Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
minikdo5 kaže...

ljudi molim vas za pomoc HITNO. sad mi je sve pocelo stekati, mis takoder, evo kako pisem slova mi kasne, tj kasnije s prikazuju na ekranu. u task manageru mi je usage procesora od 50 pa to 100 % skroz! i usage ram memoruje od 2.7 do 2.9 gb!

trenutno mi se instalira nfs the run, upaljena je mozilla, xfire, skype, fraps, utorrent. sve kao inace.

pise da nfs trosi 319 k memorije, mozilla 100 i skype 100.

ok sad je prestalo stekat xD

al ovo mi se zna desit barem jednom tjedno!

Da nisu mozda virusi? {#}

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle. ლ(ಠ益ಠლ
14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Nisu virusi, nisam imao nijedan virus vec godinu i pol. Jucer sam skenirao cijeli komp, sve je cisto.

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ko do sada clockao AMD Athlon II X2 255 ~3,1GHz
koliko ja mogu izvuci sa tim? bi li mogao do 4-4,5 a da radi bez problema i pregrijavanja....
Maticna- GIGABYTE M68M-S2P
GPU- GAINWARD nVIDIA GeForce GT440
RAM- 4gb kingston DDR2
Meni je BIOS drugaciji nego iti jedan sto sam vidio na tutorial-ima ili na YouTubeu
nema nekih stvari koje treba povecati pa zato pitam...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 0:44 (SoFtY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2104331

pogledajte mi frenkvenciju memorije 367 mhz a orginal 800 jeli sve ok ovo je bio mali pokus u oc sistem stabilan nakon 2 sata prime 95

0 0 hvala 0
16 godina
Kaj je bolje, dal da mi memorija radi na 1650MHz CL9 ili 2050MHz CL10? Stock je 1600MHz CL9 i prilicno je dobar OCer (Kingston HyperX Blue)
No one is ever truly lost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
Kaj je bolje, dal da mi memorija radi na 1650MHz CL9 ili 2050MHz CL10? Stock je 1600MHz CL9 i prilicno je dobar OCer (Kingston HyperX Blue)

1600 CL9. Neces dozivjet neku razliku OCom rama, samo ti moze bit nestabilan pc.

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle. ლ(ಠ益ಠლ
15 godina

ljudi imam pitanje jedno

znaci imam 960T, stock na 3.0Ghz, multi je na 15x

sad sam maloprije u biosu samo multi podigao na 17.5 (x 200) = 3500Mhz al stvar je u tome da koliko vidin voltaza se nije uopce promjenila

Znaci voltaza je i dalje ostala na 1.2250V sto mi se cini premalo nekako al evo vec sat vremena gori, pokrenio sam onaj Stability Test u overdriveu i valjda sve u redu

temperatura procesora je negdje oko 20-23 stupnjeva sta mi se cini ok

jel to sve u redu? mislim ako je ovako sve u redu onda bi mogao na 4Ghz sa malo vecon voltazom

evo i valdiacija

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2116674

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 23:07 (badboycro).
14 godina

Jel ti u sobi -5 C ??

15 godina
itomic009 kaže...

Jel ti u sobi -5 C ??

imam samo bolji hadnjak, kad povecam fan speed na 100% temperatura pada i do 17-18 nakon par minuta

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

ljudi imam pitanje jedno

sad sam maloprije u biosu samo multi podigao na 17.5 (x 200) = 3500Mhz al stvar je u tome da koliko vidin voltaza se nije uopce promjenila

Znaci voltaza je i dalje ostala na 1.2250V sto mi se cini premalo nekako al evo vec sat vremena gori, pokrenio sam onaj Stability Test u overdriveu i valjda sve u redu

jel to sve u redu? mislim ako je ovako sve u redu onda bi mogao na 4Ghz sa malo vecon voltazom

evo i valdiacija

1- dobar primjerak

2- maticna ti je smece i ne clockaj jer ces ju spaliti

3- jesi probao unlock?

Ofc.
14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

ljudi imam pitanje jedno

evo i valdiacija

1- dobar primjerak

2- maticna ti je smece i ne clockaj jer ces ju spaliti

3- jesi probao unlock?

Ofc.
14 godina
badboycro kaže...
itomic009 kaže...

Jel ti u sobi -5 C ??

imam samo bolji hadnjak, kad povecam fan speed na 100% temperatura pada i do 17-18 nakon par minuta

Loool, jel ti i dalje misliš da ti je CPU hladniji od sobne temperature ?? {#}

15 godina

Kako cu je spalit ako nisam dirao voltazu?

Unlock sam probao (ono u biosu) i nije islo koliko se sjecam

Temperatura je vise manje realna buduci da je hladnjak jako gladan, ima mali dio procesora koji mogu dotaknit prston, takoder je hladno

Nakon igranja par sati temperatura ide do 30 s tim da ne povecavam bas fan speed iznad 50-60

14 godina

Looooooooooooooooooooooooooooool

13 godina

ti si nešt JAKO pobrkao... ćovjek ti dobro kaže, nemože ti proc na zraku biti hladniji od sobne temperature...a također velika lolčin kaj se tiće toga da možeš dirat/vidjet proc ispod coolera :O   WTF??

proc ti je sigurno negdje oko 50C... a matična nije za clockanje jer nemaš ni faze ni chipset za overclock

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

ti si nešt JAKO pobrkao... ćovjek ti dobro kaže, nemože ti proc na zraku biti hladniji od sobne temperature...a također velika lolčin kaj se tiće toga da možeš dirat/vidjet proc ispod coolera :O   WTF??

proc ti je sigurno negdje oko 50C... a matična nije za clockanje jer nemaš ni faze ni chipset za overclock

Kao što kolega kaže - matična je loša i još pogotovo za tu mrcinu od procesora.
Nemoguće je da ti je temperatura manja od sobne - meni je sad procesor na 20,al je zato u sobi oko 15 stupnjeva.

Također - to da možeš vidjet proc ispod coolera je malo nemoguće.
Eto toliko od mene. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
15 godina

danas cu vam slikat taj mali dio procesora, valjda cete onda vjerovat, jednostavno je hladnjak tako napravljen da mu je ona dole baza u obliku pravokutnika malo vise 

i za maticnu znam sve, al nisam bio u situaciji za bolju dobit, overclockanje na njoj nece skodit dok ne dizem voltazu

jos samo neznam kako da vas uvjerim za za temperature, da poslikam rezultate svih programa pomocu kojih sam mjerio temp  opet nebi vjerovali, cak ni da slikam u biosu temperaturu pa neznam
i sta se sobne temperature tice, nevjerujem da je ona preko 20 i nesto bila buduci da je komp odma do prozora a prozor je otvoren  

EDIT :

evo vam par slika, procesor se moze vidjet , taj mali djelicak, na obe strane

1 1
2 2
3 3
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 13:40 (badboycro).
13 godina

baza mora pokrit cijeli proc, i u velikoj većini je veća od proca... to što ti možeš opipat je neki dio socketa, a ne proc... da ga kojim slučajem možeš opipat, vjerojatno bi izgorio od statičkog elektriciteta !
i vidiš da ti je temp proca 10tak stupnjeva veća nek ti programi pokazuju... programi imaju probleme s nekim matičnama kaj se tiće senzora
a kaj se tiće matične, svejedno je opterečena s voltažom jer proc zahtjeva više struje, više regulacije napona

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
d666sermek kaže...

baza mora pokrit cijeli proc, i u velikoj većini je veća od proca... to što ti možeš opipat je neki dio socketa, a ne proc... da ga kojim slučajem možeš opipat, vjerojatno bi izgorio od statičkog elektriciteta !
i vidiš da ti je temp proca 10tak stupnjeva veća nek ti programi pokazuju... programi imaju probleme s nekim matičnama kaj se tiće senzora
a kaj se tiće matične, svejedno je opterečena s voltažom jer proc zahtjeva više struje, više regulacije napona

cek jesi ti corav ili sta? oces da ti slikam jos iz blizega pa da se uvjeris? 
nebi izgorio od elektriciteta jer ga nemam, ispraznim se na radijator prije svakog diranja djelova kompa

i baza nemora pokrit cijeli proc

ta temperatura je nakon igranja, nakon sta se komp restartao i dok sam usao u bios, realna je odmah nakon igranja oko 30tak stupnjeva

temperatura sobe je bila 19 stupnjeva 

16 godina
neaktivan
badboycro kaže...
d666sermek kaže...

cek jesi ti corav ili sta? oces da ti slikam jos iz blizega pa da se uvjeris? 
nebi izgorio od elektriciteta jer ga nemam, ispraznim se na radijator prije svakog diranja djelova kompa

i baza nemora pokrit cijeli proc

ta temperatura je nakon igranja, nakon sta se komp restartao i dok sam usao u bios, realna je odmah nakon igranja oko 30tak stupnjeva

temperatura sobe je bila 19 stupnjeva 

Jel ti kuzis da taj dio procesora se ne treba hladit, nego bazu (a ovo sta je na slici nije baza procesora). I da su stvarno takve temp, meni bi onda i5 na stock taktovima trebo bit u loadu 10°C. Ponekad dobijes proc/maticnu s neipravnim senzorima za temp.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 17:34 (FiCo_Ri).
15 godina

bome je baza, nije sredina baze al baza je

ocito se na slici nevidi bas dobro, mislim aj vidim al ostali ne

evo pokusat cu prikazat kako hladnjak stoji na procesoru, ilustrativno, ovaj dio sto je van crvene crte se moze vidit i na slici gore

15 godina
moderator
badboycro kaže...

jos samo neznam kako da vas uvjerim za za temperature, da poslikam rezultate svih programa pomocu kojih sam mjerio temp  opet nebi vjerovali, cak ni da slikam u biosu temperaturu pa neznam

tako da postaviš cijeli screenshot programa HWmonitor, a ne samo taj dio koji si stavio jer već i vrapci na grani znaju da temp. jezgri koje prikazuje nema veze s zdravom pameti na AMD procesorima!

jedina točna temp. je ona koju prikazuje pod: mbo/temperatures!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina

jesi siguran da je to tocna od procesora? mislia san da je to od chipseta temperatura

ugl pogledat cu kad dodem do kompa pa cu javit

i EDIT 

sta nebi vrijednost u biosu trebala bit najtocnija? tu sliku sam stavio vec

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 18:41 (badboycro).
14 godina
neaktivan

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2128698  

AMD Phenom II X2 545 @ X3 3.825 GHz

Gigabyte GA-990XA-UD3

EDIT:

AMD Phenom II X2 545 @ 3.90 GHz
Gigabyte GA-990XA-UD3

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2128758 

Da vas pitam :

Jel mi bolje držat procesor na 3x 3.825 GHz  ili na 2x 3.90  ?

Na 3x 3.825 mi se restarta nakon 15 min. rada - prođe OCCT i sve,al nakon 15 min. freeze.
Na 2x 3.900 mi radi kako treba,bez ikakvog restarta. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 22:15 (mstaglicic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa drži ga na onoj vrijednosti na kojoj je stabilan za 24/7 rad, bez BSoD-a.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mislim da vise dobivas dodatnom jezgrom nego overclockanjem ( u tako malim jedinicama)
tako da ti je bolje da ga unlockas na x3 pa smanjis takt na granucu da je stabilan 

takoder, digni malo i napon kad otkljucavas jezgre, po slikama ispada da ti je napon manji kad si na x2 nego na x3

14 godina
neaktivan

Držim ga na 3x 3.825 na kraju.

Uspio sam bootat sa CPU naponom 1.475v i CPU NB 1.450v . 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 0:18 (mstaglicic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mstaglicic kaže...

Držim ga na 3x 3.825 na kraju.

Uspio sam bootat sa CPU naponom 1.475v i CPU NB 1.450v . 

To ti je previše napona za CPU NB, a bome i sami CPU napon je visok. A još imaš i onaj mali Hyper TX3.

Zadovolji se sa nekih 3.5 - 3.6GHz i manjim naponom, ionako imaš HD5750 koja netraži puno procesorske snage.

16 godina
NB napon nepotrebno prevelik, 1.2-1.225v je dovoljan.

@ma sta cpu napon prevelik, moj je 1.67v :D
16 godina
*@hyperion
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice