Wtf je s danasnjim igrama i optimizacijom ja nevidim po cemu bi ovo trebalo bit zahtjevnije od dvojke. Po ovim chartovima igrat cu na 25fps na med detaljima yay...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Igra je prezahtjevna s obzirom da uopće ne izgleds tako dobro,sve je prepuno low res textura i objekata barem po onom videu igranom na ultra detaljima.
Jednostavno me nije grafički zadivila i ima puno ljepših igara.
Igra je prezahtjevna s obzirom da uopće ne izgleds tako dobro,sve je prepuno low res textura i objekata barem po onom videu igranom na ultra detaljima.
pa dobro ima boljih ali svejedno izgleda jako dobro,ipak ima velike prostore i to je super
nadam se da ću uspjet sa hd 7950 na ultra
Ma nema do CryEngina 3 ,trebali su napraviti igru u ovom enginu mislim da bi izgleda puno bolje ,iak u ovom enginu izgleda dosta dobro
Meni je Far Cry 2 na pcu i dalje najljepša igra. Iz ovih svih videa izgleda kao da su otišli korak nazad, ali pretpostavljam da će na pc-u bolje izgledati.
Ne znam za vas, ali meni dosta realnije izgleda Crysis 1. Ovdje su nekako boje preizražene, kao da je animirani film.
Prvo se upoznajte sa terminom art style pa onda nastavite komentarisati Ne tezi svaka igra realizmu u pogledu grafike.
Mislim da ću ovo nabaviti, valjda će biti dosta igrača na multiplayeru.
Ima i coop i mp..
Mp je inače vrlo sličan CoDu..
Nemoj da lupetas ima i MP i Co-Op i Map maker
Troll.
Prvo se upoznajte sa terminom art style pa onda nastavite komentarisati Ne tezi svaka igra realizmu u pogledu grafike.
Očito da ne teži... (Borderlands)
Samo sam napisao svoj stav, naravno nekome će se više ovo sviditi. Ali Crysis (jedan i jedini original) po meni miljama daleko u vezi grafike.
Očito da ne teži... (Borderlands)
Samo sam napisao svoj stav, naravno nekome će se više ovo sviditi. Ali Crysis (jedan i jedini original) po meni miljama daleko u vezi grafike.
Crysis je miljama daleko zbog dosta stvari, art style je samo jedna od njih, borderlands je cell shading raspodija i kao takav je odličan.
Slažem se da je Crysis što se grafike(a i fizike) tiče najrealističnija igra koju sam vidio,međutim drago mi je da Far Cry ima svoj vlastiti stil koji mi se prilično sviđa.
Kad bi sve igre bile u cryengineu izgubila bi se osobnost i ostao bi osjećaj da smo sve to već vidjeli.Ovako imam osjećaj nečega novog i uzbudljivog.
Grafički engine je što se atmosfere u igri tiče najvažnija stvar.Recimo cryengine je moderniji i realističniji engine od starog x-ray enginea koji pogoni Stalkera,ali ja mislim da
je stalker vrhunska igra (međuostalim) upravo zato što joj taj engine daje osobnost.
Što se tiče Far Cry 3 nije postignut fotorealizam,ali mislim da je engine odradio odličan posao rekreiranja tropskog otoka.Ako netko misli da su boje malo kričave neka pogleda neke fotografije tropskih otoka i vidjeti će da je to donekle uistinu tako. Pogotovo tirkizno more zna biti vrlo kričave boje u podne.
Slažem se da je Crysis što se grafike(a i fizike) tiče najrealističnija igra koju sam vidio,međutim drago mi je da Far Cry ima svoj vlastiti stil koji mi se prilično sviđa.
Kad bi sve igre bile u cryengineu izgubila bi se osobnost i ostao bi osjećaj da smo sve to već vidjeli.Ovako imam osjećaj nečega novog i uzbudljivog.
Grafički engine je što se atmosfere u igri tiče najvažnija stvar.Recimo cryengine je moderniji i realističniji engine od starog x-ray enginea koji pogoni Stalkera,ali ja mislim da
je stalker vrhunska igra (međuostalim) upravo zato što joj taj engine daje osobnost.
Što se tiče Far Cry 3 nije postignut fotorealizam,ali mislim da je engine odradio odličan posao rekreiranja tropskog otoka.Ako netko misli da su boje malo kričave neka pogleda neke fotografije tropskih otoka i vidjeti će da je to donekle uistinu tako. Pogotovo tirkizno more zna biti vrlo kričave boje u podne.
Ljudi kao da su zaboravili da je stvarni svijet prepun boja. Nije ni čudo s obzirom koliko se u filmskoj umjetnosti koristi obrada da bi se dočarala zamišljena atmosfera. Programi koji degradiraju fotke raznim filterima su na vrhuncu popularnosti (Instagram). Neke igre (GTA IV) su skoro u potpunosti u sivo smeđim tonovima a igre sa Unreal Enginea su bile lako prepoznatljive po tome. Battlefield 3 koji se smatra da ima realističnu grafiku zapravo imitira film sniman kamerom a ne stvarni svijet (tamni tonovi, blago zagašene boje, pretjerano naglašen kontrast, efekti leće)... Ljude je lakše zavarati da je nešto realistično ako izgleda kao nešto što svakodnevno viđamo na TV-u. Lijepo je vidjeti da se boje opet vračaju u modu (Far Cry 3, GTA 5). Jesenska šuma treba biti obasjana crvenkastim tonovima zbog ambijentalnog osvjetljenja (global illumination) ali kada je cijela igra u istim tonovima ne vjerujem da ima pozitivan učinak na ljudsku psihu.
Sat i pol gameplaya, nema spoilera vecinom samo freeroam i sidemisije igrano na xboxu...

dobra recenzija http://m.youtube.com/watch?v=zk9hhbpSh_M

Failo si link, neda se otvorit..
da se otvoriti,samo makni ovo m ispred youtube
da se otvoriti,samo makni ovo m ispred youtube
To je vjerojatno zato sto saljem s tableta.Ne znam zasto je to m ispred(valjda to znaci mobile),meni radi link.
Kazem ja vama da ce Dunia 2 engine biti velik zalogaj za danasnji hardware ;) Opet ostaje da sacekamo jos malo pa testiramo, ali cisto sumnjam da ce igra 'letiti' kao FC2. Sto se tice naglasenih jarkih boja - podrzavam. Zato sam i u BF3 ubacio FXAA injector da bi dobio realisticnije boje, igra izgleda duplo ljepse.
Kazem ja vama da ce Dunia 2 engine biti velik zalogaj za danasnji hardware ;) Opet ostaje da sacekamo jos malo pa testiramo, ali cisto sumnjam da ce igra 'letiti' kao FC2. Sto se tice naglasenih jarkih boja - podrzavam. Zato sam i u BF3 ubacio FXAA injector da bi dobio realisticnije boje, igra izgleda duplo ljepse.
Ma kakav realizam, to je jednostavno takav umjetnički smjer (omg kako ovo loše zvuči na hrvatskom ). U ovom slučaju možda ipak preferiram desaturaciju i color grading, ne zato što je to realnije, jer nije, nego zato što bolje dočarava filmsko iskustvo. To je stvar ljudske psihe i kako mi percipiramo boje, isto je i u filmu i u igri, neke boje pobuđuju određeni osjećaj. BF3 sa onim injectorom IMO, ne izgleda nimalo realističnije, već otkrije sve nedostatke koje je DICE prikrio desaturacijom, kontrastom i color gradingom.
Da me krivo ne shvatiš, ne da ja ne volim izgled koji teži fotoralizmu, baš suprotno, ali FC3 mi je ni vrit ni mimo po tom pitanju. Ono što me se dojmilo doduše je tehnologija koju koriste, pogtovo za lighting.
Možda nije nešto posebno impresivan video,premotajte na 1:10 da vidite oluju
Da se zaključiti da vrijeme protječe u mjerilu 1 minuta=1 sat,kao u GTA III ako se ne varam.
dali ču ja sa svojim pc-om moči ugodno igrat far cry 3?