Dota 2

poruka: 9.013
|
čitano: 1.937.258
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Dota 2

jel ima netko high skill za igrat svakodnevno ? (vecinom igram iza 8 navecher)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dota 2
ivan dragi kaže...

Drugim riječima, možete i miranu igrat kao suporta, samo zato što je to agi heroj ne znači da mora farmat do divinea, može i ona kupit ward. Što prije skontate svoju ulogu u partiji brže će te i lakše napredovati.

Iskreno, ja nemam pojma kako se Pupo zove u mojim Steam prijateljima, ne znam da li ga još uvijek imam i ne mogu mu vidjeti DotABUFF. 

Ja DotA igram tek oko 7 mjeseci, a prije toga nisam godinama igrao HoN, LoL, WC3 DotA i normalno da nisam neki igrač (ali mislim da mi je krivulja učenja do zadnjih mjesec dana bila ok, jer sam igrao Crystalis Chena i mislio da je to ok). 

Mislim, meni je ručak u četiri i očekujem da u 3 mogu početi meč. Taj dan je nešto pošlo po krivu i nisam ništa mogao.

Ne sjećam se kad sam zadnji put isprobavao Dendi buildove (i ne gledam mu stream tako često), najčešće kupujem meta iteme osim kad vodimo. Kad si već spomenuo evo meč u kojem sam bio support Mirana (solo queue, protivnici jako loši).

Ja ne mogu napredovati u matchmakingu jer moj rank zavisi od toga koji tim dobije bolje igrače. Eto toliko. Pogotovo zato što se iz nekog razloga uzima cijela istorija igranju u obzir, a ne nekoliko zadnjih stotina. Tako je kako je.

Pupo se obraća meni kao da sam ja shit tier igrač (možda i jesam), ali pojma nemam tko je on i sad mu ne mogu gledati replaye. Moji prijatelji sa Steama znaju šta mogu očekivati od mene: loše last hitove, loše odlučivanje, loša kontrola mape itd. 

Napravio sam nedavno pauzu od oko 10 dana i normalno da sam izgubio reflekse u igranju nekih heroja, isto tako postoje heroji za koje znam kako funkcionišu, ali ne osjećam se ugodno igrajući ih.

Osobno mislim da je najgore igrati s ljudima sa Balkana općenito. Neki dan su mi se rugali jer sam igrao Tinkera s Marchom i Heat-Seeking Missilesima, kao da sam kreten jer sam vidio u pro meču farming Tinkera... Mislim pa tako se Tinker igra, kako da pusham lane prije Runea s Laserom? Kako da farmam anciente s Laserom? Svašta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 20:18 (Onjegin).
17 godina
neaktivan
Dota 2

Baš je mene teško pronać na buffu, u prijateljima me nemaš jer delitam quitere. Gle, nekažem ja ništa, svi smo mi bili njubare, nit sam ja neki dobar igrač već prosječan il ispodprosječan. Sam pajdo, čovjek kad čita tu tvoje postove dobije dojam da si prst nokat sa dendijem i da uz jutarnju kavicu raspravljate o taktici za Int3. O tome se radi, a ovo da igraš ispod godine dana neću ni spominjat, imaš preko tisuću partija a osnovnu metu nekužiš, mislim kušiš u teoriji, al te očito neide. A mogao bi pročitat i koji post na dev.dota kako matchmaking radi.

Ak se hoćeš izvuć iz minusa, nađi tim i igrajte ap {#}

PS Zašto uopće igraš tinkera? Ako nezavršite relativno brzo game, beskoristan heroj.

@Ivan

Pa točno to, neznam recimo, ljudi dosta zabrijavaju i forsiraju invokera kao semi kerija, a možeš odigrat fantastičnog suporta s njim. I tako još s masom heroja.

HTPC: G530, ECS H67H-I, 2x4Gb Mushkin, Seasonic 430W, Fractal Node 304, Panasonic TX-P42X20E
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 20:58 (Pupo).
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pupo kaže...

Baš je mene teško pronać na buffu, u prijateljima me nemaš jer delitam quitere. Gle, nekažem ja ništa, svi smo mi bili njubare, nit sam ja neki dobar igrač već prosječan il ispodprosječan. Sam pajdo, čovjek kad čita tu tvoje postove dobije dojam da si prst nokat sa dendijem i da uz jutarnju kavicu raspravljate o taktici za Int3. O tome se radi, a ovo da igraš ispod godine dana neću ni spominjat, imaš preko tisuću partija a osnovnu metu nekužiš, mislim kušiš u teoriji, al te očito neide. A mogao bi pročitat i koji post na dev.dota kako matchmaking radi.

bas ti gledam dota buff. najveci GPM ti je 636 sa alchemistom, a imas 1000+ gejmova... 

Zaključak. Svi ste vi noobovi  {#}

13 godina
neaktivan
Pupo kaže...

PS Zašto uopće igraš tinkera? Ako nezavršite relativno brzo game, beskoristan heroj.

Kako misliš? Tinker je odličan heroj koji zahtjeva jako jako mnogo farma i učinkovit je jako rano zbog push i nuke moći, ali i jako kasno zbog disablea (Ethereal, Hex, Shivas...). Relativno brzo? Permahex na carrija u šezdesetoj minuti i pushanje cijelo vrijeme je sve osim beskorisno.

Zašto bi igrao support Invokera kad odlično scalea s levelima? Npr. Bolje je imati lvl 15 nego lvl 7 Invokera u dvadesetoj minuti. Moj Pupo...

Nisam imao s kim igrati pa sam probao Jungling Meduzu. Bio je tu i Midas.

17 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...
Pupo kaže...

bas ti gledam dota buff. najveci GPM ti je 636 sa alchemistom, a imas 1000+ gejmova... 

Zaključak. Svi ste vi noobovi  {#}

A di sam ja rekao da sam pro ili da nisam noob? I carry nije moja rola, a taj alc, imam možda desetak partija s njim i nije mi neki pick za pub.  Nemogu svi bit pro playeri, a i slobodno nabaci link do svog profila na bufu :)

@Onjegin

Gle, hvataš se tu za neke nebitne stvari koje pišem, a neodgovaraš na bitno i direktna pitanja. I opet mi prosipaš tu pamet, a nemožeš izać iz low matchmakinga.  over and out što se tebe tiče jer nema smisla pričat normalno a da ti neprosipaš svoju teoriju a osnove ti neidu u igri. Kužiš, ja netrujem drugima o nekim pro taktikama pa failam u gameu, već učim od drugih i neprodajem okolo kak sam bio na chatu s dendijem, iak si zapravo vjerojatno bio na twitchu s njima {#}   pusa

HTPC: G530, ECS H67H-I, 2x4Gb Mushkin, Seasonic 430W, Fractal Node 304, Panasonic TX-P42X20E
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 22:02 (Pupo).
13 godina
neaktivan
Pupo kaže...

Gle, hvataš se tu za neke nebitne stvari koje pišem, a neodgovaraš na bitno i direktna pitanja. 

Jedino direktno pitanje je zašto igram Tinkera. Zato što je jedan od najboljih heroja u igri.

Ti si agresivan i ljutit. 

Kritičari ne pišu knjige, ne snimaju filmove, ne slikaju slike.

13 godina
odjavljen
Dota 2

Igra li mozda neko IXDL ligu ? Meni ne pada na pamet da neke levele da nabijam to je za pocetnike, hocu da krenem ligu neku, jer imam visegodisnje iskustvo, medjutim da li je neko igrao ovu ligu ?

Darko

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Igra li mozda neko IXDL ligu ? Meni ne pada na pamet da neke levele da nabijam to je za pocetnike, hocu da krenem ligu neku, jer imam visegodisnje iskustvo, medjutim da li je neko igrao ovu ligu ?

Upravo sam igrao Open. Užas. Užas. Užas.

O kakvim levelima govoriš? Leveli u DotA govore samo kad ćeš dobiti stopostotni item drop.

13 godina
odjavljen
Onjegin kaže...
DarkoKwon kaže...

Upravo sam igrao Open. Užas. Užas. Užas.

O kakvim levelima govoriš? Leveli u DotA govore samo kad ćeš dobiti stopostotni item drop.

Ma vidim da se neki leveli spominju, kao veci lvl bolji igraci, najbolje da ja imam vremena bahcati se tamo sa levelima, bolje mi pogledati neki replay nego gubiti vrijeme sa rusima.

Ima li tu u sastavu sa tom ligom neka naprednija liga gdje zahtijeva vouch request ? Gdje ne moze bilo ko upasti ? Mada meni i taj open odgovara, jer kako sam igrao LoL mnogo sam se deklasirao u doti, pa bi mi trebalo bilo sta da se usetam, samo nek igraju cm mod, da znaju rolove meni je dosta, sam oda se usetam.

Darko
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 2:31 (DarkoKwon).
17 godina
Dota 2

Kako obozavam vidjeti nove igrace kako koriste imena heroja iz orginal dote. Pa zasto TA zvati Lanaya, kad si je upoznao ka TA i znas je kao TA, ili Gondar za BH, mislim, znam i ja te nazive ali zasto se razbacivati imenima....

Ja sam osobno njubina, igram tek malo vise od pola godine i imam nesto sitno preko 800 sati igranja, ali mislim da znam koncept igre, mozda grijesim ali mislim tako, dok gledam ostale i ne kuzim jel igramo istu igru. Uglavnom ljudi koji imaju vise iskustava i odigranih meceva od mene rade jednu te istu stvar non stop, kradu farmu. To mi nikako ne moze u glavu.

Koliko ja znam bit dote je timska igra, imati jednog carrya kojem ces prepustiti sto vise farma i sto vise exp. ali nasi ljudi to ne rade.

Ja nazalost nisam carry igrac, ali kad 4 igraca izaberu, suport, jugnle, hardline, mid, sta mi peostaje nego nekog carry uzeti... I onda odem sa supportom u line i on se samnom bije za lasthitove, nazalost to je kod nas normalno, to sto ja ne mogu ufarmati nista do 15 min je njima sasvim normalno, umjesto da kilove prepustaju carryu oni uzimaju kilove itd itd.

Nedavno sam u solom macthmakingu naletio na neki tim iz svicarske, uglavnom tu su bila 4 igraca koji redovno igraju, i falim im njihov 5. koji igra support/initiarot (vecinom) i normalno je tu uzmem tide i supportam carrya, e to je divota igrati. Kad ljudi igraju kao tim i ne uskacu kao muha bez glave nego se ide timski.

Ili, neku vecer, igram sa nasim ljudima i 3 supporta su u igri, + mid + carry i ja moram kupiti couriera + wardove, stavise i 2. wardove sam morao sam kupiti i jos s tim da sam supportao carrya, znaci nista od farme i onda 10 min nemam cizama i ispadam los igrac....

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
Onjegin kaže...
Pupo kaže...

Kako misliš? Tinker je odličan heroj koji zahtjeva jako jako mnogo farma i učinkovit je jako rano zbog push i nuke moći, ali i jako kasno zbog disablea (Ethereal, Hex, Shivas...). Relativno brzo? Permahex na carrija u šezdesetoj minuti i pushanje cijelo vrijeme je sve osim beskorisno.

Zašto bi igrao support Invokera kad odlično scalea s levelima? Npr. Bolje je imati lvl 15 nego lvl 7 Invokera u dvadesetoj minuti.

U biti je bolje pobjedit negi izgubit.

Nije tinker loš, al da se mogu sjetiti partije gdje je to baš bilo tako kako si napisao.. baš i ne. A igram fala bogu od 2006. Obično ili faila brutalno, ili se partija dobije unutar 30 minuta pa je svejedno.

Invoker ima jak dps potencijal u early i mid gameu pa ga je "šteta" igrat na išta osim exort. Odličan je to suport, al kad ga već igram, taj extra dmg dealer je u praksi puno bolji izbor od nekog lane support gank push invokera. U pravilu, no dogodi se da je bolji kao support.

Ali nakon nekog 15 lvla obično mora u supporte, a opet ne klasične suporte, ipak je bitno da ostane živ što dulje da može bacit nešto više od blast meteor tornado. Al igrao sam protiv jako jako malo dobrih invokera, možda 4-5, tako da svi možemo nešto pričat kako bi se invoker trebao igrat, a baš bi htio vidjet kako to funkcionira kad imaš solidan team preko kojeg nemreš snipeat sa sunstrikeom.

Često je bolje prepustit farm nekom drugom carriju u teamu koji je beskoristan bez farma (npr lancer, void), i bit semi carry - semi support. Invoker može biti dobar koristan uvijek, imao farm ili ne.

Al sve te teoretske priče su doslovce bajke. Ni jedna partija se nemre u teoriji nit objasniti nit planirati niti pobjediti.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
odjavljen
goodye kaže...

Kako obozavam vidjeti nove igrace kako koriste imena heroja iz orginal dote. Pa zasto TA zvati Lanaya, kad si je upoznao ka TA i znas je kao TA, ili Gondar za BH, mislim, znam i ja te nazive ali zasto se razbacivati imenima....

Ja sam osobno njubina, igram tek malo vise od pola godine i imam nesto sitno preko 800 sati igranja, ali mislim da znam koncept igre, mozda grijesim ali mislim tako, dok gledam ostale i ne kuzim jel igramo istu igru. Uglavnom ljudi koji imaju vise iskustava i odigranih meceva od mene rade jednu te istu stvar non stop, kradu farmu. To mi nikako ne moze u glavu.

Koliko ja znam bit dote je timska igra, imati jednog carrya kojem ces prepustiti sto vise farma i sto vise exp. ali nasi ljudi to ne rade.

Ja nazalost nisam carry igrac, ali kad 4 igraca izaberu, suport, jugnle, hardline, mid, sta mi peostaje nego nekog carry uzeti... I onda odem sa supportom u line i on se samnom bije za lasthitove, nazalost to je kod nas normalno, to sto ja ne mogu ufarmati nista do 15 min je njima sasvim normalno, umjesto da kilove prepustaju carryu oni uzimaju kilove itd itd.

Nedavno sam u solom macthmakingu naletio na neki tim iz svicarske, uglavnom tu su bila 4 igraca koji redovno igraju, i falim im njihov 5. koji igra support/initiarot (vecinom) i normalno je tu uzmem tide i supportam carrya, e to je divota igrati. Kad ljudi igraju kao tim i ne uskacu kao muha bez glave nego se ide timski.

Ili, neku vecer, igram sa nasim ljudima i 3 supporta su u igri, + mid + carry i ja moram kupiti couriera + wardove, stavise i 2. wardove sam morao sam kupiti i jos s tim da sam supportao carrya, znaci nista od farme i onda 10 min nemam cizama i ispadam los igrac....

To je pub i tu jednostavno nema pravila, ja imam druga koji ima oko 800-1000 sati i on ti autoattacka. To ti je sve do tebe da li ti zelis napredovati ili ne. Ako zelis biti dobar prati streamove, skupi neku ekipu i igrajte cw-ove ili fw-ove, hvataj fazone po youtube u pubovima neces nista nauciti i uvijek ces se vrtiti u jednom mjestu, docices do jedne tacke kada vise neces moci napredovati.  

Darko
16 godina
DarkoKwon kaže...

To je pub i tu jednostavno nema pravila, ja imam druga koji ima oko 800-1000 sati i on ti autoattacka. To ti je sve do tebe da li ti zelis napredovati ili ne. Ako zelis biti dobar prati streamove, skupi neku ekipu i igrajte cw-ove ili fw-ove, hvataj fazone po youtube u pubovima neces nista nauciti i uvijek ces se vrtiti u jednom mjestu, docices do jedne tacke kada vise neces moci napredovati.  

Recimo s ovim se slazem da je bitno koliko netko želi napredovat ili ne, al to što ti kažes da po pubovima nečeš ništa naučiti to je netočno.. Koliko sam samo puta naletio na igrače koji te mogu mnogo toga naučiti, i pratiš njih i slušas i sve super ispadne.. Neke stvari se itekako mogu naučit na pubu.. S stream-ova i youtube-a se itekako mogu naučiti korisne stvari al večina ljudi koji gledaju to samo gledaju item build, i nabriju se, odu u game pikaju istog heroja kojeg su vidila na youtube-u i pokusaju napraviti isti item build i naravno fail, pa samo rage..

Jednostavne neke stvari trebas naucit i sam a ne samo kopirat od drugih.. Nema koristi od kopiranja.. Mentalist gore kaže da je supportao sa miranom, pogledam mu iteme - dagger.. Isto tako je dendi u jednom mecu igramo dagger mirana, pa koja je to fora, sta ce ti to, bacanje para ako vec supportas mozes druge iteme kupovat koji ce tebi kao supportu bit puno korisniji..

Ja igram dotu vec cca 4 godine.. I naravno da živciram kad dobijem neke debile u timu koji ne slušaju ni vlastitu mamu a kamo li nekog ko im samo pokušava pomoć i traži mal teamplay-a..

Također često igram s frendovima koji dotu jos uce, ono moglo bi se reć da su noobovim jer im je sve novo.. Al ti isti prijatelji također odigraju bolje od većine vas jer SLUŠAJU. Oni ne znaju toliko koncept igre spelove, i iteme, al slušaju.. Ne kopiraju nekog profesionalca sa youtube-a , oni slusaju nekog iskusnijeg ko igra s njima, ko im govori sta im koji spell radi, kako funkcionira i koji item build da rade, i kako da se ponasaju i bitci.. Kad igram s njima ja im uvijek govorim sta da kupuju za pojedinog heroja po prilici koja nam treba u tom gejmu i ispadne sasvim ok..

Jedno je pametovat, drugo je igrat.! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 14:07 (MarioVk).
15 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Jedno je pametovat, drugo je igrat.! 

da istina... samo je problem u PG-u kada ti se nađu "pametni" ljudi koje suportaš, nemaš jedanog ubijenog kripa, kupiš magarca, miljun vardova i onda kada se izgubi si kriv jer imaš 0 10 15, optužuju te za kraću farma itd itd jer ispadne da imam više itema od tipa kojem sam puštal sav moguči farm... a on ima u 30min igranja neke papuće i eventualno neku siću itemi.... uglav... hoću reči ovdje ovo... kad igram pub bilo da sam kristalka ili alkemist (jer uvjek uzmem random pick) pokušavam uzet što više farma jer doslovno nevjerujem ljudima sa kojima igram... a kad igram sa svojim društvom i u koje se mogu pouzdat mogu igrati suporta bes 1 ubijenog kripa i da partiju završil samo sa papušama... nisam neki igrač, imam JAKOOOO vleikih svojih bisera, a opet imam i tu i tamo briljantne trenutke :D :D :D

http://dotabuff.com/players/122255986

13 godina
protjeran
Dota 2

ako imalo znas igrat dotu neces nikad bit ispod 50 posto win ...

jer je to normal prioritet a zadnji put sam igro u normalu prije 5-6 miseci sa nekom ekipom iz cro chanela ti gejmovi veze s vezom nemaju igraci su tako losi da mozes solo dobit gejm zato nemojte se izvlacit na retardirane igrace jer da znate igrat mozete dobit taj low gejm solo 

0 4 hvala 0
15 godina
Dota 2

Ljudi, da li se isplati uzet ovaj The International 2013 Interactive Compendium ? Koliko matcheva mogu  pogledat i do kada traje onaj xp boost ? Ako je netko kupio molio bih da mi malo pojasni.

Smmmmaaack that hvala button!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ghost777 kaže...

Ljudi, da li se isplati uzet ovaj The International 2013 Interactive Compendium ? Koliko matcheva mogu  pogledat i do kada traje onaj xp boost ? Ako je netko kupio molio bih da mi malo pojasni.

Matcheve mozes gledati i bez Compendiuma, xp boots traje do 13.8 ja mislim ( isplati se )

Dobijes: Kurira , iteme, taunte, hud skin + supportas dota scenu tako sto 2,50$ ide u prize pool

12 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...
Ghost777 kaže...

Matcheve mozes gledati i bez Compendiuma, xp boots traje do 13.8 ja mislim ( isplati se )

Dobijes: Kurira , iteme, taunte, hud skin + supportas dota scenu tako sto 2,50$ ide u prize pool

dolar? meni piše 8 eura...koliko točno čega dobiješ jel ima negdje popis?

15 godina
neaktivan
HDesignz kaže...
ToMisLaW kaže...
Ghost777 kaže...

dolar? meni piše 8 eura...koliko točno čega dobiješ jel ima negdje popis?

http://www.dota2.com/international/compendium/

25% ide u prize pool. 8 eura = 10 dolara - 25% = 2,5$

15 godina
neaktivan
Perceto kaže...

ako imalo znas igrat dotu neces nikad bit ispod 50 posto win ...

da baš... dobiš tipove koji nemaju pojma o igri i možeš samo stajat i plakat se kako "super" igraju... meni je jedino žao da nema posebnu statistiku kada igram sam sa neka 4 random tipa i posebno kad igram sa frendovima ko jima se mogu sve dogovorit...

14 godina
neaktivan
Dota 2

Ne znam za tebe bobo, ali meni win rate malo iznad 51% i raste, a skoro stalno sam igram

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sweeth kaže...

Ne znam za tebe bobo, ali meni win rate malo iznad 51% i raste, a skoro stalno sam igram

isto igram solo i preko 50% ali sitno preko 50% , 5 matcheva sam u plusu :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 13:44 (toxic).
15 godina
sweeth kaže...

meni je nešto sitno u minusu ali ta igra nema veze s 5man party game.ovima :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
Dota 2

Public game bi trebao služiti da se naučimo igrati kada nemamo savršenog supporta (lako nafarmati 30k golda kad te pola gejma 2 supporta čuvaju) ili isto tako da naučimo biti korisni kad nemamo jako razvijenog carry-a. Slažem se da je igra između dvije uigrane ekipe viša razina i po meni treba igrati oboje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pupo kaže...
slobodno nabaci link do svog profila na bufu :)

http://dotabuff.com/players/84069041

12 godina
neaktivan

Treba još puno trenirati, pudge mora biti iznad 50% winowa... to je core heroj ;)

12 godina
neaktivan
Dota 2

Zasto meni na dotabuff prikazuje samo partije od prije 5 mjeseci ??

Winter is coming !!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mslv41 kaže...

Zasto meni na dotabuff prikazuje samo partije od prije 5 mjeseci ??

mozda prije nisi imao ukljuceno ono u opcijama da ti vide matcheve

12 godina
neaktivan

LoL je takav koncept igre da ljudi nisu primorani nauciti last hittati prije svega jer nemoras denyati creepove, dota zahtjeva puno aktivnije igranje u laneu...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice