bagerom i bit ce OK.

ma da naso sam ga :D strasno :D

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Danas sam nasao na netu originalnu mapu Hagenstedt u obliku MOD-a (zip), i stavi se u mod folder kao i svaki drugi mod. Super je, jer je sada mogu kasapiti po volji a bez da diram originalne fajlove. Zapoceo sam novu karijeru na 'Hagenstedtu' nakon sto sam premjestio neka nesretna stabla koja su me i otjerala s te mape, a nisam se usudjivao prckati po originalnim fajlovima sa editorom. Sada stabla vise ne smetaju, i moze se opet igrati. Samo, tesko je prijeci s konja na magarca, i idu mi na zivce svi oni Krameri i Buhreri lol.{#}

Misije rade ok, pa od toga nesto zaradjujem, i kupio sam si ono susjedno polje i sada orem okolo i prosirujem obadva na racun zemljanih puteva, kao i  inace. Zaradjujem novac sa sijacicu kukuruza i neki strojcek koji ce chaffati kuruzu za BGA.

U zurbi mi ispala paleta za misiju. Nema veze, moze i ovako, naopako {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 21:23 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pocetak je tezak i spor!!

Jaooo, hocu svoj Big-X!!! {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Konacno!!

Nakon duge, duge potrage, pronasao sam kandidata za svoj novi 'workhorse'. Do sada je to bio (preradjeni) Deutz ttv 430 care wheels, jedini mali mod koji je radio bez gresaka i nije imao HD-texture (imam stari PC). Nakon njega dobro mi je sluzio *crveni* CaseIH CVX175. Super traktor, ima sve one dzidze-midze kao ES limiter, prasinu, prlja se, moze se prati, otvaraju se vrata, zadji prozor i sve ono sto zelimo da ima a ne treba nam.Te odlicne, ostre texture. Cijena: kad su na ekranu 2 ili vise takvih traktora, dolazi do usporavanja 'sjeckanja'.{#}

A da cu kupiti novi komp samo zbog FS13, bas mi se i ne da, pa sam uzivao i patio istovremeno. Danas sam nasao zamjenu koja je nesto losija ali ne puno, i najvaznije odlicno se vrti na mom starom mlinu. 'Novi' deutz TTV 430 'turbo'. Obojan u jarkocrvenu boju (ista kao CASE), nesto pojacani motor (ne previse ali moze dobro potegnuti 50000-80000L prikolicu), dobar start. Sve 5. OK ne bas sve: modder je u set zvukova ukomponirao neke zvukove malog Kramera!!{#} Zvuk je katastrofa.Bar meni. Super moderni veliki lijepi traktor i brenci kao stara kanta cuje se onaj jedan jedini cilindar kojega ima Kramer. Tako da sam sve zvukove motora prilagodio svom ukusu, nesto od CASE CVX-a, nesto originalnih zvukova od Deutz Agrovectora, i nesto ostalih. Sada mi i zvuk pase. Nema dizanja prasine, nema dzidza-midza i sve je glatko. Novi nesto veci kotaci, niskoprofilne gume, malo sire od originala i to je to.Nema ES limitera pa cu mu jos morati fino podesiti okretaje na brzini 4 da bi mogao pravilno pratiti Tucano kombajn i Big-X 1000. Ako nekom treba za novu farmu, mogu mu ga poslati. Cijena 80.000.Svaka manja cijena bi bila besmislena, i ovako je preniska, ali eto, prvi start karijere je zabavan, kasnije je dosadno cekati da zaradis za iole bolji traktor. Bolje i ovako nego cisti money-cheat. Pristupacna na novim farmama kad treba nesto tesko potegnuti, ili npr. za svo ono silno oranje preko cestica i travnjaka kad sirimo nasa nova polja. S originalnim crvenim plugom kojeg dobijemo na pocetku ide presporo, za jaci  plug nam treba najmanje Buhrer a on je obicno zauzet sijanjem/tanjuranjem/vucom prikolice itd.

Brzina: ne znam zasto je modder insistirao na brzini od 65 milja na sat, to je nekih 105 km/h. Meni je to besmisleno, tolika brzina za traktor. Pa sam smanjio okretyaje na brzini 3 tako da sad ide (jos prebrzih) 40mph, oko 65kmh.S teskom prikolicom nesto sporije, kako i treba.

Za Karla koji cita samo moje zadnje retke: puno mlacenja prazne slame nizasto, ali mene zabavlja to prtljanje sa karakteristikama svojih strojeva :)

Evo novajlije:

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 17:06 (BULIGO).

3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Imaš kakav dobar HD traktor? Po mogućnosti SAME ili sl.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Konacno!!

Nakon duge, duge potrage, pronasao sam kandidata za svoj novi 'workhorse'. Do sada je to bio (preradjeni) Deutz ttv 430 care wheels, jedini mali mod koji je radio bez gresaka i nije imao HD-texture (imam stari PC). Nakon njega dobro mi je sluzio *crveni* CaseIH CVX175. Super traktor, ima sve one dzidze-midze kao ES limiter, prasinu, prlja se, moze se prati, otvaraju se vrata, zadji prozor i sve ono sto zelimo da ima a ne treba nam.Te odlicne, ostre texture. Cijena: kad su na ekranu 2 ili vise takvih traktora, dolazi do usporavanja 'sjeckanja'.{#}

A da cu kupiti novi komp samo zbog FS13, bas mi se i ne da, pa sam uzivao i patio istovremeno. Danas sam nasao zamjenu koja je nesto losija ali ne puno, i najvaznije odlicno se vrti na mom starom mlinu. 'Novi' deutz TTV 430 'turbo'. Obojan u jarkocrvenu boju (ista kao CASE), nesto pojacani motor (ne previse ali moze dobro potegnuti 50000-80000L prikolicu), dobar start. Sve 5. OK ne bas sve: modder je u set zvukova ukomponirao neke zvukove malog Kramera!!{#} Zvuk je katastrofa.Bar meni. Super moderni veliki lijepi traktor i brenci kao stara kanta cuje se onaj jedan jedini cilindar kojega ima Kramer. Tako da sam sve zvukove motora prilagodio svom ukusu, nesto od CASE CVX-a, nesto originalnih zvukova od Deutz Agrovectora, i nesto ostalih. Sada mi i zvuk pase. Nema dizanja prasine, nema dzidza-midza i sve je glatko. Novi nesto veci kotaci, niskoprofilne gume, malo sire od originala i to je to.Nema ES limitera pa cu mu jos morati fino podesiti okretaje na brzini 4 da bi mogao pravilno pratiti Tucano kombajn i Big-X 1000. Ako nekom treba za novu farmu, mogu mu ga poslati. Cijena 80.000.Svaka manja cijena bi bila besmislena, i ovako je preniska, ali eto, prvi start karijere je zabavan, kasnije je dosadno cekati da zaradis za iole bolji traktor. Bolje i ovako nego cisti money-cheat. Pristupacna na novim farmama kad treba nesto tesko potegnuti, ili npr. za svo ono silno oranje preko cestica i travnjaka kad sirimo nasa nova polja. S originalnim crvenim plugom kojeg dobijemo na pocetku ide presporo, za jaci  plug nam treba najmanje Buhrer a on je obicno zauzet sijanjem/tanjuranjem/vucom prikolice itd.

Brzina: ne znam zasto je modder insistirao na brzini od 65 milja na sat, to je nekih 105 km/h. Meni je to besmisleno, tolika brzina za traktor. Pa sam smanjio okretyaje na brzini 3 tako da sad ide (jos prebrzih) 40mph, oko 65kmh.S teskom prikolicom nesto sporije, kako i treba.

Za Karla koji cita samo moje zadnje retke: puno mlacenja prazne slame nizasto, ali mene zabavlja to prtljanje sa karakteristikama svojih strojeva :)

Evo novajlije:

pa kad ti puno pises, a ja ne volim citat :) sto se tice prtljanja oko masinerija, to je dobro, kad si uredis da ti sve bude po volji, samo nemoj opet ugrađivat bunker u big x-a... nego, ako samo smijem primjetit i pitat... puna igra dajceva, milijun razlicitih marki i modela MOD traktora, a ti ni manje ni vise nego skines mod... DAJC :( nemam ja nista protiv dajca, al kad ga vec imam u igri, radije bi trazio nesto drugo (bilo sta) da razbije malo monotoniju :) moram priznat da si me razocaro, nisam mislio da ces se vratit na dajca ponovo :(

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

A cuj, razocarao..

Pa, nisi citao moje postove, da jesi vidio bi da mi je izbor prilicno ogranicen. Ne mogu koristiti High-Definition teksture na modelima, a svi se svesrdno trude da im modeli izgledaju super-duper sve nalickani. Nekima su vozne osobine katastrofa, a ja to jos nisam u stanju sam popraviti u fajlovima. Od modela mi se svidjaju CASE, SAME, Fendt, samo sto se opet zeleni, kao i Claas i ta srackasta boja. Od Claasa imam kombajn Tucano 440, samo jer ima low-polygon grafiku, i odlican zvuk.I 12-metarski noz koji neki drugi nemaju. Onda, sve vise je modela koji imaju glavne fajlove zakljucane pa ih ne mogu prepravljati. Takodjer mi se svidjaju modeli massey-ferguson, ali nisam nasao zadovoljavajuci model, uvijek neko sranjce koje nije u redu, ili je pun log gresaka ili nesto drugo. Bio je jedan odlicni mali CASE puma, ali jbg, imao je na jednoj strani sve natpise/naljepnice sa izokrenutim slovima (kao u ogledalu) te neku grdu suplju cijev umjesto auspuha.. malo vremena je bilo OK , pa me pocelo to burgijati sve vise pa sam ga napokon obrisao. Ovaj mali Deutz je prosao vecinu testova kod mene, zato je jos tu. Trazim ja i dalje, bez brige.

P.S. Evo, nova farma (Hagenstedt mapa u obliku moda) pocela konacno proizvoditi za biznis. Nisam jos niti stigao zamijeniti "foliage_maize_diffuse.dds" od kukuruza, pa jos izgleda ko da je od slame napravljen lol.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 23:26 (BULIGO).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice