Overclocking guide za pocetnike izdvojena tema

poruka: 512
|
čitano: 283.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclocking guide za pocetnike

pozzz, jel mi neko moze reci koliko fsb ima ova ploca http://www.hgspot.hr/shop.aspx?pid=43757 , i jel otklučano smanjivanje množitelja na q8200 i q6600, te dokle bi na toj ploci mogla ici sa custom vodenim hlađenjem  ova dva proca,koji se vise isplati uzeti?

Tko rano rani,dvije lopte ragbi..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking guide za pocetnike
Glavonja94 kaže...

pozzz, jel mi neko moze reci koliko fsb ima ova ploca http://www.hgspot.hr/shop.aspx?pid=43757 , i jel otklučano smanjivanje množitelja na q8200 i q6600, te dokle bi na toj ploci mogla ici sa custom vodenim hlađenjem  ova dva proca,koji se vise isplati uzeti?

Jel ti to imas il tek kupujes (Mislim na MBO)? Uzmi Q6600 i umjesto vodenog uzmes Scythe Yasya (ako ti stane u kuciste).. Namigiva

Nitko ti ne moze reci do kud bi ti isao proc.. Jer npr. ja kupim i7 920 D0 i kloknem ga na 4.8GHz bez beda, dok ti imas i7 920 C0 i mucis se vec sa 4.6GHz..

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
15 godina
neaktivan

kupujem :D ok,vidit ću,al još me muči,neznam koji da uzmem xD kako da saznam FSB od te ploce? a fsb od proca mogu podjelit preko one formule jel tako?

16 godina
neaktivan

Pa di si naso kupovat 775? To je star socket, vise se ne proizvodi.. Rađe uzmi AM3 platformu.. Npr. nes ovako..

ASRock A770DE+

AMD Phenom II X4 925

Ukupno: 1.533,99Kn

Uzmi ovo i neki aftermarket hladnjak i miran si..

15 godina
neaktivan

hmm neznam,ja sam si planirao slozit tu plocu,q8200 ili q6600, sapphire 4850 i napajanje 550w ms,moram razmislit sta je bolje :D osobno vise volim intelove procesore...

16 godina
RE: [Disclaimer]

Ja bih želio malo kloknuti moj proc.Imam matičnu Gigabyte MA790XT-UD4P,AMD 720 BE i Scythe Mugen 2.E,sad ja sam be dizanja napona došel do 3,2 Gh,sad ne nam da li se isplati malo dignuti napon i dignuti još takt?Ako dignem napon hoće li se jako smanjiti vijek trajanja procesora i kolko se uopće smije podignuti napon?Hvala.E,i koji je program dobar za opterećivanj AMD-ovih procesora?

Assassins Creed II
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 10:14 (emerik).
16 godina
neaktivan
Glavonja94 kaže...

hmm neznam,ja sam si planirao slozit tu plocu,q8200 ili q6600, sapphire 4850 i napajanje 550w ms,moram razmislit sta je bolje :D osobno vise volim intelove procesore...

Pa ako vise volis Intelove procove (volim ih i ja), onda odi na socket 1156/1366 jer je 775 zastario i vise se ne moze nadograđivati na njega (vise se ne proizvode procovi za njega).. Namigiva

16 godina

Ja sam dignuo napon sa 1,25 V na 1,3 V,je to preveliki napon i hoće li se skratiti vijek trajanja?

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
16 godina

Kad overclockiram,proc samo stavim u OCCT na 1 sat i ako izdrži je dobro?

16 godina

Može neko odgovoriti?

16 godina
neaktivan
bolje 5h ako je oc za 24/7,nekad se ruše nakon 5min,a nekad nakon 1,5h
16 godina
pod009 kaže...
bolje 5h ako je oc za 24/7,nekad se ruše nakon 5min,a nekad nakon 1,5h

OK onda,hvala.

16 godina

Imam još jedno pitanje,ako pokušam otključati 4. jezgru,i ako ne uspije,mogu to natrag vratiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

Imam još jedno pitanje,ako pokušam otključati 4. jezgru,i ako ne uspije,mogu to natrag vratiti?

Naravno da može,imaš tipku hvala ispod svake poruke (klikni)

16 godina

E,dignu sam napon sa 1.25 V na 1.3 V,je to preveliki skok i hoće li naštetiti procesoru?

AMD Phenom II 720 BE AMD Phenom II 720 BE
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 21:00 (emerik).
15 godina
ja imam athlona x2 6400+ (nije BE)
na 3.2 ghz i clocknuo sam ga (jedva)
na 3.4 ghz s podizanjem napona od 0.05v koliko mogu jos dignut napon i fsb posto mi je bios jako slabasan
i nemogu stavit pcie lock
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

E,dignu sam napon sa 1.25 V na 1.3 V,je to preveliki skok i hoće li naštetiti procesoru?

Stavi napon na 1.27 meni je default 1.34 pa sam stavio na1.36Smijeh na 1.3 češ dobit roštilj!

15 godina
neaktivan

Pretpostavljam da neće štetiti. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 21:13 (VeX7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

ok je,testiraj s occt bar 3-4h da vidiš je li stabilan i vidi temperature

8ax kaže...
ja imam athlona x2 6400+ (nije BE)
na 3.2 ghz i clocknuo sam ga (jedva)
na 3.4 ghz s podizanjem napona od 0.05v koliko mogu jos dignut napon i fsb posto mi je bios jako slabasan
i nemogu stavit pcie lock

ostavi ga na stocku,athloni x2 prve generacije skroz slabo idu,a pogotovo oni koji nisu BE i s slabom matičnom

16 godina
zeroname kaže...
emerik kaže...

Stavi napon na 1.27 meni je default 1.34 pa sam stavio na1.36Smijeh na 1.3 češ dobit roštilj!

Kako ću dobiti roštilj?Tebi je na 1.36!A i vidio sam ,neki ljudi na netu ga drže na 3,6 Ghz na 1.45 V.

15 godina
neaktivan

Jel može netko malo iskusniji ˝sa naponom˝ objasnit kako ga treba dizat, tj. za koliko i kada, nije mi jasan taj dio OC-a?

Pretpostavljam da, ako se previše digne, komp se neće bootat, ili? To se riješi sa vađenjem baterijice sa matične, tj. resetira BIOS?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 21:23 (VeX7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
zeroname kaže...
emerik kaže...

Kako ću dobiti roštilj?Tebi je na 1.36!A i vidio sam ,neki ljudi na netu ga drže na 3,6 Ghz na 1.45 V.

pa sve ovisi o procesoru ako ti u everestu piše 1.25 a napon se obično diže malo 0.02 da se zaključiti da bi sve iznad 1.3 bilo previše

16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Jel može netko malo iskusniji ˝sa naponom˝ objasnit kako ga treba dizat, tj. za koliko i kada, nije mi jasan taj dio OC-a?

Pretpostavljam da, ako se previše digne, komp se neće bootat, ili? To se riješi sa vađenjem baterijice sa matične, tj. resetira BIOS?

Hvala!

Napon se diže kad je CPU nestabilan na određenom radnom taktu: veći napon=veće temperature=kraći vijek trajanja procesora (ionako traju po 9-10 godina na stocku)

jedinica napona-volt (V), 1000mV=1V; napon se inače diže u koracima od 50mv (0.05V). Ako je napon prevelik,CPU se pregrijava (rušenje PC-a) ili se PC ne boota (tad se radi Clear CMOS).

Za Phenome 2 je preporučen napon od 1.2-1.5V za taktove od 3ghz do 4 ghz.

15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru!

Znači, ako dođem do jedno 3.6GHz i ne ide dalje, ruši se i sl. dignem mu malo napon?

I ak sve bude u redu na tome kaj si reko: ˝S tim BE procesorom: uđi u BIOS>množitelj 17.5Y>voltaža 1.4V>save changes i testiraj (3.5 ghz)˝, mogu ja dalje ić?

Jer to mi se čini nekak ˝malo˝ jer sam vidio da ga ljudi puno više dižu, neki čak i preko 4.0, iako bi ja najsretniji bio sa 3.6-3.8.

Jedan lik ga je tekućim dušikom uspio dić na 5.7GHz: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=219366

Ne kažem da će i moj toliko, samo kažem da ide žestoko proc gore Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 22:10 (VeX7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Hvala na odgovoru,!

Znači, ako dođem do jedno 3.6GHz i ne ide dalje, ruši se i sl. dignem mu malo napon?

S tim BE procesorom: uđi u BIOS>množitelj 17.5Y>voltaža 1.4V>save changes i testiraj (3.5 ghz)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 22:03 (pod009).
15 godina
neaktivan

Čitam u temi vezanoj za OC Phenoma X3 720 da prilikom overclocka Cool&Quiet mora ˝obavezno˝ biti isključen.

Zašto je to tako i ima li kakvih negativnih učinaka dok je uključen/isključen kao što su više temp. i sl.?

0 0 hvala 0
16 godina

pitanje:

Multiplier je broj sa kojim se množi sa FSB-om i na kraju će nam dati brzinu procesora. Ako naš procesor ima FSB od 200 MHz-a ("prava" brzina) i ima multiplier od 10 to znači da će

di da saznam koliki mi je multiplier??

Zelim OC-ati procesor, ako mi neko moze pomoc nek se javi na PP jer mi je to novo i prvi put biradio.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Čitam u temi vezanoj za OC Phenoma X3 720 da prilikom overclocka Cool&Quiet mora ˝obavezno˝ biti isključen.

Zašto je to tako i ima li kakvih negativnih učinaka dok je uključen/isključen kao što su više temp. i sl.?

Nema,al je preporučeno da se ugasi jer neki prijavljivaju da se ne vraća iz 2D takta ili se ruši ili nešto slično.

DommY kaže...

pitanje:

Multiplier je broj sa kojim se množi sa FSB-om i na kraju će nam dati brzinu procesora. Ako naš procesor ima FSB od 200 MHz-a ("prava" brzina) i ima multiplier od 10 to znači da će

Skini CPU-Z i pogledaj pod Multiplier ili podjeli takt s brzinom sabirnice.

16 godina
pod009 kaže...
VeX7 kaže...

Nema,al je preporučeno da se ugasi jer neki prijavljivaju da se ne vraća iz 2D takta ili se ruši ili nešto slično.

DommY kaže...

pitanje:

u biosu sam skuzio da mi je multiplier x10.5 kojeg nemogu dizat, mogu samo spustat..

fsb nigdje ne nalazim tak da jos nisam nis clockao :/

Zelim OC-ati procesor, ako mi neko moze pomoc nek se javi na PP jer mi je to novo i prvi put biradio.
16 godina
neaktivan
DommY kaže...

pitanje:

u biosu sam skuzio da mi je multiplier x10.5 kojeg nemogu dizat, mogu samo spustat..

fsb nigdje ne nalazim tak da jos nisam nis clockao :/

Nađi BUS speed ili nešto slično

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice