DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.064.575
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: DayZ (standalone)
Ice45 kaže...

Imali netko da igramo dayz skupa

Odi na naš teamspeak, nać će se netko.

IP:  5.231.41.7:9500

1971- ∞
11 godina
Roko567 kaže...
Ice45 kaže...

Koja soba

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ubio sam lika u Gvozdnu, na serveru sa troje ljudi, ja, Ineedfood(ubijeni) i jos netko. Koji je to peh za lika u pm... {#}{#}{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Tako sam i ja neki dan, server sa 4 ljudi i odjednom se pojavim iza nekog lika, loota auto. Pošto je imao shotgun samo sam ga headshotao Mossinom, jbg... A nekad znam proći na serverima s 30 ljudi ne vidim nikog po koji sat

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 23:56 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DayZ (standalone)

Trebaju vise popravit ovaj glitch/hack, ljudi imaju beskonacno municije u M4-u, i deru ko ludi, ja se setam po berezinu samo cujes 2-3 M4-a kako pucaju nonstop 10 minuta

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Tako sam i ja neki dan, server sa 4 ljudi i odjednom se pojavim iza nekog lika, loota auto. Pošto je imao shotgun samo sam ga headshotao Mossinom, jbg... A nekad znam proći na serverima s 30 ljudi ne vidim nikog po koji sat

To je uvijek tako, i na modu i na standalone.. kada imas nekih 5-10 igraca na serveru, uglavnom lootaju okolo, a kada igraca ima 30-40 onda se svi drze Cherna, Berezina i Elektra jer ih je strah mrdnut odatle.. I onda u tim gradovima nstaje neprekidna makljaža.

12 godina
neaktivan
Ice45 kaže...
Roko567 kaže...
Ice45 kaže...

Koja soba

Pa bilo koja od gost soba... Samo dodi i pozdravi mozda te netko primi hehe

1971- ∞
11 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

a kakav imaš komp?

3.60 GHz AMD A8-5600kAPU with Radeon HD graphics

8 GB RAM (skoro 1 GB otpada na Windowse)

64 bit Windows 8.1

AMD Radeon HD 7560D

Mislim, nije najbolji ali za Arma 2 je definitivno sasvim dovoljan.

Pošto se radi o igrama sa sličnim problemima zbog neoptimiziranosti enginea predlažem ti da postavke u DayZ SA postaviš prema slici pa ćeš 100% dobiti nekoliko FPS više na prosječnom kompu kao što je tvoj, a i moj (za razliku od tebe imam bolju grafičku što opet nema veze jer sve ovisi o procesoru kako to već navode drugi kolege s foruma).

DayZ SA videosettings_guide DayZ SA videosettings_guide
battlelog: BucoKTM
11 godina
neaktivan
BucoKTM kaže...
$Mikulich$ kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

a kakav imaš komp?

64 bit Windows 8.1

AMD Radeon HD 7560D

Pošto se radi o igrama sa sličnim problemima zbog neoptimiziranosti enginea predlažem ti da postavke u DayZ SA postaviš prema slici pa ćeš 100% dobiti nekoliko FPS više na prosječnom kompu kao što je tvoj, a i moj (za razliku od tebe imam bolju grafičku što opet nema veze jer sve ovisi o procesoru kako to već navode drugi kolege s foruma).

Postaviti cu, sad sam instalirao razer game booster, diglo mi je skoro 10 FPSa sto je lijepa promjena

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

haha evo pozdrav iz kišovitog Elektra, sad sam u predgrađu, smjestio sam se u kolibicu dok kiša ne prestane.. igram nekih 2 dana i poginuo sam dvaput prvi dan (jednom zombi jednom bandit), tako da mi je ovaj character živ dan i pol, od toga nekih 6 sati igranja. Mislim da mi dobro ide; imam SKS i Mosin, te nezamjenjivi fireaxe, te puno hrane i pića :) bilo je nekoliko nezaboravnih iskustava, kao neki lik što mi je svirao gitaru xD ahaha a jučer sam i ja bio dobročinitelj pa sam jednom fresh spawnu dao gotovo cijelu opremu, samo nešto hrane mi je ostalo. Igra je vrh stvarno, u samo par dana sam se zaljubio u nju :P oprostite na ispadu, ali sam prilično uzbuđen xD

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

11 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
tonchy kaže...

haha evo pozdrav iz kišovitog Elektra, sad sam u predgrađu, smjestio sam se u kolibicu dok kiša ne prestane.. igram nekih 2 dana i poginuo sam dvaput prvi dan (jednom zombi jednom bandit), tako da mi je ovaj character živ dan i pol, od toga nekih 6 sati igranja. Mislim da mi dobro ide; imam SKS i Mosin, te nezamjenjivi fireaxe, te puno hrane i pića :) bilo je nekoliko nezaboravnih iskustava, kao neki lik što mi je svirao gitaru xD ahaha a jučer sam i ja bio dobročinitelj pa sam jednom fresh spawnu dao gotovo cijelu opremu, samo nešto hrane mi je ostalo. Igra je vrh stvarno, u samo par dana sam se zaljubio u nju :P oprostite na ispadu, ali sam prilično uzbuđen xD

Po nacinu pisanja, imam osjecaj da, kada bi sve ovo izgovarao, sve rekao u cca 15 sekundi {#} Ajde drago mi je da ti je igra dobra i da uzivas u njoj. Radi jos vece dobro djelo pa tamani nas bandite i svi smo sretni {#}

12 godina
BucoKTM kaže...
$Mikulich$ kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

a kakav imaš komp?

64 bit Windows 8.1

AMD Radeon HD 7560D

Pozz,posto vidim da postoji nacin da se dobi na FPS.Da li bi isto i meni pomoglo?

15 godina
neaktivan
Endymon kaže...
"Pozz,posto vidim da postoji nacin da se dobi na FPS.Da li bi isto i meni pomoglo?"

------------------------

Pa ne vidim zašto ti ne bi držalo nekih 40-50 (pogledaj moj komp, meni drži 30-50 u gradovima, i više od 60 van grada).. Ali, sljedeće što ću napisati je meni pomoglo,  ne znam hoće li i nekome drugome.

Dakle, za povećanje performansi i FPS, učini sljedeće:

1. U postavkama videa (Configure - Video), odaberi nativnu rezoluciju monitora, kao prvo. U postavkama kvalitete (Quality), objects neka ti budu na "low", terrain prema meni treba da bude što više, ali nisam primjetio neke razlike između postavki. Oblake (Clouds) možeš isključiti, ali ja mislim da se promjena može očitati u noćnim vremenima na serveru.. No ja koristim "very low" oblake. I zadnje, Shadows ako ti računalo može podnijeti stavi na što više, ali to jako guta performanse. Ja svoje držim na "low" (sjena igrača bude lijepa, a sve drugo ima kvadratičastu sjenu).

2. U postavkama rendera (Configure - Video - Rendering), antialiasing postavi na "disabled". Alpha to coverage je meni uvijek disabled, čak nemam niti mogućnost da odaberem neke od postavka. Edge smoothing prema meni ne utječe toliko na FPS, pa to stavi kako hoćeš (ja koristim "disabled"). HDR - very low (meni je to jaako poboljšalo framerate). Ambient occlusion stavi na "disabled", što će ti dati nešto više FPS-a u otvorenim prostorima ja mislim. Postprocess je po meni prilično beskoristan, jer ograničava pogled u daljinu. Druga stvar je što izgleda blještavo i lijepo (disabled). I ako si postprocessing isključio, bloom i rotation blur ti ni ne trebaju.

3. U postavkama tekstura (Configure - Video - Textures), Video memory postavi na "Auto", a texture detail i texture filtering neka se poklapaju, meni su na "normal".

I to je to što se tiče video postavki, čak i sa smanjenim, igra izgleda preodlično, ne brini se za grafiku.

Također, spajaj se na server sa manje pinga, očigledno.

Dalje, idemo na uređivanje *.cfg datoteka

U Dokumentima, u folderu "DayZ" naći ćeš 2 potrebna cfg-a. Prvi je DayZ.cfg

Meni je pomoglo tako što sam neke postavke zamijenio drugima. Samo promijeni ono što ti već piše, ovime što ću ti ja napisati.

1. DayZ.cfg

Jedine linije koje sam mijenjao su sljedeće:

GPU_MaxFramesAhead=1;

GPU_DetectedFramesAhead=1;

2. (tvoje ime)DayZProfile.cfg

Scrollaj na kraj dokumenta. Linije koje sam mijenjao su sljedeće:

sceneComplexity=300000;

shadowZDistance=100;

viewDistance=2000;

preferredObjectViewDistance=1000;

terrainGrid=3.125;

Dalje, idemo na postavke u Steamu.
Dok si u Steamu, right click na DayZ igru, i uđi u Properties. Odaberi "Set launch options". Ondje dodaj neke linije, ali ovise o konfiguraciji, pa bih molio kolege sa foruma da pomognu. Ove linije možeš dodavati i izbacivati kako hoćeš i ne trebaju biti po redu.
-winxp -nosplash -noPause -cpuCount=2 -exThreads=3 -maxMem=4095 -maxVram=1023
Znači, "-winxp" je poruka igri da se pokreće u načinu za XP. No postoji caka ovdje, a to je da ako uključiš tu liniju, u postavkama igre (u igri) nećeš moći mijenjati ništa, nego će igra crashati. Znači, ako želiš u igri promijeniti postavke, izbaci "-winxp", promijeni, i onda opet dodaj liniju.
Naredbe "-nosplash" i "-noPause" su vezane uz pokretanje igre. Na početku neće biti "Bohemia Interactive" logoa, i igra će se učitati nešto brže.
Naredba "-cpuCount=#" traži koliko fizičkih jezgara ima tvoj procesor. No o tome se ne razumijem jako dobro, pa neću dalje pričati. "-exThreads=#" također ima neke veze, ali ja sam dobio preporuku da za svoj procesor stavim 2 i 3, pa sam tako i stavio.
"-maxMem=#" je očito broj MB radne memorije, a "-maxVram=#" je broj MB video memorije.
I kao šećer na kraju, danas sam instalirao Razerov Game Booster, te sam osjetio neke bolje performanse, primjerice u Chernu mi je danas bilo stabilnih 40. Program isključi sve nepotrebne aplikacije i procese koji se vrte u pozadini, te optimizira sustav za igranje.
Ja mislim da je to sve, samo treba isprobavati i vidjeti što ti daje najbolje performanse.
11 godina
DayZ (standalone)

Imali netko da oce da igra ja imam full opremu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Da se odmah nadovežem, slijedi Update 1.00 moje avanture sa trenutnim characterom u igri. Danas je bio buran dan, morao sam ubiti jednog survivora koji se ponašao.. pa, recimo to tako; neprijateljski. Mislim, ne mogu vjerovati kad me ljudi napadaju sa čekićem, sjekirom, ili nečim sličnim, a ja u ruci imam Mosin, a na leđima SKS. Ali, i to se dešava. Danas sam krenuo prema Baloti, i tamo stigao, nakon pregršt lootanja. U Baloti me čekalo iznenađenjee, i to ne samo 1. Našao sam si 3 pištolja, Magnum, 1911 te neki sa dugom cijevi, ne sjećam se imena. Ali imao sam ammo za to, pa trenutno kod sebe imam 4 oružja puni metaka, te fireaxe. Život je dobar xD

chill chill
o da o da

1 0 hvala 0
11 godina
tonchy kaže...

Da se odmah nadovežem, slijedi Update 1.00 moje avanture sa trenutnim characterom u igri. Danas je bio buran dan, morao sam ubiti jednog survivora koji se ponašao.. pa, recimo to tako; neprijateljski. Mislim, ne mogu vjerovati kad me ljudi napadaju sa čekićem, sjekirom, ili nečim sličnim, a ja u ruci imam Mosin, a na leđima SKS. Ali, i to se dešava. Danas sam krenuo prema Baloti, i tamo stigao, nakon pregršt lootanja. U Baloti me čekalo iznenađenjee, i to ne samo 1. Našao sam si 3 pištolja, Magnum, 1911 te neki sa dugom cijevi, ne sjećam se imena. Ali imao sam ammo za to, pa trenutno kod sebe imam 4 oružja puni metaka, te fireaxe. Život je dobar xD

Jesam tako i ja naso sve odem u elektro  kucu gore lik me ceka HeadShoot :(

15 godina
neaktivan
i to je neko iskustvo :P samo trebam biti oprezan pa ću preživjeti.. bilo bi dobro da imam nekoga s kim ću lutati Chernarusom, pa i ako me ubiju, male šanse su da će ubiti njega, pa onda se jednostavno vratim po svoju opremu dok mi je on čuva
11 godina
tonchy kaže...
i to je neko iskustvo :P samo trebam biti oprezan pa ću preživjeti.. bilo bi dobro da imam nekoga s kim ću lutati Chernarusom, pa i ako me ubiju, male šanse su da će ubiti njega, pa onda se jednostavno vratim po svoju opremu dok mi je on čuva

Slazem se ako hoces mogu ti pomoc

11 godina
neaktivan

Vrhunski tutorijal. Svaka ti čast!

battlelog: BucoKTM
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

stigao je experimental 0.44

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što se dešava u tim experimental verzijama?
17 godina
Kak mislis stigao? Izasel je iz experimentala i sad je public te standard regular ili?
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ne ,nego došla je verzija 0.44 experimental za skinut (cca 300mb) u kojem ima novosti tipa :new mouse control (izbacili su mouse acceleration) ,throw items, physics ,new netork messaging,server od 100 igrača itd itd.

još se čeka patch notes da znamo šta još točno ima novog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 13:10 (ZeNGe_CRO-mt).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ali to ne može svatko skinuti ili?
14 godina
neaktivan
tonchy kaže...
Ali to ne može svatko skinuti ili?

može.

ako želiš testirati novosti i ono šta će biti u sljedećme stableu ,možeš skinut ovako :

uđeš u steam , desni klik na dayz-properties-betas-i tamo izaberi umjesto stable-experimental i on ti automatski počne skidat određenom mb(koliko nosi experimental)

ako više ne želiš igrat experimental isti prncip samo vratiš pod betas iz experimentala u stable.

ali moram te upozoriti da imaš svega 20+ servera

i samim time su polootani brutalno, jer previše ljudi igra na premalo servera, ali vrijedi isprobati svakako!

evo jsad su i na twitteru objavili da će tokom dana podigut još experimental servera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 13:21 (ZeNGe_CRO-mt).
16 godina
DayZ (standalone)

probao sam experimental pošto piše da su napokon dodali bacanje objekta i čini mi se da igra radi puno bolje, imam +10 fpsa u berezinu

0 0 hvala 0
17 godina
Imas dodatnih 10 fpsa na one koje si imal?

Ajde Zenge vidim da ti je dosadno pa isprobaj da znamo ako se isplatili ili ne :)
14 godina
neaktivan
acca kaže...

probao sam experimental pošto piše da su napokon dodali bacanje objekta i čini mi se da igra radi puno bolje, imam +10 fpsa u berezinu

jesi vidio još kaj "novog" ?

kak se miš ponaša?

14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Ajde Zenge vidim da ti je dosadno pa isprobaj da znamo ako se isplatili ili ne :)

na poslu sam {#} i jedva čekam sad doć doma {#}

ali reaper već udara {#}

16 godina
NEW_MAN kaže...
Imas dodatnih 10 fpsa na one koje si imal?

Pa nego što drugo

ZeNGe_CRO-mt kaže...
acca kaže...

jesi vidio još kaj "novog" ?

kak se miš ponaša?

Čini se puno bolji. Igrao sam samo 10 minuta po berezinu ali definitivno su napravili promjene oko miša

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice