Overclocking guide za pocetnike izdvojena tema

poruka: 512
|
čitano: 283.285
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Overclocking guide za pocetnike

ne znam baš da se budeš naigrao sa tom grafičkom. možeš overclockati sa rivatunerom ili iz catalysta. ako nema pasivan cooler mogla bi se dat dosta clockat.

vidim da si početnik, prvo pogledaj jel ti grafička ima pasivan ili aktivan cooler (ako nema na sebi ventilator onda je pasivan). ako je pasivan moja preporuka je da ne overclockaš. ako je aktivan onda samo odi u catalyst (zadnja opcija na listi i klikni na ključ) i od tamo lagano podiži takt, najviše po 5-10 mhz-a i nakon toga testiraj u nekoj zahtjevnoj igri ili benchmark programu. prati temperaturu! ako zapne javi! ;)

15 godina
neaktivan
Overclocking guide za pocetnike

jbg to mi malo previse vremena uzima

budem probo u petak, danas sam malo "zaposlen" školom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XPWN kaže...

jbg to mi malo previse vremena uzima

budem probo u petak, danas sam malo "zaposlen" školom

Skini RivaTuner,instaliraj digni takt GPU-a i memorije 25 mhz i digni obrtaje ventilatora ili postavi ventilator na kućište sa strane i testiraj s npr. OCCT-om ili nekim sločnim testom.

15 godina
neaktivan

iskreno, ova graf je ok, igram cod4 na 1280 720, dosta čisto(osim dima)

sad želim pojacati graf zbog 6-ice da mogu igrati na lijepšem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XPWN kaže...

iskreno, ova graf je ok, igram cod4 na 1280 720, dosta čisto(osim dima)

sad želim pojacati graf zbog 6-ice da mogu igrati na lijepšem

Neće tebi baš OC previše pomoć,radije uštedi za HD4670 ili HD4770

15 godina
neaktivan

koliko su te graficke stare i koliko kostaju?

vidio sam sad clanke na internetu da su to oko100$ kartice i za svoju cijenu odlične, ali ne znam kolko su stari clanci

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skini RivaTuner..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
XPWN kaže...

koliko su te graficke stare i koliko kostaju?

vidio sam sad clanke na internetu da su to oko100$ kartice i za svoju cijenu odlične, ali ne znam kolko su stari clanci

HD4670 košta oko 450 kn,odlična grafička,sve igre idu na medium na srednjoj rezi bez problema.

15 godina
neaktivan

rivatuner=ATI Overdrive, dakle ne

za pod009-ova moja graf također igram sa njom fallout 3 na high settings, kao i cod 4, dakle ne predlaži "bolje" kartice ako je ova bolja

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 20:40 (XPWN).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako,koji je najjednostavniji program za clock iz windowsa???nisam uspio flashat,jer ta maticna nije nigdje navedena....tj.nema tocnog biosa za tu maticnu pa nebum riskirao....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zotiss1989 kaže...

ovako,koji je najjednostavniji program za clock iz windowsa???nisam uspio flashat,jer ta maticna nije nigdje navedena....tj.nema tocnog biosa za tu maticnu pa nebum riskirao....

pogledaj u ovoj temi

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
15 godina
neaktivan

ova me zanima:

-kažeš da ako OC-aš proc da se OC-a i sve drugo pa onda ideš clockat RAM....zašto ako si ga clocka s fsb-om proca

-i oće li mi se clockanjem proca povisit temp sveg ostalog, i ako oće jel to znaći da ću morat malo spustit clockani proc da bi se spustila temp ostaloga

Chuck Norris se ukaza Gospi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako nešto sheben sa bioson mogu li ga ja ponovno instalirat pa da tako popravin ili baš moran ga resertirat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dr. zlo kaže...

ako nešto sheben sa bioson mogu li ga ja ponovno instalirat pa da tako popravin ili baš moran ga resertirat

ugasiš pc, mislim da moraš i ištekat napajenje iz utičnice, izvadiš bateriju s matične i vratiš nakon 20-ak sekundi i cmos će se resetirati

Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
15 godina
neaktivan
jurluk kaže...
dr. zlo kaže...

ugasiš pc, mislim da moraš i ištekat napajenje iz utičnice, izvadiš bateriju s matične i vratiš nakon 20-ak sekundi i cmos će se resetirati

mogu ugasit pc i izgasit ga zada na onu tipku

16 godina
dr. zlo kaže...

mogu ugasit pc i izgasit ga zada na onu tipku

pa ugasiš pc, iskopčaš ga iz struje, otvoriš kućište, izvadiš bateriju, čekaš 20 sekundi, vratiš bateriju, ukopčaš ga u struju i dalje valjda znaš http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-wink.gif

Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
16 godina
neaktivan

Mislio sam overlockirati svoj procesor ali u BIOS-u nemam opciju za povećavanje frekvencije i voltaže.Jeli to zbog VIA chipset-a i kako omogućiti overclock?Matična je Asus K8V-VM.

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Mislio sam overlockirati svoj procesor ali u BIOS-u nemam opciju za povećavanje frekvencije i voltaže.Jeli to zbog VIA chipset-a i kako omogućiti overclock?Matična je Asus K8V-VM.

ASUS Ai Booster - probaj s njim

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 15:27 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Tomislav95 kaže...

Instalacija stane,piše da AI booster ne podržava .BIOS ili nešto sličnoPlač

Fućkaj ga!
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
Paolo2612 kaže...
Tomislav95 kaže...

Si probao staviti najnoviju verziju BIOS-a ?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Tomislav95 kaže...
Paolo2612 kaže...
Tomislav95 kaže...

Si probao staviti najnoviju verziju BIOS-a ?

Ne želim se zahebavat s tim!

A sad sam uspio instalirat staru verziju AI booster-a,možda uspije

Fućkaj ga!
15 godina
neaktivan

tvoj komp se uopce ne isplati clockati

geek inside
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Dajte, ne znam dal sam lud ili nisam ali nikako ne mogu nać link za skinit memtest. Eto, molio bi za pomoč. Može i na PP. Hvala unaprijed....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Dajte, ne znam dal sam lud ili nisam ali nikako ne mogu nać link za skinit memtest. Eto, molio bi za pomoč. Može i na PP. Hvala unaprijed....

ovo...?

16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje nije baš vezano uz OC al da ne pokrećem novu temu samo zbog toga. Kad se otvori termalna pasta ona tubica, koliko može stajat dal ima nek irok do kojeg se mora potrošiti ili može stajat neodređeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam zelio da klokam plocu i memoriju a ne procesor posto sa ovim procesorom ne mogu nista posebno da ucinim

evo sto sam dobio                                                                      

Memory Bus Properties   

Bus Type    Dual DDR2 SDRAM                           a pre klokanja je bilo

Bus Width    128-bit

DRAM:FSB Ratio    CPU/5                                        CPU/6               

Real Clock    442 MHz (DDR)                                                        352MHz

Effective Clock    884 MHz                                                            704 MHz

Bandwidth    14144 MB/s                                11200 MBs      

ovo je posle klokanja 

odlucio sam da je bolje da klokam HT i memory bus nego li procesor

inace procesor je radio normalno na 2.5GHz    pod maksimalnim opterecenjem posle 20 minuta nije zagrejao vise od 62 stupnjeva ali sad ga vratio na 2.2 (5% OC) mislim da nema potrebe

KAKVA GLUPOST, SAMI U SVEMIRU.....CCCCCCCC
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav...

jel mi mozete reci kako da clockam AMD Athlon (tm) 65 X2 Dual Core 5400+ , 2.81GHz..

dokle bi to moglo ic ??

ja sam bio otiso u bios (skuzio sam da su mi FSB 200 a multiplier 14 , a multiplier mi je zakljucan) i promjenio sam FSB na 215 ..sacuvo i resetiro komp...ucataju mi sve windowsi i onda mi se komp odjednom zamrzne..i tako svaki put dok nevratim FSB na 200..

moze kakva pomoc ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Očito je da onda ne ide bez dizanja voltaže na tu frekvenciju.
Koji cooler imaš? Napiši to u onoj temi...O clockanju AMD procesora, netko će ti pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moze i sa stock coolerom...probaj malo voltazu dignit,vjerojatno ce tada biti bolje,ali pazi...nemoj pretjerati jer ti moze izgorit komplet konfa...i jos nesto,provjeri sve sigurnosne postavke u biosu,to ti je veoma korisno,ako sve ispravno ukljucis(iako bi trebale biti vec ukljucene ako nisi nista dirao)proc i ostali hard ti nece izgorit,ako  bude nestabilno,samo ce ti rusiti dok ne smanjis frekvenciju

http://pckonfe.co.cc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a gdje da to vidim ???

i moze link od te teme za AMD overclockanje

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: