Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 63.773
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi
Y2K2 kaže...

Pa meni je cudno kako mi je beta dobro radila pri kraju, a sad radi isti k.. sa trzanjem, nije vazno koje postavke. igra mi radi  sve ma med/high bez AA na 70+ fps full hd reza. Znaci fps broji 60/75+ ali igra trza(na trenutke)kao da igram na 2 fps-a.

I onda se netko nadje kome igra radi extra i nadje se pametovat.

A ovi sa TD pojasnite sta vam nije jasno?

Vjerojatno ti pokušavaju ukazati na očiti problem u konfiguraciji? Imaš slab CPU i malo memorije. To je recept za trzanje, nažalost.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
neaktivan

I opet nitko ne cita{#}  po 100put igra je radila u beti isti k.. sa trzanjem dok nisu popravili, sad opet to isto radi NEOVISNO O POSTAVKAMA.

Ako smanjim sve na low, znaci sve rezu sve sta se moze stavit na low, onda igra radi jos gore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 22:53 (Y2K2).
16 godina
odjavljen
Y2K2 kaže...

I opet nitko ne cita{#}  po 100put igra je radila u beti isti k.. sa trzanjem dok nisu popravili, sad opet to isto radi NEOVISNO O POSTAVKAMA.

Kako onda svi nemaju te probleme? {#}

15 godina
neaktivan

Bogami imaju, vidi malo po battlelog forumima jbt. Ljudima isto trza kao meni i sa 6 puta jacim  kompjuterima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 22:56 (Y2K2).
16 godina
odjavljen
Y2K2 kaže...

Bogami imaju, vidi malo po battlelog forumima jbt. Ljudima isto trza kao meni i sa 6 puta jacim  kompjuterima.

Kako meni ne trza? :( Ne trza ni frendu s istim CPU-om i 5850, mnogo slabijom GPU.

15 godina
neaktivan

Eto ga na, meni ne trza i svatko tko kaze drugacije laze. Bice da neznas upisat na search u bt forumu CPU SPIKES, upisi pa ces vidjet kako nitko nema problema.

15 godina

sandaman, ajde baci konfu i winse koje imaš da ne kopam po temi, tek toliko da vidim na čemu si ti, hvališa.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Njušim dobru zaradu slagati konfe i preprodavati kao BF4 certified. {#}

Zaista mi je žao što ne radi svima dobro, ali uvjeren sam da to ima veze s više stvari kod korisnika i servera, nego samom igrom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 23:44 (Tonči).
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

sandaman, ajde baci konfu i winse koje imaš da ne kopam po temi, tek toliko da vidim na čemu si ti, hvališa.

CPU: AMD Phenom II X4 @3,9Hgz

MB: Asrock 970 Extreme3 R2.0

RAM:Kingmax 2x2Gb DDR3

GPU: Gigabyte GTX 650Ti boost 2gb

win 8.1 64bit.

Sve fixeve probao koje sam mogao nac i nista ne pomaze, ali meni je smijesno kako ljudi nevjeruju a svi su imali tih problema kad je beta pustena, igra je stekala uzasno i bila je neigriva, sve dok nisu pustili onaj mali fix od par megabajta koji je to popravio(znam da ponavljam miliontni put al jbg)

Probacu snimit veceras pa da vidite.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 0:01 (Y2K2).
16 godina
neaktivan
Sasvim dovoljna konfa da tjera glatko.
Jel ti sve isključeno dok igraš, npr. TeamVier? I Dami je trzalo dok ga nije iskljućio.
16 godina
odjavljen

Čuj, ja BF3 nisam mogao igrati mjesecima. :) 

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ugasio team,v. i isto(trenutno deinstaliran), antivirusni programi ugaseni dok igram. cak sam i probao clean boot da vidim da neki program ne smeta ali nije pomoglo, ja jedino neshvacam ako su taj problem popravili u beti, kako sad opet taj problem se javlja,  nije da je meni igra

radila non stop tako pa da se zalim. Radila je to jedno vrijeme glatko bez ikakvih trzavica i sl. da bi opet sad kad su je pustili u prodaju isti k.. kao na pocetku bete. Probacu jos svjezi install windowsa i ubacit jos 4gb memorije, a ak to nerijesi nista

nek se j.. oni i igra.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 0:25 (Y2K2).
13 godina
Y2K2 kaže...

Ugasio team,v. i isto(trenutno deinstaliran), antivirusni programi ugaseni dok igram. cak sam i probao clean boot da vidim da neki program ne smeta ali nije pomoglo, ja jedino neshvacam ako su taj problem popravili u beti, kako sad opet taj problem se javlja,  nije da je meni igra

radila non stop tako pa da se zalim. Radila je to jedno vrijeme glatko bez ikakvih trzavica i sl. da bi opet sad kad su je pustili u prodaju isti k.. kao na pocetku bete. Probacu jos svjezi install windowsa i ubacit jos 4gb memorije, a ak to nerijesi nista

nek se j.. oni i igra.

Ne razbijaj glavu s ovim što ti Tonči the Troll piše jer on, em nema pojma, em trola.

Ja imam dobar komp i meni šteka sve živo.

Od programa na PC-u imam instalirano sljedeće:

- Origin

- Steam

- Gom Player

- Firefox

- TS

+ igre (BF4, COD Ghost, BF3, Borderlands, itd) koje nisu na primarnom disku (na onom na kojem je Windows).

Antivirus koristim onaj od Win 8 i to je sve.

Značim minimum programa, odnosno samo osnovno što mi treba + solidan kompjuter i opet mi sve živo šteka.

Igra je broken i bok.

Dok DICE to ne popravi možeš se ti skupa sa mnom postavit na trepavice, al pomoći nam nema.

Ili pitaj Tončija da ti složi konfu pa pošalji mamu u Links.

[19xx] 4ntraks
16 godina
odjavljen

Stavio si originalne win8+, zadnje grafičke i audio drivere, nisi instalirao nikakve gluposti za bilo kakvo podešavanje bilo čega? Disk ti je barem 25% prazan i svježe defragmentiran? Spojen si kabelom ili kvalitetnim wifijem?

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Stavio si originalne win8+(nazalost, ne), zadnje grafičke i audio drivere( da,sve) nisi instalirao nikakve gluposti za bilo kakvo podešavanje bilo čega?( ne, imam samo program od graficke GIGABYTE OC GURU II ) Disk ti je barem 25% prazan i svježe defragmentiran?(Od 500gb, 300gb slobodno) Spojen si kabelom ili kvalitetnim wifijem? (Spojen kabelom od 2m direkt na ruter)

Znam sad ce bit windows je problem, ali nevjerujem jer zasto bi onda u beti radilo a sad ne.

16 godina
Y2K2 kaže...

Eto ga na, meni ne trza i svatko tko kaze drugacije laze. Bice da neznas upisat na search u bt forumu CPU SPIKES, upisi pa ces vidjet kako nitko nema problema.

I što ti to točno govori?

Khm, khm, cpu spikes....

Y2K2 kaže...

Sve fixeve probao koje sam mogao nac i nista ne pomaze, ali meni je smijesno kako ljudi nevjeruju a svi su imali tih problema kad je beta pustena, igra je stekala uzasno i bila je neigriva, sve dok nisu pustili onaj mali fix od par megabajta koji je to popravio(znam da ponavljam miliontni put al jbg)

Uspoređuješ finalnu igru sa betom? Najs. Build igre u beti, bez pola tekstura i objekata na mapi nema ama baš nikakve veze sa finalnom igrom po pitanju cpu zahtjevnosti.{#}

15 godina

Imamo sličan proc..kod mene nema tih problema...vidim da je razlika u količini memorije...da nije do toga?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nije mi jasno kako neki uspjevaju vrtiti bf4 s samo 4gb radne memorije kad igra vuce skoro 5gb(s windowsima)+2.2gb video rama? A ima ih hrpa takvih ovdje! I jos nesto sam sinoc primjetio kad nestane zvuka otisao sam pod audio i tamo provrtio postavke na recimo wartape itd i gle cuda svaki put mi je zvuk proradio..neznam dali je to vec netko napisao..lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina
neaktivan
Y2K2 kaže...

meni ne trza igra i ne lažem, ali me živcira jedino "Stoped working", znači zamrzne se i moram izaći ponovo ući, nije tako često ali živcira..

13 godina
CyberDemonVZ kaže...
coldyl kaže...

isti procesor imam, ati r9 270 x i 8 Gb Ram-a i meni šteka..jedino mogu locker donekle igrat, a sve ostalo užas..

Ako imate volje, obojica napravite full backup Windowsa 7.

Snimite Win 8 i instalirajte samo drivere i igru, pa onda probajte.

(ako imate BF4 na C disku lako ga samo prekopirate na neki drugi, da ne morate ponovo skidat cijelu)

I onda samo s jednim klikom vratite Win 7.

samo da pitam još da li je to provjereno da ne treba ponovno skidat bf4, jel mi baš nije internet prebrz?? i hvala na savjetu..

13 godina
coldyl kaže...

Ako imate volje, obojica napravite full backup Windowsa 7.

Snimite Win 8 i instalirajte samo drivere i igru, pa onda probajte.

(ako imate BF4 na C disku lako ga samo prekopirate na neki drugi, da ne morate ponovo skidat cijelu)

samo da pitam još da li je to provjereno da ne treba ponovno skidat bf4, jel mi baš nije internet prebrz?? i hvala na savjetu..

Da. ovaj tjedan sam to dva puta radio.

Kod prvog pokretanja Origina odaberes u koji direktorij da skida igre (ili ostavis kak je) i onda u taj direktorij snimis BF4. Ugasi, ponovo ga pokreni, klikni Install i skocit ce na 100%.

p.s. napravi kopiju BF4 direktorija negdje. Za svaki slucaj, ak nesto pogrjesis pa ti se izbrise original.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
odjavljen

Ja imam poinstaliranu gomilu stvari na kompu. Od svih uobičajenih stvari za "obiteljski komp" imam još i vmware workstation, SQL server, visual studio, devex kontrole i još valjda milijun gluposti. Nikakvih problema nemam pri igranju tako da mislim da problemi ne mogu biti zbog 3rd party softvera.

Freak Show Inc.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
jopis kaže...
Y2K2 kaže...

I što ti to točno govori?

Khm, khm, cpu spikes....

Y2K2 kaže...

Uspoređuješ finalnu igru sa betom? Najs. Build igre u beti, bez pola tekstura i objekata na mapi nema ama baš nikakve veze sa finalnom igrom po pitanju cpu zahtjevnosti.{#}

Ok, a zasto onda fps ostane isti?? kad igra zatrza, ja znam da moj proc i nije neka zvijer, ali de objasni zasto igra trza kad sve smanjim na low? jel moguce da ovaj procesor koji je gurao bf3 na high bez problema, sad nemoze bf4 ni na low.

I da, imas gore post od gdje ti pise da ima isti cpu ali njemu ne steka, jeste razlika u memoriji ali i to cu uskoro provjerit.

16 godina
odjavljen

Ne mora značiti da je do računala, može problem biti i sa serverom, ali može oboje. (ovo sam već pisao u bf4 temi). Dakle: osim što je evidentno da imaš malo memorije (recimo, ja sad na svježe upaljenom računalu imam 3,6GB RAM-a puno od 16GB slobodno), procesor ti po jezgri i nije nešto pretjerano brz. Grafička ti ima 2GB memorije, što je također malo, pogotovo za BF4 zbog načina na koji radi.

Ono što BF4 čini next-gen igrom je: korištenje DirectX-a 11.1 koji znači barem 5-10% bolje performanse, intenzivno korištenje video memorije i prebacivanje ogromnog posla na GPU, intenzivno korištenje četiri jezgre i nešto manje ostalih. Kad ja na svome računalu (i5, 16GB, 2x7970GE ili drugi za test i7, 16GB i 2x870Ti) upalim igru, bf4.exe "pojede" odmah 1,8GB, a kroz nekih pola sata je na 3GB memorije. VRAM je uvijek pun 100%, dakle 3GB čak i na 'medium' postavkama. Radi se o tome da igra sve više toga trpa u VRAM, da se sve događa u VRAM-u i da nedostatak istog gura u korištenje RAM-a, što usporava stvar. Kad imaš općenito malo memorije, Windowsi koriste disk (swap), što je xx puta sporije od RAM-a čije je korištenje već usporavanje. Sve to može skupa utjecati na performanse. Također, osim tvog računala problem može biti i kod mreže, dakle, ako imaš lošu vezu, navala podataka sa servera te može chokati. Primijetio sam da zna trzati na nekim serverima, tako da to zaista može biti i server-side.

Savjetujem ti da kupiš još RAM-a i isključiš swap file. Naravno, ako si na 32-bita, obavezno prijeđi na 64-bitne Windowse i to 8.1 po mogućnosti ako imaš DX 11 karticu.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Y2K2 kaže...

win 8.1 64bit.

Imamo skoro istu konfiguraciju: isti proc (ali nije klokan), ista ploča (R2.1), ista količina i proizvođač memorije (Kingmax 2x2), malo jači GPU (GTX 660 2 GB).

OS: Win 7 64 bit. Rezolucija: 1920x1200. Sve na low. Zaključao na 61 fps (na testiranju radi od 50-120 fsp ovisno mapi) i rijetko pada ispd toga. Sve radi stabilno.

Od zadnjeg patch-a ne ruši mi se ni Shangai.

Probaj staviti na low i vrati CPU na tvorničke vrijednosti (nema logike jer se ne ruši, ali kada ne radi logika, ostaje metoda pokušaja i promašaja).

Također stavi zadnje Realtokove drivere od zvučne.

15 godina
neaktivan

Da sve to stoji, ali recimo kod kolege crojumper isti proc imamo, on ima grafu sa 1gb ja sa 2gb, HDD isti, jedina razlika je u memoriji ja 4gb on 8gb a njemu normalno radi.(bice kao sto kazete da je manjak memorije)

Koristim 64-bitne windowse i kartica je, barem ja mislim vise nego sposobna da gura na low.Danas cu narucit jos 4bg memorije pa cemo vidjet. Uglavnom da ne spamam temu vise, javim kako radi sa 8gb rama kad stigne.

Edit:ovo je bio odg. na toncijev post.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 14:21 (Y2K2).
15 godina
neaktivan

Imamo skoro istu konfiguraciju: isti proc (ali nije klokan), ista ploča (R2.1), ista količina i proizvođač memorije (Kingmax 2x2), malo jači GPU (GTX 660 2 GB).

OS: Win 7 64 bit. Rezolucija: 1920x1200. Sve na low. Zaključao na 61 fps (na testiranju radi od 50-120 fsp ovisno mapi) i rijetko pada ispd toga. Sve radi stabilno.

Od zadnjeg patch-a ne ruši mi se ni Shangai.

Probaj staviti na low i vrati CPU na tvorničke vrijednosti (nema logike jer se ne ruši, ali kada ne radi logika, ostaje metoda pokušaja i promašaja).

Također stavi zadnje Realtokove drivere od zvučne.

Sve to probao, proc je sad trenutno na stock frek. ali nema nikakve razlike, a kad stavim sve na low onda jos vise steka i totalno je neigrivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 14:24 (Y2K2).
16 godina
odjavljen

Jesi to "na čisto" instalirao sve? Ja sam u ovih mjesec dana probao 4-5 konfi i na svima smo sve iznova instalirali pa je radilo bez problema. Vjerujem da je frustrirajuće kad ne radi, a sve je po ps-u...

Da budem iskren, meni BF3 nije radio 2-3mj. nakon nekog patcha pa bi sam proradio nakon idućeg i tako dvaput. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Y2K2 kaže...
fila2208 kaže...

win 8.1 64bit.

Ne znam, ako je beta bila glatka, onda mi je ovo nejasno, jer mi full igra radi još glađe.

eventualno bih ja okrivio procesor...ono, možda mu dođe do grla pa malo zastane, ali nebi smio.

Velim nije da ti ne vjerujem da imaš probleme, ali velim, puno je to do igre i nevjerovatno je koliko je svima različito. Nadam se da će još poneki patch riješiti tvoj a i problem mnogih.

Btw. sad sam pogledao one slike di su ti spikeovi..ono žuto je proc jel? Ja bih rekao da se on ''zagrcne'' ponekad...ipak su preporučivali 6-jezgrene modele za bf4 mislim...

velim znam da ti to niš ne pomaže, samo pitam, pokušavam naći eventualno uzrok.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 15:25 (fila2208).
15 godina
neaktivan

Novi win. stavljen dan prije open bete, u medjuvremenu odrzavan, skeniram redovno sa MB i avastom.

Jos sam primjetio da kad procesor zasteka kad gledam onaj perf.overlay da cak i graficka ponekad radi spike sa procom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 15:28 (Y2K2).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice