Uglavnom, situacija je užasna.
Imali smo manje pauze u partijama, tempo se malo usporio, jer je situacija tako kompleksna da ne mogu odigrati poteze onako preko lakta, nego sve traži promišljanje, Uz to bilo je i problema sa serverom za razmjenu poteza ali ništa strašno.
James je na pragu Moskve.... očajnički cijedim sve frontove za diviziju-dvije koje onda vlakom dovlačim do Moskve, zidajući posljednje linije obrane pred Crvenom Metropolom.
Da ima fiksaciju na Moskvu vidljivo je iz ove pirije (pirija - dalmatinski lijevak) koja se stvara na strateškoj mapi. Sa strane su linije koje su efektivno defenzivne za Švabe, nema namjeru daljnjeg prodora (barem zasad) a u sredini se pirija slijeva prema Moskvi gdje ulijeva svoje najjače jedinice. Moskva je ova gužvica jedinica (jako slabašnih) u sredini desno....
No i ako uđe, otpor neće stati!! Sjetimo se Napoleona - Moskve je vidio, ali se ponižen i poražen iz iste i povukao!!!!
Boljim pogledom možete vidjeti i mnoge moje jedinice razbacane u njegovoj pozadini, s oznakom PC. PC je Partisan Cadre - partizanske jedinice u nastajanju! Ruski narod nikada nije prihvatio germanskog okupatora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111!!! Dok je jedinica "cadre" ne mogu s njom ništa, ali uskoro će to postati pravi partizanski odredi koji će dizati u zrak njemačke pruge za opskrbu.
Mislim da je ovako jasno "telefoniranje" namjera Jamesova greška, ali ionako nemam mnogo toga da mu metnem na put pa to što sam ga pročitao (ili je on jasno pokazao što želi) ne znači mnogo.
E sad.
Da sam ja teška manga ja bi uradio sljedeće: pustio ga da uđe u Moskvu kao riba u vršu - mješavina dalmatinske i ruske vojne misli je nenadhebiva.... dakle pustio bi ga da uđe kao riba u vršu gomilajući snage iz rezerve gore i dolje od Moskve, i s prvim snijegovima i ledovima stisao ga i odsjekao.
Dakle to bi učinio da sam manga, ali zasad nisam tolika manga, operacija Uranus sačekat će godinu-dvije, ako CCCP poživi dotad. Zadovoljit ću se uzmicanjem i operacijom Mala Vrša (Little Saturn je povijesna ruska operacija nastala takvim smanjivanjem apetita....)
Koliko vidim po mini mapi, točno te je udario u potezu između moskve i kijeva i jurnuo prema gore.
I dobrano te ogulio, srećom po trebe trenutno nema snaga za sam napad jer je okrenuo jedinice fronta na sjever i jug
A lijepo sam ti rekao da ne braniš Kijev ali nisi me slušao i sad imaš frku kod moskve (jel to ja vidim 14.8.1941 ?? ako je sredinom kolovoza u Moskvi bogme ti se loše piše)
Nego Oleg koji je cilj igre za ruse i za njemce (uči u Moskvu i Berlin ili ? )