- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da je neko spominjo neku rutu smrti na TSM mapi pa ako bi mogli rec o cemu je rijec?
Vidim da je neko spominjo neku rutu smrti na TSM mapi pa ako bi mogli rec o cemu je rijec?
To ti je 'donja' africka ruta istok-zapad, tj. ne ona uz obalu nego preko pustinje. Nema autoputa, sva je dvosmjerna i vrlo raznolika sa dionicama preko ciste pustinje do vrleti gdje se tesko okrenes i bez prikolice a padine su ponegdje takve da se ne mozes popeti ako nemas jaci motor od pocetnog. Znaci u grubo dio od Rabata do Tunisa.Treba je proci po danu u oba smjera i jos jednom po noci :) ja sam je presao 6 i pol puta :D
Uz malo srece mozes vidjeti leteci tanjur kako prelijece :)
Pitanje, imam oriđiđi kopiju na steam-u, i to mi se samo updata i sve... i već sam stavio neke modove, kao snijeg, traffic itd... eh sad, da li ja mogu isto tako samo instalirat tu TSM mapu ili prvo moram downgrade nekako radit, i hoće li mi se to sve onda smiksat i da mi na kraju ne radi i jedno ni drugo? Poz
Pitanje, imam oriđiđi kopiju na steam-u, i to mi se samo updata i sve... i već sam stavio neke modove, kao snijeg, traffic itd... eh sad, da li ja mogu isto tako samo instalirat tu TSM mapu ili prvo moram downgrade nekako radit, i hoće li mi se to sve onda smiksat i da mi na kraju ne radi i jedno ni drugo? Poz
Nista ne moras prtljati oko patcheva za stavit TSM. Samo unzipas fajl koji skines sa neta u svoj /mods folder gdje su ostali modovi i dobijes 4 .sii fajla. Samo ih sva 4 aktiviraj (stavis kvacicu na sva 4) u obradi profila prije igranja i radit ce. Jedino nisam siguran koju verziju snijega podrzava TSM, provjeri. Ili najbolje iskljuci snijeg kad imas TSM. Bilo bi prilicno bezveze da se probijas kroz smetove snijega usred Alzirske pustinje
Vozim dugu turu ko kreten pol sata i onda mi se desi slijedeće, gospon zaglavio na uzbrdici, točkovi proklizuju, kolona se napravila, probao sam ga isčupat 10min ali nije bilo spasa, moro sam zvat pomoć na cesti... i onda me odšlepaju malo dalje, i krenem iz parkinga van i na semaforu opet peh, air pressure riknio, stojim i nemogu dalje :P
Bas i mene interesuje taj air pressure (pritisak zraka), za sta to sluzi, je li to vezano za kocnice ili za motor?
Kontam da bi prije bilo za motor jer kamion nece da krene ako nema pritiska. Ja sam to bio ukljucio kada sam tek instalirao patch, i vidio da mi kamion stoji, nece da krene, i iskljucio.
to ti je pritisak zraka u kočnicama, ako si ikada vozio ili sjedio u kamionu morao si vidjeti tu kazaljku, ili dvije. Zrak pokreće kočnice a ako nema zraka nema ih šta pokretati te su zablokirane dok pritisak ne dođe do npr 2 bara (primjer). Možda si također primjetio da kada neko upali kamion drži ga na leru uz lagano turiranje cca 5 min i tek onda kreće.
Jesam se 2-3 puta vozio u kamionu uzivo ali nisam nikada obracao paznju na kazaljke. Mislio sam na kocnice zbog onog ccccccc, sto se cuje kada kamion(autobus) stoji, kao da ispusta zrak, ali sam u isto vrijeme mislio na motor jer motor pokrece kamion, znaci on nece krenuti dok ne bude siguran da mu rade kocnice. OK Hvala na odgovoru, ukljucit cu i ja pa da vidim kako ce to ici :D :)
Da li se može iz TSM-a preć na Skandinavija mapu u istom PROFILU?
Da li se može iz TSM-a preć na Skandinavija mapu u istom PROFIL
Da li se može iz TSM-a preć na Skandinavija mapu u istom PROFILU?
Moze,ali ako imas garaze kupljene u TSM mapi izgubit ces ih
mislis, ako sam garazu kupio, npr. negdje u africi onda cu je izgubiti?
bit ce isto kao i meni tamo di pise grad u kojem je kupljena garaza pisat ce "Nema"
Poželjni su i komentari.
2 | TSM |
---|---|
19 | Skandinavija |
bit ce isto kao i meni tamo di pise grad u kojem je kupljena garaza pisat ce "Nema"
I pazi da ne otvaras stranicu/log svojih sofera jer ce se igra srusiti (kad nakon TSM stavis Skandinaviju). To je zato sto se u Log-u pojavljuju odradjene ture iz/u gradova koji vise ne postoje pa igra krahira. Nakon nekog vremena, kad tvoji soferi odrade od 5 do 10 novih tura (neznam zasto ali broj varira od sofera do sofera), opet ce sve biti u redu
Ja sam maknuo TSM mapu i stavio DLC+Skandinaviju sa profilom lvl 32 i radi u redu.Ja imam samo 1 garazu i 4 sofera pa ne znam mozes li prodati te garaze koje 'ne postoje'.
Max broj sofera je 154 mislim. Imaj na umu da ti AI soferi zderu procesorsku snagu i RAM memoriju i usporavaju igru. Ionako ne vidim smisla imati vise od par sofera jer postoje samo u virtualnom dijelu virtualnog svijeta, tj. nikad ih ne vidis u igri. A lova koju zaradjuju? Puno je jeftinije NE uzeti sofera jer dok se pocnu isplacivati, vec imas dovoljno love za najjaci kamion sa svim dodacima. Mozda sam nesto propustio ali ne bavim se AI soferima, ne trebaju mi osim par da vidim kako razvijaju svoje bijedne karijere ;)
poplave? Kakve poplave? Briga mene za poplave!!
Vozim dugu turu ko kreten pol sata i onda mi se desi slijedeće, gospon zaglavio na uzbrdici, točkovi proklizuju, kolona se napravila, probao sam ga isčupat 10min ali nije bilo spasa, moro sam zvat pomoć na cesti... i onda me odšlepaju malo dalje, i krenem iz parkinga van i na semaforu opet peh, air pressure riknio, stojim i nemogu dalje :P
stavi ga u ler i "nafilaj" zraka...
Pozdrav ljudi, novi sam tu, prvi put igram ovu igru i ako moze pmoc mala, ukratko zanima me koje modove da si skinem za igru?
Pozdrav ljudi, novi sam tu, prvi put igram ovu igru i ako moze pmoc mala, ukratko zanima me koje modove da si skinem za igru?
Koju verziju igre imaš?
Hrvatskaaaaa
Ova zadnja verzija, ne znam tocno kji brojevi.
Danas sam cuo jedan interesantan podatak. Na autocesti krenem na odmoraliste i slucajno sretnem dvojicu bivsih kolega, jos iz vremena kad sam vozio za istu firmu. Jedan vozi DAF-a XF a drugi SCANIA-u R560. U nasoj prici i uporedjivanju kamiona obojica su se slozila da je za sofera (udobnost i ost.) od svih kamiona najbolji DAF (provjereno znam da su obojica vozila i druge marke kamiona), a kao glavni razlog navode da jedino DAF ima na pogonskoj osovini 4 zracna jastuka ( po 2 sa obje strane) dok svi ostali imaju samo 2.
Podatak koji me je malo zacudio je taj da DAF u svoje kamione ugradjuje MAC-ove motore (amer) i da je motor u DAF XF od 460hp ekvivalentan SCANIA-om 560hp, iz tog razloga sto ameri mjere snagu na kotacima dok evropljani prenos na mjenjac. Meni malo cudno al' .....
Mislim da je nemoguča tolika razlika u snazi na radilici i na kotaču. Ustvari sam siguran.
Danas sam cuo jedan interesantan podatak. Na autocesti krenem na odmoraliste i slucajno sretnem dvojicu bivsih kolega, jos iz vremena kad sam vozio za istu firmu. Jedan vozi DAF-a XF a drugi SCANIA-u R560. U nasoj prici i uporedjivanju kamiona obojica su se slozila da je za sofera (udobnost i ost.) od svih kamiona najbolji DAF (provjereno znam da su obojica vozila i druge marke kamiona), a kao glavni razlog navode da jedino DAF ima na pogonskoj osovini 4 zracna jastuka ( po 2 sa obje strane) dok svi ostali imaju samo 2.
Podatak koji me je malo zacudio je taj da DAF u svoje kamione ugradjuje MAC-ove motore (amer) i da je motor u DAF XF od 460hp ekvivalentan SCANIA-om 560hp, iz tog razloga sto ameri mjere snagu na kotacima dok evropljani prenos na mjenjac. Meni malo cudno al' .....
MAC motore, koji su to motori, to ni ne postoji !! Malo si fulao ;)
DAF oduvijek koristi PACCAR motore!!
Paccar jesu americki motori, ali da bi se koristili u Europi, sve mora biti prilagođeno europskim standardima.
MAC motore, koji su to motori, to ni ne postoji !! Malo si fulao ;)
DAF oduvijek koristi PACCAR motore!!
Paccar jesu americki motori, ali da bi se koristili u Europi, sve mora biti prilagođeno europskim standardima.
Zato sam i napisao da mi je cudno.
Instaliraj Scandinavia map i sluzbenu DLC mapu 'GoEast', onda ti treba neki dobri mod za prikolice i terete, preporucam onaj od Jazzycata verzija 2.0 'fixed'. Uzmi si i neki dobar 'real physics' mod, svi hvale onaj verzija 7.0 (od Kacaka) i vise manje mozes poceti. Ti modovi nisu nista cime se moras ozenitil, koristis ih kao sto je rekao onaj tip u Starship Troopesima (Michael Ironside)"Koristis ih dok ne umru ili ne nadjes bolje'. ALi te dvije mape zbilja preporucam. ja, koji imam iza sebe preko 100.000KM odvozenih na TSM mapi. Nju stavis kad ti dosade ove prve dvije. Sminkanje kamiona ti tesko itko moze preporuciti jer je to stvar osobnog ukusa.
Univerzalno misljenje je da je najbolji sajt sa modovima:
Idi malo tamo u shopping i uzivaj
Dobrodosao na asfalt!!
P.S.
-ne postoji ETS2 multiplejer
-kamion ti postane ruzicast ako imas piratsku verziju
-mape Scandinavia i TSM nisu kompatibilne jer obradjuju neke iste dijelove mape. Znaci ili jedna+DLC ili druga+DLC.
-kad mijenjas mape, mozes koristiti isti profil, ne moras iz pocetka. Prije kopiraj folder 'Profiles' na sigurno mjesto, da se imas kamo vratiti ako nesto ukakis.
Instaliraj Scandinavia map i sluzbenu DLC mapu 'GoEast', onda ti treba neki dobri mod za prikolice i terete, preporucam onaj od Jazzycata verzija 2.0 'fixed'. Uzmi si i neki dobar 'real physics' mod, svi hvale onaj verzija 7.0 (od Kacaka) i vise manje mozes poceti. Ti modovi nisu nista cime se moras ozenitil, koristis ih kao sto je rekao onaj tip u Starship Troopesima (Michael Ironside)"Koristis ih dok ne umru ili ne nadjes bolje'. ALi te dvije mape zbilja preporucam. ja, koji imam iza sebe preko 100.000KM odvozenih na TSM mapi. Nju stavis kad ti dosade ove prve dvije. Sminkanje kamiona ti tesko itko moze preporuciti jer je to stvar osobnog ukusa.
Univerzalno misljenje je da je najbolji sajt sa modovima:
Idi malo tamo u shopping i uzivaj
Dobrodosao na asfalt!!
P.S.
-ne postoji ETS2 multiplejer
-kamion ti postane ruzicast ako imas piratsku verziju
-mape Scandinavia i TSM nisu kompatibilne jer obradjuju neke iste dijelove mape. Znaci ili jedna+DLC ili druga+DLC.
-kad mijenjas mape, mozes koristiti isti profil, ne moras iz pocetka. Prije kopiraj folder 'Profiles' na sigurno mjesto, da se imas kamo vratiti ako nesto ukakis.
Samo mali ispravak,kamion ti postaje ružičast ako se neki modovi "kolju".
Molio bi nekog da mi preporuči neki Real physics MOD koji radi na 1.7 verziji.
to ti je pritisak zraka u kočnicama, ako si ikada vozio ili sjedio u kamionu morao si vidjeti tu kazaljku, ili dvije. Zrak pokreće kočnice a ako nema zraka nema ih šta pokretati te su zablokirane dok pritisak ne dođe do npr 2 bara (primjer). Možda si također primjetio da kada neko upali kamion drži ga na leru uz lagano turiranje cca 5 min i tek onda kreće.
Samo malo pojasnjenje (nadopuna) ...
Kamion koce opruge a zrak kontrira oprugama i otkociva kamion, zbog opruga je kamion zablokiran (zakocen) kad nema dovoljnog pritiska zraka.
----------------------------
... nasla se dva pijana kretena na istom mjestu ... jedan, koji je naso postaviti bas ovu tablu na ovom mjestu i drugi ali jos veci (kreten) koji se nasao blenuti u ovu tablu dok vozi ...
Ma meni je smijesna ta opcija air pressure...Ja je juce ukljucio da vidim sta je i vozim 200 kilometara sve pet, dodjem na semafor kad ne mogu krenuti...nisam mogao krenuti 5 minuta. Ja koliko znam pritisak se nabija kad kamion dugo stoji ili odmara pa ga kad krenes voziti nabijes pritisak a ne ja vozim 200 kilometara i stanem i on kao nema pritiska.