DuoDivvy - olakšava da se na pravedan način podije

poruka: 21
|
čitano: 3.413
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DuoDivvy - olakšava da se na pravedan način podije".
18 godina

Tko razmišlja instalirati ovo, bolje nek odmah podnese zahtjev za rastavu

15 0 hvala 5
14 godina
Re: DuoDivvy - olakšava da se na pravedan način po

slažem se , upravo sam to došel napisati.... kaj će ti žena kojoj ne vjeruješ, ili s kojom moraš dijeliti troškove 50/50....  čak štoviše, čul sam da ljudi rade obračune na kraju mjeseca, pa onda jedan drugom vraćaju novce, u slučaju da netko više potroši na zajednicu... crazy shit

http://c2club.co.uk/showthread.php?306-My-baby...-**progress-update**/page3
18 godina

Dakle, ako jedan partner zarađuje 60 posto ukupnog kućnog prihoda, aplikacija će mu pripisati 60 posto zajedničkih troškova.

Ne bih to nazivao pravednim, možda uvjetno pravednim - a uvjet je taj da ova druga osoba koja manje plaća doprinosi na neki drugi način, jer inače govorimo o parazitizmu. U današnje vrijeme u kojem su često obje osobe zaposlene pa se kućni poslovi ili dijele podjednako ili outsource-aju, najpoštenije je da se plaća 50/50, osim ako postoji izraženija razlika u potrošnji pri čemu je onda naravno poštenije da onaj koji više troši i više plaća (a ne da automatski više plaća onaj koji više zarađuje - to je idiotizam!).

Amenoum

0 0 hvala 0
17 godina
PaleRider kaže...

Dakle, ako jedan partner zarađuje 60 posto ukupnog kućnog prihoda, aplikacija će mu pripisati 60 posto zajedničkih troškova.

Ne bih to nazivao pravednim, možda uvjetno pravednim - a uvjet je taj da ova druga osoba koja manje plaća doprinosi na neki drugi način, jer inače govorimo o parazitizmu. U današnje vrijeme u kojem su često obje osobe zaposlene pa se kućni poslovi ili dijele podjednako ili outsource-aju, najpoštenije je da se plaća 50/50, osim ako postoji izraženija razlika u potrošnji pri čemu je onda naravno poštenije da onaj koji više troši i više plaća (a ne da automatski više plaća onaj koji više zarađuje - to je idiotizam!).

Pravednije je u smislu omjera i osjećaja "opterećenja".

Evo recimo jednog primjera.

Osoba 'A' ima plaću 3000€

Osoba 'B' ima plaću 1500€

Najam stana/režije/hrana: 1000€

Ako gledamo klasično/pravedno dijelenje, to je onda 50/50, svaka osoba plaća 500€.

Međutim ono što je razlika je osjećaj iznosa i tereta za svaku osobu.

Za osobu 'A' iznos od 500€ je 16.67% plaće, dok je za osobu 'B' isti iznos 33.33% plaće, odnosno u omjeru sa plaćom, osoba 'B' ulaže duplo više u plaćanje tih troškova. Kada bi išli ovim principom iz aplikacije podijeliti troškove onda bi ovako ispalo:

Trošak osobe 'A' - 667€

Trošak osobe 'B'  - 333€

I sada kada bi izračunali postotak plaće sa tim troškovima, ispalo bi da svaka osoba izdvaja 22.2% od svoje plaće za trošak stana, i u tom smislu je to onda fer.

Zanimljivo je kako kada su ovakve teme 'bliže' ljudima, onda se često zagovara "pravedno" dijeljenje, a onda kada su recimo bogati u pitanju, onda svi odjednom traže da oni plaćaju (kazne ili nešto sl.) proporcionalno svojem bogatstvu. 

Zato je po meni apsurd kada pričamo o kaznama di je više manje fiksni iznos. Za osobu koja zarađuje 1500€, kazna od 500€ je trećina plaće ili 33%, dok za osobu koja zarađuje 10000€ za nju je 5%, zbog ćega će puno lakše proći preko te kazne, odnosno vrlo vjerojatno češće raditi takav prekršaj jer mu taj iznos ne stvara opterećenje na budžet.

Stoja
17 godina

Ovaj svijet ide u k....

https://www.youtube.com/@gaap86
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

"Čist račun, duga ljubav!"

Mislim da ovo (ili generalno nekakva aplikacija za zajendičko praćenje potrošnje) može da bude ok stvar u situacijama gde jedna strana (ili obe) baš i ne ume s novcem i gde se ljudi na kraju meseca zapitaju gde su otišle pare.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja kad sam predložio da se prilikom razvoda braka upravo ovaj princip (zbroj svih priroda i računanje udjela) koristi prilikom podjele zajedničke imovine, feminacistice su me dočekale "na nož" s tipičnim glupostima oko neplaćenog rada (Kao da muškarci ne rade po kući. E ali, potrpati veš u veš-mašinu je posao, a odgovoriti na pitanje "Koju tipku sad ta stisnem?", popraćeno s "Joj. NEŠTO mi je iskočilo." "Nisam NIŠTA napravila." e to nije posao.).

Ali dobro, feminacizam je ideologija, to svi znamo, ali s obzirom da preuzima maha, treba joj početi stati u kraj.

Moj PC  
4 0 hvala 1
10 godina

Jos jedan od nacina kako nam se woke zmija pokusava uvuci u svakodnevni zivot i brak. 

Onog momenta kada budem trebao aplikaciju da sravnim troskove kucanstva sa suprugom podnosim zahtjev za razvod, a onda ritualno pocinjavam seppuku.

Ne nuzno tim redosljedom. 

1 0 hvala 0
14 godina

To su ove moderne fore od klinaca sa operiranim centrom za socijalizaciju i empatiju. Kavu nebi platili da na kraju ne podijele keks pay da im se vrati ostatak. Bolesno.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Ako vam treba takav app onda imate ozbiljnijih problema od podjele troskova.

Mi imamo zajednicki tekuci te onaj tren kad osjetim potrebu za takvom aplikacijom, printam papire za razvod i gg.
14 godina

Povjerenje je temelj svake zajednice zato Trump, Bezos, Musk, Cuki i slični imaju imaju veliko povjerenje u svoje odvjetnike kada slažu neprobojni prenup da ne bi Sili Nečistoj pale gluposti na pamet.

2 0 hvala 0
8 godina
Gebirgs kaže...

Jos jedan od nacina kako nam se woke zmija pokusava uvuci u svakodnevni zivot i brak. 

Onog momenta kada budem trebao aplikaciju da sravnim troskove kucanstva sa suprugom podnosim zahtjev za razvod, a onda ritualno pocinjavam seppuku.

Šta je ovde woke mile ti matere, molim te prosvjetli me?

Plus to da je zanimljivo da je bit "woke" još uvijek veći problem (kojeg bez problema možeš ignorirat i živit normalno svoj život) nego npr, lopovluk krADeZeja (kojeg nemožeš ignorirat i utječe direktno na tvoj život).

8 godina
NEW_MAN kaže...

Mi imamo zajednicki tekuci te onaj tren kad osjetim potrebu za takvom aplikacijom, printam papire za razvod i gg.

Ja ga nemam i ne pada mi na pamet ga imat, imamo dogovor tko koje troškove pokriva više manje, dogovor za veče i skuplje kupovine, dogovor koliko prebacimo u skupnu štednju.... ali isto tako svako od nas ima pravo potrošit jedan dio svojih para kako sam želi i bez ikakvog pravdanja drugoj osobi. Ne pada mi napamet ispitivat ženu zašto je kupila to i to, sama zarađuje pare i isto tako sama ima pravo odlučivat na šta će ih potrošit, naravno do nekih normalnih iznosa koji ne utjeću negativno na naš obiteljski život. Samo mi još treba da mi žena gleda na račun i ispituje zašto sam kupio to i to....

18 mjeseci

Ja plaćam sve režije i kredite a žena plaća hranu i troškove kućnih potrepština, dođe na cca isto.

0 0 hvala 0
18 godina
nikonja kaže...
NEW_MAN kaže...

Ja ga nemam i ne pada mi na pamet ga imat, imamo dogovor tko koje troškove pokriva više manje, dogovor za veče i skuplje kupovine, dogovor koliko prebacimo u skupnu štednju.... ali isto tako svako od nas ima pravo potrošit jedan dio svojih para kako sam želi i bez ikakvog pravdanja drugoj osobi. Ne pada mi napamet ispitivat ženu zašto je kupila to i to, sama zarađuje pare i isto tako sama ima pravo odlučivat na šta će ih potrošit, naravno do nekih normalnih iznosa koji ne utjeću negativno na naš obiteljski život. Samo mi još treba da mi žena gleda na račun i ispituje zašto sam kupio to i to....

Ako imas normalnu zenu onda se nema ko kaj kome pravdati i ispitivati. Onaj dan kad me zena pita gdi sam potrosil novce bude dan kad se isprintani papiri za razvod ispunjavaju i nose kod odvjetnika.

Jasno mi je da nemaju svi normalne zene ali ja taj problem trenutno nemam te samim time ne vidim smisao ove aplikacije.

18 mjeseci
A nije sve tako crno i bijelo , znam par koji tako funkcionira 30 godina , znači svatko svoje plaća i planski važu tko će što paliti, jeste da smo im se rugali u početku.

Dok kod mojih bližih inače je ostao neki papučarski standard još od vremena kad su samo muškarci radili za plaću , da kad plaća legne , platiš račune, ostaviš si za rakiju i pivo nešto sitno i ostatak plaće ide domaćici koja se brine za sve troškove!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
nikonja kaže...
Gebirgs kaže...

Šta je ovde woke mile ti matere, molim te prosvjetli me?

Plus to da je zanimljivo da je bit "woke" još uvijek veći problem (kojeg bez problema možeš ignorirat i živit normalno svoj život) nego npr, lopovluk krADeZeja (kojeg nemožeš ignorirat i utječe direktno na tvoj život).

Woke je što nema žena šta gurati nos u odlučivanje. Muško mora imati prvu i zadnju riječ. Ja ništa nikoga ne pitam kad ću usisavati i peglati. Nekad baš namjerno usisavam dok joj ide turska serija, neka ide u shopping ako joj smeta. Peglam dok je skupa struja, nek' se vidi da se ima, vikendom skuham ručak već u 12 sati, kom' drago, kom' milo, nije me briga, neka jede hladno ili podgrijava ako joj ne paše. Suđe operem u 14 sati i ne pipnem ništa do 15. Nikad ne idem po svježu salatu na tržnicu isti čas kad me pošalje, uvijek 20 minuta kasnije, to treba dresirati na startu kako spada.

18 mjeseci
ante_etna kaže...

Woke je što nema žena šta gurati nos u odlučivanje. Muško mora imati prvu i zadnju riječ. Ja ništa nikoga ne pitam kad ću usisavati i peglati. Nekad baš namjerno usisavam dok joj ide turska serija, neka ide u shopping ako joj smeta. Peglam dok je skupa struja, nek' se vidi da se ima, vikendom skuham ručak već u 12 sati, kom' drago, kom' milo, nije me briga, neka jede hladno ili podgrijava ako joj ne paše. Suđe operem u 14 sati i ne pipnem ništa do 15. Nikad ne idem po svježu salatu na tržnicu isti čas kad me pošalje, uvijek 20 minuta kasnije, to treba dresirati na startu kako spada.

Možeš ti bolje od ovoga

14 godina
Sirotanovic kaže...
 kad plaća legne , ostaviš si za rakiju i pivo nešto sitno 

s tim da se ovaj dio prikazuje kroz kreativno knjigovodstvo. Prijaviš za dva piva, a vratiš se nakon pet sati k'o letva.

18 godina

@Novice

Pa, u suštini ima pravo. Komentari u temi su krenuli od: "Ako muž i žena treba da mere u € ko je koliko dao za režije, e jbg." (sa čime mogu i da se složim), ali su stigli do: "Muž i žena zajedno sravnjuju troškove domaćinstva?! Prokleta woke agenda!", i: "Onog momenta kada mi žena, ta moja nazivno ravnopravna životna partnerica, bude zatražila da joj išta objašnjavam i opravdam, kraj, razvod!"

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2026 20:50 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Draga volim te zauvijek ali kada mislis uplatiti za stanarinu 

p.s. naravno da je normalno i potrebno razgovarati o financijama i troskovima ali u onom trenutku kada vodis troskove odvojeno i jedan drugome brojis to je toliko odvojen odnos da ne zivis sa partnerom nego cimerom. To sto imas spolni odnos sa tim cimerom ne mijenja stvari. Pa prijatelji si nekad ne naplacuju sve skupa nego koliko tko ima kada cimeruju 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2026 12:00 (konjRR).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice