@ma sta cpu napon prevelik, moj je 1.67v :D
Ti kolješ to svoje čudo sa naponom, samo čekam kad će ti ploča izgoriti
Ti kolješ to svoje čudo sa naponom, samo čekam kad će ti ploča izgoriti
Meni je trenutno napon CPU-a na 1.456v ,a CPU NB na 1.425v .
Temperatura procesora je 41 u idle-u,dok se za vrijeme OCCT-a penje na 49 max.
Matična je na 32 stupnja najviše.
Mi moze netko rec nabrzaka kako da clockam?Imam maticnu 760GM-P23 pise da je stable unlocn for example Athlon II X2 u athlon II X4 a bas taj ja imam Athlon IIX2 250 i volio bi ga clockati.Imam stock hladnjak.
Mi moze netko rec nabrzaka kako da clockam?Imam maticnu 760GM-P23 pise da je stable unlocn for example Athlon II X2 u athlon II X4 a bas taj ja imam Athlon IIX2 250 i volio bi ga clockati.Imam stock hladnjak.
Athlon II X2 u X4 je nemoguće - pogotovo sa tim X2 250 koji je Athlon i samo Athlon.
Clockat je već moguće - tu ideš 10 po 10 mhz FSB-a gore i testiraš stabilnost sustava.
Imaš upute za clockanje tu na forumu.
A skuzio sam.Ja sam digo odma na 300 pa se sam zgasio xD.i vratio na 250 postavke.Ugl pisalo mi na kutiju da dize Athlon II X2 na X4 pa sam mislio da mogu i ovaj.Jer negdje sam cito isto da se moze unlockat ostale 2 ocito se nemoze.A nista onda sam osuden da ove 2 jezgre xD.
Tvoj Athlon ide negdje u rang 3.6 do 3.8Ghz a baš dobri primjerci i malo više. Govorim o 24/7 taktu, a ne samo o validaciji !!
Se isplati prodat ovaj i kupiti neki kojem se daju otkljucat jezgre a da ne potrosim bas vecu svotu para?
Nije da mi uzasno treba igram ja bf3 i mw3 ali opet ak se da kaj bolje nac
Neotključava se nijedan Athlon X2 jel se nema šta otključat !!! Pretpostavljam da misliš na Phenoma II X2 black edition koji se pak otključavaju. Takvi se daju nać za 400+ kn a dali se iplati kupit je teško reć. Ako se stabilno otključava u X4 onda se isplati.
a onda je uredu za sad.neznam zas onda na kutiji pise da otkljucava Athlon II X2 na X4 al uredu
Neotključava se nijedan Athlon X2 jel se nema šta otključat !!! Pretpostavljam da misliš na Phenoma II X2 black edition koji se pak otključavaju. Takvi se daju nać za 400+ kn a dali se iplati kupit je teško reć. Ako se stabilno otključava u X4 onda se isplati.
nije bas istina, ima athlona II koji imaju zakljucanu 3 i 4 jezgru prema tome postoje modeli koji se mogu otkljucat
nije bas istina, ima athlona II koji imaju zakljucanu 3 i 4 jezgru prema tome postoje modeli koji se mogu otkljucat
I athlona x3 kojima je 4. zaključana.
Al opet malo razmisli - na x2 250 garant nema zaključane jezgre.
Sa stock coolerom možeš na njemu doć do 3.80 Ghz za 24/7 rad ili čak do 3.93 kao ja sa X2 240 .
da istina, 250 nema nista za odkljucat, al govorim opcenito
na svoj 250 na GB 770 UD3 nisam mogel dići iznad 3.7... :S probal i sam smanjivanjem mem frekvencije i dizanja napona proca na 1.47 i ništa... radio je na 3.7 s 1.4V na 58C...
a to da se neda unlockat, neda se jer je ćistokrvni dual core!
na svoj 250 na GB 770 UD3 nisam mogel dići iznad 3.7... :S probal i sam smanjivanjem mem frekvencije i dizanja napona proca na 1.47 i ništa... radio je na 3.7 s 1.4V na 58C...
a to da se neda unlockat, neda se jer je ćistokrvni dual core!
Ovisi ti to do primjerka procesora najviše - neki oće ić visoko,neki ne,sve je stvar toga kakav primjerak pogodiš.
Ne da se unlockat,jer je dual core i gotovo.
Athloni II X3/Phenom II X2/X3/X4 960T se daju otključat.
Jos jednom ponavljam da ima Anthlona II X2 koji se mogu otkljucat u cetverojezgrene
Jos jednom ponavljam da ima Anthlona II X2 koji se mogu otkljucat u cetverojezgrene
Ajde daj dokaz neki.
http://www.cpu-world.com/info/AMD/Unlocking_cores_and_L3.html
Imas odma u 4 redu
EDIT : svi ADM procesori na Deneb platformi imaju 4 jezgre (te 4 bi se trebale moc otkljucat kod svih tih procesora pa tako i kod X2)
Vidim,samo imas li neki dokaz da je netko otkljucao?
http://www.cpu-world.com/info/AMD/Unlocking_cores_and_L3.html
Imas odma u 4 redu
EDIT : svi ADM procesori na Deneb platformi imaju 4 jezgre (te 4 bi se trebale moc otkljucat kod svih tih procesora pa tako i kod X2)
Imaju,samo nemaju svi stabilne.I nekima su odstranjene.
Vidim,samo imas li neki dokaz da je netko otkljucao?
proguglaj malo, ima dosta ljudi koji su otkljucali X2 5000+ , 555 i slicno
nisam nista reka o stabilnosti, govorim samo da je moguce
i koliko ja znam nisu im odstanjene jezgre, ne Deneb procesorima
5XX Denebi(Phenomi II X2) su drugi par postola,mi pricamo o Athlonima II X2,i btw 5200+ je Athlon prve generacije.
Jel moze nekakva pomoc ili??
Samo recite na koje postavke da ga stavim i to je to......
Jel moze nekakva pomoc ili??
Samo recite na koje postavke da ga stavim i to je to......
Izvoliš:
Overclocking guide za pocetnike
Overclocking općenito
Programi za nadgledanje sistema i overclock
Pozdrav,prije nekoliko dana mi je došao novi komp,znači AMD Phenom ii x4 960t black edition,zanima me koliko s proc može clockati i dali se mogu otkuljčati još dvije jezgre,matična je A880GM-A3
i cooler Katana 3,temperatura je slikana nakon što je kompjuter bio upaljen oko 6,7 sati i 2,3 min poslije 3-satnog igranja ,inače su kreću temp. cpu od 23-27
Pozdrav,prije nekoliko dana mi je došao novi komp,znači AMD Phenom ii x4 960t black edition,zanima me koliko s proc može clockati i dali se mogu otkuljčati još dvije jezgre,matična je A880GM-A3
i cooler Katana 3,temperatura je slikana nakon što je kompjuter bio upaljen oko 6,7 sati i 2,3 min poslije 3-satnog igranja ,inače su kreću temp. cpu od 23-27
Matična ti nije baš za klokanje jer ima 3+1 faznu regulaciju.
Potpisujem ovo sta je kolega rekao, ali ako bas zelis overclockati onda to napravi tako da ne dižeš napon, znaci idi do koliko moze sa stock naponom, sad neznam koliko bi to bilo kod doticnog proca al vjerujem da bi mogao 3.4-3.6, odi u bios i digni multiplier pa testiraj nekim programom ( Prime95/LinX) pa javi kako stvari stoje.
ja n svojem 955 mogu izvuč 3.8 s voltažom od 1.350V tak da bi i ti mogo to postić pošto je isti proc samo s višim stock taktom... a temperature su dobre sve do 60C, preko 60 ti proc neće biti stabilan pa se orijentiraj prema toma... a napon nemoj dizat preko stock (1.4V) jer matična to vjerojatno neće izdržat
a kakvu grafu imaš?? jer ak je nekva slaba baš ti se i ne isplati forsirat proc bzvz
ATI Radeon 6770