DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.063.734
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: DayZ (standalone)
Laxx kaže...

uuu super... taman sam jučer "zaspao" u šumi iznad Zelenog pa danas pogledam malo

Nemoj se previše veselit. Ne spawna loot.

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Skinuo update

Usao u igru

Nasao palicu

dosa do zombija

zamahnio nekih pedesetak puta kraj njega

udrio ga od toga 2 puta

Izasao iz igre

Vidimo se kad dodje sljedeci update

Moj PC  
9 5 hvala 0
12 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Skinuo update

Usao u igru

Nasao palicu

dosa do zombija

udrio ga od toga 2 puta

Izasao iz igre

l2p noob

{#}

1971- ∞
16 godina
Roko567 kaže...
Abomb kaže...
...

l2p noob

{#}

Oh no, U di'n't!

15 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Skinuo update

Usao u igru

Nasao palicu

dosa do zombija

udrio ga od toga 2 puta

Izasao iz igre

Ja jednim udarcem 2 zombija sredio po prvi puta u ovoj igri, feels good.

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Roko567 kaže...
Abomb kaže...
...

l2p noob

{#}

Oh no, U di'n't!

I think he did?{#}

Tuce Abomb...tuuuceeee... zamahiva... niti da se micem nego ravno ispid mene ja njega on mene... kroz njega ka da ga nema...

12 godina
neaktivan
Abomb kaže...

I think he did?{#}

Tuce Abomb...tuuuceeee... zamahiva... niti da se micem nego ravno ispid mene ja njega on mene... kroz njega ka da ga nema...

Ma očito da se zajebavam samo neki zatupljeni pojedinci ne kuže nažalost

1971- ∞
12 godina
DayZ (standalone)

Istina,pohvalili su se kako su popravili mele attack i same zombije,ali meni se cini da sada zombiji jos debilnije ponasaju a i mele attack je totalno bugovit.Nadam se da su uvidjeli da su pogrjesili sa izjavom xD

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam u cem je problem. Ja i frend igramo i dok on loota ja imam boks meceve sa zombacima nasred grada..to mi je nekako najbolje :D

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 10:49 (Sale_ds).
11 godina
DayZ (standalone)

ja imam problem sa dayz  od novog update dolazi mi da mi fali memorije i damoram gasit igru a imam 8 gb rama jel zna kako rijesit taj problem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Igra ko?
12 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Igra ko?

Ušao preksinoć na tri servera, i na sva tri ili je restart bio ili puca veza tako da mi je odmah ohladilo. U drugim igrama nisam imao problema. 

BTW Ne bi loše bilo da se malo skupimo kao prije.{#}

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Nakon malo dužeg vremena potaknut postovima o općenitom poboljšanju igre skinuo sam zadnji update i sad mi igra postala NEIGRIVA. FPS mi pada u najobičnijim selima na 7, a dosad mi je kao i velikoj većini u najvećim gradovima bio od 17 do 20. Teksture su postale jako loše, odnosno općeniti grafički izgled. Nisam ništa mjenjao u postavkama, a eto drop FPS-a i koma grafika. Do sad nisam pročitao da li je itko od Vas imao ili ima sličnih problema nakon 049. updatea pa molim za savjet kako da riješim problem.

battlelog: BucoKTM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BucoKTM kaže...

Nakon malo dužeg vremena potaknut postovima o općenitom poboljšanju igre skinuo sam zadnji update i sad mi igra postala NEIGRIVA. FPS mi pada u najobičnijim selima na 7, a dosad mi je kao i velikoj većini u najvećim gradovima bio od 17 do 20. Teksture su postale jako loše, odnosno općeniti grafički izgled. Nisam ništa mjenjao u postavkama, a eto drop FPS-a i koma grafika. Do sad nisam pročitao da li je itko od Vas imao ili ima sličnih problema nakon 049. updatea pa molim za savjet kako da riješim problem.

Meni recimo nakon ovog update-a igra nešto malo bolje radi. Pogotovo to vidim u večim gradovima.

Malo sam si lika kak bi se reklo "zbigecal" u full Gorka gear. Kaciga, jakna i hlaće. {#}

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
15 godina
neaktivan
BucoKTM kaže...

Jednako je i meni. Napokon da netko ima isti problem. Teksture se učitavaju pre kasno, sjene su zgličane, a FPS tu i tamo dropa na 5 čak po šumama i "čistim" mjestima.

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Imam manje fps nego prije ali nije da ne radi.
13 godina
DayZ (standalone)

ja ne vidim nikakve razlike u kvaliteti grafike. samo samo ovaj fix napravio na grafici. proabajte mozda pomogne

http://www.twitch.tv/ngotie/c/5038884

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
letece_prase kaže...

ja ne vidim nikakve razlike u kvaliteti grafike. samo samo ovaj fix napravio na grafici. proabajte mozda pomogne

Ja sam to davno probao i FPS znatno veći ali ima jedna velika mana. Ne možeš vidjet igrača u daljini, kaj je za mene jako velik minus i rađe imam manji FPS nego da ne mogu vidjet igrača na 300-400 metara.

13 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
letece_prase kaže...

Ja sam to davno probao i FPS znatno veći ali ima jedna velika mana. Ne možeš vidjet igrača u daljini, kaj je za mene jako velik minus i rađe imam manji FPS nego da ne mogu vidjet igrača na 300-400 metara.

pa ne staviš si view distance na 300-400 metara valjda . staviš na 1200-1500, a i to je puno po meni.

12 godina
letece_prase kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
letece_prase kaže...

pa ne staviš si view distance na 300-400 metara valjda . staviš na 1200-1500, a i to je puno po meni.

Pa bas da bis si povecao FPS i da ne mucis proc,trebas view distance nize.A kada ga stavis nize,bolje radi,ali opet ne vidis neprijatelja.

11 godina
neaktivan
tonchy kaže...

Jednako je i meni. Napokon da netko ima isti problem. Teksture se učitavaju pre kasno, sjene su zgličane, a FPS tu i tamo dropa na 5 čak po šumama i "čistim" mjestima.

Jučer sam izvršio neka podešavanja u "cfg" fajlovima i sve je dobro radilo nekih 5 minuta i onda opet drop FPS-a na 5-7 isto kao i tebi. Ohladit ću malo pa pričekati novi update, a ako ni tada ne bude bolje preostaje mi samo reinstal, odnosno nemam pojma što. Za sada kod mene totalno neigrivo, a lik skroz kockast kao u doba Tomb Ridera 3. :(

11 godina
neaktivan
BucoKTM kaže...
tonchy kaže...

Danas sam prošvljao i pronašao rješenje u niže navedenom tutorialu pa mi sad igra radi čak i bolje nego prije 0.49 updatea. Tonchy, napravi kako je navedeno i uživaj. kod mene radi 100%. Sretno.

Za povećanje performansi i FPS, učini sljedeće:

1. U postavkama videa (Configure - Video), odaberi svoju rezoluciju monitora. U postavkama kvalitete

(Quality), objects neka ti budu na "low", terrain prema meni treba da bude što više, ali nisam primjetio neke razlike između postavki.
Clouds možeš isključiti, ali ja mislim da se promjena može očitati u noćnim vremenima na serveru. No ja koristim "very low" oblake.
I zadnje, Shadows ako ti računalo može podnijeti stavi na što više, ali to jako guta performanse. Ja svoje držim na "low" (sjena igrača bude lijepa, a sve drugo ima kvadratičastu sjenu).

2. U postavkama rendera (Configure - Video - Rendering),

antialiasing postavi na "disabled". Alpha to coverage je meni uvijek disabled, čak nemam niti mogućnost da odaberem neke od postavka.
Edge smoothing prema meni ne utječe toliko na FPS, pa to stavi kako hoćeš (ja koristim "disabled").
HDR - very low (meni je to jaako poboljšalo framerate).
Ambient occlusion stavi na "disabled", što će ti dati nešto više FPS-a u otvorenim prostorima ja mislim.
Postprocess je po meni prilično beskoristan, jer ograničava pogled u daljinu. Druga stvar je što izgleda blještavo i lijepo (disabled). I ako si postprocessing isključio, bloom i rotation blur ti ni ne trebaju.

3. U postavkama tekstura (Configure - Video - Textures),

Video memory postavi na "Auto", a texture detail i texture filtering neka se poklapaju, meni su na "normal".
I to je to što se tiče video postavki, čak i sa smanjenim, igra izgleda odlično, ne brini se za grafiku.

Idemo na uređivanje *.cfg datoteka:

U Dokumentima, u folderu "DayZ" naći ćeš 2 potrebna cfg-a. Prvi je DayZ.cfg
Meni je pomoglo tako što sam neke postavke zamijenio drugima. Samo promijeni ono što ti već piše, ovime što ću ti ja napisati.

1. DayZ.cfg
Jedine linije koje sam mijenjao su sljedeće:
GPU_MaxFramesAhead=1;
GPU_DetectedFramesAhead=1;

2. (tvoje ime)DayZProfile.cfg
Scrollaj na kraj dokumenta. Linije koje sam mijenjao su sljedeće:
sceneComplexity=300000;
shadowZDistance=100;
viewDistance=2000;
preferredObjectViewDistance=1000;
terrainGrid=3.125;

Idemo na postavke u Steamu:

Da biste pristupili opcijama za lansiranje, morate desni klik na Dayz unutar Steam-a i odaberite "Propertes". 

Sada odaberite "Set launch options" koji će biti predstavljen s jednim retkom tekst-box. Postoji nekoliko različitih opcija za lansiranje koje su korisne:

-nosplash   - uklanja splash stranicu Bohemia Interactive,
    -noPause   - brži ulazak u igru,
    -cpuCount = 4 - postavite koliko procesor ima jezgri,
    -maxMem  = 8192 - postaviti u ukupnom iznosu od RAM koji sustav ima: 2.048 za 2 GB, 
                                         4096 za 4 GB,  8 GB za 8192,
    -maxVram = 512   - radi se o memoriji grafičke kartice.

To bi  trebalo izgledati ovako:
-nosplash -noPause -cpuCount=4 -maxMem=8192 -maxVram=512

Instaliraj Razerov Game Booster, te ćeš osjetiti neke bolje performanse. Program isključi sve nepotrebne aplikacije i procese koji se vrte u pozadini, te optimizira sustav za igranje.
Ja mislim da je to sve, samo treba isprobavati i vidjeti što ti daje najbolje performanse.

Ovom prilikom BucoKTM zahvaljuje kolegi s ovog foruma koji je sačinio ovaj tutorial !!!!!!!!!!!!!!!!  :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 21:56 (BucoKTM).
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ma isti taj tutorial sam ja napravio prije neko vrijeme; http://www.bug.hr/forum/post/pc-igre/dayz-standalone/4172978.aspx

Sad ne znam kojeg je lakše pratiti, glavno da ljudi imaju igriv DayZ

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 22:25 (tonchy).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Jel se može pucat kroz prozore baracke? čuo sam da su opčenito neki prozori po kučama zgličani.. jesu i od baracki?

jučer u barackama vidim lika kroz prozor da mi slaže šačekušu u prvoj sobi pa sam si mislio dal da pucam kroz prozor il da uđem kroz vrata.. na kraju ušao kroz vrata i ubio ga al me lik pogodio u nogu pa dok sam se dignuo i ponovo izvadio oružje, totalno glupo me dotukla 3 zombija koja su dotrčali na pucnjeve..

Jesam trebao pucat kroz prozor il ne?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2014 11:16 (Laxx).

0 0 hvala 0
17 godina
Yes. Pucas kroz prozor i gg.
15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Yes. Pucas kroz prozor i gg.

Nemože se pucat kroz prozor barake.

Fr4nk_Horrig4n
17 godina
Onda kita.
No. Ne pucas kroz prozor i gg.
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Upalio prije 5 min. ide neki novi update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
To je samo hotfix za sadašnji stable.
"Fixed a server crash caused by ragdoll
Fixed a server crash and persistance corruption
Map changes
Persistance is enabled again by default on official servers. And is available as an opt in for all servers."
15 godina
neaktivan
Ne pokušavam hejtat ili nešto tako, nego stvarno me zanima zašto se na ovakve gore postove daju TD? mislim, zašto je to tako loše prihvaćeno da netko prodaje acc sa igrom? ako bi netko objasnio pliz :P

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice