Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 966.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Ako nećeš klokati,samo unlockati jezgre,Katana 3 dovoljna.Katana 152 kn v.s. Mugen 300kn.Moj 960t@1605t još na stock cooleru bez problema.Čeka toplije dane za neki hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 23:30 (1Bleki).
15 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Clocko sam proc na 3.8,samo sam stavio multi na 19 i digao napon na 1.4250v,zatim sam vrtio prime95 3 sata i nije mi nasao eror.Sistem se nije rusio al sam danas opet odlucio testirat u primeu i nakon pol sata mi ovo izbaci:

FATAL ERROR: Rounding was 1, expected less than 0.4 problem

pa sad ne znam dal da probam jos malo dic napon il da odustanem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

matična ti ne može isporučit tolko struje kolko procesor treba... nemoj forsirat jer ćeš ostat bez matične... vidi kako meni radi pa probaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo stavio sam na 1.4375 i to je maksimalno sto cu ic,a sad me zanima koja bi preporuka maticne bila za klokanje AMDa od 4 i 6 jezgri ako bi skupa uzimao maticnu i proc.Osobno meni se dopada Asus Sabertooth 990fx i FX x6 6100 box,a od AM3 soketa mi je dobar Phenom II x6 1100T BE.Pa sad sta kombinirat?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 21:28 (Sideswipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bolji ti je Thuban sa 6 pravih jezgara, nego bager sa 3 i "pol" jezgre.

13 godina
sa 1.350 ti nece vrtit 3.8ghz?? mora da si pogodio los primjerak... nemoj forsirat maticnu jer nece dugo, taj procesor zdere jakooo puno struje
cemu novi proc, kupi maticnu i stavi phenom koji imas, odlican proc... Gigabyte 990 ti je bestbuy a i ima puno faza za klokanje
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...
sa 1.350 ti nece vrtit 3.8ghz?? mora da si pogodio los primjerak... nemoj forsirat maticnu jer nece dugo, taj procesor zdere jakooo puno struje
cemu novi proc, kupi maticnu i stavi phenom koji imas, odlican proc... Gigabyte 990 ti je bestbuy a i ima puno faza za klokanje

Nemora to bas bit los primjerak, default napon mu je 1.4V.

Ofc.
13 godina
meni bio 1.32V po def
15 godina
d666sermek kaže...

Jel to ova http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-gigabyte-ga-990fxa-ud7-amd-990fx-sb950-ddr3-zvuk-sata-g-lan-pci-e-quad-crossfirex-quad-sli-usb-3-0-esata-fw-atx-s-am3-am3&option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.562?

14 godina

Pa nije mislio na tu, negu na ovu moju. Ali ni ta uopće nije loša {#}.

13 godina
mislil sam na itomicovu, nije ni moja losa al nije za vise od 4 jezgre :S
a s 990 chipsetom pogrijesit neces
13 godina
neaktivan

S kojim procesorom se može mjeriti AMD Phenom II X4 960 T BLACK EDITION (bez overclocka I unlocka), (s overclockom i unlockom)?

Koji hladnjak bi bio dovoljan? 

Call of Duty Modern Warfare 3

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CodMW3 kaže...

S kojim procesorom se može mjeriti AMD Phenom II X4 960 T BLACK EDITION (bez overclocka I unlocka), (s overclockom i unlockom)?

Koji hladnjak bi bio dovoljan? 

Bez overclocka i unlocka- s nekim Sandy i3

OC i unlock- negdje dolazi blizu i5 Sandyja (slabijeg modela)

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 11:41 (mate960).
13 godina

Pozdrav,

Nedavno sam kupio gigabyte-ovu 990XA-UD3 ploču i AMD Phenom II X4 960T te me zanima koji cooler biste mi preporučili za OC i unlock

Unaprijed hvala na odgovoru :D

P.S. Cijena po mogućnosti do 400 kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 16:30 (tin_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tin_95 kaže...

Pozdrav,

Nedavno sam kupio gigabyte-ovu 990XA-UD3 ploču i AMD Phenom II X4 960T te me zanima koji cooler biste mi preporučili za OC i unlock

Unaprijed hvala na odgovoru :D

P.S. Cijena po mogućnosti do 400 kn

Scythe Mugen 3 

Ofc.
13 godina

Evo malo sam pretraživao punudu u linksu, admu i protisu i nisam uspio pronaći taj hladnjak, vjerojatno su ga izbacili iz ponude u 2012. o.O

Jel postoji neki drugi 'solidan' hladnjak za tu cijenu? Ovaj mi se čini prilično dobar:http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.234

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tin_95 kaže...

Evo malo sam pretraživao punudu u linksu, admu i protisu i nisam uspio pronaći taj hladnjak, vjerojatno su ga izbacili iz ponude u 2012. o.O

Jel postoji neki drugi 'solidan' hladnjak za tu cijenu? Ovaj mi se čini prilično dobar:http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.234

Odlican cooler.Kupi ga ako mozes.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina

Samo još moram vidjet dal mi stane u kućište ;)

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

evo mog athlonaII x3 455., vrtim vec 2 ipo sata prime95., sve u redu . temp procesora mi ne prelazi 31C i cini mi se stabilno. negdje sam nasao na netu da mu je maximum 16.5x 248 na 4,1ghz sa voltazom na 1,5.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2177216

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
letece_prase kaže...

evo mog athlonaII x3 455., vrtim vec 2 ipo sata prime95., sve u redu . temp procesora mi ne prelazi 31C i cini mi se stabilno. negdje sam nasao na netu da mu je maximum 16.5x 248 na 4,1ghz sa voltazom na 1,5.

31C nakon 2,5h prime95?

držiš ga u zamrzivaču?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
14 godina
odjavljen
letece_prase kaže...

za 24/7 nedaj više od 1.45v, iako je i to puno, nadam se da služi samo za benchanje;)

13 godina
pa vidis da laze :S
po takvom moj phenom drzi 4.3 sa 35C
13 godina

nije zamrzivac vec sam nekidan mjenjao termalnu pastu i nakalamio jos dva venta na kantu: katana3 + 2x120mm i 1x80mm venta usis i 3x80mm ispuh., s tim da mi jedan od 120mm tuce dirkt na cpu hladnjak a drugi na grafu XD., drzat cu jos neko vrijem da vidim oce bit kakih problema., al cu vjerovatno smanjit malo da mi ne pregori maticna., jer nije mi bas pouzdana za oc koliko sam citao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
letece_prase kaže...

nije zamrzivac vec sam nekidan mjenjao termalnu pastu i nakalamio jos dva venta na kantu: katana3 + 2x120mm i 1x80mm venta usis i 3x80mm ispuh., s tim da mi jedan od 120mm tuce dirkt na cpu hladnjak a drugi na grafu XD., drzat cu jos neko vrijem da vidim oce bit kakih problema., al cu vjerovatno smanjit malo da mi ne pregori maticna., jer nije mi bas pouzdana za oc koliko sam citao.

screenshot hwmonitora molim

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
13 godina
15 godina
moderator
d666sermek kaže...
pa vidis da laze :S
po takvom moj phenom drzi 4.3 sa 35C

sad je i dokazao

i onda daš sliku dok je u idle...

a kažeš da je nakon 2,5h prime95 takva temp...

dečko ajde se saberi...

14 godina
odjavljen

postaj temperature dok traje test, pokreni OCCT ili Prime, sa strane HWmonitor i postaj temperature! u idle-u su svima manje više jednake.

13 godina

kao što triple X kaže, aj se saberi... ovi sa vodenim hlađenjem nekaju takve temperature nakon 2h prime

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo pokrenio sam sad., izvalit cu se i gledat national geographic i screenshotat svaki pol sata p cmo vidit

http://imageshack.us/g/825/hw1f.png/

update

http://imageshack.us/g/687/hw3uh.png/

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 15:38 (letece_prase).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice