Mogu reci da imam puno iskustva u Diabloo fransizi, i znam jako puno o tome, ili da se ispravim, znam ljude koji jako puno znaju o tome.
I to nije "moje objasnjenje", vec vecine "starih Diablo igraca" , ak vec hoces, fanboy-eva.....i d3 je poprilicno "provaljen" u detalje, i vjerujem, ak je to istina, bilo bi i dokaza....
Mogu ti savjetovat par foruma pa probaj tamo pitat za objasnjenje nekog "fanboy"-a necega sto te muci, od ljudi koji o ovoj igri znaju vise nego itko ( ima jedan splico i purger), ili kupi (ako nemas) d2 pa se ulogiraj, udi u chat, ima ljudi koji znaju sve-i-svasta koji ne igraju D3..pa tak...saznas nesto...
nezelim se busat-u-prsa al povucicu jednu paralelu:
Isto se dogodilo cern-u. sluzbeni bilten neki novinari su krivo skuzili jer nisu znali kvnt. fiziku ili slicno pa su morali onda taj bilten prositi za stanu i pol za objasnjenje, novinari digli paniku...aaa, kraj svijeta...
Offtopic:
a sto se tice profita i toga, postoje na internetu revizorska izvjesca za sve kompanije, pa mozes jednostavnim racunicama doc koliko ko ima marzi po jednom dolaru prometa, a mos potrazit i konsolidirani revizorski izvjestaj od ActivisioBlizzard, gdje se vidi Blizzard kao "djelomicno" zasebna stavka ....pa ti onda bude jasno koliko ima troska,zarade, i zaraduju solidno, al ne pre-vise....unutar granica branse. Pa ces vidjet kak je blizard bio i sto je napravio prije izlaska WoW-a.
I kakve veze to sve ima s tim da je da je RMAH iskljucivo zbog zarade u igri ?
EDIT: I dalje stojim iza toga da je igra unistena sa (RM)AH jer kakve veze ima ARPG i farmanje itema
ako se sve svodi na prodati / kupiti na AH tj. kao sto rekoh RMAH je tu zbog dodatnog profita.
EIDT2: Uostalom BMK to je moje osobno misljenje i neda mi se vise prepirati oko toga
imam pametnijeg posla za raditi, peace.
RMAH je oduvjek postojao u Diablo svjetu, samo ne ingame, prije se to radilo preko raznih foruma pa cak ebaya, pefect shaco ili takvi itemi su znali imati bolesne cijene ocito nisi igrao d2.
Tako da je Blizzard napravio odlican potez stim, bar imas neku sigurnost i nema vise zajebancije s forum pointovima scamovima i ostalim glupostima.
A sta se tice igre pa diablo je odvjek bio farm fest, koji se svodio na trejdanje itema, prije se znalo na stotine baal runova dnevno s hemerdinima rjesavati u kojim nisu isto padali dobri itemi, valjda mi je u 6 godina 1 dobra corona pala.
Jedino su kasnije zeznuli s botovima.