Dark Souls 2

poruka: 558
|
čitano: 57.566
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Dark Souls 2

sada sam u duke's archive i umro sam možda 3 puta sveukupno na bosevima do sada. S sorcerom moram baciti oko 5 večih spellova da ubijem bossa a to nije problem pošto oni imaju duge animacije napada. Znači dodgam prvi napad ili se stisnem čisto k bossu kad si tamo često više siguran i castam... bosovi padaju za 20 sekundi... e sad kad se sjetim kako je bilo prvi puta kada sam igrao sa str characterom - umirao ko kamikaza i stvarno ponekada bilo frustrirajuče

Ali bosevi su definitivno puno lakši sa sorcerom

Počeo sam novu igro pošto prvi puta nisam ništa gledao na netu i preskočio sam mnogo sadržaja, npr. cjeli DLC koji je popričično dugi, Painted world....

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 8:25 (acca).

0 0 hvala 0
16 godina
Dark Souls 2

Nisam nikad preso igru - priznam, radi frustrirajucih komandi. Jucer sam skinuo sve one fixeve, nije se cinilo da rade, sad znam i zasto. Navecer cu ponovo probat, makar sa G602 sam si sam pomogo i dosta toga mapirao kroz njegov software na misu i bilo je PUNO lakse. Sad jos te fixeve poslozit da mogu normalno comboe radit (tipa kick i jump attack i normalno dodge radit) i bit ce milina.

Ma igra je bila super, to je jedna od rijetkih igara koje su mi sjele na prvu, ali sam odustao radi frustrirajucih komandi. To, devil may cry i final fantasy portovi za PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Dark Souls 2
Rhodin kaže...

Nisam nikad preso igru - priznam, radi frustrirajucih komandi. Jucer sam skinuo sve one fixeve, nije se cinilo da rade, sad znam i zasto. Navecer cu ponovo probat, makar sa G602 sam si sam pomogo i dosta toga mapirao kroz njegov software na misu i bilo je PUNO lakse. Sad jos te fixeve poslozit da mogu normalno comboe radit (tipa kick i jump attack i normalno dodge radit) i bit ce milina.

Ma igra je bila super, to je jedna od rijetkih igara koje su mi sjele na prvu, ali sam odustao radi frustrirajucih komandi. To, devil may cry i final fantasy portovi za PC.

2,5x prešao igru i to sa warriorom... sve istražio (barem sve bosseve pobio) a najveći problem mi je bio sif. nije mi bilo teško igrati na ovaj način. 2-ku ću također sa nekim warriorom. da se njega lijepo sredit da bude brz - a to je ono kako meni paše igrat

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
Dark Souls 2

Joj ja se lozim. Mislim tutorial je full lagan, mogu ga preci sa svakom klasom, cak i deprived nije nesto posebno deprived sto se tice prelaska tutoriala :D

Iskreno ne znam... trenutna razmisljanja su thief + dalekozor (ostale klase obavezno master key), war, knight (sa njime sam sinoc preso pa bih samo nastavio) ili cleric, on je navodno jako dobar jer ima heal otpocetka. U biti war i knight su najveci problem sto imaju lvl 5 odnosno 6 ispocetka pa su daleko skuplji za levelat. Nisam siguran da je pocetni armor i shield (njihov blocka 100% physical attack) tolika prednost da bi vrijedilo krenut sa lvl 6 naspram recimo clericovog lvl 3... Isto tako nisam siguran da je bilo koji gift vrijedan igranja thiefa ispocetka, samo da bi se dobio master key + jos nesto. Sto vi mislite?

Znam da je dugorocno gledano to sve skupa nebitno, ali pocinjem danas igrat pa cisto da si slozim da mi pocetak bude laksi.

Razmisljo sam i sorc. Ali ne zelim igrat spell/rng trenutno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Dark Souls 2

100% stit mozes pokupit u prvih 3 min sa bilo kojom klasom

Prevec mudrovanja oko klasa nije potrebno 

Mozda jedino za faith i magic buildove 

No najlakse ce ti bit sa Pyromancerom

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 11:52 (Arnold Layne).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
skank666 kaže...
Rhodin kaže...

2,5x prešao igru i to sa warriorom... sve istražio (barem sve bosseve pobio) a najveći problem mi je bio sif. nije mi bilo teško igrati na ovaj način. 2-ku ću također sa nekim warriorom. da se njega lijepo sredit da bude brz - a to je ono kako meni paše igrat

za sifa si trebao staviti onu haljinu koja ima ludi curse resistance. Evo ja sam ga jučer baš ubio s prve i odrezao rep za sorcery mač :D

meni je igranje s sorcerom daleko lakše od pyra. Pryo spelli imaju jako mali range, manje chargova sličan dmg samo ima više AOE efekta

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 12:14 (acca).
16 godina
Dark Souls 2

Daj reci, za pyro sam citao negdje da treba levelat "pyro" sto nije stat vec nesto drugo, a navodno trazi hrpetinu souleva. Takodjer ljudi kazu da nije dobar za boseve vec samo skupine mobova, ali da je jako dobar za neki battlemage combo tipa igras warriora sa pyrom combo. Ne znam, nije ulazio u detalje, ali ne kuzim zakaj bih htio uz heavy armor i tipa ultra greatsword igrat i pyro skilove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaš rukavicu koju leveliraš. Da se brzo izleverirat u blighttownu, pomažeš ekipi sa tamošnjim bossom i skupiš hrpu duša ako si uspješan. Inače pyro je zakon za dosta bossova, recimo super Ornesteina središ sa great combustion bez većih problema. Dosta njih se da rješit da im se pod noge zavučeš i udri. Ja sam kombinirao pyro i dex build. Uglavnom pyro ide sa svime jer ne ovisi o statovima.

16 godina
Dark Souls 2

Ja igram sorcerer-warrior s enchanted +5 mačima koji imaju +S i +A scalling dmg s intelligence(upgrade-ao sam običan longsword tako da nema duge move setove nego brz i jak, nema puno rizika kod udaranja). Radi oko 500 dmga 1 heavy hit. Treba dosta duša za spellove no meni nije bilo problem, ima par recepta koji koštaju 20, 30, 40k no to je kasnije u igri kad imaš te pare. Najvažije je slijediti priču  od Big Hat Logana jer on prodaje jače spellove i daje super armor set i najbolje catalyste za castanje. Ovdje je lista spellova. Ako imaš više recepta, staviš na sebe i imaš dupli broj tih spellova za castanje

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 12:58 (acca).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

samo me interesira jedno: kakav je port za pc? jel smece kao u prvoj igri?

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
odjavljen
Ove gore slike su navodno sa pc-@... Ako sam dobro shvatio i to nekog builda ne tako starog:D
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

ti to nas pitas il je retoricko pitanje ?

17 godina
Arnold Layne kaže...
Obi Wan kaže...

ti to nas pitas il je retoricko pitanje ?

pitam vas. nije retoricko pitanje

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
Dark Souls 2

Kad ljudi neznaju engljeski. U topicu su razočarani svjetlom na konzolskim verzijama i nadaju se da će pc imati poboljšano svjetlo i teksture pošto izlazi za više od mjesec dana

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 16:10 (acca).

0 1 hvala 0
14 godina
Obi Wan kaže...

Pc verzija kasni mjesec dana pa nitko ne zna. 

Što se tiče ove rasprave iznad, meni je apsolutno nelogično igrati ovu igru kao ranged lik. U igri koja ima tako zabavan i rewarding melee combat grijeh je igrati s likom koji stoji na daljini i puca. Niti zabave, niti izazova, niti pravog osjećaja postignuća po čemu igra i je poznata.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
odjavljen
acca kaže...

Kad ljudi neznaju engljeski. U topicu su razočarani svjetlom na konzolskim verzijama i nadaju se da će pc imati poboljšano svjetlo i teksture pošto izlazi za više od mjesec dana

prevedi mi onda:

The Dragon mansion was PC footage though. That was from the reveal. I think it would be fair to wait and compare them to the retail PC build.

16 godina
Dark Souls 2

Ono je bila demo verzija prikazana davno prije izlaska igre, očito su promjenili te stvari zbog performansa na konzolama, čak se i vidi promjena na teksturama i td... 

E sad pitanje je kako ce biti na PC-u

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
acca kaže...

Ono je bila demo verzija prikazana davno prije izlaska igre, očito su promjenili te stvari zbog performansa na konzolama, čak se i vidi promjena na teksturama i td... 

E sad pitanje je kako ce biti na PC-u

mislim da sa m pričitao da je iz siječnja a kad smo već kod downgradea chek this shit out_

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=104076036&postcount=3013

16 godina
Hexfire kaže...
Obi Wan kaže...

Pc verzija kasni mjesec dana pa nitko ne zna. 

Što se tiče ove rasprave iznad, meni je apsolutno nelogično igrati ovu igru kao ranged lik. U igri koja ima tako zabavan i rewarding melee combat grijeh je igrati s likom koji stoji na daljini i puca. Niti zabave, niti izazova, niti pravog osjećaja postignuća po čemu igra i je poznata.

spellovi se dugo castaju pa imaš veliki rizik i trebaš odabrati dobar trenutak za to. Meni je osobno najzabavnija kombinacija sorcera i melee warriora s oružjem koji nije veči od tebe (pa mu treba 3 sekunde da se vrati s animacije kad zamahne). Zbog toga su uveli magic i enchanment upgrade da se možeš fokusirati na magije i istovremeno rokati melee

13 godina

umro sam

16 godina
Dark Souls 2

Zao mi je kaj tu pisem o DS1 umjesto u odgovarajucoj temi, ali ne da mi se dizat stara tema za jos ovih 5-10 dana koliko planiram igrat DS.

Nda, zarazno je ovo. Ne radi mi dsmfix iz nekog razloga - autoruna lik cim udjem u igru i ne mogu to prekinut, moguce da se kolje sa logitech gaming softwareom, ali sredio sam si grafiku - nebo i zemlja kak sad igra izgleda, i dosta toga sam si mapirao na misu. Imam jos jedan addon - fix (blak key nesto mislim da se zove) koji mijenja prikaz svih kontroler tipki sa pripadajucim tipkama na tastaturi i konacno mi je jasno sto treba i kada pritisnut. Uspio sam i kick i jump attack savladat, jos samo da parry/riposte pohvatam i bit ce odlicno. Ipak, ako netko zna kako sredit dsmfix a da ne moram ubijat logitech software bio bih zahvalan, nisam naso na netu nis pametno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Dark Souls 2

Pozdrav. Nisam dugo igrao neki RPG, a ovaj mi deluje zanimljivo... Igrao bih na PC-u jel, a izlazi za nekih mesec dana... Nisam igrao predhodni deo, tako da me to ne zanima nešto posebno, a možda ima nekog značaja, ne znam, vi mi recite ako grešim?... Evo nekih pitanja koja mi sad padaju na pamet:

- Dal je svet open-world i jel nalik onom u Skyrimu?

- Kakva je multiplayer komponenta, i jel besplatan?

- Generalno u čemu je fora igre?

0 0 hvala 0
16 godina
Dark Souls 2

Hmmm... tesko ce ti biti na pravi nacin odgovorit na ovo.

Prvo igra ima open world, ali ne poput skyrima. Puno je to zatvorenije od skyrima, makar je sve povezano, imas osjecaj da si u dosta skucenim prostorima/dungeonima/pecinama itd. Cak i kad si vani i kad je prostor oko tebe "otvoren", nisi toliko slobodan ic okolo, iako na prvu djeluje da jesi. Ne znam ima li to smisla. Puno toga je povezano, postoji sustav "shortcuta" koji povezuje odredjene djelove igre, imas apsolutnu slobodu kretanja u kojem god smjeru hoces ici i istrazivanja, ali bit ces limitiran odredjenim zaprekama (fizickim ili neprijateljima koje neces na tom levelu moc porazit, makar teoretski mozes protrcat kroz njih) koje ce te ogranicavat. Tipa neka vrata koja se samo sa jedne strane mogu otvorit, ali ne vidis kako doci do tamo. To znaci da postoji jednostavan put ili neki skriveni dio koji moras nac da bi doso tamo, ili da ces par sati igre kasnije skuzit da si se vratio na isto mjesto - nikad ne znas.

Sa druge strane igra ni konceptualno nije slicna skyrimu. Skyrim pretpostavlja da ces vise manje stalno biti ziv, rijetko umirat i u biti on je "tradicionalni" RPG - Dark Souls je igra o umiranju. Ti si otpocetka "cursed" i "undead" i umires cesto i stalno. Nitko ne ne drzi kroz ruku, iako znas da je generalno tvoj cilj restorat humanity i rijesit se cursea, ali kroz cijelu igru umires opet i opet i opet i povremeno restoras svoj humanity (u jedinici sa itemom kompletno, u dvocji postepeno i ne toliko jednostavno), povremeno si zombi. Kad si human ljudi su pristojniji prema tebi, kad si zombie neki nece ni pricat sa tobom (makar uglavnom mozes koristit njihove usluge). Nema tradicionalnih questova, NPC-ovi su jako rijetki, ali i kljucan dio igre (trgovci, blacksmithi, ne mogu rec quest giveri, iako ima i onih koji se mogu smatrati quest giverima, vise neki quest guideovi - reci ce ti otprilike sto mozes radit negdje i nece biti detaljni u tome - sam ces morat skuzit sto gdje kako i zasto).

Komplicirano je pisat ako nisi nikad probo igru - ja ti preporucam da probas jedinicu, cisto da steknes dozivljaj sto igra predstavlja, ili barem pogledas koji youtube video o igri, guide, tutorial, nesto. Akoces probat jedinicu na PC-u, imaj na umu da ta igra NIKAD nije bila namijenjena za PC, da su developeri napravili port samo jer je comuniti napravio peticije u kojima su ih to molili, i u startu su rekli da port nije dobar, nije za release, ali da nemaju iskustva sa radom na PC platformi te da to tako izdaju samo radi nagovora zajednice. Sa druge strane u DS2 ce port biti dobar, namijenjen u startu za PC i kvalitetno odradjen. Ako ces igrat na PC-u, predlazem da nadjes na netu dsfix, dsmfix i black key mod koji ce ti pomoc igrat, bez toga ce ti komande bit lose, frustrirajuce, i steci ces los dojam o igri bespotrebno, a dvojka nece biti takva.

Za multiplayer ti mogu rec da je besplatan, ali nije klasican multiplayer. Imas "fantome" blizu bonefirea ih vidis, to su ostali igraci u svojim svijetovima. Mozes im pisat poruke, oni mogu pisat poruke tebi, mozes ih citat (cesto budu korisni savjeti tipa gdje je neki seecret il shortcut ili tezak boss, koristan item kod trgovca i slicno). Kod bosova postoji mjessto gdje mozes uz pomoc odredjenih itema "summonat" ostale igrace, tj. licit ce ti na duhove, da ti pomognu sa boss encounterom, ali vecina se bazira na jako kompleksnom sustavu PvP-a u kojem ostali igraci, pod odredjenim uvjetima (koji su opet kompleksni za objasnit u 3 recenice) "invadeat" tvoj svijeti napast te. Isto to mozes radit i ti. Obicno on to radi zbog neke nagrade za svoj covenant, dobije neki bonus ako te ubije, ti mozes, a ne moras dobit bonus ako ubijes njega, u jedinici si mogo na njega baciti curse ako te ubio, koji na njemu ostavlja "sin" koji moze maknut samo kada njega netko ubije, a ubit ce ga lovac na ubojice, tako da ce invadeat njegov svijet i ubit ga za svoj covenant i slicno.

Ugl nema multiplayera u stilu diabla ili eso ili nesto gdje npr 3 ljudi igra isti svijet, a opet ima prezabavan i predobar multiplayer ako ga prihvatis pod uvjetima pod kojima je dan.

Moj savjet je definitivno probat, inace ti nece biti skroz jasno o cemu pricam, original igru ako je moguce (radi multiplayera) ili barem pogledaj neke filmice na youtube da steknes osjecaj. Combat je jako kompleksan, iako djeluje jednostavno poprilicno je zahtjevan. 1-2 hita te ubijaju (jako cesto), nema oprosta, ali to i jest ideja igre, stalno umires (makar ia ljudi koji tvrde da gotovo nikad ne umiru - ili im je 100ti playthrough pa znaju sve napamet, ili stalno citaju guidove sto se nalazi ispred njih, a i onda ako nemaju osjecaj za to, tesko da ce prezivjet sve iz prve).

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
odjavljen

ja ću biti kratak ali potpisujem sve što je kolega rhodin napisao..

1. svijet je open worlded ali hub-olik i nevjerovatno dobro povezan jednom kad si složiš mapu svijeta u glavi jer ista u igri ne postoji. kao ni išta drugo što bi ti na bilo koji način pomoglo. 
  2. multi odličan ako ne i najbolji... 
  3. u njenoj jednostavnosti, npr u 1. moraš samo pozvonit na dva zvona i ubit nekog tipa ali put koji prođeš...

16 godina
Dark Souls 2

Fulajli ste glavne poante. Glavni čar igre je istraživanje i težina igre. Ovo je vjerojatno najteža moderna igra koja je fer ali ne oprašta pogreške, te puna je tajna koje gotovo nemoguče otkriti bez da ne provjerite pažljivo svaki kutak, pročitate opis svakog itema, odslušate i zapamtite dialog svih NPC-a i udarite svaki zid mačem pošto ima skrivenih prolaza i td... uglavnom istraživanje je nagrađeno i istovremeno vas je strah što vas čeka za svakim kutom

Oh i smrt je osnovni element igre i nema sejvanja više game file-ova... Kad umreš imaš jednu šansu da si vratiš duše i humaity koji si izgubio nakon smrti... ako ne uspiješ ih izgubiš

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 14:35 (acca).

1 0 hvala 0
16 godina
Dark Souls 2

I taj mrak u svijetu... depresivni doživljaj svijeta, bez boje, koji tek povremeno pusti "negdje gore" odakle se vidi predivan krajolik, sunce, scena od koje zastaje dah, samo da bi te momente kasnije bacio nazad dole, u neku tmurnu pećinu, hodnik, nešto... Opasnost na svakom koraku, neću reč poput nekog horora, ali toliko lagano se umire, da sam doista počeo hodat sa uzdignutim štitom cijelo vrijeme iščekujući da ću morat napravit neki dodge... Pa ono hodaš hodaš, nigdje nikoga, i onda vidiš VELIKOG viteza koji je brz, trči prema tebi, nosi nešto VELIKO u ruci i znaš da te ne pokušava zagrlit... Ah, milina :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Dark Souls 2

koji su must have fixevi za ugodno igranje prvog dijela Dark soulsa na PC-u, po mogućnosti mišem i tipkovnicom? odlučio dati igru šansu dok dvojka izađe, a ne znam koje fixeve skinuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lobotomac90 kaže...

koji su must have fixevi za ugodno igranje prvog dijela Dark soulsa na PC-u, po mogućnosti mišem i tipkovnicom? odlučio dati igru šansu dok dvojka izađe, a ne znam koje fixeve skinuti.

pogledaj moj post... treba samo dva

17 godina
acca kaže...
lobotomac90 kaže...

pogledaj moj post... treba samo dva

ako su to mouse fix i dsfix onda sam našao, hvala.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice