Imali netko da igramo dayz skupa
Odi na naš teamspeak, nać će se netko.
IP: 5.231.41.7:9500
Koja soba
Ubio sam lika u Gvozdnu, na serveru sa troje ljudi, ja, Ineedfood(ubijeni) i jos netko. Koji je to peh za lika u pm...
Tako sam i ja neki dan, server sa 4 ljudi i odjednom se pojavim iza nekog lika, loota auto. Pošto je imao shotgun samo sam ga headshotao Mossinom, jbg... A nekad znam proći na serverima s 30 ljudi ne vidim nikog po koji sat
Trebaju vise popravit ovaj glitch/hack, ljudi imaju beskonacno municije u M4-u, i deru ko ludi, ja se setam po berezinu samo cujes 2-3 M4-a kako pucaju nonstop 10 minuta
Tako sam i ja neki dan, server sa 4 ljudi i odjednom se pojavim iza nekog lika, loota auto. Pošto je imao shotgun samo sam ga headshotao Mossinom, jbg... A nekad znam proći na serverima s 30 ljudi ne vidim nikog po koji sat
To je uvijek tako, i na modu i na standalone.. kada imas nekih 5-10 igraca na serveru, uglavnom lootaju okolo, a kada igraca ima 30-40 onda se svi drze Cherna, Berezina i Elektra jer ih je strah mrdnut odatle.. I onda u tim gradovima nstaje neprekidna makljaža.
Koja soba
Pa bilo koja od gost soba... Samo dodi i pozdravi mozda te netko primi hehe
a kakav imaš komp?
3.60 GHz AMD A8-5600kAPU with Radeon HD graphics
8 GB RAM (skoro 1 GB otpada na Windowse)
64 bit Windows 8.1
AMD Radeon HD 7560D
Mislim, nije najbolji ali za Arma 2 je definitivno sasvim dovoljan.
Pošto se radi o igrama sa sličnim problemima zbog neoptimiziranosti enginea predlažem ti da postavke u DayZ SA postaviš prema slici pa ćeš 100% dobiti nekoliko FPS više na prosječnom kompu kao što je tvoj, a i moj (za razliku od tebe imam bolju grafičku što opet nema veze jer sve ovisi o procesoru kako to već navode drugi kolege s foruma).
a kakav imaš komp?
64 bit Windows 8.1
AMD Radeon HD 7560D
Pošto se radi o igrama sa sličnim problemima zbog neoptimiziranosti enginea predlažem ti da postavke u DayZ SA postaviš prema slici pa ćeš 100% dobiti nekoliko FPS više na prosječnom kompu kao što je tvoj, a i moj (za razliku od tebe imam bolju grafičku što opet nema veze jer sve ovisi o procesoru kako to već navode drugi kolege s foruma).
Postaviti cu, sad sam instalirao razer game booster, diglo mi je skoro 10 FPSa sto je lijepa promjena
haha evo pozdrav iz kišovitog Elektra, sad sam u predgrađu, smjestio sam se u kolibicu dok kiša ne prestane.. igram nekih 2 dana i poginuo sam dvaput prvi dan (jednom zombi jednom bandit), tako da mi je ovaj character živ dan i pol, od toga nekih 6 sati igranja. Mislim da mi dobro ide; imam SKS i Mosin, te nezamjenjivi fireaxe, te puno hrane i pića :) bilo je nekoliko nezaboravnih iskustava, kao neki lik što mi je svirao gitaru xD ahaha a jučer sam i ja bio dobročinitelj pa sam jednom fresh spawnu dao gotovo cijelu opremu, samo nešto hrane mi je ostalo. Igra je vrh stvarno, u samo par dana sam se zaljubio u nju :P oprostite na ispadu, ali sam prilično uzbuđen xD
haha evo pozdrav iz kišovitog Elektra, sad sam u predgrađu, smjestio sam se u kolibicu dok kiša ne prestane.. igram nekih 2 dana i poginuo sam dvaput prvi dan (jednom zombi jednom bandit), tako da mi je ovaj character živ dan i pol, od toga nekih 6 sati igranja. Mislim da mi dobro ide; imam SKS i Mosin, te nezamjenjivi fireaxe, te puno hrane i pića :) bilo je nekoliko nezaboravnih iskustava, kao neki lik što mi je svirao gitaru xD ahaha a jučer sam i ja bio dobročinitelj pa sam jednom fresh spawnu dao gotovo cijelu opremu, samo nešto hrane mi je ostalo. Igra je vrh stvarno, u samo par dana sam se zaljubio u nju :P oprostite na ispadu, ali sam prilično uzbuđen xD
Po nacinu pisanja, imam osjecaj da, kada bi sve ovo izgovarao, sve rekao u cca 15 sekundi Ajde drago mi je da ti je igra dobra i da uzivas u njoj. Radi jos vece dobro djelo pa tamani nas bandite i svi smo sretni
a kakav imaš komp?
64 bit Windows 8.1
AMD Radeon HD 7560D
Pozz,posto vidim da postoji nacin da se dobi na FPS.Da li bi isto i meni pomoglo?
------------------------
Pa ne vidim zašto ti ne bi držalo nekih 40-50 (pogledaj moj komp, meni drži 30-50 u gradovima, i više od 60 van grada).. Ali, sljedeće što ću napisati je meni pomoglo, ne znam hoće li i nekome drugome.
Dakle, za povećanje performansi i FPS, učini sljedeće:
1. U postavkama videa (Configure - Video), odaberi nativnu rezoluciju monitora, kao prvo. U postavkama kvalitete (Quality), objects neka ti budu na "low", terrain prema meni treba da bude što više, ali nisam primjetio neke razlike između postavki. Oblake (Clouds) možeš isključiti, ali ja mislim da se promjena može očitati u noćnim vremenima na serveru.. No ja koristim "very low" oblake. I zadnje, Shadows ako ti računalo može podnijeti stavi na što više, ali to jako guta performanse. Ja svoje držim na "low" (sjena igrača bude lijepa, a sve drugo ima kvadratičastu sjenu).
2. U postavkama rendera (Configure - Video - Rendering), antialiasing postavi na "disabled". Alpha to coverage je meni uvijek disabled, čak nemam niti mogućnost da odaberem neke od postavka. Edge smoothing prema meni ne utječe toliko na FPS, pa to stavi kako hoćeš (ja koristim "disabled"). HDR - very low (meni je to jaako poboljšalo framerate). Ambient occlusion stavi na "disabled", što će ti dati nešto više FPS-a u otvorenim prostorima ja mislim. Postprocess je po meni prilično beskoristan, jer ograničava pogled u daljinu. Druga stvar je što izgleda blještavo i lijepo (disabled). I ako si postprocessing isključio, bloom i rotation blur ti ni ne trebaju.
3. U postavkama tekstura (Configure - Video - Textures), Video memory postavi na "Auto", a texture detail i texture filtering neka se poklapaju, meni su na "normal".
I to je to što se tiče video postavki, čak i sa smanjenim, igra izgleda preodlično, ne brini se za grafiku.
Također, spajaj se na server sa manje pinga, očigledno.
Dalje, idemo na uređivanje *.cfg datoteka
U Dokumentima, u folderu "DayZ" naći ćeš 2 potrebna cfg-a. Prvi je DayZ.cfg
Meni je pomoglo tako što sam neke postavke zamijenio drugima. Samo promijeni ono što ti već piše, ovime što ću ti ja napisati.
1. DayZ.cfg
Jedine linije koje sam mijenjao su sljedeće:
GPU_MaxFramesAhead=1;
GPU_DetectedFramesAhead=1;
2. (tvoje ime)DayZProfile.cfg
Scrollaj na kraj dokumenta. Linije koje sam mijenjao su sljedeće:
sceneComplexity=300000;
shadowZDistance=100;
viewDistance=2000;
preferredObjectViewDistance=1000;
terrainGrid=3.125;
Imali netko da oce da igra ja imam full opremu
Da se odmah nadovežem, slijedi Update 1.00 moje avanture sa trenutnim characterom u igri. Danas je bio buran dan, morao sam ubiti jednog survivora koji se ponašao.. pa, recimo to tako; neprijateljski. Mislim, ne mogu vjerovati kad me ljudi napadaju sa čekićem, sjekirom, ili nečim sličnim, a ja u ruci imam Mosin, a na leđima SKS. Ali, i to se dešava. Danas sam krenuo prema Baloti, i tamo stigao, nakon pregršt lootanja. U Baloti me čekalo iznenađenjee, i to ne samo 1. Našao sam si 3 pištolja, Magnum, 1911 te neki sa dugom cijevi, ne sjećam se imena. Ali imao sam ammo za to, pa trenutno kod sebe imam 4 oružja puni metaka, te fireaxe. Život je dobar xD
Da se odmah nadovežem, slijedi Update 1.00 moje avanture sa trenutnim characterom u igri. Danas je bio buran dan, morao sam ubiti jednog survivora koji se ponašao.. pa, recimo to tako; neprijateljski. Mislim, ne mogu vjerovati kad me ljudi napadaju sa čekićem, sjekirom, ili nečim sličnim, a ja u ruci imam Mosin, a na leđima SKS. Ali, i to se dešava. Danas sam krenuo prema Baloti, i tamo stigao, nakon pregršt lootanja. U Baloti me čekalo iznenađenjee, i to ne samo 1. Našao sam si 3 pištolja, Magnum, 1911 te neki sa dugom cijevi, ne sjećam se imena. Ali imao sam ammo za to, pa trenutno kod sebe imam 4 oružja puni metaka, te fireaxe. Život je dobar xD
Jesam tako i ja naso sve odem u elektro kucu gore lik me ceka HeadShoot :(
Slazem se ako hoces mogu ti pomoc
Vrhunski tutorijal. Svaka ti čast!
stigao je experimental 0.44
ne ,nego došla je verzija 0.44 experimental za skinut (cca 300mb) u kojem ima novosti tipa :new mouse control (izbacili su mouse acceleration) ,throw items, physics ,new netork messaging,server od 100 igrača itd itd.
još se čeka patch notes da znamo šta još točno ima novog.
može.
ako želiš testirati novosti i ono šta će biti u sljedećme stableu ,možeš skinut ovako :
uđeš u steam , desni klik na dayz-properties-betas-i tamo izaberi umjesto stable-experimental i on ti automatski počne skidat određenom mb(koliko nosi experimental)
ako više ne želiš igrat experimental isti prncip samo vratiš pod betas iz experimentala u stable.
ali moram te upozoriti da imaš svega 20+ servera
i samim time su polootani brutalno, jer previše ljudi igra na premalo servera, ali vrijedi isprobati svakako!
evo jsad su i na twitteru objavili da će tokom dana podigut još experimental servera.
probao sam experimental pošto piše da su napokon dodali bacanje objekta i čini mi se da igra radi puno bolje, imam +10 fpsa u berezinu
probao sam experimental pošto piše da su napokon dodali bacanje objekta i čini mi se da igra radi puno bolje, imam +10 fpsa u berezinu
jesi vidio još kaj "novog" ?
kak se miš ponaša?
na poslu sam i jedva čekam sad doć doma
ali reaper već udara
Pa nego što drugo
jesi vidio još kaj "novog" ?
kak se miš ponaša?
Čini se puno bolji. Igrao sam samo 10 minuta po berezinu ali definitivno su napravili promjene oko miša