Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.202.578
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Battlefield 3
PCGamerX kaže...
Zašto nemogu normalno igrat sa konfiguracijom pod Moj PC na Ultra postavkama, mislim mogu ide sve neko vrijeme fluidno, ali svaki tolko igra zasteka na par sekundi, ali bas ono, smrzne se i onda opet fluidno, pad fps-a je očit svaki tolko?

AA i AF isključeni, drugo sve na ultra, šta mislite koja komponenta je usko grlo?

Memorija na graf. kartici. Napuni se pa ti igra zašteka.

Stavi na Medium pa polako povečavaj.

EDIT: Zašto igraš na Ultra??

Važnija ti je grafika od gameplaya? {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 14:01 (CyberDemonVZ).
13 godina
odjavljen
PCGamerX kaže...
Zašto nemogu normalno igrat sa konfiguracijom pod Moj PC na Ultra postavkama, mislim mogu ide sve neko vrijeme fluidno, ali svaki tolko igra zasteka na par sekundi, ali bas ono, smrzne se i onda opet fluidno, pad fps-a je očit svaki tolko?

AA i AF isključeni, drugo sve na ultra, šta mislite koja komponenta je usko grlo?

Neznam stvarno. Posalji mail Dice -  u oni ce ti sigurno nac rjesenje : )

16 godina
PCGamerX kaže...

{#}

Sve.

Sa tim procesorom i 560ti 1gb ne možeš igrat na ultra detaljima fluidno. Kupi bolji proc i jaču grafu pa igraj na ultra detaljima....

1gb videomemorije za ultra detalje nije dovoljno kad igra povuče 1900-1950mb na ultri sa aa i af, bez cca 1700mb. To je što se grafike tiče, a procesor je jednostavno 'tanak', za 64p servere trebaš jače od tog midrange proca, tj više je lowrange nego mid, tu nema fluidnosti kad je bf jako procesorski zahtjevna igra.

14 godina
neaktivan

Ok, hvala na odgovorima, mislio sam da nešto ja krivo radim, ali onaj ko kaže da se nemože igrat na mojo konfi u ultra detaljima laže :)

Npr, na nekim mapama nema uopće štekanja, sve na ultra x2 AF i X2 AA.

Još kad malo kloknem grafu i proc, sve će letit na ultra, garantirano, nebi vjerovali :)

Bf4 je druga priča, iako sam singleplayer odigro isto tako na ultra, jednostavno volim igrat igru u punom sjaju.

Gaming is Life!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 14:24 (PCGamerX).
11 godina
neaktivan
Battlefield 3

U čemu je problem pa me ne želi ubaciti u server? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 14:31 (Skejter2710).

0 4 hvala 0
14 godina
protjeran
PCGamerX kaže...

Ok, hvala na odgovorima, mislio sam da nešto ja krivo radim, ali onaj ko kaže da se nemože igrat na mojo konfi u ultra detaljima laže :)

Npr, na nekim mapama nema uopće štekanja, sve na ultra x2 AF i X2 AA.

Još kad malo kloknem grafu i proc, sve će letit na ultra, garantirano, nebi vjerovali :)

Bf4 je druga priča, iako sam singleplayer odigro isto tako na ultra, jednostavno volim igrat igru u punom sjaju.

Ma da, čim klokneš grafičku možeš slobodno na 4k...

I šta to znači da nema štekanja? Da imaš min. 60 fpsa?

Kako ti je već rečeno 1gb je premalo za takve postavke

13 godina
Volume kaže...

Moja grafa koja košta ko njegov komp ima trenutke kad ne može držati iznad 60 FPSa na Ultra, tako da vjerojatno ni on nema 60 FPSa. {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
Igram sa Vsync uključenim tako da me ne dira previše 60 fps-a, igram na ultra postavkama, negdje oko 25-35 fps, zavisi od mape do mape, sve leti, samo me nervira to smrzavanje neke 2-3 sekunde, al to opet zavisi od mape i pinga, sve u svemu jako igrivo, kada dignem FX na 4 i nešto Ghz, mislim da će situacija bit još bolja :)
Gaming is Life!
14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
Volume kaže...

Moja grafa koja košta ko njegov komp ima trenutke kad ne može držati iznad 60 FPSa na Ultra, tako da vjerojatno ni on nema 60 FPSa. {#}

Hahaha a šta ćeš kad je nekima od nas i 30 fpsa igrivo pa kažemo da sve radi bez štekanja {#}

14 godina
CyberDemonVZ kaže...
Volume kaže...

Tako sam i ja mislio kada sam početkom prošle godine kupio 7970 da sam miran za par godina na ultra postavkama. Shvatio sam da sam u krivu čim sam pokrenuo bf3 s time da je grafa ukrštena sa 3770k i 16gb rama i nema boga da bude stabilno na ultra bili aa i af uključeni ili ne. Za fhd ultra treba ili mrga od grafe, dakle 290/x ili 780/ti ili neki mid-high sli/cfx setup

13 godina
PCGamerX kaže...
Igram sa Vsync uključenim tako da me ne dira previše 60 fps-a, igram na ultra postavkama, negdje oko 25-35 fps, zavisi od mape do mape, sve leti, samo me nervira to smrzavanje neke 2-3 sekunde, al to opet zavisi od mape i pinga, sve u svemu jako igrivo, kada dignem FX na 4 i nešto Ghz, mislim da će situacija bit još bolja :)

Kupi dobro hladjenje, nabrij ga skoro do 5GHz, možda i kakav cooler za grafičku, pa i nju overclockaj do jaja.

Nego, ti bi se usro da vidiš kako izgleda BF kad se igra na 120Hz monitoru s preko 120FPS-a. {#}

14 godina
protjeran
PCGamerX kaže...

Cyber vidis ovo podebljano {#}

14 godina
neaktivan
Sve iznad 25 fps-a je igrivo, naravno da je čim više tim bolje, ali je igrivo itekako, ovaj di igra na 120 fps nemora bit bolji od nekog di igra na puno nizem frejmu, sve ovisi o skill-u, a o drugim igrama da ne pricam :)
Gaming is Life!
15 godina
PCGamerX kaže...

Sve leti na 25 fps-a! Ma ko mahnit leti! :)

Uglavnom, ako igraš Singleplayer onda nafrlji sve do kraja i uživaj u grafici ali za multi sve na low, osim mesh na ultra i vozi. I ugasi Vsync, samo dobivaš input lag s njim. Ne vidim smisao igranja multiplayera na ultra. Em ne vidiš neprijatelja od silnih kerefeka, eksplozija, travurine, motion blura itd, em nemaš visok fps...Al ajd, svakog nešta veseli...

BF Nick: Xtream_Switch
11 godina
neaktivan
Battlefield 3

moze li na moje pitanje ogovorit?

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tu si u pravu, od svih tih silnih detalja sam losiji igrac, al nemogu si pomoć :)
Gaming is Life!
16 godina
PCGamerX kaže...

e moj prika....ja i ti imam skoro ako ne identican PC a moja je graf za 3-5 % bolja od tvoje isti je chip ali je tvornicki clockana i viruj mi nije to dovoljno za BF3 na ultra....stavi si lipo u postavkama na auto ili imas cak ako si instalira (sta vjerojatno jesi) nvidia geforce experience da ti lipo optimizira igru po graf.

lp pozdrav

FC Barcelona
13 godina
Skejter2710 kaže...

moze li na moje pitanje ogovorit?

Ja ne znam.

14 godina
neaktivan
Kad vam kažem ljudi, da mogu igrat normalno na ultra, o singleplayeru da ne govorim, bez problema se vrti na 30 fps na onim njemackim serverima.
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

njemu sve na ultra leti ,a ima 25-30 fps-a?

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
15 1 hvala 0
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

njemu sve na ultra leti ,a ima 25-30 fps-a?

Ni meni nikad nisu bili jasni ljudi koji mogu igrat FPS igre na manje od 50 FPS-a.

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
16 godina
PCGamerX kaže...
Kad vam kažem ljudi, da mogu igrat normalno na ultra, o singleplayeru da ne govorim, bez problema se vrti na 30 fps na onim njemackim serverima.

1.ti si noob

2.lažeš za ultra settings sa tom konfiguracijom,možda da gledaš u nebo na praznom serveru?e onda imaš finih 60 fps.

3.nema veze dali igraš na njemačkim ili japanskim serverima,uvijek ti je isti FPS

4.Singleplayer i multiplayer što se tiče performansi su 2 različita pojma.

14 godina
neaktivan

Ne lažem i nisam noob, igram na ULTRA sa isključenim AA i AF, sve radi na nekih 30 fps-a prosjek, a jos nisam nista ni overclockirao haha ludilo, bez AA i AF, jedino se kojiput znaju javit mikrotrzanja i to je sve, igram na ULTRA sa ovom konfiguracijom, neznam u čemu je stvar, znam da nemam dosta jak PC, ali igram na ULTRA još jednom ponavljam i sretan sam i ma još nešto snage moj PC, iako je BF3 relativno star.

Imam pitanje: kako namjestit da mi automatski prebaci u full screen tj. loading prije bitke iz battleloga?

Uvijek kada izaberem neki server i udem u njega moram kliknut na ikonu u taskbaru, tek onda ulazim u fullscreen.

Odigrao sam Far Cry 3 isto na ULTRA bez AA i AF, tamo je radilo perfektno cijeli singleplayer bez ijednog trzaja.

Možda ima veze di imam otvoreno kučište ili original Windows 8.1 pa mi je komp prodiso u zadnje vrijeme haha, sorry al tako je ULTRA bez beda, jedino di nemogu igrat na najvećim postavkama je Watch Dogs, njega igram na High, malo manje od ultra, ustvari custom nešto ultra nesto high, bez AA i AF koji najviše žderu memoriju {#}

Gaming is Life!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 18:28 (PCGamerX).
14 godina
protjeran
PCGamerX kaže...
Ne lažem i nisam noob, igram na ULTRA sa isključenim AA i AF, sve radi na nekih 30 fps-a prosjek, bez AA i AF, jedino se kojiput znaju javit mikrotrzanja i to je sve, igram na ULTRA sa ovom konfiguracijom, neznam u čemu je stvar, znam da nemam dosta jak PC, ali igram na ULTRA još jednom ponavljam i sretan sam i ma još nešto snage moj PC, iako je BF3 relativno star.

Imam pitanje: kako namjestit da mi automatski prebaci u full screen tj. loading prije bitke iz battleloga?

Uvijek kada izaberem neki server i udem u njega moram kliknut na ikonu u taskbaru, tek onda ulazim u fullscreen.

Meštre, ako ti možeš ostvariti bilo kakav score u rundi sa tih 25 fpsa ja ti skidam kapu do poda, jer ja tako nešto ne mogu niti zamisliti a kamoli da igram bilo kakav FPS ako nemam minimalnih 60...

Inače AF nema gotovo nikakav utjecaj na fps pa možeš uključiti i to

Odi na svoj profil u battlelogu i pod settings ćeš naći tu stavku

14 godina
neaktivan

Možda mi sve radi na ULTRA jer igram na rezoluciji od 1680x1050, nije HD, i to ima utjecaja.

Pa bilo bi bolje da mogu igrat na više od 30 fps-a, ali dosta je naučiš se, nisam ni dobar ni los u BF, možda bi bio bolji da igram na 60, al nema veze, glavno da se vrti bez problema :)

Uključio u battlelog-u opciju i neće, u kojem trenutku bi BF trebao preć u fullscreen kada izaberem server na battlelog-u?

I ako može preporuka hrvatskih servera i kako ih naci u Battlelog-u?

Gaming is Life!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 18:55 (PCGamerX).
17 godina
PCGamerX kaže...

Ne lažem i nisam noob, igram na ULTRA sa isključenim AA i AF, sve radi na nekih 30 fps-a prosjek, a jos nisam nista ni overclockirao haha ludilo, bez AA i AF, jedino se kojiput znaju javit mikrotrzanja i to je sve, igram na ULTRA sa ovom konfiguracijom, neznam u čemu je stvar, znam da nemam dosta jak PC, ali igram na ULTRA još jednom ponavljam i sretan sam i ma još nešto snage moj PC, iako je BF3 relativno star.

Naravno da možeš igrati na ultra, ali imaš premalo RAM-a na GPU, zato dolazi do mikrotrzaja.

Ja sam u vrijeme svoje 5850 1GB mjerio potrošnju, i sve preko Medium tekstura bi na većini mapa (dakle ne na svima, zato ti i radi na nekima dobro), na 1920x1080 doduše, jelo preko 1GB GPU RAM-a. S obzirom da imaš samo 4GB RAM-a u kompu, i on se pretjerano "nategne" kada ti teksture počinje stavljati u RAM kompa, pa možda i na Hard disk malo - zato dolazi do mikrotrzaja. 

Također da dobijem na fluidnosti, svoj Phenom II X4 970BE (koji je po meni bio jači od tvojeg procesora sam digao na 4GHz) i igrao sa Medium teksturama, te kombinacijom, High/Ultra, ovisno o tome što koja opcija nosi. Gledao sam da mi komibnacija postavki ne probija 900MB GPU RAM-a ni na jednoj mapi/game mode-u. Osim dvije mape uglavnom sam držao 60 FPS lock.

Također, skok sa 4 na 8GB RAM-a je ubrzalo učitavanje (pogotovo SSD nakon toga), ali nije dizalo FPS.

Moj savjet je da nađeš postavke unutar igre koje će te zadovoljiti po kvaliteti izgleda a da izgubiš mikrotrzaje. Druge pomoći, osim kupovine novog hardvera ti nema. Čak ni OC ti neće drastično pomoći, zbog GPU RAM limita.

11 godina
protjeran
Battlefield 3

Pozz. Novi sam ovdje no gamer sam u dusi kao i svi vi, pa sam zapoceo neki dan igrat i BF3.

Ako netko zeli me moze dodat za koji team play.

origin nick - GreenArrow1986.

Btw.  Zna li netko zasto je ona opcija invite siva odnosno nedostupna kada pokusavam nekog frenda pozvat kod sebe na server?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako nać hrvatske servers ako ih uopce ima?

Tražio, ali uzalud, sve neki njemacki, engleski itd.
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

izgleda da vise nema hrvatskih servera, jer ne prikazuje ih ni gametracker

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Tako sam i ja mislio kada sam početkom prošle godine kupio 7970 da sam miran za par godina na ultra postavkama. Shvatio sam da sam u krivu čim sam pokrenuo bf3 s time da je grafa ukrštena sa 3770k i 16gb rama i nema boga da bude stabilno na ultra bili aa i af uključeni ili ne. Za fhd ultra treba ili mrga od grafe, dakle 290/x ili 780/ti ili neki mid-high sli/cfx setup

dax-lax meni s tom grafom bf4 na ultri/1080p/64p ide prek 70fps-a average a kamoli stari bf3(86 fps average u SP)...lol{#} tebi nes ne stima s setupom ocigledno ili barem u bf3!?? evo čuka gameplaya s trenutnom gtx660ti, caspian/ultra/1080p/60p/ Avg: 68.706 fps-a

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 0:09 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice